Προς το περιεχόμενο

Χρεωστικη καρτα!

e_lena

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλιστα! Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Με αυτά που είχα διαβάσει και πρίν καταλήγω σιγά σιγά προς πειραιώς...Χρειάζομαι εκκαθαριστικό εφορίας για να ανοίξω λογιαριασμό?

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

όσοι κάνετε αίτηση στιν Τράπεζα Πειραιώς να ζητήσουν οπωσδήποτε την υπηρεσία winbank,κοστίζει μονάχα 5Ε αλλά μου έχει γλυτώσει πάρα πολλά ευρώ.Μεσω αυτής της υπηρεσίας μπορείτε να πληρώσετε ότι λογαριασμό έχετε όπως πχ ΔΕΗ/ΟΤΕ κτλπ,επίσης να αννανεώσετε τον χρόνο ομιλίας στο κινητό σας και να ελέχγετε τις κινήσεις και τα λεφτά που έχετε μέσα με ένα κλίκ.Αξίζει!!!!ΑΦΜ και ταυτότητα χρειάζεται και πλέον την κάρτα την παίρνεις αμέσως.

Δημοσ.

Στην Alpha to web-banking ηταν δωρεαν παντως. Αξιζει παντως να το ενεργοποιησει κανεις γιατι σε σωζει απο το να τρεχεις καθε 3 και λιγο για να πληρωσεις καποιο λογαριασμο...

Δημοσ.
στην κύπρου βγάζεις χρεωστική σε 5 λεπτά, μόνο με την ταυτότητά σου, χωρίς να έχεις λογαριασμό, χωρίς να χρειάζεται κατάθεση. Κόστος έκδοσης κάρτας 5 ευρώ (εφάπαξ), κόστος φόρτισης 1 ευρώ ανά φόρτιση ανεξάρτητα από το ποσό.

Αυτό λέγεται προπληρωμένη κάρτα, όχι χρεωστική!

Για να βγάλεις χρεωστική κάρτα, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις λογαριασμό σε όποια τράπεζα και αν πας.

ΑΦΜ και ταυτοτητα νομιζω χρειαζεται και να κανεις αμεσα αιτηση για καρτα γιατι αργει λιγακι.

Αυτό πως το λες τώρα?

Έχεις βγάλει και σου άργησε?

Η ΠΕΙΡΑΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

Και αυτό που χρειάζεται να έχεις είναι ταυτότητα και (εκκαθαριστικό ή φορολογική δήλωση ή βεβαίωση ΑΦΜ)

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!

Τις τελευταίες 3 ώρες μου έχουν βγεί τα μάτια με το ψάχνω σε φορουμ και αρθρα για να βρώ πληροφορίες σχετικα με τις χρεωστικές κάρτες.

Πρώτα απ'όλα η χαζή ερώτηση: τι διαφορά έχει η χρεωστική κάρτα από την προπληρωμένη? 'Η είναι το ίδιο πράγμα? Έχω μπερδευτεί και με αυτά που διάβασα ως τώρα δεν έχω βγάλει άκρη, γιατί δεν θέλω ακόμα να μπλέξω με πιστωτικές , εξτρα λογαριασμούς και τέτοια...

Έπειτα, είμαι φοιτήτρια και θέλω να εκδόσω κάρτα για αγορές στο internet και μόνο. Θέλω χρεωστική ή προπληρωμενη?

Οι τράπεζες που με βολευούν είναι η Εθνική όπου έχω και λογαριασμό και η εμπορική οπού υπάρχει ΑΤΜ δίπλα στο σπίτι μου.

Στα διάφορα site που έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό αλλά έχοουν να ανανεωθούν από το 2006-2007.

Γνωρίζεται κάτι σχετικό με αυτές τις 2 τράπεζες?? Αλλιώς τι είναι προτιμότερο Πειραιώς, αλφα ή eurobank? Θα με διευκολύνατε πάρα πολύ καθώς από αυτή την τρίτη θέλω να πάω να την βγάλω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Λοιπόν,

Η χρεωστική κάρτα συνδέεται με κάποιον λογαριασμό που έχεις ανοίξει στην τράπεζα με τα σχετικά δικαιολογητικά.

Αντιθέτως οι προπληρωμένες είναι πολύ πιο απλές, πηγαίνεις μόνο με την ταυτότητα σου και σου βγάζουν προπληρωμένη την ίδια στιγμή.

Η προπληρωμένη δεν είναι συνδεδεμένη με κάποιον κλασικό λογαριασμό, ούτε καν έχει το όνομα σου επάνω, γιαυτό και είναι πολύ ασφαλής για αγορές από το ιντερνετ.

Επίσης σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να χρεωθείς περισσότερα από όσα έχεις βάλει εσύ η ίδια στην κάρτα.

Αυτό δεν ισχύει σε κάποιες χρεωστικές (όχι όλες) στις οποίες έχεις δικαίωμα υπερανάληψης, δηλαδή κάνεις αγορές για περισσότερα χρήματα από όσα διαθέτει η κάρτα σου (ο λογαριασμός σου πιο συγκεκριμένα)

Ουσιαστικά η διαφορά γενικά είναι η εξής.

Η προπληρωμένη είναι πιο απλή στην έκδοση της, είναι δηλαδή πιο χαλαρά τα πράγματα, είναι πιο ασφαλής για τους λόγους που προείπα (και η χρεωστική βέβαια είναι ασφαλής αλλά αν δεν ξέρεις μπορεί να την πατήσεις) και είναι άλλωστε ο λόγος δημιουργίας τους, Οι αγορές από το ιντερνετ

*Πρόσεχε πάντως όταν θα πας να πάρεις μια προπληρωμένη να μη σε φορτώσει ο υπάλληλος και με καταθετικό λογαριασμό στην εκάστοτε τράπεζα. Δεν είσαι υποχρεωμένη να ανοίξεις λογαριασμό απλά και μόνο επειδή θες να βγάλεις μια προπλρωμένη κάρτα εκτός και αν θέλεις χρεωστική.

Όσο για τις πιστωτικές που είπες, δεν υπάρχει λόγος να διαθέτεις, εκτός και αν θέλεις να έχεις προνόμια σε κάποια μαγαζιά όπως άτοκες δόσεις, επιστροφή χρημάτων κλπ. Γενικά δεν αξίζει η πιστωτική.

Η Εθνική και η και η Εμπορική δεν έχουν προπληρωμένες κάρτες (δυστυχώς) (αυτό με κάποια επιφύλαξη) οπότε θα στραφείς σε μία εκ των Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Eurobank (τώρα αν έχει και καμιά ακόμα συγχωρείστε με)

Της Πειραιώς η προπληρωμένη είναι εικονική, τη βγάζεις μέσα από το ίντερνετ, καλή είναι βέβαια αλλά θα ήταν πιο βολικός ο "παραδοσιακός τρόπος" από τα γκισέ.

Η alpha που ρώτησες νομίζω δεν έχει προπληρωμένη κάρτα.

Εγώ σου προτείνω ή Κύπρου ή Eurobank,

Πάντως να ξέρεις ότι οι προπληρωμένες γενικά έχουν κάποιο κόστος φορτίσματος δηλαδή κάθε φορά που την γεμίζεις με χρήματα, δίνεις και μια μικρή προμήθεια στην τράπεζα. Πχ στη Eurobank για κάθε ποσό μέχρι 100 ευρώ δίνεις περίπου 1 ευρώ μέχρι 500 3 ευρώ (το έπιασες το νόημα, δεν θυμάμαι ακριβώς τα ποσά αλλά θέλω να σου πω ότι δεν είναι και τραγικά)

Συμπερασματικά, αν θες απαραίτητα μια κάρτα για να κάνεις αγορές μόνο από το Internet και ζητάς ασφάλεια(πρώτο μέλημα σου) είναι καλό να βγάλεις προπληρωμένη κάρτα γιατί είναι πιο βολική, ασφαλής και ευέλικτη.

Αν θες να κάνεις και διάφορες άλλες αγορές, πχ σε μαγαζιά, να την χρησιμοποιείς και για αναλήψεις - καταθέσεις και να μην πληρώνεις ευρώ από την τσέπη σου για φορτίσεις - ξεφορτίσεις, πάρε χρεωστική (ανοίγοντας ενοείται και λογαριασμό)

Αυτά, ότι άλλο θες ρώτα:-D

Δημοσ.

Να σε ρωτησω και εγω κατι εστω οτι βγαζω μια προπληρωμενη μπορω μετα μεσω Web/E-Banking να της βαζω χρηματα; Και αν μπορω θα πρεπει να ειναι απο την ιδια τραπεζα ή μπορω απο την Αλφα π.χ. να βαζω χρηατα σε προπληρωμενη της Κυπρου;

Δημοσ.
Μάλιστα! Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Με αυτά που είχα διαβάσει και πρίν καταλήγω σιγά σιγά προς πειραιώς...Χρειάζομαι εκκαθαριστικό εφορίας για να ανοίξω λογιαριασμό?

Αν επιλέξεις την Πειραιώς πάρε κωδικούς για τη winbank που είπε και ένας φίλος και μέσα από εκέι εκδίδεις την προπληρωμένη άμμεσα όταν θα κάνεις είσοδο. Την κάρτα θα την έχεις σε εικονική μορφή στο pc σου και δεν θα περιμένεις να σου έρθει πλαστικό και την χρησιμοποιέις και άμμεσα.

Δημοσ.
Να σε ρωτησω και εγω κατι εστω οτι βγαζω μια προπληρωμενη μπορω μετα μεσω Web/E-Banking να της βαζω χρηματα; Και αν μπορω θα πρεπει να ειναι απο την ιδια τραπεζα ή μπορω απο την Αλφα π.χ. να βαζω χρηατα σε προπληρωμενη της Κυπρου;

Αν είναι από την ίδια τράπεζα σίγουρα ναι, τουλάχιστον αυτό ισχύει στη Eurobank

Τώρα για λογαριασμούς από άλλες τράπεζες δεν το γνωρίζω

Αν επιλέξεις την Πειραιώς πάρε κωδικούς για τη winbank που είπε και ένας φίλος και μέσα από εκέι εκδίδεις την προπληρωμένη άμμεσα όταν θα κάνεις είσοδο. Την κάρτα θα την έχεις σε εικονική μορφή στο pc σου και δεν θα περιμένεις να σου έρθει πλαστικό και την χρησιμοποιέις και άμμεσα.

Δεν νομίζω ότι είναι καλή λύση αυτή, μπορεί να μη θέλει να μπλέξει με web banking και όπως προείπα είναι καλύτερα να βγάλει μία προπληρωμένη και όχι χρεωστική για αγορές μόνο από το ιντερνετ (εφόσον αυτό έχει πει ότι θέλει να κάνει)

Δημοσ.

μέσω ebanking της Πειραιώς κάνεις φόρτιση και εκφόρτιση της κάρτας. Βάζεις χρήματα στην κάρτα από λογαριασμό σου και βγάζεις χρήματα από την κάρτα στο λογαριασμό σου. και τα δύο εμφανίζονται άμμεσα. Για φόρτιση άλλης Τράπεζας προπληρωμένη δεν παίζει είναι λίγο τραβηγμένο :-D

Δημοσ.

Κριμα πρεπει να δω αν εχει προπληρωμενη η Αλφα που τα εχω ενεργοποιησει ολα, οσο να'ναι σου δινει μεγαλυτερη ασφαλεια η προληρωμενη απο την χρεωστικη. Ασε που την "φορτιζεις" πιο ευκολα.

Δημοσ.

Πώπώ παιδιά με υπέρκαλύψατε! Με ενδιαφέρει λοιπόν η προπληρωμένη κάρτα γιατί δεν σκοπεύω να την χρησιμοποιήσω κάπου άλλου. Θα με βόλευε ακόμη περισσότερο αν δεν άνοιγα νέο λογαριασμό, όχι ότι είναι κόπος, άλλα προτιμώ να έχω όσο το δυνατόν λιγότερα μπλεξίματα με τράπεζες για να ξέρω και τι μου γίνεται.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ! Αν προκύψει κάτι θα ενημερώσω!

Δημοσ.
Πώπώ παιδιά με υπέρκαλύψατε! Με ενδιαφέρει λοιπόν η προπληρωμένη κάρτα γιατί δεν σκοπεύω να την χρησιμοποιήσω κάπου άλλου. Θα με βόλευε ακόμη περισσότερο αν δεν άνοιγα νέο λογαριασμό, όχι ότι είναι κόπος, άλλα προτιμώ να έχω όσο το δυνατόν λιγότερα μπλεξίματα με τράπεζες για να ξέρω και τι μου γίνεται.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ! Αν προκύψει κάτι θα ενημερώσω!

Έτσι μπράβο, γιαυτό και γω είπα ότι λογικά δεν θα ήθελες να μπλέξεις, πόσο μάλλον με e-banking...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω να βγάλω μια χρεωστική στην Eurobank για να αίζω online στοιχημα.

αλλά δεν θέλω να χρεώνεται η κάρτα αλλά να μπορώ να αφαιρέσω μόνο τα λεφτά που έχει μεσά , δηλαδή να μην χρεώνεται.

πως θα τη ζητήσω και τι χρειάζεται?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...