jim_p Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Θελω να μεγαλωσω την υπαρχουσα ntfs κατατμηση μου με xp εγκατεστημενα. Ειναι η πρωτη 20GB σε ενα δισκο 320GB. Η κατανομη του δισκου ειναι καπως ετσι 20gb ntfs XP + 300 gb περιπου UNALLOCATED ακομα που τα εχω αφησει για το linux και για αλλες χρησεις backup. Η εμφανης λυση ειναι μαλλον με Partition Magic ή με το Gparted. Αυτο που με καιει ειναι οτι το Partition Magic δημιουργησε προβλημα σε ενα φιλο μπερδευοντας τα γραμματα των δισκων και μετα κρασαρε συχνα με μονη λυση το format εκ νεου. Το Gparted απο την αλλη το μονο παρατραγουδο που μου εχει κανει ειναι ενα ημιτελες format σε ntfs σε ενα σκληρο 320GB (format σε ολο το σκληρο ειχε να κανει). Οτι αλλο του εχω αναθεσει το εχει κανει στην πενα. Υπαρχει καμια 3η λυση? Ο υπολοιπος σκληρος εμεινε επιτηδες unallocated ωσπου να αποφασισω ποσο χρειαζομαι για τα XP.
parsifal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δε θα έχεις πρόβλημα με το GParted, έχω κάνει πολλές φορές την ίδια δουλειά που θέλεις. Μάλιστα, θα γίνει σε δευτερόλεπτα, γιατί δεν απαιτείται αλλαγή στη φυσική θέση των υπαρχόντων αρχείων...
johnpap Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το Partition Magic αρκετές φορές χωρίς κανένα πρόβλημα αν και οι επιλογές ήταν ομολογουμένως κάπως μπερδεμένες (δεν ξέρω αν έχει βελτιωθεί το interface τώρα που το πήρε η Symantec). Τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιώ τη λύση της Acronis το Acronis Disk Director το οποίο είναι πολύ εύχρηστο και έχει και πάρα πολλά εργαλεία επιπλέον (σου επιτρέπει αλλαγές από fat σε ntfs αλλά και το ανάποδο (που δεν γίνεται στα windows) αλλά έχει και άλλα όπως linux swap, reiserFS και άλλα και τα κάνεις όλα μέσα από windows. Επιπλέον έχει εργαλεία επιδιόρθωσης και ελέγχου και ένα μάτσο άλλα καλούδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.