Προς το περιεχόμενο

GT8800 512 θερμοκρασίες

alex89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα σύστημα φίλου με μία GT8800 512MB και έβαλα το crysis να παίξω και μετά από καμία ώρα που το σταμάτησα, κοίταξα πόσο θερμοκρασία έχει η κάρτα και έδειξε το everest 85 βαθμούς. Η κάρτα δεν είναι κλοκαρισμένη. Είναι κανονικό να ανεβάζει τέτοια θερμοκρασία;!

Δημοσ.

ναι, δεν είναι πάρα πολύ.

παρ'όλα αυτά, αν (για ψυχολογικούς λόγους κυρίως) θέλεις να ρίξεις την θερμοκρασία, υπάρχουν διάφορα software (π.χ riva tuner) για να αυξήσεις τις στροφές του fan της, με τα ανάλογα αποτελέσματα στον θόρυβο βέβαια...

αν πάλι, θες να ρίξεις την θερμοκρασία, και ο θόρυβος είναι σημαντικός παράγοντας για σένα, πας για after market ψύκτρα.

εγώ στην θέση σου πάντως δεν θα έκανα τίποτα, θα την άφηνα να δουλεύει ως έχει. :-)

Δημοσ.

Όλες οι GT ανεβάζουν τέτοιες τρελές θερμοκρασίες... Ειδικά οι πρώτες παρτίδες. Ενα παιδί από άλλο forum του ανέβαζε 90 βαθμούς και την πήγε πίσω στο πλαίσιο και του την άλλαξαν.

Δημοσ.

βάλε το riva tuner και ανέβαζε τις στροφές του φαν μόνο όταν παίζεις παιχνίδια..εγώ με το φαν στο 60% δε μοθ έχει πάει ποτέ πάνω απο 65 βαθμούς.όσο για το θόρυβο είναι υπαρκτός αλλά όχι τόσο εκνευριστικός όταν παίζεις(διότι βάζεις τα ηχεία στο τέρμα ειδικά σε παιχνίδια με πιστολίδι χαχα)

Δημοσ.

Εμενα παντως η EVGA 8800GT flashρισμενη με SSC bios 700/2000mhz ειναι στους 55 idle κ 72-73 full load...

Χωρις να εχω riva tuner κ να εχω πειραξει τις τιμες του fan...

Δημοσ.

σε ρωτάω γιατί και εγώ την evga έχω και με το riva tuner την έχω στα 675-1687-1950(σταθερή) και σκεφτόμουν να την ανεβάσω λίγο ακόμα χωρίς όμως να αλλάξω το bios...

Δημοσ.

να αλλάζεις bios και volt σε τετοιες καρτες γραφικών... κερδίζεις μετρια πραγματα αλλα αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο να ξυπνήσεις μια μερα και να εχει καεί καποιο Mosfet και να αναρωτιεσαι πως εγινε αυτο... "αφου ειχα normal θερμοκρασιες...."

Δημοσ.

Ε και?10 χρονια εγγυηση εχεις απο την EVGA...Αν κ δεν πιστευω να παθει η καρτα κατι οταν οι θερμοκρασιες ειναι normal...Γαιτι δλδ να καει το mosfet??

Δημοσ.

isaia απλά να σου πω ότι η εγγύηση δεν ισχύει εαν αλλάξεις το bios αλλά ισχύει εαν πάθει κάτι απο oc .στο λέω γιατί το είχα απορία και είχα στείλει mail στη evga και αυτό μου απάντησαν.Αν και ωα πάθει κάτι απο oc μου φαίνεται σπάνιο ειδικά εάν ΄τη κρατήσεις σε ανεκτά επίπεδα και δε τη πας μέχρι εκεί που δε πάει

Δημοσ.
Ε και?10 χρονια εγγυηση εχεις απο την EVGA...Αν κ δεν πιστευω να παθει η καρτα κατι οταν οι θερμοκρασιες ειναι normal...Γαιτι δλδ να καει το mosfet??

επειδη μεσω Modified bios, του δινεις παραπανω ταση απο οση μπορει να αντεξει το υλικο?

Δημοσ.
Έχω ένα σύστημα φίλου με μία GT8800 512MB και έβαλα το crysis να παίξω και μετά από καμία ώρα που το σταμάτησα, κοίταξα πόσο θερμοκρασία έχει η κάρτα και έδειξε το everest 85 βαθμούς. Η κάρτα δεν είναι κλοκαρισμένη. Είναι κανονικό να ανεβάζει τέτοια θερμοκρασία;!

Το θέμα είναι ότι με τους drivers της Nvidia κατι το Ntune ο ανεμιστήρας της κάρτας παίζει σταθερά στο 29% της περιστροφής του.

Με 29% περιστροφή μου ανέβαζε στο Crysis 90 oC.

Τώρα με το rivatuner έχει διάφορες ρυθμίσεις...

Το έχω βάλει όσο αυξάνει η θερμοκρασία να σηκώνει στροφές ο ανεμιστήρας. Στα παιχνίδια που ανεβάζει με τρέλα θερμοκρασία, το έχω βάλει να γυρίζει στο 100%, ούτως ή άλλως δεν ακούγεται, την καλύπτουν τα ηχέια.

Ρίξτε μια ματιά εδώ

http://www.vaguesoft.com/users/dwood/blog/tutorials/rivatuner/

Δημοσ.

Επίσης έχεις και τη δυνατότητα να έχεις "προφίλ".

ΠΧ Με control alt - ρίχνω τη συχνότητα της κάρτας (όταν surfaρω ή γράφω κώδικα)

Control alt + αλλάζω προφίλ και ανεβάζω συχνότητα όταν παίζω παιχνίδια

Thank developers for rivatuner ;)

Δημοσ.

μιας και λεμε για θερμοκρασιες μεσα απο Ntune εμενα δεν με αφεινει να αλαξω τις τιμες του fan φοραω μια 7600gt pci-e και θελω να τη πειραξω αλλα ανεβαζει θερμοκρασιες full load την εφτασα μεχρι και 85c και την φοβηθηκα και την γυρισα σε default με riva tuner θα κανω δουλεια ή οχι???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...