Demetris77 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Καταρχάς αν θεωρείς πως είμαι offtopic απλά προσπέρασε το post μου Απλά έχω την απορία τι εννοείς με τις φράσεις "να προσθεσω 750mb! κωδικα στο OS" και "τα xp ειναι 2.5GB περιπου αν βαλω sp (+750MB) η αποδοση πεφτη κατα 15 20% περιπου"; Το μέγεθος του direcrory των windows είναι 2.5GB; Αν ναι τότε αυτό δεν είναι και ο απόλυτος δείκτης για την ταχύτητά τους και πιθανότατα δεν είναι μόνο στοιχεία των windows αυτά που συμπεριλαμβάνονται σ' αυτό το μέγεθος (XP με SP2 πάνε 2.6GB σε μένα - όχι ότι έχει κάποια σημασία αυτό το μέγεθος ξαναλέω). Επίσης την πτώση στην απόδοση 15-20% πώς τη μέτρησες; Έτρεξες κάποιο bench (και ποιο) ή απλά είναι κάποια δικιά σου άποψη; (ερώτηση κάνω) Δε θυμάμαι να χα δει σοβαρή διαφορά στην απόδοση σε Athlon@900MHz με 1GB RAM ,πριν αρκετά χρόνια, με SP και χωρίς. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για να μη βάλεις και το τελευταίο SP είναι είτε να 'χεις τα XP αγορασμένα από τον μαυρογένη (και να βαριέσαι να ασχοληθείς με cr@cks - δε νομίζω να ναι η περίπτωση σου) είτε να μην έχει ούτε MB (που λέει ο λόγος) free space είτε να μη μπορείς να βρεις το SP2. Αλλά δικό σου είναι το pc (όπως και ο χρόνος σου) και ό,τι θες τα κάνεις edit: Να υπενθυμίσω ότι ρωτάς τις απόψεις μας για ένα προβλημά σου. Οχι φιλε δεν ετρεξα κανενα bench. Ετρεξα το bench της εμπειριας μου, χωρις και με sp. οκ ειναι 2.6GB με το sp2 και δεν ειναι δεικτης ταχυτητας το μεγεθος του direcrory. Ομως ο κωδικας του sp ( τα περισοτερα Security Paths) βαραινουν κατα πολυ το OS. τωρα ειναι 25 ειναι 20 ειναι 15% δεν εχει τοσο σημασια. Σημασια εχει οτι χωρις καθε sp εδω και 5 χρονια τωρα δεν εχει κανενα προβλημα σταθεροτητας η αλλο το λειτουργικο, και δεν βλεπω κανενα σοβαρο λογο να βαλω τωρα. Τωρα οσον αφορα για το τι ρωταω. Ρωτησα εαν ξερη καποιος πως κανω εγκατασταση driver για usb 2.0 χωρις sp1 και μονο αυτο δε εμαθα φιλε ....
capthookb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Νομίζω ψάχνεις για αυτό το update της Microsoft: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=733dd867-56a0-4956-b7fe-e85b688b7f86&DisplayLang=en που ουσιαστικά είναι drivers για usb 1.1 και usb 2.0. Αν θεωρείς πως μόνο και μόνο επειδή είναι update δε θα πρέπει και να το βάλεις, τότε δε νομίζω να βρεις λύση. Πάντως δεν είναι δυνατόν, οι περισσότεροι σχετικοί και επαγγελματίες πληροφορικής να υποστηρίζουν πως το να εγκαθιστάς εν γένη updates και patches για κάθε είδους λειτουργικό σύστημα θεωρείται καλό και απαραίτητο για να έχεις ένα σταθερό και ασφαλές σύστημα και να μην είναι έτσι. Μπορεί εσύ όπως λες να μη τα χρειάζεσαι και να θεωρείς πως πραγματικά δε χρειάζονται, αλλά το να υποστηρίζεις πως έχεις ασφαλές υπολογιστή με αυτήν την τακτική νομίζω είναι άτοπο. Ειδικά χωρίς antivirus και προγράμματα ασφαλείας. Αλήθεια αν δεχόσουν επίθεση από έναν sasser τι θα έκανες; Δε θέλω να μου απαντήσεις και ούτε με νοιάζει κιόλας. Αν έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα με τις επιδόσεις και το λειτουργικό καλό θα ήταν να δοκίμαζες και Linux. Προσοχή όμως, κι εκεί υπάρχουν διαθέσιμα updates που ξεπερνούν κατά πολύ το μέγεθος των ήδη εγκατεστημένων προγραμμάτων
parsifal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Νομίζω ψάχνεις για αυτό το update της Microsoft: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=733dd867-56a0-4956-b7fe-e85b688b7f86&DisplayLang=en που ουσιαστικά είναι drivers για usb 1.1 και usb 2.0. Από Microsoft KB822603 : SUMMARY Microsoft has released an update for the USB drivers included in Windows XP Service Pack 1 (SP1) that addresses the following issues: ... ... Prerequisites To install this update, you must be logged on as an administrator and running Windows XP SP1. Windows XP Tablet PC Edition and Windows XP Media Center Edition already include SP1.
Demetris77 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Νομίζω ψάχνεις για αυτό το update της Microsoft: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=733dd867-56a0-4956-b7fe-e85b688b7f86&DisplayLang=en που ουσιαστικά είναι drivers για usb 1.1 και usb 2.0. Αν θεωρείς πως μόνο και μόνο επειδή είναι update δε θα πρέπει και να το βάλεις, τότε δε νομίζω να βρεις λύση. Πάντως δεν είναι δυνατόν, οι περισσότεροι σχετικοί και επαγγελματίες πληροφορικής να υποστηρίζουν πως το να εγκαθιστάς εν γένη updates και patches για κάθε είδους λειτουργικό σύστημα θεωρείται καλό και απαραίτητο για να έχεις ένα σταθερό και ασφαλές σύστημα και να μην είναι έτσι. Μπορεί εσύ όπως λες να μη τα χρειάζεσαι και να θεωρείς πως πραγματικά δε χρειάζονται, αλλά το να υποστηρίζεις πως έχεις ασφαλές υπολογιστή με αυτήν την τακτική νομίζω είναι άτοπο. Ειδικά χωρίς antivirus και προγράμματα ασφαλείας. Αλήθεια αν δεχόσουν επίθεση από έναν sasser τι θα έκανες; Δε θέλω να μου απαντήσεις και ούτε με νοιάζει κιόλας. Αν έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα με τις επιδόσεις και το λειτουργικό καλό θα ήταν να δοκίμαζες και Linux. Προσοχή όμως, κι εκεί υπάρχουν διαθέσιμα updates που ξεπερνούν κατά πολύ το μέγεθος των ήδη εγκατεστημένων προγραμμάτων Φιλε κανενα προβλημα, ισα ισα λεω οτι τα xp ειναι (σε μενα τουλαχιστον) πολυ καλα και χωρις τα sp. Αυτο είν ολο. Τωρα για Antivirus κλπ απλα περιοριζουν την ελευθερια μου και δεν τα θελω. Δε λεω σε κανενα τι να κανει, λεω τι κανω εγω. Να δεχτω επιθεση απο sasser και αλλους ιους παιζει, αλλα παιζουν και οι πιθανοτητες... Και αφου μεχρι τωρα δεν ειχα σχετικο προβλημα, οι πιθανοτητες ειναι υπερ μου. Αν στο μελλον δεχτω, θα αναθεωρησω. Για την ωρα (και παρα πολλες ωρες πριν) δεν εχω προβλημα. Το "προβλημα" που προεκυψε ειναι το οτι οι drivers usb 2 (340ΚΒ) ειναι ενσωματωμένοι στο sp.
capthookb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Ναι, τώρα το πρόσεξα οτι θέλει το service pack 1. Εναλλακτικά (αν δεν εγκαθίσταται) θα μπορούσες να το κατεβάσεις να το τρέξεις σαν > Windows-kbxxxx.exe /x ώστε να γίνουν extract τα αρχεία που περιέχει και να προσπαθήσεις να τα εγκαταστήσεις με το χέρι. Το πως δεν το ξέρω. Επίσης οι usb κάρτες βασισμένες σε via chipset δεν είναι και ότι καλύτερο. Έχω κι εγώ και μου έχουν βγάλει την πίστη. Αυτοί με nec είναι πολύ καλύτερες.
Demetris77 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Ναι, τώρα το πρόσεξα οτι θέλει το service pack 1. Εναλλακτικά (αν δεν εγκαθίσταται) θα μπορούσες να το κατεβάσεις να το τρέξεις σαν > Windows-kbxxxx.exe /x ώστε να γίνουν extract τα αρχεία που περιέχει και να προσπαθήσεις να τα εγκαταστήσεις με το χέρι. Το πως δεν το ξέρω. Επίσης οι usb κάρτες βασισμένες σε via chipset δεν είναι και ότι καλύτερο. Έχω κι εγώ και μου έχουν βγάλει την πίστη. Αυτοί με nec είναι πολύ καλύτερες. ..Και δε ξέρω, μπορεί τελικά να το βάλω το γ@@#$^%^* το sp1, αν οχι για τιποτα άλλο γιατί βαριέμαι να ψάχνω στα φόρα για λύση. Επειδή τελικά η μεγαλύτερη ευκολία νικάει τη μικρότερη (δικό μου είναι αυτό ) ΥΓ: Αλλά δεν είναι πολιτική να σε υποχρεώνει να προσθέσεις ενα κάρο κώδικα (sp1) για να έχεις usb 2.0 driver (340KB) τρίτου κατασκευαστή..(via/nec)
capthookb Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 To SP2 να βάλεις... Κοίτα, δε σημαίνει πως με την εγκατάσταση του patch προστίθεται νέος κώδικας. Για παράδειγμα, έστω οτι υπάρχει ένα dll των windows που χρειάζεται διόρθωση και έχει μέγεθος 1mb. Η διόρθωση μπορεί να είναι 2 γραμμές κώδικα οι οποίες μπορεί να προστεθούν εξτρά, ή και να αφαιρεθούν από τον κώδικα του dll. Αυτό δε σημαίνει πως όλες οι γραμμές κώδικα που υπάρχουν σε ένα αρχείο τρέχουν ταυτόχρονα. Νομίζω κάπως έτσι το βλέπεις. Επίσης το νέο βελτιωμένο dll για να αντικαταστήσει το παλιό θα πρέπει να στο δώσει ολόκληρο, δηλαδή πάλι 1mb. Δε σημαίνει πως θα έχεις μετά την εγκατάστασή του 2mb που θα τρέχουν πάντα και παντού αλλά θα έχεις το νέο dll με παρόμοιο μέγεθος του παλιού και πάνω κάτω τις ίδιες επιδόσεις, που σε καμία περίπτωση δεν είναι της τάξης του 10-20%. Ο μεγαλύτερος υπέυθυνος για την επιβάρυνση στις επιδόσεις ενός υπολογιστή που τρέχει windows είναι η registry και η διόγκωσή της με το πέρασμα του καιρού. Ναι κανονικά δε θα έπρεπε να σε υποχρεώνει να βάλεις sp οτιδήποτε για να έχεις usb. Αλλά είναι η πολιτική και η νοοτροπία του συγκεκριμένου λειτουργικού να μην αφήνει επιλογές στο χρήστη γιατί πιστεύεται πως αυτό δεν είναι καλό γιατί ένας που δεν ξέρει στο τέλος θα μπερδευτεί και δε θα ξέρει τι να βάλει και τι όχι.
Demetris77 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 To SP2 να βάλεις... Κοίτα, δε σημαίνει πως με την εγκατάσταση του patch προστίθεται νέος κώδικας. Για παράδειγμα, έστω οτι υπάρχει ένα dll των windows που χρειάζεται διόρθωση και έχει μέγεθος 1mb. Η διόρθωση μπορεί να είναι 2 γραμμές κώδικα οι οποίες μπορεί να προστεθούν εξτρά, ή και να αφαιρεθούν από τον κώδικα του dll. Αυτό δε σημαίνει πως όλες οι γραμμές κώδικα που υπάρχουν σε ένα αρχείο τρέχουν ταυτόχρονα. Νομίζω κάπως έτσι το βλέπεις. Επίσης το νέο βελτιωμένο dll για να αντικαταστήσει το παλιό θα πρέπει να στο δώσει ολόκληρο, δηλαδή πάλι 1mb. Δε σημαίνει πως θα έχεις μετά την εγκατάστασή του 2mb που θα τρέχουν πάντα και παντού αλλά θα έχεις το νέο dll με παρόμοιο μέγεθος του παλιού και πάνω κάτω τις ίδιες επιδόσεις, που σε καμία περίπτωση δεν είναι της τάξης του 10-20%. Ο μεγαλύτερος υπέυθυνος για την επιβάρυνση στις επιδόσεις ενός υπολογιστή που τρέχει windows είναι η registry και η διόγκωσή της με το πέρασμα του καιρού. Πραγματι.. θα συμφωνησω οτι ο κωδικας δεν προστιθεται 100% αυξητικα στα υπαρχων dlls/directorys, γινεται διορθωση /η και αντικατασταση. Και ναι, η registry επιβαρυνει την αποδοση της CPU, κυριως απο κενα και ακυρα κλειδια απο add/remove κλπ. Ο καινουργιος κωδικας που προκυπτει ομως ειναι κατα το μεγαλυτερο ποσοστο "security issues" και καποιες "τσαμπουκα" υπενθυμισεις (στο sp2) του στυλ 'δεν εχεις antivirus,δεν εχεις firewall, κινδυνευεις, να τον αφησω αυτον να περασει, η να τον κοψω?' καθε λιγο και λιγακι αυτη η δουλεια.. Οσον αφορα τις επιδοσεις φιλε capthookb δεν ετρεξα κανενα bench για να ξερω ακριβως τις διαφορες, αλλα ξερω τις εντυπωσεις γενικοτερα πριν και μετα (sp2). Για την ωρα θα βαλω "αναγκαστικα" το sp1 για να εχω USB 2.0 , και στο μελλον δε ξερω, με βλεπω να τη κανω σιγα σιγα προς Linux μερια.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Εντωμεταξυ δεν εχω firewall,antivirus κλπ δεν τα χρειαστηκα ποτε, γιατι οταν τα ειχα, κατεβασα και κατι dialers (επι Κ56 μοντεμ) απλα μου φαινεται βλακεια να φορτωνω το OS καθε λιγο οτι path βγαζει η MS για να μαζεψει τα bugs??, αφου και χωρις αυτα (sp) το λειτουργικο τρεχει μια χαρα.(και πολυ πιο γρηγορα!) Ναι σωστά,τα firewalls και τα antivirus τραβάνε τέτοια πράματα. Εγω χωρις ολα αυτα δεν εχω κανενα προβλημα 5 χρονια τωρα.μηπως κανω κατι λαθος? Ναι δεν έχεις κανένα πρόβλημα.Το Topic θυμάσε μήπως γιατί το άνοιξες;
Demetris77 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Ναι σωστά,τα firewalls και τα antivirus τραβάνε τέτοια πράματα. Ναι δεν έχεις κανένα πρόβλημα.Το Topic θυμάσε μήπως γιατί το άνοιξες; Φιλαράκι φωνάζεις πολύ, δεν προσφέρεις βοήθεια, και προς το παρών η μνήμη μου δουλέυει άριστα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Η μνήμη σου μπορεί,αλλά αμφιβάλω για την κρίση σου. Οταν λες ότι δεν έχεις antivirus & firewall επειδή επί εποχής pstn είχες κολλήσει dialer με αυτά(και αποφεύγεις να απαντήσεις για την ταμπακιέρα ως γνήσιος νεοέλληνας)τότε δίνεις δικαιώματα...
Demetris77 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Η μνήμη σου μπορεί,αλλά αμφιβάλω για την κρίση σου.Οταν λες ότι δεν έχεις antivirus & firewall επειδή επί εποχής pstn είχες κολλήσει dialer με αυτά(και αποφεύγεις να απαντήσεις για την ταμπακιέρα ως γνήσιος νεοέλληνας)τότε δίνεις δικαιώματα... Φιλε δεν αποφευγω τιποτα. Aπλα βαριεμαι να πληκτρολογω απαντησεις, για ενα θεμα που νομιζω εχει κλειση. Δεν τα παω και πολυ καλα με το keyboard.. Αμα ειναι να σου στειλω/ η να μου στειλης το τηλ. να τα πουμε. Αυτα. Have fun :-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.