Προς το περιεχόμενο

Σοβαρο προβλημα με Xp

manolaskakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το έπαθε ο κολλητός μου(άσχετος από υπολογιστές) και χρειάζομαι την βοήθεια σας!!

Ένας φίλος μου είχε τα Xp στον υπολογιστή του(όχι αυθεντικά) και του έβγαλε μνμ (ίσως επειδή ο υπολογιστής μπορεί να έκανε κάποιο update) οτι έχει μια μέρα για να βάλει τους κωδικούς επειδή τα windows του δεν ήταν αυθεντικά..

Πάτησε άκυρο και την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια..

Με αποτέλεσμα σήμερα που ξεκίνησε τον υπολογιστή να μην μπαίνει στα windows και να του βγάζει μια μπλε οθόνη..

Εγώ του πρότεινα να κάνει format αλλά έχει πράγματα μέσα που για κανένα λόγο δεν θέλει να τα χάσει..

Τι μπορεί να γίνει σ'αυτήν την περίπτωση

Αν αγοράσει ένα σκληρό δίσκο και περάσει εκ νέου κάποιο λογισμικό θα γίνεται να σώσει με κάποιο τρόπο τα αρχεία που είχε στον άλλο δίσκο?(ο οποίος έχει ''κατεστραμμένα-κλειδωμένα xp'')

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος??

Νομίζω οτι αυτό μπορεί να γίνει με τα vista(αλλά δυστυχώς δεν θα τα σηκώνει ο υπολογιστής)

Περιμένω την βοήθεια σας!

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Για να περάσεις νέα xp δεν χρειάζεται να κάνει format το δίσκο απαραίτητα..Απλά κάνεις νέα εγκατάσταση και όλα τα αρχεία μένουν στο δίσκο.Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις repair στα υπάρχοντα windows...

Δημοσ.
ας βαλει το δισκο του στο δικο σου pc να κανει back up ο,τι θελει

Αυτό πως θα το κάνω μπορείς να μου πεις παρακαλώ?

Δεν θα υπάρχει πρόβλημα που ο δισκος του έχει λογισμικό μέσα?

Για να περάσεις νέα xp δεν χρειάζεται να κάνει format το δίσκο απαραίτητα..Απλά κάνεις νέα εγκατάσταση και όλα τα αρχεία μένουν στο δίσκο.Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις repair στα υπάρχοντα windows...

Μου το εξηγείς αυτό?Πως μπορεί να γίνει?Αν δηλαδή βάλω το dvd Xp απο bios κτλ κτλ και κάνω εγγατάσταση των νέων xp εγώ ξέρω ότι θα σβηστεί ο δίσκος που θα τα περάσω..Λάθος?

Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας

Δημοσ.

ανοιγεις το κουτι σου και συνδεεις την τροφοδοσια και τον controler, μπορει να γινει και με εξωτερικη θηκη usb

Δεν υπαρχει προβλημα που υπαρχει λογισμικο

Δημοσ.

-1 για τον disqualified που συνήθως τα λέει άψογα :-) -->" ανοιγεις το κουτι σου και συνδεεις την τροφοδοσια και τον controler"

Νομίζω πως ο manolaskakis δεν θα σε κατάλαβε τί εννοείς (μάλλον λίγο βιαστικά του απάντησες..)

Τέλος πάντων, manolaskakis ,όπως..πυθιακά ;) σου είπε ο disqualified ,συνδέεις απλά τον δίσκο του φίλου σου στο δικό σου pc (ανοίγεις το κουτί,και όπως είναι συνδεδεμένος ο δικός σου δίσκος,έτσι συνδέεις και του φίλου με καλώδιο σήματος -καλώδιο που συνδέει το δίσκο με τη motherboard - και με καλώδιο ρεύματος που έρχεται απ΄το τροφοδοτικό(αν υπάρχει διαφορά στο είδος του δίσκου,αν διαφέρει δηλαδή σαν κατασκευή από τον δικό σου,και δεν ξέρεις πως να κάνεις τη σύνδεση,έλα και πες μας..)

Όσο για το ότι έχει λειτουργικό,δεν παίζει κανένα ρόλο.Αν κάνεις σωστά τη σύνδεση,όταν θ' ανοιξουν τα windows σου,θα δεις τον δίσκο του φίλου,και θα μπορέσεις ν' αντιγράψεις ό,τι θέλεις (τα 'κλειδωμένα' του windows,δεν σημαίνουν ότι δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στα αρχεία του δίσκου....απλά δεν μπορεί να ανοίξει εκείνο το λειτουργικό πλέον..)

Kαι αυτή είναι η "καλύτερη" λύση για την περίπτωση:Να πάρετε τ' αρχεία του,να του κάνετε φορμάτ,κι επανεγκατάσταση του λειτουργικού του (από το να περαστούν "από πάνω" στα παλιά..)

Δημοσ.
Αυτό πως θα το κάνω μπορείς να μου πεις παρακαλώ?

Δεν θα υπάρχει πρόβλημα που ο δισκος του έχει λογισμικό μέσα?

Μου το εξηγείς αυτό?Πως μπορεί να γίνει?Αν δηλαδή βάλω το dvd Xp απο bios κτλ κτλ και κάνω εγγατάσταση των νέων xp εγώ ξέρω ότι θα σβηστεί ο δίσκος που θα τα περάσω..Λάθος?

Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας

'Οταν βάλεις το cd των windows και bootάρεις από αυτό μπαίνεις στην εγκατάσταση των windows...Είναι επιλογή σου αν θα κάνεις format στο δίσκο για να σβηστούν όλα ή αν θα μπούν νέα windows από 'πάνω'..Πάντως αν μπορείς να κάνεις αυτό που λένε οι φίλοι παραπάνω είναι όντως καλύτερο..

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι πρεπει να παιδια να πειραματιστουν με αλλαγες δισκου σε αυτην την περιπτωση αφου δεν το εχουν ξανακανει. Τα πειραματα να γινονται με παλιους/αποσυρμενους υπολογιστες

Αν τα πραγματα που θελει ο φιλος σου χωρανε σε ενα usb stick, η καλυτερη λυση ειναι ενα live cd. Δηλαδη ενα λειτουργικο συστημα που βρισκεται και μπουταρει απο cd και εχει προσβαση στους τοπικους δισκους. Οποτε μπορεις να ανοιξεις το συστημα, να βαλεις το usb stick και να παρεις τα αρχεια. Μετα κανεις φορματ.

Ψαξε για μια live διανομη linux, πχ ubuntu, fedora η ακομα και το backtrack εδω:

http://www.remote-exploit.org/backtrack_download.html

Οσον αφορα τα windows που εχεις, πρωτη φορα ακουω αυτο που λες για κωδικους και να κλειδωνει το συστημα, εκτος αν ο φιλος σου εννουσε την ενεργοποιηση. Η ενεργοποιηση ομως σε προειδοποιει καθε μερα για ενα μηνα πριν κλειδωσει το συστημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...