Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για εγκατάσταση + 2Gb Ram!!!!

polonos1313

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα!!! Εχω 2gb ram και θέλω να βάλω αλλα 2...

Άκουσα όμως οτι τα Xp δεν αναγνωρίζουν 4 gb ram.Υποστιρίζουν γύρω στα 3,4 μόνο!!!Αληθέυει????

Επίσης άκουσα οτι μόνο τα 64bit ΧΡ αναγνωρίζουν 4 γιγα ram.

Πώς μπορώ να δω αν τα Windows Xp που εχω είναι 64bit ή όχι???

Και αν θα βλέπει μονο 3 και κάτι θα δω διαφορά ή δεν θα δουλεέι σωστά???

Έχω βρει δύο ίδιες μνήμες με αυτες που έχω και σκέφτομαι να τις πάρω....

Δημοσ.

Και μόνο που ρωτάς, σημαίνει ότι έχεις 32-bit ΧΡ. Ναι, δεν θα αναγνωριστούν ποτέ τα 4GB - το πόσα, θα εξαρτηθεί απ' την μητρική σου. Πρότασή μου, δώσε τα αλλού τα λεφτά...

Δημοσ.

Λοιπόν για να δεις αν έχεις 32 ή 64,πήγαινε ο υπολογιστής μου-δεξί κλικ ιδιότητες και κάπου εκεί σου αναφέρει για τα windows(αν θυμάμαι καλά γιατί έχω καιρό να χρησιμοποιήσω xp)..Τώρα πρόταση μου αν θες να βάλεις επιπλέον μνήμη και έχεις 32bit , βάλε καλύτερα 2χ512MB για να εκμεταλλευτείς και το dual channel της μητρικής σου αν υποστηρίζει. Αν και πιστεύω ότι τα xp με 2GB ram είναι μια χαρά εκτός και αν χρησιμοποιείς σχεδιαστικές εφαρμογές (autocad κλπ.) τότε αξίζει η αναβάθμιση.

Δημοσ.
Στα 32bit θα βλέπεις 3 και κάτι ίσως. Γνώμη μου να βάλεις τώρα αυτά που μπορείς να δεις.

Εχω 2χ1 Gb μεχρι στιγμης.Δηλαδή μου λες να βάλω αντι για ακόμα +2χ1 G ,να βαλω +2χ512.Eπισης κατι άκουσα για ενα προγραμματακι που λεγετε "hotfix" και κανει τα 32bit Χρ να βλέπουν 4 gb Ram.Αληθεύει????

Τα 64bit Χρ με τα 32 ποια η διαφορά τους????

Δημοσ.
Eπισης κατι άκουσα για ενα προγραμματακι που λεγετε "hotfix" και κανει τα 32bit Χρ να βλέπουν 4 gb Ram.Αληθεύει????

Όχι. Από κατασκευής τους, τα 32-bit WinXP δεν πρόκειται ποτέ να δούν τα 4GB μνήμης...

Δημοσ.

Πιο σωστό είναι οτι η αρχιτεκτονική των 32bit συστημάτων περιορίζει τον αριθμό των byte που μπορείς να δεις σαν μνήμη.

Δεν είναι θέμα μόνο των Windows άλλα όλων των 32bit OS.

Δημοσ.
Παδιά μπερδέυτηκα τώρα!!! Τι να κάνω???

Να τις πάρω τις μνήμες???

Όχι.

δεν θα πηγαινει πιό γρήγορα το σύστημα. παρε οτιδηποτε άλλο: σκληρό δισκο, φλασακι, επεξεργαστη, vga (εντιτ: δεν ειχα δει ποια εχεις. forget it), σουβλάκια, σινεμά, @@@τσαρκα, whatever...

Αν πιστευεις οτι τα "μονο" 2 γιγα, με win XP φταίνε που κάτι δεν πάει καλα, και η αυξηση μνημης θα στο λύσει, θα ηθελα να το μαθω ποιο ειναι το πρόβλημα (ποια εφαρμογή κολλάει; κανενα λινκ με πληροφορίες οτι φταιει η ποσότητα μνήμης, κλπ).

τοτε βαλε αλλο 1 γιγα .... ( 2χ512 καλά ειναι το dual channel, αλλα ειναι χειρότερα σαν επένδυση, για να τα βαλεις σε αλλο pc, να τα πουλήσεις, να πας αυριο σε 64-bit, πιό ακριβά κλπ. ).

Δημοσ.

Δεν έχω καποιο λόγο να τις πάρω.

Απλώς έλεγα μήπως δω καμια διαφορά

Anyway κατεληξα στο οτι δεν θα τις πάρω και θα παραμεινω στα 2 G!!!

Thanks guys!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...