Προς το περιεχόμενο

Για κάρτα ήχου...

thickice

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ τώρα στο pc την onboard κάρτα ήχου (κωδικοποιητής AC97 ALC650). Έχω δύο προβληματάκια όμως...

Στο background ακούγεται συνεχώς θόρυβος (στατικός νομίζω λέγεται - αυτός που επιτείνεται όταν μετακινείς κάποιο αρχείο κτλ) ιδίως όταν ανεβάζω αρκετά τη στάθμη του ήχου (κάτι απαραίτητο μερικές φορές, ανάλογα με το αρχείο), παρόλο που έχω απενεργοποιήσει τις διάφορες εισόδους ήχου. Αυτό συχνά με ενοχλεί, αφού κατά κανόνα χρησιμοποιώ ακουστικά...

Επίσης όταν συνδέω κάτι ακουστικά που έχω (32Ωhm αντίσταση νομίζω) απευθείας στην μητρική, η στάθμη του ήχου βγαίνει πολύ έντονη και παραμορφωμένη αναγκάζοντάς με να συνδέω τα ακουστικά μέσω ενός παλιού minihifi που έχω, που μάλλον δεν είναι και ότι καλύτερο.

Αν αγοράσω μια κάρτα ήχου, με μπροστινό panel που έχει είσοδο για ακουστικά, θα λυθούν αυτά τα προβλήματα; Κάτι σε xfi σκέφτομαι... Θα πάρω και καλύτερη ποιότητα ήχου σαν bonus....

Δημοσ.

κανονικά, το Bonus θα έπρεπε να είναι το front panel και όχι η καλύτερη ποιότητα ήχου! :) Αν δεν είσαι fan της Creative, ψάξε το λίγο και με M-Audio και πιο συγκεκριμένα με την Revolution 7.1. Την έχω 2 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχει και μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων από την X-Fi. ΟΚ, δεν έχει front panel, αλλά με ένα καλώδιο επέκταση από θυληκό mini jack σε αρσενικό mini jack, θα κάνεις τη δουλειά σου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι drivers της έχουν να ανανεωθούν 2-3 χρόνια (σ' εμένα πάντως παίζει μια χαρά).

Δημοσ.

Σίγουρα με μια καρτούλα της τάξης 50?-90? θα έχεις περισσότερο ποιοτικό ήχο και λιγότερα ενδογενή παράσιτα.

Αν ανέβεις σε τιμή κοντά στα 100? πάρε μια M-audio Revolution 5.1 ή 7.1,AudioTrak Prodigy 7.1 HiFi , αναλόγως τις ανάγκες σου.

Στα ίδια πάλι χρήματα αν δεν σε ενδιαφέρει ο πολυκάναλος ήχος πάρε μια M-Audio Studiophile 2496.

Δημοσ.

Αυτό για την καλύτερη ποιότητα ήχου σαν bonus το είπα κάπως ειρωνικά φυσικά. :-) Με ενδιαφέρει εννοείται, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένω και πολλά σε αυτόν το τομέα.

Τα παράσιτα πιστεύετε ότι θα μειωθούν σημαντικά με ξεχωριστή κάρτα, δηλαδή θα λυθεί πρακτικά το πρόβλημα;

Τώρα το front panel παίζει να είναι και πεταμένα λεφτά, μιας και το χρειάζομαι μόνο για τα ακουστικά, αλλά το κόλπο με το καλώδιο-επέκταση δεν έχει βοηθήσει. Η μητρική βγάζει πολύ δυνατό ήχο στα ακουστικά όταν αυτά είναι συνδεδεμένα απευθείας σε αυτή, με αντίστοιχα δυνατά παράσιτα. Νομίζω ότι το front panel, της creative τουλάχιστον που είδα, έχει ρυθμιστικό ήχου για να το λύσω αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.

δεν μπορείς να προσαρμόζεις την ένταση του ήχου από το sound control panel των Windows ή/και της κάρτας ήχου πριν τα βάλεις στα αυτιά σου; Αυτό που λες με το ρυθμιστικό έντασης στο front panel της Creative δεν το έχω προσέξει, θα το ψάξω.

Δημοσ.

Μέσω software φυσικά χαμηλώνω τον ήχο, αλλά πρέπει να τον πάω σχεδόν στον πάτο. Παίζω με τα χιλιοστά δηλαδή για να ρυθμίσω τον ήχο και πάλι τα παράσιτα εξακολουθούν να είναι σε δυσανάλογα ψηλό επίπεδο. Αυτό το πρόβλημα δεν το είχα όταν χρησιμοποιούσα ακουστικά με ρυθμιστικό έντασης στο καλώδιο. Τα ρύθμιζα ανάλογα. Μετά όμως αγόρασα κάποια άλλα, για καλύτερα, που δεν είχαν τέτοιο ρυθμιστικό και το πρόβλημα εμφανίστηκε. Και δεν είναι να τα βάλω και στην άκρη γιατί τα πλήρωσα 80+ ευρώ, ενώ τα προηγούμενα ήταν του σωρού.

Τεσπά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Φαίνεται ότι θα πρέπει να δοκιμάσω για να μάθω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...