firewalker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα. Έχεις ένας φίλος μου συνεργείο για σκάφη. Θέλει να αγοράσει κάποιο διαγνωστικό λογισμικό και ψάχνει για laptop. Επειδή οι συνθήκες στον χώρο εργασίας του δεν είναι και ο καλύτερος όσον αφορά τα laptops... Έχετε κάτι στο μυαλό σας; Είχα δει κάποιον που είχε ένα με λαστιχένια επένδυση κ.τ.λ. Χοντροκομμένο πράγμα και όχι λεπτεπίλεπτο. Έτσι να είναι. Κοίταξα σε μερικά eshops αλλά...
michalis2610 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 firewalker δε χρειάζεται τόσο extreme λύσεις με λαστιχένια επένδυση. 1. Dell D630. Πολύ στιβαρή κατασκευή. 14'' για εύκολη μετακίνηση. Ματ οθόνη για να μην έχει πρόβλημα με το φωτισμό, 3ετής ή 4ετής εγγύηση την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την κορυφαία σε αυτό Dell. Τιμή από 900-1200 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση. Αν το αγοράσει μέσω της επιχείρησης συμφαίρει ακόμα πιο πολύ. 2. HP Compaq 6910p που είναι πιο ακριβή λύση. Και αυτό 14'' με περίβλημα από μαγνήσιο, κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τιμές, πάντα με 3ετή εγγύηση, από 1200-1500 Ευρώ. Σαν τρίτη επιλογή υπάρχουν βέβαια πάντα τα Thinkpad T και μόνον ή σειρά Τ. Αλλά νομίζω ότι σαν σχέση απόδοση/τιμή υστερούν σε σχέση με τα προηγούμενα, απλά τα αναφέρω γιατί είναι διαχρονική αξία σε όποιν αναζητά την ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ με το ανάλογο κόστος. Τιμές για μηχάνημα της προκοπής από 1700+ για το 14''. Αυτά. Δώσε μας καμιά πληροφορία ακόμα αν χρειάζεσαι κάτι άλλο.
21century Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Καλύτερα να έχει δυνατό περίβλημα μαγνησίου ή άλλου λυικού και τεχνικη΄προστασίας κεφλαής του σκληρού δίσκου...
zevage Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα. Έχεις ένας φίλος μου συνεργείο για σκάφη. Θέλει να αγοράσει κάποιο διαγνωστικό λογισμικό και ψάχνει για laptop. Επειδή οι συνθήκες στον χώρο εργασίας του δεν είναι και ο καλύτερος όσον αφορά τα laptops... Έχετε κάτι στο μυαλό σας; Είχα δει κάποιον που είχε ένα με λαστιχένια επένδυση κ.τ.λ. Χοντροκομμένο πράγμα και όχι λεπτεπίλεπτο. Έτσι να είναι. Κοίταξα σε μερικά eshops αλλά... Καλυτερα να μας πεις και τι απαιτήσεις απο hardware έχει το λογισμικο που θα χρησιμοποιεί ή τι περιπου θα κανει (μεσα στο μηχανοστασιο του σκάφους, στο συνεργείο ή εξω υπαίθρια?).
firewalker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Απαιτήσεις δεν ξέρω ακόμη. Θα σας πω αύριο λεπτομέρειες.Η δουλειά που θα κάνει το laptop θα είναι να διαβάζει τον "εγκέφαλο" των μηχανών. Πόσες ώρες λειτουργίας έχει τη βλάβες παρουσιάστηκαν μέγιστος αριθμός στροφών που έπιασε κ.τ.λ.
S2Katana Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Ε δε θελει λογικα τρελο h/w. Μαλλον θελει γρηγορο σκληρο δισκο και δυνατο cpu και μεγαλο durability της μπαταριας. Παντως συμφωνω με τις προτασεις του michalis2610.
firewalker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Αυτό πιστεύω και εγώ. Θα τα κοιτάξω αυτά που προτείνατε. Στο μαγαζί που είχε έρθει ένας να "διαβάσει" έναν κινητήρα είχε ένα laptop χοντροκομμένο. 14'' πρέπει να ήταν. Με λάστιχο γύρο γύρο. Μέχρι και οι θύρες είχαν τάπες. Νομίζω ήταν asus... Χωρίς να είμαι σίγουρος. Έχει δει κανείς κάτι τέτοιο; Αν και νομίζω ότι θα είναι πολύ ακριβό...
kpartsi Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Η Panasonic βγάζει τέτοια laptops εξειδικευμένα για δύσκολους χώρους εργασίας. Η σειρά λέγεται ToughBook αλλά δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στην Ελλάδα...
firewalker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Η Panasonic βγάζει τέτοια laptops εξειδικευμένα για δύσκολους χώρους εργασίας. Η σειρά λέγεται ToughBook αλλά δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στην Ελλάδα... Μπορεί να ήταν και Panasonic... Μάλλον τέτοιο πρέπει να ήταν.
nikosl Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Οι τιμές τους όμως είναι γύρω στο 3χίλιαρο, έτσι για να το χει υπόψιν ο κ. μηχανικός, δεν ξέρω αν συμφέρει, καλύτερα να πάρει το dell με επιπρόσθετη εγγύηση για χτυπήματα κτλ, θα του έρθει πολύ φθηνότερα. Συγγεκριμένη εγγύηση στοιχίζει 180$ για 3 χρόνια καλύπτει :ατύχημα με υγρό,χτύπημα από πέσιμο κτλ, σπασμένη οθόνη,υπέρταση. Δεν καλύπτει φωτια,βλάβη που έγινε με κατσαβίδι (δλδ εσκεμμένα)και κλοπή. Εγώ λοιπόν ψηφίζω dell
firewalker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Επικοινώνησα με τους πωλητές του λογισμικού και μου είπαν ότι θέλει να έχει δύο σειριακές θήρες...
zevage Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Επικοινώνησα με τους πωλητές του λογισμικού και μου είπαν ότι θέλει να έχει δύο σειριακές θήρες... Καλά αυτό δεν ειναι δυσκολο γιατί υπάρχουν αντάπτορες απο usb σε serial. Ετσι αρκει να εχει usb.
firewalker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Ναι, μου είπε ότι πρέπει να τις έχεις πάνω... Και εγώ πιστεύω ότι θα δουλεύει με virtual θήρες. Απλώς δεν το γνώριζε ο υπάλληλος.
zevage Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Ναι, μου είπε ότι πρέπει να τις έχεις πάνω... Και εγώ πιστεύω ότι θα δουλεύει με virtual θήρες. Απλώς δεν το γνώριζε ο υπάλληλος. Δεν νομιζω να υπάρχει laptop με περισσότερες απο μια σειριακές. Ακομα και μία εχουν μονο τα παλιότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.