DarkKnight Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Ρε παιδιά μια άσχετη αλλά σχετική ερώτηση με τα μμμ, το μετρό με την εθελ είναι διαφορετικοί οργανισμοί ναι??? ναι... ( άμα κάνω λάθος διορθώστε με ) Γιατί στο σταθμό της Κατεχάκη, στην αφετηρία των λεωφορείων δεν έχουν εισιτήρια και έχει μόνο κάτω στο μετρό από το οποίο δεν μπορείς να πάρεις εισιτήριο για λεωφορεία τα Σ/Κ? δεν είναι λίγο τραγελαφικό?
slipknot Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Εγώ δεν ξέρω τι γίνεται με τους ελέγχους σε άλλα μέσα,στον ηλεκτρικό όμως τον οποίο χρησιμοποιώ κάθε μέρα τουλάχιστον 2 φορές δεν έχω δει ελεγκτή.
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Ρε παιδιά μια άσχετη αλλά σχετική ερώτηση με τα μμμ, το μετρό με την εθελ είναι διαφορετικοί οργανισμοί ναι??? ναι... ( άμα κάνω λάθος διορθώστε με )Γιατί στο σταθμό της Κατεχάκη, στην αφετηρία των λεωφορείων δεν έχουν εισιτήρια και έχει μόνο κάτω στο μετρό από το οποίο δεν μπορείς να πάρεις εισιτήριο για λεωφορεία τα Σ/Κ? δεν είναι λίγο τραγελαφικό? ειναι αλλη εταιρια. το οτι ο τεμπελης που επρεπε να ειναι στο ειδικο "περιπτερο" εκει που ειναι τα λεωφορεια δεν πουλαει εισητηρια ειναι αυτο που λεμε δημοσιο κλπ κλπ (οσο δημοσιο ειναι δηλαδη) επρεπε να βγουνε εντελως τα εισητηρια για μενα, να μπαινεις μονο απο την μπροστα πορτα, και να η να δειχνεις την καρτα , η το εισητιριο σου (αν αλλαζεις απο γραμμη κορμου) η να βγαζεις εκεινη την στιγμη. και ο οδηγος μεσα σε ειδικο θαλαμο, οπως στην αγγλια. εδω στο κωλομερος που ειμαι (middlesbrough) ειναι ετσι, στο λονδινο η διαφορα ειναι οτι εχουνε και τις oyster που πραγματικα ειναι το καλυτερο απο οσα εχω συναντησει. στην νεα υορκη, δεν εχουνε ζωνες οπως στο λονδινο, οπου πας ειναι το ιδιο αν θυμαμαι καλα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 ναι αλλα με την κινηση και την καθυστερηση που εχει στην Αθηνα αμα μπαινουν και ολοι απο την μπροστινη μεχρι να δειξουν το εισητηριο, να βγαλουν οσοι δεν εχουν, κτλ θα κανει και κανα 10λεπτο σε καθε σταση οποτε πιο γρηγορα θα πηγαινεις με τα ποδια παρα...
firewalker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Θα ήταν πολύ καλό να έχει ένα συρμό αν μία ώρα. Δεν χρειάζεται παραπάνω... Εμένα μου την σπάει αφάνταστα όταν αυτοί που κάνουν έλεγχο και δεν έχουν τα ειδικά καρτελάκια που αναγράφουν τι είναι. Ποτέ μα ποτέ δεν δείχνω εισιτήριο σε ελεγκτή που δεν φέρει το ειδικό καρτελάκι. Γενικά όμως οι κάρτες των Μ.Μ.Μ. συμφέρουν αρκετά. Αν και εγώ είμαι περισσότερο χρήστης των ενιαίων ή των ημερησίων εισιτηρίων.
vastravoud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Μα αν γενικευτεί και εδώ η χρήση της κάρτας, δε θα αργεί πολύ καθώς θα κάνεις "touch in" με το που μπαίνεις γρήγορα και εύκολα. Όσο για το μετρό, με μπάρες στην είσοδο και την έξοδο και πάλι δε θα αργεί πολύ καθώς η διαδικασία είναι γρήγορη. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών ΜΜΜ του Λονδίνου χρησιμοποιεί πλέον την Oyster. Έτσι χρεώνεσαι αυτόματα αν διαδρομή, ενώ ΠΟΤΕ δεν μπορείς να χρεωθείς παραπάνω από το ποσό της ημερήσιας κάρτας. Αν δηλαδή ξεσκιστείς στις διαδρομές, το σύστημα δε θα σε χρεώσει παραπάνω. Επίσης, με τη χρήση της κάρτας μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό προσφορές, εναλλακτικοί τρόποι χρεωσης, κλπ, κλπ, που φυσικά δε γίνονται με τα απλά εισητήρια.
Lucifer Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Εντάξει, και τώρα δεν είναι άσχημα. Δηλαδή με την φοιτητική μηνιαία των 19, σου βγαίνει 0,63 τη μέρα, με άπειρες διαδρομές με όλα τα μέσα -ακόμα και τα λεωφορεία αεροδρομίου πιάνει. Γενικά θεωρώ πως από άποψη χρεώσεων οι υφιστάμενες κάρτες δουλεύουν πολύ καλά και πως αν εκσυγχρονιστούν, αυτό θα πάψει να ισχύει. Επίσης, άσχετο, αλλά θα έλεγε πολύ να βάζανε και στα αστικά Αθηνών την πατέντα με την αναγγελία στάσεων που έχουν οι Σαλονικείς. Αλλά με άλλη εκφωνήτρια, δε γίνεται να με πιάνει νευρικό όποτε λέει "ΦάΑααΑληροοο...".
-nick- Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Εντάξει, και τώρα δεν είναι άσχημα. Δηλαδή με την φοιτητική μηνιαία των 19, σου βγαίνει 0,63 τη μέρα, με άπειρες διαδρομές με όλα τα μέσα -ακόμα και τα λεωφορεία αεροδρομίου πιάνει. Γενικά θεωρώ πως από άποψη χρεώσεων οι υφιστάμενες κάρτες δουλεύουν πολύ καλά και πως αν εκσυγχρονιστούν, αυτό θα πάψει να ισχύει. Επίσης, άσχετο, αλλά θα έλεγε πολύ να βάζανε και στα αστικά Αθηνών την πατέντα με την αναγγελία στάσεων που έχουν οι Σαλονικείς. Αλλά με άλλη εκφωνήτρια, δε γίνεται να με πιάνει νευρικό όποτε λέει "ΦάΑααΑληροοο...". Ναι θα βοηθούσε πολύ γιατί λες π.χ σε έναν φίλο που δεν ξέρει πώς να πάει κάπου 'μπες στο Χ λεωφορείο και κατέβα σε αυτή τη στάση'
Toufas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 ναι αλλα με την κινηση και την καθυστερηση που εχει στην Αθηνα αμα μπαινουν και ολοι απο την μπροστινη μεχρι να δειξουν το εισητηριο, να βγαλουν οσοι δεν εχουν, κτλ θα κανει και κανα 10λεπτο σε καθε σταση οποτε πιο γρηγορα θα πηγαινεις με τα ποδια παρα... ειναι θεμα παιδειας φιλε μου. αν οι λεωφοριοδρομοι ηταν μονο για τον λογο που ειναι δεν θα αργουσε. αν ο κοσμος δεν επερνε το αμαξι για να παει 2 κλανιες πιο μακρια δεν θα αργουσε. το θεμα ειναι μεγαλο και δεν θα λυθεί. λεω για την αθηνα και μονο σε ολα τα παρακατω: εχουμε πολλα ταξι, νομιμα και μη. ο κοσμος παιρνει το αμαξι, για να παει καπου που στην τελικη θα ειχε παει πιο γρηγορα αν ειχαμε σωστα Μεσα Μαζικης Μεταφορας. το προσωπικό που δουλευει ειδικα στα λεωφορεια και τρολευ ειναι 0 στο θεμα αντιμετωπισης κοσμου (οπως και η πλειοψηφια του πρωσοπικου σε ολες τις δουλείες) και αυτο ειναι απο το σπιτι, απο το σχολειο και γενικα το πως μεγαλωνει ο καθενας δεν κατηγορω την ελλαδα, ουτε έχω ξενολατρία, πχ εδω πριν 3 μερες μπηκα σε ενα λεωφορείο, και οι θεσεις ειναι σαν τα σχολικα. με το που κάθομαι, τα ποδια μου ακουμπανε την πλατη του καθισματος μια φορα και παρεξηγηθηκε, και μου την ειπε.
zazik Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 ναι οντως ειναι καλή φάση , γιατι πχ , δεν γουσταρεις να παρεις αμαξι , και θελεις να βγεις με την γκομενα για μια βολτα στην πλακα....ε θα σε παρει μεσανυχτα σιγουρα.... Ειδικα τωρα αν αρχίζει να καλοκαιριάζει.... Και απλά να κάνουνε ενα night ticket που θα κανει ξερω γω ενα ευρώ....με ενα ευρω να πηγαινεις απο συνταγμα Περιστέρι δεν ειναι και λίγο.... Και η κοπέλα σου απο Σύνταγμα Χολαργό. Πόσα θα γλιτώσεις σε ταξιά ( και ταριφιλίκια δικά σου ie. να την πας Χολαργό και μετά να πας Περιστέρι ( Τσιγκούνης ε? ) Γενικά είναι ωραίο μέτρο....
nikos_e34 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 εγω παιδια με το που κατεβαινω αθηνα παραταω το αμαξι,κουκουλα και 2 εβδομαδες με τα ΜΜΜ παντα...αλλα πολλες φορες ετρεχα με κολλητους βραδι να πιασουμε τελευτεο τρενο στη βικτωρια γιατι μετα γαμ!#@$ τα! και 2 εβρω να ειναι μετα τις 12 παλι θα τα δωσω...εδω στο φραπε δινουμε τοσα...
leftermann Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Επίσης, άσχετο, αλλά θα έλεγε πολύ να βάζανε και στα αστικά Αθηνών την πατέντα με την αναγγελία στάσεων που έχουν οι Σαλονικείς. Αλλά με άλλη εκφωνήτρια, δε γίνεται να με πιάνει νευρικό όποτε λέει "ΦάΑααΑληροοο...". κάπου μέσα στα Χριστούγεννα πήρα λεωφορείο μετά από καιρό (σπάνια το χρησιμοποιώ). Μου τέντωσε τα νεύρα η κυρία. Είχαμε κολλήσει στην κίνηση, και αυτή κάθε 2 λεπτά έλεγε "επόμενη στάση, κολόμβου". Το σύστημα αναγγελίας πάντως είναι μέρος ενός προγράμματος αναβάθμισης, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα εγκατάσταση συστήματος που, με χρήση του gps και ειδικού λογισμικού, ενημερώνει με οθόνες στις στάσεις τους επιβάτες που περιμένουν σε πόσα λεπτά θα περάσει το λεωφορείο. Πολύ χρήσιμο. Έχει εγκατασταθεί στις περισσότερες στάσεις στο κέντρο, και σε πολλές συνοικιακές.
Achilles Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 κάπου μέσα στα Χριστούγεννα πήρα λεωφορείο μετά από καιρό (σπάνια το χρησιμοποιώ). Μου τέντωσε τα νεύρα η κυρία. Είχαμε κολλήσει στην κίνηση, και αυτή κάθε 2 λεπτά έλεγε "επόμενη στάση, κολόμβου". Το σύστημα αναγγελίας πάντως είναι μέρος ενός προγράμματος αναβάθμισης, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα εγκατάσταση συστήματος που, με χρήση του gps και ειδικού λογισμικού, ενημερώνει με οθόνες στις στάσεις τους επιβάτες που περιμένουν σε πόσα λεπτά θα περάσει το λεωφορείο. Πολύ χρήσιμο. Έχει εγκατασταθεί στις περισσότερες στάσεις στο κέντρο, και σε πολλές συνοικιακές. Χρήσιμο ναι. Για 2,5 εκ. ? (75% από το Γ΄ Κ.Π.Σ. , 25% από το Π.Δ.Ε) όχι. Περίμενε όμως να δούμε και τις πρώτες αξιολογήσεις. @ Lucifer: Φαντάζομαι τι γέλιο θα έριχνες αν άκουγες: Φάλλληρο.
Lucifer Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 @ Lucifer: Φαντάζομαι τι γέλιο θα έριχνες αν άκουγες: Φάλλληρο. Μπα, δε ρίσκαρα να γελάω μόνος μου.
leftermann Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 γιατί, πολλά είναι 2,5 μύρια; Εκ των οποίων το 75% χρηματοδοτούμενα; Αλήθεια, τι είναι π.δ.ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.