Προς το περιεχόμενο

Περί TYAN Tempest i5400PW και τροφοδοσίας Etasis 850w

Zakkorn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστευω θα χωρέσει έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο m/b έχει 2 PCix16 οπότε στην χειρότερη θα την βάλω στο επόμενο slot.

Θα βρεθεί λύση. ;)

Όσον αφορά το o/c, το κακό είναι ότι τα server m/b δε δίνουν και πολλά options για o/c.

Οπότε αυτό είναι κάπως πρόβλημα.

Συν ότι έχω να κάνω με 2cpu και 8 dimms μνήμης.

Παντως δεν είναι η πρώτη φορά που θα κάνω o/c.

Ο υπολογιστής που έχω αυτή τη στιγμή ενώ είναι Opteron 175 στα 2200MHz κανονικά, τον έχω εδώ και 2 χρόνια στα 2700.

Όπως και ο προυγούμενος που είχα τον είχα 20% πάνω.

Δημοσ.

α είναι 16άρα και η δεύτερη, ωραία μου φαίνεται λύθηκαν πολλά προβλήματα έτσι

αν έχεις καμιά άκρη για την αγορά στείλε pm μήπως κάνουμε μαζί παραγγελία

Δημοσ.

Τις ψύχτρες τις είχα παραγγείλει ήδη απ'την Πέμπτη.

Μου ήρθαν χθες.

Πολύ τέρατα.

Να δω πως θα χωρέσουν. :-D

Τις πήρα από checkmate. Πολύ εξυπηρετικοί. Τους έβαλα να ρωτήσουν την αντιπροσωπεία αν είναι συμβατό τα brackets για Xeon με την NH-U12P και μετά τις πήρα.

Μου στείλαν και λάθος brackets για ΑΜ2 καταλάθος αλλά μου στείλαν με δικά τους έξοδα του Xeon και μου είπαν να κρατήσω και τα άλλα.

Ακόμα το σύστημα μου λείπει. :-D

Δημοσ.
Όπως ψιλιατήκατε απ'τον τίτλο θέλω να συνθέσω ένα workstation με διπλούς Xeon.

Epeιδή θα είναι απ'τους νέους Xeon των 45nm ένα απ'τα μόνα m/b που τους σηκώνει και που υπαρχει στην Ελλάδα είναι αυτό του τίτλου.

Το πρόβλημα που έχω είναι οτί ενώ κατέλειξα το τροφοδοτικό να είναι το PC Power & Cooling Silencer 750W δυστυχώς είδα ότι δεν παρέχει τα όλα βύσματα για τροφοδοσία του m/b.

Πιο συγκεκριμένα το m/b θέλει 1χ24 pin 1x8pin και 2χ4pin ενώ το τροφοδοτικό αυτό δίνει μόνο 1x24pin.

Οπότε είδα το Εtasis 850w το οποίο παρέχει σύμφωνα με τα χαρτιά 4 x τεσσάρες rails.

To γράφω έτσι γιατί έτσι το αναφέρει.

Το θέμα είναι οι 2 4αρες μπορούν να ενωθούν να γίνουν 1 8αρα?

Υπάρχει τίποτα άλλο από τροφοδοτικό που να με βολέψει? Min 140 euro - Max 200 euro

Ευχαριστώ

Φίλε μου έφτιαξα και εγώ ένα σύστημα dual xeon με Tyan πριν λίγο καιρό και θα σου πρότεινα να προσέξεις τα εξής:

Πολλά rails δεν σημαίνει καλύτερη απόδοση, για παράδειγμα τα PC P&C (το 610 πήρα εγώ) έχουν 1 rail το οποίο εκμεταλεύεσαι στο έπακρο (δες π 8).

Επίσης λένε ότι υποστηρίζουν το mobo σου (πρόσεξε όμως ΟΧΙ το 750!)

Σου προτείνω γενικά να πάρεις ένα τροφοδοτικό που είτε έχει δοκιμαστεί στο mobo ή που να προτείνει ο κατασκευαστής του mobo. Η tyan έχει προτεινόμενα PSU, Cases και coolers στο site της.

Από τη δική μου εμπειρία τα tyan είναι κάπως επιλεκτικά με το τροφοδοτικό!

Δημοσ.

με γεια τις ψύκτρες Zakkorn, μήπως μπορείς να μου κάνεις μια χάρη αν έρθει και το υπόλοιπο σύστημα? - και αν το θυμηθείς βέβαια..

να τραβήξεις καμιά φωτό γιατί μου φαίνεται αυτή η mobo θα μου βγάλει μάλλον το αντίθετο πρόβλημα, μάλλον δε θα χωράει το πάνω ανεμιστηράκι και θα σπάσουμε πλάκα πάλι... απόδω το φέρνω από εκεί το φέρνω όλο κάτι δε βγαίνει ρε γμτ μου

Οι Xeon που θα βάλω είναι οι νέοι 5430.

κάτι άλλο, υπάρχει λόγος που δεν αναφέρεται ο 5430 εδώ?

http://www.tyan.com/support_download_cpu2.aspx?socketid=10

για κοίτα το να δεις τι παίζει, λίγο περίεργο φαίνεται ή δεν το καταλαβαίνω σωστά

για παράδειγμα αναφέρει τους 5420 & 5440 για την 5400pw αλλά όχι τον 5430 παρότι πιο κάτω σε άλλες motherboard τον αναφέρει ξεχωριστά και κανονικά

άμα όντως υπάρχει θέμα και δεν το ερμηνεύω λάθος πες μου να ρωτήσω ένα γνωστό μου, αλλά δεν ξέρω πότε θα απαντήσει αν βιάζεσαι

Δημοσ.
Φίλε μου έφτιαξα και εγώ ένα σύστημα dual xeon με Tyan πριν λίγο καιρό και θα σου πρότεινα να προσέξεις τα εξής:

Πολλά rails δεν σημαίνει καλύτερη απόδοση, για παράδειγμα τα PC P&C (το 610 πήρα εγώ) έχουν 1 rail το οποίο εκμεταλεύεσαι στο έπακρο (δες π 8).

Επίσης λένε ότι υποστηρίζουν το mobo σου (πρόσεξε όμως ΟΧΙ το 750!)

Σου προτείνω γενικά να πάρεις ένα τροφοδοτικό που είτε έχει δοκιμαστεί στο mobo ή που να προτείνει ο κατασκευαστής του mobo. Η tyan έχει προτεινόμενα PSU, Cases και coolers στο site της.

Από τη δική μου εμπειρία τα tyan είναι κάπως επιλεκτικά με το τροφοδοτικό!

Τα τροφοδοτικά που προτίνει η TYAN κοστίζουν τουλάχιστον 300? και δεν υπαρχουν Ελλάδα.

Άσε και που και πάλι δε θα τα έπαιρνα.

Απ'οτι άκουσα τα Zippy που προτίνει είναι δικιά της εταιρεία.

Δε μίλησα για πολλά rails ότι είναι καλυτερο απλά ανέφερα ότι το Etasis έχει 4 rails Και μήπως σημαίνει ότι έχει τα βύσματα που θέλω.

Αλλά τελικά δεν τα έχει.

Και δεν είναι και τίποτα εξωγήινη τεχνολογία αυτά που θέλουν oi servers. Απλά είναι λίγο πιο συγκεκριμένα καμιά φορά.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση με το TYAN τυχάνει να θέλει 2x4 pin βύσματα τίποτα άλλο παράξενο.

Μου φαίνεται μόνο εγώ το έχω πάρει χαλαρά. :P

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως. :)

Δημοσ.
με γεια τις ψύκτρες Zakkorn, μήπως μπορείς να μου κάνεις μια χάρη αν έρθει και το υπόλοιπο σύστημα? - και αν το θυμηθείς βέβαια..

να τραβήξεις καμιά φωτό γιατί μου φαίνεται αυτή η mobo θα μου βγάλει μάλλον το αντίθετο πρόβλημα, μάλλον δε θα χωράει το πάνω ανεμιστηράκι και θα σπάσουμε πλάκα πάλι... απόδω το φέρνω από εκεί το φέρνω όλο κάτι δε βγαίνει ρε γμτ μου

κάτι άλλο, υπάρχει λόγος που δεν αναφέρεται ο 5430 εδώ?

http://www.tyan.com/support_download_cpu2.aspx?socketid=10

για κοίτα το να δεις τι παίζει, λίγο περίεργο φαίνεται ή δεν το καταλαβαίνω σωστά

για παράδειγμα αναφέρει τους 5420 & 5440 για την 5400pw αλλά όχι τον 5430 παρότι πιο κάτω σε άλλες motherboard τον αναφέρει ξεχωριστά και κανονικά

άμα όντως υπάρχει θέμα και δεν το ερμηνεύω λάθος πες μου να ρωτήσω ένα γνωστό μου, αλλά δεν ξέρω πότε θα απαντήσει αν βιάζεσαι

Όντως παράξενο... :rolleyes:

Αλλά δε στέκει να μην τον υποστηρίζουν.

Περισσότερο για λάθος φαίνεται.

Όταν το στήσω με το καλό θα ανεβάσω photo. ;)

Όσον αφορά το πάνω ανεμηστηράκι αν δεν χωράει σε αυτήν δε θα χωράει και σε καμία άλλη.

Το πάνω είναι θέμα κουτιού παρά m/b.

Το πρόβλημα είναι το κάτω να βολευτεί σε σχέση με την κάρτα γραφικών που είχες προσέξει.

Δημοσ.

έγινε thnx για τη φωτό προκαταβολικά, θα κοιτάξω να ρωτήσω τι παίζει με τον επεξεργαστή-περίεργο, περισσότερο θέμα κουτιού είναι για το fan αν και οι noctua είναι αρκετά παχιές, σε κάτι παλιότερες thermalright μπορεί και να χωράει, θα δείξει

anyway αν έρθουν και τα υπόλοιπα δικά μου θα γράψω εδώ να υπάρχουν μαζεμένες οι πληροφορίες για xeon συστήματα

Δημοσ.
έγινε thnx για τη φωτό προκαταβολικά, θα κοιτάξω να ρωτήσω τι παίζει με τον επεξεργαστή-περίεργο, περισσότερο θέμα κουτιού είναι για το fan αν και οι noctua είναι αρκετά παχιές, σε κάτι παλιότερες thermalright μπορεί και να χωράει, θα δείξει

anyway αν έρθουν και τα υπόλοιπα δικά μου θα γράψω εδώ να υπάρχουν μαζεμένες οι πληροφορίες για xeon συστήματα

Εσύ για τί σύστημα πας?

Δημοσ.

αυτό που ειχα προγραμματίσει είναι 2 dual-core xeon στα 3ghz

το κουτί έχει αργήσει πολύ να έρθει κι έτσι καθυστέρησα και τα υπόλοιπα αλλά αυτό μου έδωσε χρόνο να ψάξω περισσότερο και να μάθω για τις 800άρες μνήμες κλπ

έλεγα να περιμένω λίγο να δω τι παίζει με τον φίλο μου που έχει παραγγείλει τους 1600άρηδες και αν δει φως μήπως να βάλω μόνο έναν με ψηλή ταχύτητα και 800άρες μνήμες, έτσι έλεγα

αλλά ήρθε ένα άσχημο νέο σήμερα (προσωπικό θέμα) και οπωσδήποτε θα αναβάλω την αγορά κι ας έχω αγοράσει κάποια κομμάτια ήδη, πρώτα η υγεία και μετά τα υπόλοιπα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...