Προς το περιεχόμενο

Περί TYAN Tempest i5400PW και τροφοδοσίας Etasis 850w

Zakkorn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως ψιλιατήκατε απ'τον τίτλο θέλω να συνθέσω ένα workstation με διπλούς Xeon.

Epeιδή θα είναι απ'τους νέους Xeon των 45nm ένα απ'τα μόνα m/b που τους σηκώνει και που υπαρχει στην Ελλάδα είναι αυτό του τίτλου.

Το πρόβλημα που έχω είναι οτί ενώ κατέλειξα το τροφοδοτικό να είναι το PC Power & Cooling Silencer 750W δυστυχώς είδα ότι δεν παρέχει τα όλα βύσματα για τροφοδοσία του m/b.

Πιο συγκεκριμένα το m/b θέλει 1χ24 pin 1x8pin και 2χ4pin ενώ το τροφοδοτικό αυτό δίνει μόνο 1x24pin.

Οπότε είδα το Εtasis 850w το οποίο παρέχει σύμφωνα με τα χαρτιά 4 x τεσσάρες rails.

To γράφω έτσι γιατί έτσι το αναφέρει.

Το θέμα είναι οι 2 4αρες μπορούν να ενωθούν να γίνουν 1 8αρα?

Υπάρχει τίποτα άλλο από τροφοδοτικό που να με βολέψει? Min 140 euro - Max 200 euro

Ευχαριστώ

Δημοσ.

στο max της τιμής παίρνεις το enermax galaxy 850 που δε χρειάζεται καν να ψάξεις τι βύσματα έχει γιατί τα έχει όλα

seasonic δεν παίρνεις γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα με κάποιες w/s μητρικές μην εξηγήσω τώρα

edit: για το etasis εγώ βλέπω ένα 24pin ένα 8pin και ένα 4pin

δεν ξέρω τι εννοείς να ενώσεις τις τεσσάρες rails

-

edit: δε μας λες και για ποιους xeon μιλάμε πιο συγκεκριμένα?

-

αν δεν έχεις ξαναψάξει για τέτοιο σύστημα υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις καμιά κίνηση, αλλά μην τα γράφω τσάμπα, οπότε πες μου

Δημοσ.

Οι Xeon που θα βάλω είναι οι νέοι 5430.

Για το Etasis κάπου διάβασα ότι έχει 1x24pin και 4χ4pin αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρώ.

Τι εννοείς να έχω ξαναψάξει για τέτοιο σύστημα?

Ότι παίρνω πρώτη φορά 2πλό, ναι όντως.

Πάντως και γω για το Enermax Glaxy 850w κοτάω πλέον.

Δημοσ.

αυτό που λέω είναι ότι η διαφορά δεν είναι μόνο ότι είναι 2πλό

υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να τις ξέρεις πριν κάνεις κίνηση

η καλύτερη λύση για να μη γράφω κατεβατά είναι να γράψεις περίπου τι έχεις στο μυαλό σου για όλα τα κομμάτια από ανεμιστηράκια μέχρι και λειτουργικό - αν θες την άποψή μου δλδ

-

οι 5430 είναι 1333, οι νέοι xeon είναι οι 1600 - μόλις άρχισαν να διανέμονται βασικά

ένας 1600άρης κάνει λίγο παραπάνω από 2 1333άρηδες αυτή τη στιγμή

εγώ θα πόνταρα στον ένα 1600άρη και όταν, και αν χρειαστείς δεύτερο θα τον πάρεις σε χαμηλότερη τιμή, δλδ στο τέλος θα έχεις εξοικονομήσει χρήματα συγκρίνοντας με μια αναβάθμιση από 2 σε 2 κι ας πλήρωσες στην αρχή περισσότερα από 2 1333άρηδες

απόσο γνωρίζω μόνο με τους 1600 μπορείς να βάλεις 800άρες μνήμες, πράγμα πολύ σημαντικό αλλά θέλει ψάξιμο γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με το συγκεκριμένο mainboard, αλλά λογικά έτσι θα είναι

Δημοσ.
αυτό που λέω είναι ότι η διαφορά δεν είναι μόνο ότι είναι 2πλό

υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να τις ξέρεις πριν κάνεις κίνηση

η καλύτερη λύση για να μη γράφω κατεβατά είναι να γράψεις περίπου τι έχεις στο μυαλό σου για όλα τα κομμάτια από ανεμιστηράκια μέχρι και λειτουργικό - αν θες την άποψή μου δλδ

-

οι 5430 είναι 1333, οι νέοι xeon είναι οι 1600 - μόλις άρχισαν να διανέμονται βασικά

ένας 1600άρης κάνει λίγο παραπάνω από 2 1333άρηδες αυτή τη στιγμή

εγώ θα πόνταρα στον ένα 1600άρη και όταν, και αν χρειαστείς δεύτερο θα τον πάρεις σε χαμηλότερη τιμή, δλδ στο τέλος θα έχεις εξοικονομήσει χρήματα συγκρίνοντας με μια αναβάθμιση από 2 σε 2 κι ας πλήρωσες στην αρχή περισσότερα από 2 1333άρηδες

απόσο γνωρίζω μόνο με τους 1600 μπορείς να βάλεις 800άρες μνήμες, πράγμα πολύ σημαντικό αλλά θέλει ψάξιμο γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με το συγκεκριμένο mainboard, αλλά λογικά έτσι θα είναι

Κάνεις λάθος σε κατι.

Οι 5430 είναι νέοι απλά δεν είναι απο αυτούς που έχουν 1600 fsb.

Τσέκαρε εδώ αν νομίζεις ότι κάνω λάθος εγώ.

Οι προηγούμενοι ήταν οι 5300.

Και δεν υπάρχει διαφορά ταχύτητας τόση από 1333 σε 1600 όσο απτην διαφορά σε GHz στους επεξεργαστές.

Για να στο κάνω πιο κατανοητό, αν δεις στη λίστα έχει τον Ε5462 που είναι 2.8GHz με 1600fsb και τον Ε5450 που είναι 3GHz με 1333fsb.

Ποιος λες να είναι ο πιο γρήγορος.

Εξάλλου το fsb προυποθέτει ότι και οι μνήμες που θα βάλεις θα το ακολουθούν για να δεις και αυτήν την λίγη διαφορά ταχύτητας που θα σου δώσει. Και τέτοιες μνήμες στην Ελλάδα ακόμα δεν βρίκα. Ούτε και κανένα 1600fsb xeon cpu ακόμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

λοιπόν για το θέμα μας :-)

τα διαβάζω από το manual του, κατάφερα επιτέλους να το βρω στο συρτάρι μου

το Etasis 850w έχει:

1x24pin, 1x8pin(EPS 12v), 1x4pin(12v), 4x6pin(pci-e), 8x4pin(molex),1x4pin(floppy),8xSata :-)

νομίζω ότι σε καλύπτει right?

combined στην 12αρα βγάζει 70Α (840w) σε αντίθεση με το 850w Εnermax 68A (816w)

Etasis 850w Review http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=34

Enermax 850w Review http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=59

Δημοσ.

Πιο συγκεκριμένα το m/b θέλει 1χ24 pin 1x8pin και 2χ4pin ενώ το τροφοδοτικό αυτό δίνει μόνο 1x24pin.

Υπάρχει τίποτα άλλο από τροφοδοτικό που να με βολέψει? Min 140 euro - Max 200 euro

Βρήκα psu που έχουν αυτά που ζητάς.

CHIEFTEC CFT-1000G-DF 1000W

THERMALTAKE W0132 TOUGHPOWER 1000W

Solytech 1000W Eps

S75QB_3826.jpg

Πάντως το PC Power & Cooling Silencer 750W έχει "24-pin, 8-pin, 4-pin M/B Connectors". To δικο μου Corsair 620W εχει "1χ24 pin 1x8pin και 1χ4pin" Υπάρχει και αντάπτορας από 4pin(hdd/cd-rom)-->4pin-12V.

PC Power & Cooling Silencer 750W

Δημοσ.
Κάνεις λάθος σε κατι.

Οι ...

όχι δεν κάνεις λάθος ούτε είπα ότι είναι παλιοί, απλά οι "νέοι νέοι" δεν ξέρω πως να το πω είναι οι 1600

και σωστά στην πράξη η διαφορά των ghz είναι σημαντικότερη, έτσι νομίζω και εγώ απλά σύγκρινα τον 5430 που έγραψες, με τους 3ghz 1600άρηες

ακριβώς αυτός είναι ο λόγος κυρίως που θα πρότεινα τους 1600άρηδες, οι 800άρες μνήμες

οι 1600 μόλις βγήκαν, αν δεν κάνεις άμεσα την αγορά σου τότε πιθανόν να υπάρχουν όταν κάνεις την παραγγελία

έτσι κι αλλιώς όποιον και να παραγγείλεις θα πάρει καιρό να σου τους φέρουν υποθέτω

και για τις μνήμες το ίδιο ισχύει, με παραγγελία

αυτό το πρόβλημα διάθεσης υπάρχει γιατί συνήθως στην ελλάδα όσοι θέλουν τέτοιο σύστημα παίρνουν έτοιμο

-

κατά τάλλα αυτά που σε ρώτησα

εσύ το έχεις σκεφτεί το έτοιμο σύστημα? έχει + και -

για ψύξη τι σκέφτεσαι? passive θα τους πάρεις?

αν όχι, τι ψύκτρες θα τους φορέσεις?

θα πας σε κουτί server ή απλό? και ποιο? υποθέτω πως ξερεις ότι θες e-atx 12x13

για τις μνήμες, πόσες θα βάλεις καταρχήν?

το ιδανικό είναι 4 κομμάτια και πάνω αν θυμάμαι καλά για καλύτερη απόδοση

επίσης πως θα τις ψύχεις? οι fb-dimm ανεβάζουν θερμοκρασία εύκολα όταν είναι αρκετές

αυτά είναι κάποια από τα πρώτα θέματα που πρέπει να κοιτάξεις

Δημοσ.

Βασικά έχω μπει σε σκέψεις περί 1600 fsb.

Αχ τι μου κανες.

Σκεφτομαι μήπως να περιμένω λιγάκι για τον 2.8GHz με 1600 fsb.

Αλλά θα έρθει στον επόμενο μήνα? Όπως και οι 800άρες μνήμες, θα έρουν κι αυτές?

Για κουτί έχω αποφασίσει το Lian-Li A70 που έχει πολύ χώρο και καλή εργονομία.

Και για ψύξη τις Noctua NH-U12P.

Κάρτα γραφικών έχω ήδη μία που την πήρα πριν 1 μήνα για τον υπολογιστή που έχω.

8800GTS (την καινούργια).

Δημοσ.

Πάντως το PC Power & Cooling Silencer 750W έχει "24-pin, 8-pin, 4-pin M/B Connectors". To δικο μου Corsair 620W εχει "1χ24 pin 1x8pin και 1χ4pin" Υπάρχει και αντάπτορας από 4pin(hdd/cd-rom)-->4pin-12V.

Δηλαδή οποιοδήποτε Μolex μετατρέπεται απλά σε 12V 4pin? :devil:

Αντάπτορα τέτοιο που βρίσκω?

Δημοσ.

μην ξεχάσεις να υπολογίσεις 2 bracket για τις Noctua NH-U12P

δεν τις έχω αλλά αν θυμάμαι καλά κουμπώνουν πίσω από την μητρική

δεν μπορώ να το φανταστώ ακριβώς απλά να σου πω να προσέξεις όλος ο μηχανισμός και το βάρος των ψυκτρών να να κουμπώσει οπωσδήποτε πάνω στο lian li είτε μέσω του xeon backplate που θαρθει σαν εξάρτημα με το κουτί είτε απευθείας εκεί που φοριέται η μητρική στο κουτί

αυτό γιατί το βάρος και των 2 ψυκτρών είναι ικανό να προκαλέσει ζημιά στη μητρική, δεν είναι υπερβολή αν αμφιβάλλεις ψάξε στο internet

-

σε αυτό το κουτί λογικά οι επεξεργαστές θα βρεθούν πάνω άρα το μοναδικό ανεμιστηράκι στις ψύκτρες θα ρίχνει προς τα κάτω, που δεν είναι και τόσο καλό, το κοιτάς στην πράξη κι αυτό και βλέπεις

edit: βασικά βλέπω ότι σε αντίθεση με τις άλλες αυτή η μητρική έχει τους επεξεργαστές τέρμα άκρη και όχι πιο μέσα άρα υπάρχει μια μικρή πιαθνότητα να χωράει και το άλλο ανεμιστηράκι, οπότε μπορείς να τα βάλεις και τα 2 να ρίχνουν προς τα πάνω δλδ το πάνω θα το βάλεις ανάποδα

επίσης υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις το ανεμιστηράκι στο πλάι για να ρίχνει προς τα πίσω όπως κάνουν οι περισσότεροι, αυτό δε γίνεται με τις noctua γιατί είναι κλειστές σε αυτή τη πλευρά, αν δεν ήταν θα τις αγόραζα και εγώ

-

τώρα για τους xeon 1600 κλπ, απόσο γνωρίζω στα ξένα eshop αναφέρονται ήδη ως available αλλά από γνωστό μου που έχει παραγγείλει ξέρω ότι ούτε αυτοί τους έχουν πιάσει στα χέρια τους, οπότε δεν ξέρω τι παίζει αν μιλάμε για άμεσα – δλδ μες το μήνα

για ελλάδα εξαρτάται από που τους παίρνει, αν παίρνει από διανομέα, αν μπορεί να φέρει από ξένο eshop με b2b, δεν ξέρω κι από που θα κάνεις αγορά, λογικά πρέπει να ρωτήσεις, αν και στα ελληνικά καταστήματα απλά θα σε γράψουν, δεν θα το ψάξουν καν το θέμα, δεν ξέρω γιατί δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τους προμηθευτές τους

Δημοσ.
μην ξεχάσεις να υπολογίσεις 2 bracket για τις Noctua NH-U12P

δεν τις έχω αλλά αν θυμάμαι καλά κουμπώνουν πίσω από την μητρική

δεν μπορώ να το φανταστώ ακριβώς απλά να σου πω να προσέξεις όλος ο μηχανισμός και το βάρος των ψυκτρών να να κουμπώσει οπωσδήποτε πάνω στο lian li είτε μέσω του xeon backplate που θαρθει σαν εξάρτημα με το κουτί είτε απευθείας εκεί που φοριέται η μητρική στο κουτί

αυτό γιατί το βάρος και των 2 ψυκτρών είναι ικανό να προκαλέσει ζημιά στη μητρική, δεν είναι υπερβολή αν αμφιβάλλεις ψάξε στο internet

-

σε αυτό το κουτί λογικά οι επεξεργαστές θα βρεθούν πάνω άρα το μοναδικό ανεμιστηράκι στις ψύκτρες θα ρίχνει προς τα κάτω, που δεν είναι και τόσο καλό, το κοιτάς στην πράξη κι αυτό και βλέπεις

edit: βασικά βλέπω ότι σε αντίθεση με τις άλλες αυτή η μητρική έχει τους επεξεργαστές τέρμα άκρη και όχι πιο μέσα άρα υπάρχει μια μικρή πιαθνότητα να χωράει και το άλλο ανεμιστηράκι, οπότε μπορείς να τα βάλεις και τα 2 να ρίχνουν προς τα πάνω δλδ το πάνω θα το βάλεις ανάποδα

επίσης υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις το ανεμιστηράκι στο πλάι για να ρίχνει προς τα πίσω όπως κάνουν οι περισσότεροι, αυτό δε γίνεται με τις noctua γιατί είναι κλειστές σε αυτή τη πλευρά, αν δεν ήταν θα τις αγόραζα και εγώ

-

τώρα για τους xeon 1600 κλπ, απόσο γνωρίζω στα ξένα eshop αναφέρονται ήδη ως available αλλά από γνωστό μου που έχει παραγγείλει ξέρω ότι ούτε αυτοί τους έχουν πιάσει στα χέρια τους, οπότε δεν ξέρω τι παίζει αν μιλάμε για άμεσα – δλδ μες το μήνα

για ελλάδα εξαρτάται από που τους παίρνει, αν παίρνει από διανομέα, αν μπορεί να φέρει από ξένο eshop με b2b, δεν ξέρω κι από που θα κάνεις αγορά, λογικά πρέπει να ρωτήσεις, αν και στα ελληνικά καταστήματα απλά θα σε γράψουν, δεν θα το ψάξουν καν το θέμα, δεν ξέρω γιατί δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τους προμηθευτές τους

Στις Noctua εννοείται έχω συμπεριλάβει τα xeon brackets. ;)

Όσων αφορά το στήσιμο των fans για αυτές είναι πολύ απλό και βοηθάει και το κουτί.

Ο ανεμηστήρας της κατω ψύχτρας (μιας και το κουτί θα είναι όρθιο) θα βαράει προς τα πάνω διαπερνώντας αυτήν την ψύχτρα και την επόμενη. Ο άλλος ανεμηστήρας θα μπεί ανάποδα ώστε να τραβάει τον αέρα που του δίνει ο άλλος και να τον στέλνει πιο πάνω.

Και αν δεις προσεκτικά στο κουτί πάνω αριστερα (άμα το κοιτας φάτσα κάρτα m/b) έχει ένα ακόμα ανεμηστήρα που βγάζει τον αέρα έξω. Οπότε αυτός θα πέρνει τον αέρα απτους άλλους και θα τον βγάζει.

Ρώτησα την infoquest που είναι και επίσημος διανομέας intel και μου είπαν πως 1600fsb cpu τους είχε πει η intel ότι θα τους είχαν το πρώτο τρίμηνο του 2008. Αλλά ακόμα δεν έχουν έρθει. Σε όλη την ευρώπη ισχύει αυτό.

Αλλά και να ρθουν θα στοιχήσει σχεδόν 80% πάνω ο 2.8GHz σε σχέση με τον αυτόν που μάλλον θα πάρω. Οπότε δε λέει και πολύ. :-(

Έτσι κι αλλιώς θα πάω για o/c έστω για λίγο. Και με αυτό πιστευω να περάσω τις επιδόσεις του 2.8 1600. :lol:

Δημοσ.

Δεν ξέρω που υπάρχει ενʼΕλλάδι, αλλά είναι αυτό. Εγώ έχω ένα στο συρτάρι..

P4 Motherboard To ATX Power Supply 12 Inch Cable SKU: POWER-P4-ATX

d_321.jpg

Δημοσ.
Δεν ξέρω που υπάρχει ενʼΕλλάδι, αλλά είναι αυτό. Εγώ έχω ένα στο συρτάρι..

P4 Motherboard To ATX Power Supply 12 Inch Cable SKU: POWER-P4-ATX

d_321.jpg

Να σαι καλά ρε φίλε.

Τουλάχιστον ξέρω πλέον ότι υπάρχει.

Με αυτό μπορώ να δω και άλλα τροφοδοτικά πλέον που δεν μπορούσα πριν.

:-)

Δημοσ.
Όσων αφορά το στήσιμο των fans για αυτές είναι πολύ απλό και βοηθάει και το κουτί. Ο ανεμηστήρας της κατω ψύχτρας (μιας και το κουτί θα είναι όρθιο) θα βαράει προς τα πάνω διαπερνώντας αυτήν την ψύχτρα και την επόμενη.

Έτσι κι αλλιώς θα πάω για o/c έστω για λίγο. Και με αυτό πιστευω να περάσω τις επιδόσεις του 2.8 1600. :lol:

το στήσιμο απλό είναι αλλά πως ξέρεις ότι ο κάτω ανεμιστήρας θα χωρέσει?

εκεί υπάρχει η κάρτα γραφικών συνήθως, αυτό είναι το πρόβλημα όχι το πως θα το φορέσεις στην ψύκτρα

anyway αυτή η μητρική όπως είπα έχει τα socket πιο άκρη και μπορεί να χωράει, θα μας πεις στην πράξη υποθέτω

-

για το overclocking όπως θα ξέρεις υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά υπάρχουν και ανάλογες λύσεις, απλά θέλει ψάξιμο, εγώ δεν έχω προσπαθήσει πάντως οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω εκεί

-

anyway αν θέλεις στείλε μου μια φώτο με τις ψύκτρες όταν κάνεις την αγορά γιατί ψάχνομαι και γω για μητρική που να παίρνει και 1600άρηδες και αυτή φαίνεται να είναι σε καλή τιμή

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...