nikoskon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Το δράμα μου ξεκίνησε εδώ και 2 μέρες. Στον Η/Υ μου έχω 2 σκληρούς δίσκους PATA,320GB Seagate και 200GB Maxtor,στο ίδιο κανάλι. Προχθές,προσπαθόντας να προσπελάσω κάποια αρχεία στον Seagate,παρατηρούσα μια ελαφρά καθυστέρηση όσον αφορά το φόρτωμα των αρχείων. Δεν δίνω σημασία. Για να μην τα πολυλογώ,BIOS και Windows XP SP2 έβλεπαν κανονικά τους σκληρούς αλλά ο Maxtor δεν ήταν προσπελάσιμος. Είχα ήδη αγοράσει 2 ίδιες (AC Ryan) εξωτερικές θήκες να τους βάλω. Ο μεν Seagate,δουλεύει κανονικότατα και σβέλτα στην εξωτερική θήκη του. Ο δε Maxtor,αναγνωρίζεται πάλι από τα Windows αλλά παραμένει απροσπέλαστος. Ο ήχος που βγάζει όταν γίνεται απόπειρα προσπέλασης δεν είναι ο κλασικός του σκληρού δίσκου που "χτύπησε",αλλά ένα μουντός πλαστικός ήχος σχεδόν περιοδικός. Εγγύηση και RMA δεν έχω λόγω παλαιότητας. Υπάρχει τρόπος να σώσω τα δεδομένα μου(170GB περίπου);! Δυστυχώς τα δεδομένα είναι πολύτιμα μιας και είναι κόποι περίπου 2 χρόνων. Έψαξα λίγο στο net για εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους υποθέσεις ανάκτησης δεδομένων αλλά δεν βρήκα κάτι. Επίσης με ενδιαφέρει να μάθω αν υπάρχει τρόπος να ανακτήσω μόνος μου τα 170GB που θέλω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
washcloud Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Γεμάτο είναι το φόρουμ από περιπτώσεις δίσκων που χτυπήσανε,όπως και από "λύσεις", αλλά ίσως και να έχει νόημα η απάντηση... Κατ' αρχάς,το ενθαρρυντικότατο είναι ότι ο δίσκος αναγνωρίζεται από τα windows. Kατά 2ο λόγο,όσο λιγότερες "κινήσεις" κάνεις,να θυμάσαι ότι τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να έχεις ανάκτηση δεδομένων... Τρίτον,καλό θα ήταν να ξέρουμε τί ακριβώς γίνεται όταν πας να "μπεις" στο δίσκο-προφανώς σου βζάζει κάποιο μήνυμα ("η μονάδα δίσκου δεν είναι διαμορφωμένη" μήπως; ή; ) Μια πιθανότητα υπάρχει (καλή μάλιστα ίσως) να ΜΗΝ έχει πάθει σοβαρή ζημιά ο δίσκος,αλλά το partition table του να έχει γίνει απλά σαλάτα (...προ 2ετίας,έχοντας χαριστεί δίσκο "που βάρεσε",του ΄κανα φορμάτ,έβαλα windows,βαρέσανε,ξανά φορμάτ,ξαναβαρέσανε,ΞΑΝΑ φορμάτ,και τον είχα για "αποθήκη"...μέχρι που μια μέρα είχα παρόμοια συμπτώματα με τον δικό σου(χωρίς "θορύβους" ιδιαίτερους όμως)κι "έκλαιγα" τα αρχεία μου (ούτε scandisk μπορούσε να γίνει,αν και φαινόταν ο δίσκος στα windows),και τότε μπήκα στην περιπέτεια αναζήτησης γνώσης και λύσης...Κάποια στιγμή,γνωρίστηκα με τα recover software...Xρησιμοποίησα το Easy Recovery ,και ανέκτησα τ' αρχεία μου και ήμουν τρισευτυχισμένος... Παρέμενε το θέμα του δίσκου όμως,κι όταν..έμαθα ότι οι εταιρίες δίσκων,παρέχουν utilities για διάγνωση των δίσκων τους,κατέβασα το σχετικό,έγραψα 1 δισκέτα με αυτό,ξεκίνησα από floppy,έκανα το σχετικό τεστ(ΔΕΝ θυμάμαι το αποτέλεσμα,αν με προειδοποίησε για failing του δίσκου),αλλά όταν ξαναμπήκα στα windows,ως δια μαγείας ο δίσκος ήταν προσβάσιμος(μάλιστα "έβγαζε φωτιές" πριν,και τα windows άνοιγαν με το ΖΟΡΙ ),με τα αρχεία εκεί-αν και ψιλοκόλλαγε κάπου-έμαθα στη συνέχεια και του έκανα "write zeros",και από ΤΟΤΕ,και ενώ ο δίσκος δηλώνει "τραγικές" τιμές στο s.m.a.r.t. του,ζει,δουλεύει,και βασιλείει..) Ποιό το ηθικό δίδαγμα της φλυαρίας;Υπάρχει περίπτωση ο δίσκος σου να είναι μια χαρά... Σαν "τέταρτον" λοιπόν έχω να πω,κατέβασε το διαγνωστικό της εταιρίας (και μιας και η Seagate έχει αγοράσει τη Maxtor,πας εκεί και κατεβάζεις το "PowerMax"),και βλέπεις "τί σου λέει" το διαγνωστικό...(καλό είναι να κάνεις ΚΑΙ το extended test)Τώρα δεν ξέρω αν ο δικός σου δίσκος θα έχει καμμιά αναλαμπή όπως ο δικός μου-αλλά τουλάχιστον αν το τεστ σου πει "οκ",παίρνεις 1 ανάσα (και προβληματικό να στον βγάλει όμως,μην...απελπίζεσαι). Από 'δω και πέρα,διαλέγεις και παίρνεις... Είτε δοκιμάζεις (άφοβα, αν σου πει το τεστ "οκ") recovery προγράμματα - full trial μηνός είναι νομίζω το GetDataBack(πασίγνωστο)-και υπ' όψιν θα χρειαστείς ΑΛΛΟ δίσκο των 200 Gb όπου θα γίνει το recovery , Είτε αποφασίζεις ότι τα δεδομένα σου είναι υπερπολύτιμα για να δοκιμάσεις κάτι μόνος σου (συνήθως ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα,ακόμη κι αν ίσως δεχτείς προειδοποιήσεις από το διαγνωστικό -αν ο δίσκος είναι "ζαβλακωμένος"-ότι η χρήση του δίσκου,μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή του...)οπότε απευθύνεσαι στη μόνη-απ όσο ξέρω-εταιρία ανάκτησης δεδομένων εν Ελλάδι, την Τic-Tac... http://www.tictac.gr/ Yπόψιν όμως ότι μιλάμε για υπηρεσίες που χρεώνονται...απρόσμενα πολύ απ΄όσο ξέρω..(συνήθως μιλάνε για κάποιες εκατοντάδες ΕΩΣ χιλιάδες ευρώ-..ανάλογα με την περίπτωση βέβαια υποθέτω,μιας και δύνανται να αντικαταστήσουν μέχρι και κολλημένες κεφαλές,προκειμένου να γίνει η ανάκτηση δεδομένων,κάτι έξω από τις δυνατότητες του ιδιώτη...) Ίσως η Tic Tac να πρέπει να είναι το "τελευταίο σου αποκούμπι",αφού δοκιμάσεις ΠΡΩΤΑ να κάνεις software recovery μόνος σου...Τις κινήσεις σου,εσύ τις αποφασίζεις.. Ένα...προτελευταίο,πρόσφατα έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το Αctive Partition Recovery,το οποίο ή το αγοράζεις,ή.... Και τέλος,σε περιπτώσεις "απελπισίας" (1 βήμα πριν την Tic Tac δηλαδή), συνηθίζουν δίσκοι που έχουν κολλήσει για τα καλά κλπ,να...μπαίνουν στην κατάψυξη(για πόσο,μη με ρωτήσεις)-μέσα σε σακκουλάκι βέβαια-από...πατεντιάρηδες (η συστολή δίνει "λίγη ζωή" στις κεφαλές...είτε και όχι,για να προλάβει ν' αντιγράψει κανείς αρχεία..)Αλλά αυτό το ανέφερα για "εγκυκλοπαιδικούς λόγους"..και όχι σαν..πρώτη κίνηση.... *Και μη λυπηθείς ν ' αλλάξεις καλωδιοταινία του δίσκου ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ,και να τον συνδέσεις σε άλλο βύσμα του τροφοδοτικού... Εύχομαι να βγάλεις άκρη.
nikoskon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 προφανώς σου βζάζει κάποιο μήνυμα Δε μου βγάζουν κανένα μήνυμα τα Windows.Απλά παγώνουν για κάμποσα δευτερόλεπτα και επανέρχονται.Ύστερα "χάνουν" τη σύνδεση με το σκληρό και μετά τον ξαναβλέπουν.Μέχρι και format έκανα(σήμερα έχω Vista Ult) και πάλι τα ίδια.Είτε τον έχω εσωτερικό(4 καλωδιοταινίες άλλαξα) είτε εξωτερικό USB στην A.C.Ryan . To GetDataback for NTFS (full) που κατέβασα δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει. Tic-Tac: 60? για έλεχγο τα οποία αφαιρούνται από το κόστος επισκευής. Κόστος επισκευής: Από 300? μέχρι 700+? αναλόγως την "δυσκολία" της επισκευής. Τα δεδομένα που ανακτώνται είτε μεταφέρονται σε δικό μου μέσο είτε σε δικό τους με την ανάλογη χρέωση. To PowerMax δεν υπάρχει πλέον. Τώρα υπάρχουν 2 utilities,SeaTools και MaxBlast.Τα κατεβάζω και τα 2 να δώ τι παίζει.
nikoskon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Και μόλις είδα στο Administrative Tools/Computer Management/Storage/Disk Management πως το File System του σκληρού δεν είναι NTFS αλλά RAW!!! Επίσης τοn εμφανίζει ως Healthy Primary Partition! Και φυσικά παραμένει απροσπέλαστος...
nikoskon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Ο σκληρός πλέον είναι στη USB θήκη του. Formaρίστηκε μέσω του MaxBlast και δουλεύει κανονικότατα. Δεν βγάζει ούτε ένα error στο SeaTools αλλά και σε κάποια άλλα προγράμματα/utilities. Τί να πώ;! Θα του κάνω κάποια tests ακόμα για να βεβαιωθώ πως τώρα είναι ΟΚ. Έλεος... Δε χάσαμε το σκληρό αλλά χάσαμε τα δεδομένα. Ίσως να έγινε και για καλό αυτό.Ίδωμεν...
washcloud Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 ...μα γιατί του έκανες write zeros....(...) Αν ρώταγες για το GetDataBack,είτε κάποια βοήθεια θα δίναμε,είτε κανένα άλλο πρόγραμμα με πιο εύχρηστο interface θα προτείναμε... Τί να πω,βίάστηκες.... ...Τέλος πάντων,ΔΕΝ το νομίζω βέβαια,αλλά επειδή δεν είναι και το πιο...εύκολο πράγμα να σβύσεις ΤΕΛΕΙΩΣ δεδομένα από δίσκο,ΙΣΩΣ υπάρχει ΚΑΠΟΙΑ ελπίδα να βρεις κάτι-αρκεί τουλάχιστον να μη συνεχίσεις να γράφεις δεδομένα στο δίσκο....(Αν είχες κάνει απλά 1 φορμάτ,ίσως να ήταν πιο εύκολο,αλλά με write zeros....)Aν συνεχίσει να σ' ενδιαφέρει το θέμα,πες....
nikoskon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Τον δίσκο το φόρμαρα ως USB σκληρό. Το format που έκανε το MaxBlast είχε διάρκεια 3 sec. Δηλ μάλλον απλή διαγραφή αρχείων έκανε. To GetDataBack 3.30 full που κατέβασα δεν κατάλαβα το πως δουλεύει. Στο σκληρό δεν εχω γράψει τίποτα μετά το quick format του MaxBlast. Αν έστω και τώρα υπάρχει τρόπος να τα βρώ τα δεδομένα,οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
washcloud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 αν έκανε...3 δεύτερα όπως λες,ούτε που τα άγγιξε τα αρχεία λογικά...Τις καταχωρήσεις τους απλά διέγραψε(δηλαδή υπάρχουν κανονικότατα σαν μαγνητικές εγγραφές...) Tώρα για το getdataback : με το που ανοίγει το πρόγραμμα,επίλεξε το "systematic file system damage" μετά πατάς "next" μετά πατάς tools και options,και τσεκάρεις τα πάντα εκεί-εκτός από κει που λέει κάτι για "MTF".Στο 2ο tab,διαλέγεις πού θα σώσεις τυχόν αρχεία που θα βρεθούν,και που θα είναι το temp folder (είπαμε,οπουδήποτε έχεις χώρο,εκτός από τον maxtor) κάνεις κλικ στο δίσκο που θες να γίνει recovery και μετα πατάς next και το scanning για ν' αναγνωρίσει το file system αρχίζει... Όταν τελειώσει,απλά πατάς next ,και σου βγάζει 1 λίστα στα αριστερά με φακέλλους που βρήκε(αν βρήκε)και στα δεξιά το περιεχόμενο του κάθε φακέλλου.. Απ΄ότι είδα,το getdataback έχει free το scanning,και θέλει key για να συνεχίσεις πατώντας το κουμπί copy γίνει η αντιγραφή των δεδομένων....Kάνε εσύ το scanning να δεις αν ΒΡΙΣΚΕΙ αρχεία προς ανάκτηση,και τα ξαναλέμε...(αν κατά το scanning σου βγάλει error και ρωτήσει τί να κάνει,πάτα το "yes to all" κι ας το να κάνει όλο το scanning-ΜΠΟΡΕΙ να πάρει και ΩΡΕΣ...)
nikoskon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 και θέλει key για να συνεχίσεις Το έχω full έκδοση.Θα το κάνω και θα ποστάρω.
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 ...σωστά,άντε γιατί είμαστε στα καρφιά
Schiller Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Παντως στο Τικ-τακ που πηρα και ρωτησα ζητανε αρκετα χρηματα για την επανακτηση τον δεδομενων. Βεβαια σε περιπτωση που καποιος πχ δουλευει σε μια πολυεθνικη κια πρεπει να κανει καποια παρουσιαση την οποια ειχε στον σκληρο ειναι λογικο το νουμερο....
parkos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 ..εκτος θεματος (οπως παντα) ΣΟΣ ...αν καει η πλακετα του δισκου υπαρχει δυνατοτητα να βρεθει αντιστοιχη απο το service της αντιπροσωπειας και βασει ποιου κωδικου? η πλακετα εχει κωδικο: 2061-001265-200 AL XC1X53 24C6 9 0004500 5504 & 2060-001265-001 REV A προκειται για WD caviar 200gb P/N WD2000JB-00GVA0 DATE:21/6/2005 αν καποιος εχει ή γνωριζει που μπορω να βρω καποιο αντιστοιχο HDD ή την πλακετα μονο για αγορα ή δανεισμο παρακαλω ας επικοινωνησει μαζι μου ευχαριστω
mandipl Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 αντιμετωπιζω και γω ενα προβλημα με το (εξωτερικο) σκληρο μου που αφου πηγα να του αλλαξω θηκη ξαφνικα δεν δουλευει ουτε στην νεα ουτε στην παλια θηκη (δεν ξερω τι μλκ μπορει να εκανα ) . οταν τον συνδεω για 1-2 δευτερολεπτα εμφανιζεται και μετα εξαφανιζετε παλι και δεν βγαινει ουτε στην διαχειρηση ουτε πουθενα (δοκιμασα να βαλω και αυτο το getdataback αλλα δεν μου βγαζει τιποτα παρα μονο τα dvd drives ). υπαρχει περιπτωσει να γινει recovery? τι προτεινετε
washcloud Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 parkos δεν έχεις παρά να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία που λες,και αυτλο που αρκεί είναι το μοντέλο του δίσκου (WD caviar 200gb P/N WD2000JB-00GVA0 ). Από κει και πέρα,την ψάχνεις με google,είτε για δίσκο,είτε για σκέτη πλακέτα (υπάρχουν site δημοπρασιών,ελληνικά και μη,στα οποία μπορείς να βρεις και σκέτες πλακέτες). Επίσης,αν πάρεις σβάρνα τοπικά καταστήματα υπολογιστών,μπορεί να φανείς τυχερός-συνηθίζουν να κρατάνε πλακέτες από χαλασμένους δίσκους(το θέμα σου είναι αν κατάλαβα περισσότερο τα αρχέια σου)και είτε να εξασφαλίσεις μια πλακέτα για να δουλέψει-είτε να ζητήσεις απλά να σου κάνουν back up τ' αρχεία σου.... mandipl,δοκίμασες να τον βάλεις ως εσωτερικό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα