antonisid Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα παιδιά Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την χρήση κάποιου Cms. Καταρχίν σε ποιές πειριπτώσεις θα το χρησιμοποιούσατε?Σε κάποια ιστοσελίδα ίσως που χρειάζονται συνεχώς αλλαγές? Όπως για παράδειγμα κάποιο e-magazine,μου φαίνεται αδύνατο να δουλέψει χωρίς Cms. Το δεύτερο ερώτημα μου αφορά στο design.Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια templates έτοιμα για Joomla,Mambo κτλ. Αλλα τι γίνεται αν θέλω να φτιάξω κάτι εξ'ολοκλήρου δικό μου?Οποιοδήποτε HTML 'η PHP αρχείο μπορεί να προσαρμοστεί σε κάποιον διεαχειριστή περιεχομένων?Διαφωτίστε με λίγο με το design αν γίνεται. Το PHP-Nuke είναι κι αυτό Cms? Ελπίζω να μη σας κούρασα...
giannis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Cms θα βάλεις σε κάθε site που θα είναι δυναμικό, δηλαδή που έχει ανάγκη ανανέωσης το περιεχόμενο του. Όσο για το Design σαφώς μπορείς να κάνεις ότι θες Open source είναι αρκεί να έχεις τις γνώσεις. PHP-Nuke ναι και αυτό cms είναι.
antonisid Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Όσο για το Design σαφώς μπορείς να κάνεις ότι θες Open source είναι αρκεί να έχεις τις γνώσεις. Ωραία,αυτό που θα ξεκινήσω να σχεδιάζω,θα πρέπει να έχει κάποιες προδιαγραφές ωστε να μπορει να προσαρμοστεί σε cms?Όπως για παράδειγμα κάποιο template για Joomla? Για παράδειγμα ένα template που έχω σχεδιάσει ήδη για ένα site που δεν χρησιμοποιεί cms,μπορεί να προσαρμοστεί σε Joomla ή Php-Nuke πχ??
giannis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Σίγουρα ένα template για ένα cms Θα πρέπει να ακολουθεί κάποιες προδιαγραφές . Μπορείς όμως και σε ένα έτοιμο template να προσαρμόσεις δικά σου γραφικά , κείμενα και χρώματα.
fabio Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 καθε cms εχει δικο template engine που οριζει δικα του tags που ουσιαστικα αντικαθηστουν τα δεδομενα που θες να εμφανισεις. συνηθως τα templates ειναι html σελιδες που εχουν μεσα αυτα τα tags για αρχη το καλυτερο ειναι αυτο που προτινει ο giannis. ανοιξε ενα ετοιμο template για το cms που θες και προσαρμοσε το στις αναγκες σου κατεβασε και τις οδηγιες του cms για την μηχανη για να δεις τι επιπλεον μπορει να σου δωσει
alexgreat Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Θα πρότεινα joomla... Έχει του κόσμου τα extensions για να προσθέτεις λειτουργικότητα, συν πάμπολλα templates. Και είναι και στα ελληνικά.
scissorhands Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 αυτό ακριβώς η καλύτερη λύση είναι το γνωστό search and destroy! Ανεβάζεις ένα έτοιμο template που σου αρέσει εφόσον είναι gnu , το ανοίγεις με έναν txt editor και κανεις τις παραμετροποιήσεις σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.