Προς το περιεχόμενο

Hyundai = "τα σκας μακροπρόθεσμα"

felikas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον το concept που έστησε ο Random. Μικρό αυτοκίνητο, ότι πρέπει για μέσα στη πόλη, περιορισμένο φτιασίδωμα, value for money και το κρατάς για όσο πάει. Στην περίπτωσή μου, κοιτάω τι κινείται στην αγορά,διακριτικά πάντα, με προοπτική να αγοράσω δικό μου(το πρώτο) σε 1,5-2 χρόνια.Οδηγώ σποραδικά 7-8 χρόνια,οπότε δεν είμαι τελείως άσχετος.

Το κακό είναι ότι το μάτι μου δεν "ανέχεται" με τίποτα να κοιτάξει στην κατηγορία που αναφέραμε πιο πάνω. Όλο κοιτάζω προς κάποιο από τα καινούρια Leon, Bravo, και το αγαπημένο μου 147.Καμία ιδέα για το τι αξίζει από εκεί και κάτω?

Δεν μιλάμε για καθαρά οικογενειακό, αλλά να μπορεί να πάει μια εκδρομή 4 φίλους που και που βρε αδερφέ.

Any clues?

Δημοσ.

τα κορεατικα ειναι αξιοπιστα φιλε...χιουνται ειδικα εχει ενας φιλος το πονι ακομα το οδηγει...ουτε λαδι καιει,θα παρει αμεσως το πρωι κλπ...στα 290.000 χλμ το αφησα και αποσο ξερω ακομα το οδηγει...μαλλον εισαι ο μοναδικος που τα σκαει τα 500αρια στην αντιπροσωπεια ...εγω σκεφτομαι για σεβρολετ λατσετι του χρονου η το νεο μπραβο...

Δημοσ.

Καλησπέρα livewire. Καταρχήν δεν μας είπες το budget σου. Και κατά δεύτερον σε 1,5-2 χρόνια θα υπάρχουν καινούργια μοντέλα. Εφόσον κοιτάς στα καινούργια, αν θες την γνώμη μου κοίτα και το 308.

Δημοσ.

καιρος ηταν καποτε να σταματησει το κρατος τους χαρους-αυτοκινητα καθε ειδους π.χ. κομμενα,φθαρμενα λαστιχα,αμορτισες,σαπια

Δημοσ.
Καλησπέρα livewire. Καταρχήν δεν μας είπες το budget σου. Και κατά δεύτερον σε 1,5-2 χρόνια θα υπάρχουν καινούργια μοντέλα. Εφόσον κοιτάς στα καινούργια, αν θες την γνώμη μου κοίτα και το 308.

Κοίτα, Αύγουστο ή Νοέμβριο φεύγω φαντάρος και πριν απολυθώ δε κάνω την κίνηση. Αν υποθέσουμε ότι διαθέτω 16-18 χιλιάρικα, πιστεύω ότι θα είμαι σε θέση να σκάσω τα μισά μπροστά. Αλλά αν πείσω τον εαυτό μου ότι χρειάζεται κάτι μικρότερο, γιατί όχι. Ας πούμε, φίλος(με παρόμοιες ανάγκες) παρήγγειλε το καινούριο Grande Punto με πλήρη εξοπλισμό 16 χιλιάρικα.

Πάντως για τα καινούρια μοντέλα που θα βγουν μετά από τόσο καιρό, δεν ξέρω, θα ήθελα ένα αμάξι που να έχει δοκιμαστεί και να μην αποτελεί ρίσκο. Λάθος?

Δεν είμαι και πολύ ενημερωμένος, ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη κάψα με το αυτοκίνητο.

Για τα Peugeot δεν έχω ακούσει κάτι το ιδιαίτερο, ακόμα και εδώ στο ινσόμνια.

Δημοσ.

Τελείωσε με το καλό και τότε ξαναψάξε στην αγορά. Σωστός είσαι, αλλά δεν χρειάζεται να περιμένεις 2 χρόνια για να φύγουν οι "παιδικές ασθένειες". Πιστεύω 6-8 μήνες είναι αρκετοί. Τι εννοείς κάτι το ιδιαίτερο; Ειδικά στα μικρά της μοντέλα είναι αξιομνημόνευτη η οδική τους συμπεριφορά. Έχουν τρομερή "περπατησιά".

Δημοσ.

Χαμός! Με άλλα αρχίσαμε, με άλλα συνεχίζουμε... (τυπική insomnia-κη συζήτηση χαχα!!!).

Λοιπόν. Σήμερα, εντελώς τυχαία πετυχα στις ειδήσεις της ΝΕΤ μικρό γκάλοπ-απόψεις για το που αξίζει να πηγαίνεις τα αμαξια για σέρβις. Είχε τα γνωστά πλην κ κατά των γειτονικών κ των αντιπροσωπειών.

Τεσπα, random: Προφανώς κ όταν το αγόραζα γνώριζα γιατί το αγοράζω κ ποιά θα ήταν η χρήση του, ένα οικονομικό (όχι κ τόσο τελικά..., αλλά στο θέμα βενζίνης, πάω πάσο, είναι τζιτζί!), αλλά πάντα σκέφτεσαι το ενδεχόμενο της μεταπώλησης. Δεν είναι κακό, εύλογο θα έλεγα... όταν από τη στιγμή που ανοίγοντας μία εφημερίδα με αγγελίες βλέπεις χαμό από hyundai, kia κλπ κορεατικα κ για να υπάρχει αυτός ο χαμός σημαίνει ότι πωλούνται. Δεν με νοιάζει σε ποιόν, αν είναι μετανάστης, φοιτητής (κατά κόρον) ή από κοπελίτσες κλπ. Αρκεί να φύγει κ να φύγει καλά. Το να το "σκοτώσω" δεν έχει νόημα, αλλά ούτε κ να του "πιω το λάδι". Οσο καλύπτει τις ανάγκες μου (οι οποίες πλησιάζουν στο τέλος τους...) θα το' χω, μετά "πόδι"! Οσο για το βιβλίο σέρβις κλπ., για μένα προσωπικά μετράει. Γνωρίζω πως σε πολλά συνοικιακά κάνουν ίσως κ καλύτερη δουλειά, ειδικά άμα είναι κ γνωστός σου κ άξιος εμπιστοσύνης, από τα εξουσιοδοτημένα, αλλά το βιβλίο λέει (σχεδόν) πάντα την αλήθεια.

Καλά, Φρου-Φρού, εσύ "καβατζώθηκες" γερά με το φιατ-άκι... χαχαχα!

livewire: προσωπικά, κανένα από τα Leon, Bravo, 147 δεν θα έπαιρνα. Αυτό από έναν Japan-άκια (που ξέφυγε για μία φορά λίγο Δυτικότερα...). Θα έπαιρνα ένα Auris, Civic, άντε και Golf!

nikos_e34: Οντως, από το Hyundai δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο πλην του σέρβις.

Αυτά.

Δημοσ.
όταν από τη στιγμή που ανοίγοντας μία εφημερίδα με αγγελίες βλέπεις χαμό από hyundai, kia κλπ κορεατικα κ για να υπάρχει αυτός ο χαμός σημαίνει ότι πωλούνται.

για να πωλούνται τόσα, σημαίνει οτι αγοράστηκαν κιόλας σαν καινούρια κάποτε. ολοι αυτοί δεν μπορει να πιαστηκαν κορόϊδα.

το οτι πωλούνται τωρα δεν σημαινει οτι εχουν κάτι κακό. φυσιολογικό ειναι ολα να πωλουνται καποτε απο τον 1ο ιδιοκτήτη, ειτε χιουντάι, είτε άουντι λέγονται.

αλλα επειδη καποιοι θέλουν να τα πουλήσουν, δεν σημαινει οτι αγοράζονται κιόλας...

σιγουρα όχι στις τιμές που ξεκινάνε.

δηλ, αν το βαλεις 1η φορά σημερα, και ζητάς 6 χιλ,

και τελικα το πουλήσεις σε... 3 μήνες με 4 χιλ, κάτι δεν πηγε καλά.

αλλα σε αυτη τη μαρκα, ο αγοραστής εχει το πλεονέκτημα και ο πωλητής το πρόβλημα. μεγαλη προσφορά, πέφτουν οι τιμές τους. Δεν μπορεις να ζητάς οσα θελεις, γιατι διπλα στην αγγελια τη δικη σου υπάρχουν αλλες 50 με παρόμοιο είδος.

ενω, πχ, αν ψαχνεις ντε και καλά για μεταχειρισμενο κανενα Lancia, και το θελεις και σε καλη κατάσταση, θα το πληρώσεις λιγο πιο πάνω απ όσο αξιζει με βαση χλμ+έτη+κυβικά, κλπ, απλα λογω σπανιότητας.

Ναι, αν εχεις καμια μαμά ή φίλη/σύζυγο άνευ ρόδας, σαφώς αξιζει να της δώσεις ενα μικρό καράκι, παρά να παζαρεύεις για 2-3 χιλ.

ελα μου ντε, που εμένα όλοι εχουν τη ρόδα τους, και έμενε παρκαρισμένο απέναντι να το τρώει η βρόχα.

το προηγούμενο μου ηταν ενα Σιτροεν AX. το ειχα παρει μεταχ, 1 έτους, με 2,3 εκατ (καπου 7.000 ε ), ενω καινουριο έκανε καπου 2,7 εκ.

το βγάζω αγγελία, μετα απο 10 χρόνια , δηλ. ηλικια συνολικη 11 ετών.

Κατασταση: "τσουλάει φίλε, Πειραιά-Κηφισσιά πάει αέρα. τα άλλα μην τα ψάχνεις" :lol:

αν τολμούσα να περάσω έξω απο ΚΤΕΟ θα μου το είχαν κατάσχει.

και κλασικά ο έξυπνος, λεω μπας και βρεθει κανενα grand coroidon, να το πασάρουμε,

εβαλα αγγελία για 3 χιλιάρικα. και πήρα τα 3 μου κανονικά.

καθε μηνα το κατέβαζα, και τελικα μετα 3-4 μήνες, πουλήθηκε στο ποσό ρεκορ των 750 ευρώ ( περιπου 255.000 δρχ). το 10% της τιμης αγοράς. ούτε για σοβαρό λάπτοπ δεν φτάνουν :confused:

αλλα τι αξία ειχαν τα 750 ε. το 2006, σε σχέση με το 1996, έτσι? καμία σχέση..

Γιατι να έχω παράπονο; "εχασα" 6.300 ευρώ απο τη 10ετή χρήση του; δε νομίζω.

τα εβγαλε μια χαρά τα λεφτά του.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδια σορυ για το off-topic αλλα μιας και ανοιχτηκε θεμα για hyundai,ξερει κανενας καποιο σημειο απο αθηνα η γυρω περιοχες που να εχει φθηνα μεταχειρισμενα ανταλλακτικα για αυτη τη μαρκα?

(καθρεπτες=προφυλακτηρες κτλ)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...