Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση windows xp προβλημα

olvios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε εναν υπολογιστη με

Μητρικη

Motherboard Name MSI K8MM-V (MS-7142)

Σκληρους

Driver Description Maxtor 6 V080E0 SCSI Disk Device

Driver Description WDC WD20 00JS-55NCB1 SCSI Disk Device

Εχει ηδη τα xp αλλα θελω να κανω φορματ και να τα ξαναβαλω καθως ειναι σε αθλια κατασταση.

Ξεκιναω τον υπολογιστη με το cd των windows και boot κανει κανονικα αλλα σε ενα σημειο λεει οτι δεν βλεπει τους σκληρους.

Κανονικα θα τους εβλεπε θα τους εκανα φορματ και θα εβαζα τα Windows.Τι φταιει?

Δημοσ.

Οχι δεν εχω οδηγους.Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει.Μπαινω στην διαδικασια με το cd των windows και μου λεει οτι δεν εχω σκληρους.

Δημοσ.

Πρεπει να βρεις τους drivers και να τους βαλεις με δισκετα η flash πατωντας f6 οταν σου ζητησει. Δεν γινεται αλλιως.

Εκτος αν βρεις η φτιαξεις εκδοση windows cd με τους drivers μεσα. Παλι πρεπει πρωτα να τους βρεις.

Δημοσ.

Mαζί με την μητρική παίρνεις και cd ή floppy με τους οδηγούς τους οποίους φορτώνει το λειτουργικό με τον τρόπο που σου είπαν πιο πάνω.

Flash εννοεί τα usb sticks.

Δημοσ.

Συνήθως το cd Με τους drivers είναι bootable και όταν bootάρεις από εκεί τρέχει ένα πρόγραμμα για να σου γράψει τους drivers στο floppy.

Μετά κάνεις εγκατάσταση των windows και με το f6 σου ζητάει τη δισκέτα για να ενεργοποιήσει τον raid ή sata controller και να δει τους δίσκους.

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα external usb floppy drives , ειδικά όταν βγήκαν οι raid-ide και sata controllers και τα Pc's - Laptops δεν είχαν floppy.

Εκεί να δεις βρισίδια...

Η δισκέτα αυτή με τους drivers θα είναι από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα του υπολογιστή σου.:-D:-D

Δημοσ.

Απαραδεκτοι παντως

Απο το SP2 επρεπε να εχουν drivers για SATA ενσωματωμενους στα XP. Ελπιζω στο SP3 να ληξει αυτο το πανηγυρι.

Στα vista 32/64 bit βλεπει αμεσως τους SATA ξερει κανεις?

Δημοσ.
Απαραδεκτοι παντως

Απο το SP2 επρεπε να εχουν drivers για SATA ενσωματωμενους στα XP. Ελπιζω στο SP3 να ληξει αυτο το πανηγυρι.

Στα vista 32/64 bit βλεπει αμεσως τους SATA ξερει κανεις?

Και πες ότι δεν γίνεται να έχουν drivers για όλο το hardware που κυκλοφορεί στην πιάτσα , το κόλλημα με τη δισκέτα τι σου λέει ???

Χάθηκε να ζητάει να βάλεις το cd του κατασκευαστή στο drive, να φορτώσει τους drivers και μετά να συνεχίσεις με το δισκάκι του λειτουργικού?

Μεγάλη ανωμαλία και μα...:X

Δημοσ.

Λοιπον βρηκα οδηγους και τους εβαλα σε μια δισκετα.Ξεκινησα την εγκασταση και δεχτηκε την δισκετα επιτρεποντας με να κανω format και να ξεκινησει εγκατασταση.Α

Αλλα ξαφνικα μου ζηταει

VIA RAID Combo Driver Diskette

Δεν δεχεται το προηγουμενο δισκο

Δεν μπορω να το βρω το παραπανω με search!

Το εχει κανεις αυτο η ξερει που μπορω να το βρω?

-Εχω χασει το επισημο δισκακι με τους οδηγους

Δημοσ.
Λοιπον βρηκα οδηγους και τους εβαλα σε μια δισκετα.Ξεκινησα την εγκασταση και δεχτηκε την δισκετα επιτρεποντας με να κανω format και να ξεκινησει εγκατασταση.Α

Αλλα ξαφνικα μου ζηταει

VIA RAID Combo Driver Diskette

Δεν δεχεται το προηγουμενο δισκο

Δεν μπορω να το βρω το παραπανω με search!

Το εχει κανεις αυτο η ξερει που μπορω να το βρω?

-Εχω χασει το επισημο δισκακι με τους οδηγους

Συνήθως στις δισκέττες υπάρχουν παραπάνω από ένα σετ drivers.

Διάλεξες το σωστό?

Παλιότερα μου έχει τύχει η δισκέτα που δημιουργείται να μην έχει σωστή μορφή (folders-files) . Ψάχνοντας μέσα στο zip με τους drivers , βρήκα τα σωστά folders και τα κόπιαρα στη δισκέττα.

Είναι και scsi ο controller, κλάφτα χαράλαμπε.

Αν δεν βρεις άκρη δες μήπως στείλεις κανένα email στην MSI ή στην εταιρία του controller να σε βοηθήσουν, και ο θεός μαζί σου....:fear:

Δημοσ.

Εφιαλτικη κατασταση.Τεχνολογια 21ου αιωνα σου λεει.

Μπαινω για να κλεισω το RAid στην αρχη μολις ανοιγω τον υπολογιστη για να κανω εγκατασταση χωρις και εκει που λεει delete array λεει πατηστε Enter για να το σβησει.Το παταω και δεν γινεται τιποτα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...