Προς το περιεχόμενο

Ψυκτρα απο Quad core σε Dual core

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σας.

Εχω μια ψυκτρα απο τον μικροτερο quad core Q6600 , σαν δωρο απο ενα φιλο μου που την αλλαξε.

Σκεφτομαι να την βαλω στον δικο μου dual core E4500. Ειναι σχεδον διπλασια σε υψος και πιο βαρια. Επισης εχει η βαση της ειναι χαλκινη σε αντιθεση με αυτης που εχω τωρα που ειναι αλουμινενια, οποτε γενικα ειναι καλυτερη.

Το προβλημα ειναι αν οντως μπορω να τη βαλω (δεν "βρισκει" πουθενα στη μητρικη η σε κανενα αλλο κομματι hardware και "κουμπωνει" με τον ιδιο τροπο) και πως θα καθαρισω τα υπολειματα απο το υλικο που ειχε για να κολλησει πανω στην παλια της cpu;

Ευχαριστω

Επισης θα εκτιμουσα μια γρηγορη απαντηση γιατι πρεπει ως το απογευμα να εχω ξανασυναρμολογησει το pc μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το προβλημα ειναι αν οντως μπορω να τη βαλω (δεν "βρισκει" πουθενα στη μητρικη η σε κανενα αλλο κομματι hardware και "κουμπωνει" με τον ιδιο τροπο) και

Δε θα έχεις πρόβλημα, κουμπώνει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

πως θα καθαρισω τα υπολειματα απο το υλικο που ειχε για να κολλησει πανω στην παλια της cpu;

Με βενζίνη καθαρισμού και χαρτί κουζίνας που δεν αφήνει χνούδι. Το υλικό δεν είναι για να κολλάει το cpu. Είναι θερμοαγώγιμη αλοιφή που βοηθάει στη γρηγορότερη και καλύτερη μεταφορά της θερμότητας από το cpu στην ψήκτρα. θα πρέπει να αγοράσεις λοιπόν τέτοια θερμοαγώγιμη αλοιφή σαν κι αυτή και να την τοποθετήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες πριν την εγκατάσταση της νέας ψήκτρας.

... πως θα καθαρισω τα υπολειματα απο το υλικο που ειχε για να κολλησει πανω στην παλια της cpu;

Θα πας στο φαρμακείο και θα ζητήσεις να σου δώσουν ισοπροπυλική αλκόολη. Εγώ από τότε που είχα διαβάσει σε ένα άρθρο του RAM προ αρχαιοτάτων χρόνων για αυτή, την χρησιμοποιώ ανελλιπώς.

Ωραια!!! Παστα εχω. Αρχικα σκεφτικα να την καθαρισω με ψιλο γυαλοχαρτο. Καλα ειναι; Επειδη δεν ξερω που να βρω βενζινη καθαρισμου ρωταω!

Επισης παρατηρησα οτι η επιφανεια επαφης ειναι μεγαλυτερη στην μεγαλη ψυκτρα με το χαλκο, αλλα ουτε αυτο παιζει ρολο μαλλον, σωστα;

Οοοοοοοοοχιιιιιιιιιιι γυαλοχαρτο προς θεού, θα καταστρέψεις ψύκτρα και επεξεργαστή!!!! Καθαρισε την έστω με ένα μαλακό πανακι και λίγο καθαρό οινοπνευμα!!!!

Καλύτερα είναι η επιφάνια επαφής να είναι μεγαλύτερη!

Παλι καλα που με προλαβε ο stm00192 για το γυαλοχαρτο! Ειχα ζητησει απο καποιον να μου βρει και το ακυρωσα!

Δεν προλαβα τα φαρμακεια για να παρω την αλκοολη. Ρωτησα (τις νοικοκυρες της γειτονιας) για το πως θα το καθαρισω και μου ειπανε μερικες για μπρασσο, κατι σαν γυαλιστικο για ασημενια και χαλκινα. Το βρηκα στο μαρκετ αλλα δεν πηρα γιατι λεει οτι αφηνει ενα στρωμα κλπ κλπ.

Αν αφήσεις τον υπολογιστή να δουλέψει για κανένα 20 λεπτο....το πιο πιθανο εινια οταν τον κλείσεις για να βγάλεις την παλια ψύκτρα θα έχει γίνει υγρή η πάστα και θα φευγει ευκολα ακόμα και με ένα πανάκι στεγνό που δεν αφήνει χνούδι....και έτσι θα μπορείς να το καθαρίσεις χωρίς να χρειαστείς κάτι άλλο....

Παλι καλα που με προλαβε ο stm00192 για το γυαλοχαρτο! Ειχα ζητησει απο καποιον να μου βρει και το ακυρωσα!

Δεν προλαβα τα φαρμακεια για να παρω την αλκοολη. Ρωτησα (τις νοικοκυρες της γειτονιας) για το πως θα το καθαρισω και μου ειπανε μερικες για μπρασσο, κατι σαν γυαλιστικο για ασημενια και χαλκινα. Το βρηκα στο μαρκετ αλλα δεν πηρα γιατι λεει οτι αφηνει ενα στρωμα κλπ κλπ.

Ρε φίλε, πάρε βενζίνη καθαρισμού από το market. 1 ? κάνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...