Προς το περιεχόμενο

Ξύλινος, υδρόψυκτος πύργος!

aposporis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από πολύχρονη μελέτη, επεξεργασία και πειραματισμούς (βλ. "βαριέμαι") επιτέλους τελείωσα τον ξύλινο, υδρόψυκτο πύργο μου!

Σκοπός του όλου έργου ήταν η μείωση εως και μηδενισμός του θορύβου κυρίως και όχι της θερμοκρασίας. Μιας και δεν παίζω παιχνίδια ή δεν ασχολούμαι με τον υπερχρονισμό, δεν με ενδιέφερε ο συγκεκριμένος τομέας. Τελικά πέτυχα το ανάποδο. Ο θόρυβος μειώθηκε αρκετά αλλά όχι τελείως ενώ η θερμοκρασία έπεσε δραματικά.

Το σύστημα αποτελείται από:

Intel P4 Northwood 2.8GHz, Stepping 9, Revision D1

Gigabyte 8IPE1000-G Rev. A2

4x256 DDR PC3200Dual Channel OCZ400512PDC-K, timings 2.5 3 3 7

ATI 9500 R300 128 DDR

Seagate 320GB Sata 3320620AS

DVD-ROM

DVD-RW

PSU Enermax Liberty κάποιων watt...:rolleyes:

Η υδρόξυξη αποτελείται από μια βυθιζόμενη Eheim (δεν θυμάμαι μοντέλο), ψυγείο 9 εκατοστών με αντίστοιχο ανεμιστήρα, μπλοκ στην κάρτα γραφικών (αγνώστων στοιχείων), μπλοκ επεξεργαστή (ούτε αυτό θυμάμαι τι είναι...:rolleyes:). Ααααα... και τάπερ από το σουπερ μαρκετ 4,5 λίτρων !!!

Το θέμα πάντως είναι ότι δουλεύει! Με το που ανοίγει ο υπολογιστής η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι 20 και το βράδυ πριν τον κλείσω είναι 25. Με Ορθός για καμμιά ώρα φτάνει τους 32.

Για τον σκληρό έχω φτιάξει θήκη από χαρτόνι, ντυμένη με αφρολέξ με αποσπόμενο 12αρι ανεμηστήρα.

Προβλήματα:

Θέλω να βάλω ρελέ στην αντλία αλλά δεν έχω γνώση από ηλεκτρονικα.

Επίσης η βασική πηγή θορύβου είναι η αντλία και κυρίως οι δονήσεις που μεταφέρονται στο δοχείο νερού και στο κουτί παρόλο το αφρολέξ που έχω τοποθετήσει.

Λεπτομέρειες:

Ο αέρας εισέρχεται από το πάνω μέρος του κουτιού, περναέι από τον σκληρό δίσκο και εξέρχεται από το ψυγείο στο κάτω μέρος .

Η μητρικη είναι όντως κρεμασμένη ανάποδα.:shifty:

Στην εισαγωγή του αέρα έχω βάλει φίλτρο αποροφητήρα και κάνει δουλειά.:devil:

Στο πίσω μέρος του κουτιού έχω χρησιμοποιήσει χαρτόνι γιατί μου ήταν πιο εύκολο να το κόψω.:-(

Χρησιμοποιώ 2 ηχεία της πλάκας τα οποία παίρνουν ρεύμα απευθείας από τα 5 βολτ του τροφοδοτικού!;)

Φωτογραφίες:

wood2.JPG

wood4.JPG

wood5.JPG

wood6.JPG

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εμενα παλι δεν μου αρεση σαν εμφανιση,και δεν μπορω να καταλαβω πως εχει τοσο χαμηλες θερμοκρασιες.

αν σου ειναι ευκολο ποσταρησε καμια φωτο να δουμε θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Τις θερμοκρασίες τις βρίσκω λογικές σε idle μιας και το δωμάτιο μου είναι αρκετά κρύο.

Ίσως να υπάρξει πρόβλημα υγρασίας. Σκέφτομαι να βάλω έναν ανεμηστήρα ίσα ίσα να φυσάει μακριά από τη μητρική.

Το θετικό με αυτή τη θέση είναι ότι διαρροή και να υπάρξει δεν θα πέσει πάνω στην μητρική. Αυτό ήταν πολύ καλό όταν το εγκατέστησα που δεν είχα σφίξει τα λάστιχα στο μπλοκ και έτρεχε το νερό!

Ξέχασα να σας πω τις εξωτερικές διαστάσεις, 35x35x70 εκατοστά!

temps.JPG

Δημοσ.

σαν αισθητικη δυστυχως δεν εχω να προσθεσω κατι...

σαν κονσεπτ ομως πιστευω οτι εχει μερικα ατου εναντι σε αλλες διαταξεις.

μερικες ενστασεις που εχω:

1. ο ψυχρος αερας παντα βρισκεται χαμηλοτρα απο τον θερμοτερο. αυτο λογω πυκνοτητας.αρα η επιλογη να τον εισαγεις απο πανω την βρισκω λιγο ατοπη. ειδικα γιατι απο κατω βγαζεις θερμο αερα ο οποιος ανεβαινει προς τα πανω και εισερχεται παλι θερμος απο την εισαγωγη σου. θα εχεις καλυτερο απο τελεσμα αν φερεις την εισαγωγη σε διαφορετικη πλευρα απο την εξαγωγη

2. που γειωνει το τροφοδοτικο σου? υπαρχει περιπτωση να εχεις προβλημα με το ξυλινο πλαισιο.

3. καλη η σκεψη σου να βαλεις την μητρικη αναποδα (δεν πιανει και πολυ σκονη) αλλα θεωρω πως σε περιπτωση που εγκλωβιστει αερας στο μπλοκ (υψηλοτερο σημειο, η αντλια δεν πιανεται διοτι υπαρχει συνεχης ροη) θα μειωθει κατα πολυ η ικανοτητα απαγωγης της θερμοτητας. οποτε θελει πολυ προσοχη και συνεχη ελεγχο.

Δημοσ.

χεχε άντε ρε Αποστόλη το έφτιαξες επιτέλους :P

το liberty είναι 400W και η αντλία είναι eheim 1000 λίτρα/ώρα και το block της vga από το thermaltake tide watter και παραδόξως όλες οι θερμοκρασίες είναι καλές με μονό ψυγείο :-) βοήθησε το μικρούλι tank που έβαλες :D

για το ρελέ αγόρασε ένα και πέτα μια φωτογραφία εδώ να σου πω τι θα ενώσεις και πού ;)

Δημοσ.

δε μπορώ να πω οτι μου αρέσει από εμφάνιση αλλά αφού σ'αρέσει εσένα...

πρόσεχε μόνο να μην περνάει υγρασία από τη δεξαμενή και κάτσει πάνω στα ζεστότερα κυκλώματά και γίνει χαμός!

μη περιμένεις να τη δείς! γυάλισε λίγο χάλκινο χοντρό καλώδιο ρέυματος με λεπτό γυαλόχαρτο, ζέστανέ το (πρόσεχε μη καείς) και άφησέ το για 1 μέρα κάπου κοντά στη δεξαμενή προς το μέρος της μητρικής

επανέλαβε (το ζέσταμά μόνο) 2-3 φορές και άμα δείς γίνεται πράσινο....

Δημοσ.

ο αέρας που αναπνέεις αυτή τη στιγμή έχει περίπου 50 -60% υγρασία ίσως και παραπάνω! το κλειστό τάπερ δε σημαίνει τίποτα φίλε μου, πίστεψέ με...

δε θέλω να νομίσεις ότι προσπαθώ να μειώσω την προσπάθεια (είναι μάλιστα οικολογική!), ίσα ίσα που τη βρίσκω πολύ πρωτότυπη ιδέα και είπα να κάνω μια πρόταση για καλό και για κακό

Δημοσ.

συνεπώς φίλε μου Vaie επειδή το humidity είναι στο 70% στα νορμάλ επίπεδα και επειδή το 70% το τρώει και το hardware μας και αντέχει και σε πολύ περισσότερο αυτομάτως δεν έχει πρόβλημα πίστεψέ με και εσύ ούτε να στην πω θέλω και το παιδί που το έφτιαξε όλο αυτό το ξέρω προσωπικά απλά τα λέω για να μην λέμε ότι νάνε

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

Εγω απλα θα πω Ενα μεγαλο μπραβο που ειναι λιγο για το παλικαρι.

Και εις ανωτερα .

Βεβαια σε καποιους ισως να μην τους γεμιζε το ματι .Γιατι δεν προσπαθουνε αυτοι να φτιαξουν κατι . Και να το ποσταρουν εδω

Απλα εχω να πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ ..

καλο βραδυ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...