Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα κάρτας γραφικών

Mitseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού έκανα σχετική αναζήτηση και δεν μπόρεσα να βρώ λύση στο πρόβλημά μου,αποφάσισα να ζητήσω την βοήθειά σας.Προσφάτως είχα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών στο laptop μου (multirama,δεν θυμάμαι μοντέλο).Το laptop αν και άναβε,η οθόνη παρέμενε μαύρη.Το έστειλα στα Multirama service και μου είπαν ότι θέλει αλλαγή η κάρτα γραφικών και μου είπαν μια τσιμπημένη τιμή.Ζήτησα φυσικά να μου επιστραφεί χωρίς επισκευή.Δοκίμασα και μόνος μου κάποια πράγματα και η κάρτα φαίνεται να "υπολειτουργεί".Τί εννοώ?Όταν η οθόνη είναι μαύρη,δοκίμασα και εξωτερική οθόνη αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο,μαυρίλα!Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι όταν έβαλα-έβγαλα την κάρτα γραφικών,πότε δούλευε κανονικά και πότε όχι!

Υπάρχει περίπτωση να την σώσω?

Είναι Mobility Radeon Χ700 256ΜΒ.

Άν όχι,με τί μπορώ να την αντικαταστήσω όσο πιο φθηνά γίνεται?

Τί σύνδεση με το laptop είναι αυτή που έχει?Πάντως όχι PCI-express...

Επειδή δεν ξέρω πολλά από laptop,ελπίζω να με βοηθήσετε προτείνοντάς μου μερικά μοντέλα που θα ταιριάζουν.Η δική μου φαίνεται παρακάτω...

55uve6jpw1x4t7dp2tma_thumb.jpg kj8bq8v2zmk6tx1dsq7p_thumb.jpg

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και τις γνώσεις σας!

Περιμένω ίσως κάποια απάντησή σας....

Δημοσ.
Αφού έκανα σχετική αναζήτηση και δεν μπόρεσα να βρώ λύση στο πρόβλημά μου,αποφάσισα να ζητήσω την βοήθειά σας.Προσφάτως είχα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών στο laptop μου (multirama,δεν θυμάμαι μοντέλο).Το laptop αν και άναβε,η οθόνη παρέμενε μαύρη.Το έστειλα στα Multirama service και μου είπαν ότι θέλει αλλαγή η κάρτα γραφικών και μου είπαν μια τσιμπημένη τιμή.Ζήτησα φυσικά να μου επιστραφεί χωρίς επισκευή.Δοκίμασα και μόνος μου κάποια πράγματα και η κάρτα φαίνεται να "υπολειτουργεί".Τί εννοώ?Όταν η οθόνη είναι μαύρη,δοκίμασα και εξωτερική οθόνη αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο,μαυρίλα!Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι όταν έβαλα-έβγαλα την κάρτα γραφικών,πότε δούλευε κανονικά και πότε όχι!

Υπάρχει περίπτωση να την σώσω?

Είναι Mobility Radeon Χ700 256ΜΒ.

Άν όχι,με τί μπορώ να την αντικαταστήσω όσο πιο φθηνά γίνεται?

Τί σύνδεση με το laptop είναι αυτή που έχει?Πάντως όχι PCI-express...

Επειδή δεν ξέρω πολλά από laptop,ελπίζω να με βοηθήσετε προτείνοντάς μου μερικά μοντέλα που θα ταιριάζουν.Η δική μου φαίνεται παρακάτω...

55uve6jpw1x4t7dp2tma_thumb.jpg kj8bq8v2zmk6tx1dsq7p_thumb.jpg

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και τις γνώσεις σας!

Περιμένω ίσως κάποια απάντησή σας....

Εσυ δεν πουλαγες μια ιδια καρτα με 128 mb?

Ειχαμε μιλησει!

Δημοσ.

Ναι παιδιά,εγώ την πουλούσα.Δεν έκανε για το δικό μου γι'αυτό.Την είχα πάρει με σκοπό την αντικατάσταση,αλλά έκανα λάθος και δεν έμπαινε στο laptop μου.Μπορείτε να με βοηθήσετε στο πρόβλημά μου?Ξέρει κανείς τίποτα?Πρέπει να την αλλάξω τελικά έτσι?

PS.Η κάρτα που πουλούσα,πουλήθηκε τελικά.Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και πάλι

Δημοσ.

μπες εδω να βρεις τι ψαχνεις http://www.mxm-upgrade.com/types.html και μετα απο ebay.λογικα θα βγαλεις ακρη,παντος εισαι τυχερος που η καρτα βγαίνει,στο δικο μου acer που εχει Χ700 ειναι μαζι με την μητρικη,αν χαλασει πεταμα ολα μαζι!

Δημοσ.

Nαι,σ'αυτό είμαι τυχερός τουλάχιστον.Θα ψάξω λίγο το site να δω μπας και βγάλω άκρη να δώ τι ταιριάζει.Αυτή λέτε δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει τελικά ε?Δεν είναι καμμένη.Λειτουργεί πολλές φορές,άλλες πάλι όχι.Το μυστήριο είναι ότι και όταν δεν λειτουργεί (μαύρη οθόνη) η κάρτα ζεσταίνεται κανονικά σαν να λειτουργούσε.Παίζει να είναι καμιά επαφή ή τίποτα τέτοιο?

Δημοσ.

μπας ειναι ο inverter που εχει προβλημα?η η μητρικη? το πακετο θα ειναι να βρεις μια ιδια να στο ξανακανει,πρεπει να βρεις ενα ιδιο να κανεις δοκιμες.λιγο ρισκο να παρεις new απο εξωτερικο,δες αν ειναι mxm που θα ειναι ευκολο να βρεις να δοκιμασεις.

Δημοσ.

Τί είναι ο inverter?Δεν φαίνεται να είναι mxm η κάρτα μου,αν κατάλαβα τι εννοείς.Από το site που μου έδωσες φαίνεται πως οι mxm έχουν επαφές όπως οι κανονικές PCI/PCI-e των desktop ενώ εμένα μπαίνει κουμπωτή,όπως φαίνεται και στη φώτο.(2 λευκές υποδοχές-αρσενικά αριστερά και δεξιά στην πρώτη φωτογραφία που κουμπώνουν στις αντίστοιχες υποδοχές στη μητρική)Η κάρτα μου δεν είναι όπως αυτή πχ.

391c_1.JPG

Και αν κατάλαβα καλά αυτές είναι οι τύπου mxm.Έχω μπερδευτεί.Στα Multirama που πήγε το laptop είπαν ότι είναι η κάρτα,αλλά δεν είναι λίγο κουφό να μην δείχνει τίποτα και να ζεσταίνεται?(που σημαίνει ότι λειτουργεί)

Δημοσ.

inverter ειναι μια μικρη πλακετα που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα που βγάζει το laptop, σε εναλλασώμενο που χρειάζεται η οθονη,αλλα μαλλον δεν ειναι,θα εβλεπες αχνα εικονα. ναι δεν ειναι η δικια σου mxm,πρεπει να ειναι ati axiom η κατι αλλο. το να μην δείχνει τίποτα και να ζεσταίνεται φυσιολογικό ειναι,και σε desktop pc το εχω δει ,γιατι η καρτα περνει ρευμα και λειτουργει καπως,αν την παρεις στο χερι και πας μια βολτα service του πλαισιου?μπορει να βρεθει τπτ,εχουν αρκετα υλικο.

Δημοσ.

Το έστειλα στα Multirama,μιας και είναι Multirama laptop.Θα δοκιμάσω και στο Πλαίσιο.Μήπως ξέρεις πού είναι?Αν κατάλαβα καλά εννοείς να βρώ να αγοράσω μια κάρτα και να τη δοκιμάσω.

Δημοσ.

Ελπίζω να μην έχουν και τιμές Multirama γιατί μου κόψανε ένα κουστούμι γύρω στα 200κάτι ευρώ....

Ευχαριστώ πολύ φίλε,να είσαι καλά.

P.S.Άν τελικά είναι ο inverter την πούλεψα και πάλι ε?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τίποτα στο service του Πλαισίου.Τα περισσότερα laptop τους φοράνε ενσωματωμένη κάρτα γραφικών όπως μου είπε ένας τεχνικός τους...Πελαγώνω σιγά σιγά.... :-S

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...