Προς το περιεχόμενο

η πρωτη μου κονσολα....

Commentator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αρχικά είχα μια κονσόλα του μπαμπά, ήταν ένα "πράγμα" σε σχήμα Α όπου είχε 2 χειριστήρια τα οποία τα γυρνούσες κ το μόνο (ασπρόμαυρο) παιχνίδι π είχε ήταν το pong (αν δε κάνω λάθος, κάτι σαν τεννις που μιά μπάλα πηγαινοερχόταν κ έπρεπε με μιά σανίδα να την αποκρούσεις).

Επόμενη ήταν ένα Atari 2600 (το μόνο π θυμάμαι είναι το pacman κ ένα άλλο με σύννεφα), η οποία άντεξε νομίζω περίπου 2 χρόνια (βασικά κ πολύ άντεξε αφού το πόδι της μαμάς αρκετές φορές τη λαχταρούσε.... Ύστερα από κάνα 6ωρο gaming τα πήρε η μάνα μου κ την έκανε 5-6 ωραιότατα κομμάτια (έχω σώσει τους 2 λεβιέδες κ το joystick- εκείνο με το κόκκινο κουμπάκι που πυροβολούσες.)

Αργότερα ήρθε το snes με το super mario φυσικά (όταν πηδούσε δεξιά ο Μάριο, τα χέρια μου έκαναν μια κίνηση κ τίναζα το xειριστήριο προς τα πάνω δεξιά. Ο αδερφός μου, τότε, με κορόιδευε αλλά όταν άκουσε για το wii με θυμήθηκε:devil:) αλλά κ άλλα παιχνίδια π είχε στην μνήμη του, όπως contra, mortal combat 18, marry κ.ά

Βασικά 2-3 snes είχαν πέσει στα χέρια μου (ο μπαμπάς ναυτικός κ έφερνε από το εξωτερικο....), αλλά είχαν κάψει 2 τηλεοράσεις γμτ.... ή καίγονταν τα ίδια (ο μετασχηματιστής ζεμάταγε)

Έ από τότε δεν έχω πάρει άλλη κονσόλα, το γύρισα στα pc (286....zeliard, prince of persia 1, dragon lair....αξέχαστες εποχές....)

Btw, έχω βρεί ένα snes σε ένα μαγαζί. 17 europoula, λέτε να το τσιμπήσω? Φοβάμαι μην κάψω πάλι καμιά τηλεόραση....

edit: βρήκα εικόνα για το "pong player".

http://www.24hourmuseum.org.uk/chg/content/images/2002_1467.JPG

Το δικό μου ήταν σε γκρίζο κ μαύρο χρώμα. Λετε να ψάξω σε καμια αποθήκη ή πατάρι μήπως βρώ καμιά κονσόλα ξεχασμένη?

Δημοσ.

Περιεργο κομματι,αν και ασχολουμε με το "αθλημα" δεν το εχω ξαναδει..εκτος αν τσιμπησα πρωιμα Αλτσχαιμερ :D

Γενικα οτι μασινι εχετε απο παλια μην το πετατε-μην το πουλατε.Θα ερθει φαση που θα βαρατε το κεφαλι σας...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπορει να εχω ξαναποσταρει (δεν θυμαμαι) αλλα μου αρεσει το θεμα

Υπολογιστες/Κονσολες που περασαν απο τα χερια μου(και τα περισοτερα τα εχω ακομα)

Game&Watch Parachute-Snoopy Tennis-Octopus

Atari 2600

Spectrum +

Amiga 500

Sega Master System 1

Sega MegaDrive 1

Sega Saturn Model A

Sega Dreamcast

XBOX 1.0

Gamecube (μπλιαχ)

Gameboy Advance SP (μπλιαχ :D)

360

Εδω και κανα 3 χρονια μαζευω oddities

Δημοσ.

Επειδή μου άρεσε πολύ η ανασκόπηση του pytzamarama παραθέτω και εγώ την ιστορία μου στον θαυμαστό κόσμο των video-games :P

Αντίστοιχα τα έχω πάρει/δώσει και πολλά απο αυτά (άν όχι όλα) κρύβονται ακόμα στα ντουλάπια μου..

Atari stella

Atari 2600

Amiga

Game boy

NES

Game boy Colour

Atari lynx

Master system

SNES

Mega Drive

Sega saturn

Psx

Nintendo 64

Ps2

Gamecube

Psp

Wii

DS lite (white)

Xbox 360

και σύντομα πάω και για ps3..

Δυστυχώς το gaming με ευχαριστεί όλο και λιγότερο όμως.. Φταίει η ηλικία; Φταίνε τα games;

Who knows...

Yg: Μόλις συνειδητοποίηση οτι δεν μου έχει μείνει τπτ απο sega.. master system/mega drive/saturn τα έφαγε η μαρμάγκα τότε για αντίστοιχες κονσόλες or games...

@MiltoZ

Damn.. αυτό είναι τρομερά old school.. είχα την ευκαιρία να το παίξω σε μια σχετική έκθεση με κονσόλες που είχε γίνει πρίν κάνα χρόνο.. :)

Δημοσ.
klainmaingr σου ξέφυγε το 3DO και το Jaguar της Atari και έπιανες jack-pot στις κονσόλες. :-)

λόλ

Μπάάάά άν κάτσεις και το ψάξεις μου λείπουν πολλές :P

Ούτε κάν το virtual boy και το philips cd-i δεν είχα :P

Απο "σοβαρές" κυκλοφορίες δεν είχα ποτέ dream cast/game gear και τα καινούρια game boy (advance/micro/sd κτλ) ;p (και φαντάζομαι και κάποια άλλα που μου ξεφεύγουν :lol:

Δημοσ.

Άνετα.. και σε μένα χαλούσαν πολύ εύκολα..

Μπορεί απλά να είμασταν ούγκα μούγκα τότε (και πιτσιρίκια) και να τα μαμούσαμε :P

Πάντως το 1 απο τα 2/3 που έχω ακόμα, δεν λειτουργεί (αν και δεν είναι τίποτα να φτιαχτεί.. κλάιν)

Δημοσ.

Μιας και αναφερθηκαν τα χειρηστηρια της Atari.

Εκτος οτι χαλουσαν ευκολα,επισκευαζονται και πολυ δυσκολα...

Αν τα ανοιξετε θα δειτε oτι ενα πλαστικο μεγαλο δακτυλιδι με 8 εξογκωματα παταει στις επαφες και ετσι λειτουργει.

Η κλασικη βλαβη ειναι οτι αυτο το δαχτυλιδι κοβεται.

Εεεε ειναι το ΜΟΝΟ πλαστικο εξαρτημα που εχω δει που δεν το "πιανουν" οι διαφορες κολλες στιγμης!Ανεξηγητο :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...