phovos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Hello, Θέλω να αλλάξω λάστιχα και ζάντες σε μια alfa 156 1.6 TS 2000 μοντέλο. Αυτή τη στιγμή φοράει 195/60/15 της μαμάς. Σκέφτομαι να πάω σε 17'' αλλά δε θέλω σε καμία περίπτωση να αλλάξει το "βήμα". Αισθητικά αξίζει αλλά φοβάμαι μη κοπανάει το αμάξι μιας και φοράει τα μαμά αμορτισέρ. Ποιες είναι οι αποδεκτές διαστάσεις σε ελαστικά για 17'' ζάντες? Σκέφτομαι για 205/50/17. Αλλά δε ξέρω αν ταιριάζει ή αν πρέπει να πάω σε 45 προφίλ κάτι που δε θέλω για ευνόητους λόγους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 ποτέ μην βάλεις μεγαλύτερη διάμετρο ελαστικών! αυτό απαγορεύεται για πολλούς λόγους! εαν θέλεις μεγαλύτερη ζάντα φρόντισε να μειώσεις αντίστοιχα το προφίλ του ελαστικού...στην περίπτωση σου πρέπει να βάλεις κάτι σε 40 αλλά δε θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση! βάλε αν θες 195/50/16, αυτό γίνεται άνετα. Και επίσης δε θα σου πρότεινα να αυξήσεις το πλάτος...δε θα κερδίσεις τίποτα σε κράτημα (εκτός και αν είσαι ο σούμι) παρά μόνο θα ξοδεύεις περισσότερη βενζίνη λόγω τριβών κύλισης και θα μειωθεί η τελική. Για καλύτερο κράτημα προτείνω continental sportcontact2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KWSN_Men Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Για να κρατήσεις το ίδιο βήμα θα πρέπει να πέσεις 45 για να πας σε 17άρα ζάντα. Διάμετρος μαμά (195/60/15): 15 ίντσες = 381 χιλιοστά Ελάστικό = 195 χιλ * 60% * 2 = 234 χιλιοστά Σύνολο = 615 χιλιοστά Διάμετρος που θες (205/50/17): 17 ίντσες = 431,8 χιλιοστά Ελαστικό = 205 χιλ * 50% * 2= 205 χιλιοστά Σύνολο = 636,8 χιλιοστά Ιδανικές διαστάσεις για 17άρα (205/45/17): 17 ίντσες = 431,8 χιλιοστά Ελαστικό = 205 χιλ * 45% * 2 = 184,5 χιλιοστά Σύνολο = 616,3 χιλιοστά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Σε 17" όντως μόνη σου επιλογή 205/45/17. Το αυτοκίνητο θα σφίξει σίγουρα, θα έχει καλύτερα κρατήματα αλλά θα γίνει και πιο δύσκολο στο όριο. Είναι ανάλογα τα γούστα, εμένα προσωπικά μου αρέσουν τα χαμηλοπρόφιλα και σαν στήσιμο. Ένα άλλο θέμα είναι το κόστος. Για να μην σου στραβώνουν οι ζάντες κάθε ώρα και λεπτό πρέπει να πάρεις καλές πχ oz ή kosei κτλ κτλ + λάστιχα για 17" . Και σκέψου ότι κάθε 2-3 χρόνια θα πρέπει να δώσεις 600-700ευρώ περίπου για λάστιχα. Αν τα αντέχεις και δεν σε πειράζει να χάσεις λίγο σε άνεση πήγαινε σε 17" αλλιώς μια λιγότερο δραστική λύση θα είναι 205-50-16. Εμφανισιακά σε alfa που δεν έχει και μεγάλο κενό στους θόλους πιστεύω θα είναι πολύ καλή και αυτή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Εψαξα στο internet και τελικά ισχύουν τα εξής: 205/45/17 ή 205/55/16 ata1983 μακάρι να ήταν μόνο το κόστος των ελαστικών...Μου είπαν ότι πιθανότατα θα χρειαστώ και αμορτισέρ γιατι με τα μαμα θα κοπανάει και ίσως και ελατήρια...οπότε άκυρο οι 17αρες ...πάω σε 205/55/16 Αυτή τη στιγμή μπορώ να διαθέσω περίπου στα 1000 ευρώ. Θα κοιτάξω να βρω πολυάκτινες παρόμοιες με τις original τις alfa, αν εχει κάποιος ιδέα από τιμές ας πει, γιατί τελειώνω τη δουλειά στις 16,00 και ακομα δεν έχω προλάβει να πάω να ρωτήσω! Προς το παρόν είναι έτσι: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Κάτσε λίγο γιατί κάτι δεν πάει καλά εδώ. Αν είναι όντως τα μαμά 195-60-15 τότε σε 16" πας σε 205-50-16 και επειδή με μπέρδεψες λίγο το επιβεβαίωσα και εδώ: http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp?action=submit Όσο για το ότι θα χρειαστείς αμορτισέρ και ελατήρια είναι από τα πλέον κουφά που θα μπορούσε να σου πει κάποιος. Με ποιό σκεπτικό? Για να μην κοπανάει? Δηλαδή θα σου βάλει αμορτισερ και ελατήρια πιο μαλακά από τα μαμίσια για να μην κοπανάει??? Σίγουρα είπαμε με 45 άρι προφίλ θα σφίξει το στήσιμο θα γίνει πιο σπορτιφ αλλά όλα είναι θέμα γούστου, δεν είναι μια υπερβολική αλλαγή δηλαδή. Απλά στο λέω ίσως η 16" να είναι η πιο σωστή επιλογή απλώς μην ακούς αυτές τις βλακείες αν θέλεις να σφίξει το αμάξι go for it. Εγώ έχω 45άρι προφίλ και έβαλα και bilstein κίτρινα αμορτισερ και γούσταρα αλλά είναι θέμα οδηγού καθαρά. PS: Με 1000ευρώ λίγο δύσκολο λάστιχα και ζάντες για 17". Για 16 είσαι οριακά. Σε 17" υπολόγιζε χονδρικά 1200 ευρώ Για ζάντες έχω δεί μερικές alfa να φοράνε τις OZ Superturismo για δες μήπως λες αυτές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SGP Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Γνώμη μου είναι ότι θα το πνίξεις το χιλιοεξακοσάρι με τις 17άρες... Μόνο για αισθητικούς λόγους θα έκανα κάτι τέτοιο. Ο κατασκευαστής κάτι ξέρει που το δίνει με 15άρες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Με προσεκτική επιλογή 16" ή 17" ζάντας καλής μάρκας θα έβαζα και στοίχημα ότι θα είναι πιο ελαφριά από 15άρα σιδερένια. Όσο για τον κτασκευαστή δεν τα κάνει και όλα από σοφία, υπάρχει και το marketing! 195-60-15 για εμένα τουλάχιστον είναι απαράδεκτη διάσταση και πλέον δε βρίσκεις και λάστιχα της προκοπής εκτός από κανένα premiumcontact2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Πέρασα μια βόλτα από ένα τοπικό μαγαζί και μου ζήτησε 900 ευρω για τις 16'' oz superturismo...Μήπως είναι πολλά? Μαζί με michelin 205/55/16 δε θυμαμαι πιο μοντέλο πάμε στα 1300... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DarkOrion Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Λίγο offtopic, αλλά για να μην ανοίγω καινούριο θέμα? Τα ελαστικά κάθε πόσο πρέπει να αλλάζονται? Καθε χρόνο? Κάθε 50,000 χλμ? Εντάξει, το ξέρω οτι είναι ανάλογα με την χρήση, αλλά στο περίπου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
felikas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Οπως σωστά λες, αναλογα με τη χρήση, αλλά γύρω στα 40 με 50.000km είναι ο μέσος όρος. @phovos: Πολλά μου φαίνονται... για ψάξε κατά Περιστέρι μεριά, Θηβών κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KWSN_Men Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 @phovos: Πολλά μου φαίνονται... για ψάξε κατά Περιστέρι μεριά, Θηβών κλπ. Φαντάζομαι σε αυτά τα μέρη έχουν μεγάλη κατανάλωση σε καγκουροζάντες οπότε έχουν και καλές τιμές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
felikas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Σίγουρα! Αλλά είναι προτιμότερο να αγοράσεις το προϊόν που θες φθηνότερα κ ας σε "χαλάει" το γύρω περιβάλλον "ξεπεσμένης βλαχιιάς" και "καγκουριάς", παρά να πας στην Κηφισιά που είναι "σικ και γκλάμουρ" και να το πληρώσεις για Prada! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SGP Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Με προσεκτική επιλογή 16" ή 17" ζάντας καλής μάρκας θα έβαζα και στοίχημα ότι θα είναι πιο ελαφριά από 15άρα σιδερένια. Αναφέρομαι στην επιφάνεια επαφής του ελαστικού με τον δρόμο, όχι στο βάρος (αν και αυτό αυξάνει πιθανότατα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KWSN_Men Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Σίγουρα! Αλλά είναι προτιμότερο να αγοράσεις το προϊόν που θες φθηνότερα κ ας σε "χαλάει" το γύρω περιβάλλον "ξεπεσμένης βλαχιιάς" και "καγκουριάς", παρά να πας στην Κηφισιά που είναι "σικ και γκλάμουρ" και να το πληρώσεις για Prada! Καλά, εννοείται, χιουμοριστικό ήταν το σχόλιό μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.