clandestino Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Παιδιά χρειάζομαι τι βοήθειά σας. Έχω μητρική GA-K8NS Pro (gigabyte) και προσπαθώ να βγάλω άκρη με τα PCI και τα PCI express. Θέλω να αλλάξω κάρτα γραφικών και προσπαθώ να βρω ποιές σηκώνει η μητρική και ποιες όχι. Όποιος μπορεί να μου πει τι γνώμη του. Ευχαριστώ.
outlaw star Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1783 μπες και εδώ και θα δεις τα πάντα για τη μητρική σου...κάρτα γραφικών παίρνει agp και όχι pci express δώσε λίγες πληροφορίες για το σύστημα σου για τη χρήση είναι η κάρτα γραφικών και πόσα λεφτα διαθέτεις
clandestino Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντηση. Το μηχάνημα μου έχει ένα Athlon 3400+ 2.41 Ghz και μνήμη 1 GB, η οποία θα αυξηθεί μαζί με την αλλαγή κάρτας. Την κάρτα τη θέλω αρκετά καλή (για παράδειγμα κάτι καλύτερο ή κάτι που να καλύπτει τα χαρακτηριστικά της Nvidia Geforce 7800). Πάνω στο μηχάνημα βρίσκεται τώρα μια Nvidia Geforce FX5700LE . Στη διεύθυνση που έδωσες είχα μπει. Απλά επειδή δεν ξέρω τίποτα σχετικά agp, pci κ.τ.λ.π. , για αυτό πόσταρα εδώ. Το ότι δεν παίρνει p.c.i. express το γνωρίζω. Βάσει των χαρακτηριστικών της, παίρνει agp και pci απλό; Ή δεν υπάρχουν πλέον κάρτες pci ; Για το οικονομικό της υπόθεσης, θέλω να διαθέσω όσο δυνατόν λιγότερα χρήματα. edit: Για αυτήν εδώ έχετε άποψη; Καλύπτει τις δυνατότητες της 7800? Επίσης πρέπει να κοιτάξω και το τροφοδοτικό μου αν έχει σχέση; Υπάρχει τρόπος να δω τι τροφοδοτικό έχει πάνω το μηχάνημα χωρίς να το ανοίξω? Με το Everest το βλέπω κάπως;
outlaw star Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 δε νομίζω ότι με το everest μπορείς να δείς το τροφοδότικο...εγώ δε ξέρω κάποιο πρόγραμμα όπου να μπορείς να δεις ακριβώς το τροφοδοτικό σου αλλά ας μας απαντήσουν και πιο ειδικοί επί του θέματος...για τα λεφτά της η κάρτα είναι καλή πιστεύω αλλά δε ξέρω εαν είναι καλύτερη της κάρτας που αναφέρεις νομίζω πάντως όχι...όσο για τι κάρτα ψάχνεις αυτή είναι καθαρά σε agp forget pci....πάντως άνοιξε το πλαινό του κουτιού να δεις για τροφοδοτικό είναι απλό και τα ξαναλέμε
6600gt Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Ο μόνος τρόπος να δεις τι τροφοδοτικό έχεις είναι να ανοίξεις το κουτί Καλύτερα να πάρεις μια 7900gs και να την ανεβάσεις ή ακόμη καλύτερα να περιμένεις την 3850 που βγαίνει σε agp.
clandestino Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Το τροφοδοτικό είναι 285W. Από ποια άποψη θεωρείται καλύτερη την 7900gs. Δεν είναι αξιόπιστη η Saphire σαν όνομα; Τα χαρακτηριστικά τους από ότι βλέπω είναι: XFX GEFORCE 7900GS PVT71KYDF 512MB AGP RETAIL # Chipset: GeForce 7900 GS. # Μνήμη: 512MB GDDR3 στα 256-bit. # Clock rate: 450 MHz. # Memory Clock: 1.2 GHz. # RAMDAC: Dual 400MHz. # Μέγιστη ανάλυση: 2560x1600. # Pixels per Clock (peak): 20. # Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Έξοδοι Dual DVI-I, TV-OUT HDTV ready. Υποστήριξη DirectX 9, OpenGL 2.0. # Τοποθέτηση: AGP 8X. SAPPHIRE RADEON HD2600XT 512MB AGP RETAIL # Chipset: ATI Radeon HD 2600XT. # Μνήμη: 512MB GDDR3 στα 128-bit. # Engine Clock: 800MHz. # Memory Clock: 1400MHz. # RAMDAC: Dual 400MHz. # Stream Processors: 120. # Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Έξοδοι D-Sub, DVI, TV-OUT HDTV με υποστήριξη HDCP. Πλήρης υποστήριξη DirectX 10, OpenGL 2.0. # Τοποθέτηση: AGP 8x/4x. Σα διαφορά βλέπω ότι η Sapphire υποσρηρίζει και DirectX 10.
outlaw star Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 φίλε ότι κάρτα και να βάλεις χρειάζεσαι τροφοδοτικό....το όνομα της κάρτας δε παίζει ρόλο εδώ όσο το μοντέλο.και η 7900 έχει καλύερες επιδόσεις...
clandestino Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Είναι σίγουρο αυτό; Αποκλείεται να τη σηκώσει; Ρωτάω γιατί από τα λίγα που γνωρίζω για το θέμα, θυμάμαι ότι μόνο οι PCI-express χρειάζονται 400+ τροφοδοτικό. Κάνω λάθος;
outlaw star Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 ναι κάνεις λάθος!αυτές είναι κάρτες που καταναλώνουν αρκετό ρύμα και μη πας να βάλεις τέτοια κάρτα με το τροφοδοτικό που έχεις γιατί βλέπω να γίνεται το μεγάλο μπαμ!πόσα λεφτά διαθέτεις συνολικά για κάρτα και τροφοδοτικό για να σου προτείνουμε κάποες λύσεις...
clandestino Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Ωραία, άρα πάμε και για τροφοδοτικό. Άτιμο πράγμα η τεχνολογία. Συνολικά, θέλω να δώσω γύρω στα 200 ευρώ. Με ένα 400άρι τροφοδοτικό καλύπτομαι ή να πάω παραπάνω; Αν μπορείτε, προτείνετε ένα πακέτο κάρτα + τροφοδοτικό, ώστε να κατέβω το απόγευμα να τα πάρω. Απλά το τροφοδοτικό θέλω να είναι αξιόπιστο και η κάρτα στα χαρακτηριστικά που περιέγραψα σε προηγούμενα post.
stm00192 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Και τα δύο με 200Ε δεν γίνεται βάλε άλλο ενα 50αρι και κατι θα βγεί!
outlaw star Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 εγώ προτείνω αυτά...http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514226 και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700177 άποψή μου έτσι???απλά μη περιμένεις να παίζεις όλα τα τελευταία παιχνίδια γιατί το pc σου είναι ήδη παλιό...
clandestino Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας. Τελικά πήρα την Sapphire X1950 PRO. Αρκετά βιαστική απόφαση αλλά είχα βαρεθεί να το ψάχνω το θέμα. Για τροφοδοτικό ήθελα Thermaltake αλλά δυστυχώς δε βρήκα. Πήρα ένα Chieftec 500άρι τελικά. Από μεθαύριο που θα τα βάλω, θα σας πω εντυπώσεις. Συνολικά κόστισαν 240Ε.
outlaw star Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 ως κάρτα γραφικών πήρες ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε agp...τώρα για το τροφοδοτικό δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα να σου πω την αλήθεια αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι απαραίτητα..μόλις τα βάλεις πες μας!
clandestino Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Η κάρτα τοποθετήθηκε και δοκιμάστηκε με το Call of duty 4. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Βέβαια το μέτρο σύγκρισης είναι η προηγούμενη κάρτα η οποία ήταν παλαιολιθική. Επίσης από στιλιστικής.... άποψης, δηλώνω ότι η εμφάνισή της είναι εντελώς ψαρωτική!! Είναι διπλάσια σε μέγεθος σε σχέση με την παλιά, με ένα υπερδιπλάσιο ανεμιστηράκι πάνω της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.