jtp4 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Γεια σε όλους Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Θέλω μέσα από ένα κουμπί εντολής μιας φόρμας της access να μπορώ να ανοίγω ένα αρχείο exe. Αν ξέρει κάποιος ας μου στείλει τον κώδικα της vba. Ευχαριστώ.
Ticket Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Ας υποθέσουμε ότι το exe που θέλεις να ανοίξει έχει όνομα test.exe και βρίσκεται στην διαδρομή C:\ProgramFiles\TestFolder Τότε ο κώδικας που θα πρέπει να προσθέσεις στο κουμπί για να ανοίξει το αρχείο είναι ο παρακάτω : Dim stAppName As String stAppName = "C:\ProgramFiles\TestFolder\test.exe" Call Shell(stAppName, 1)
jtp4 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Φίλε ευχαριστώ πάρα πολύ. Υπάρχει ένα προβληματάκι όμως Το exe είναι dos και δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος διότι βλέπω ότι το ανοίγει αλλά δεν μένει ανοιχτό Μήπως έχεις κάτι για αυτό?
Bspus Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Αμα κλεινει αμεσως παει να πει οτι δειχνει καποια πραγματα στην οθονη και τερματιζει. Δεν αλληλεπιδρα με το χρηστη. Αν θες απλα να δεις τι γραφει πριν τελειωσει μπορεις αντι να καλεσεις το exe, να καλεσεις ενα bat To bat να βρισκεται στο ιδιο σημειο. Προκειται για ενα text αρχειο σε περιπτωση που δεν ξερεις. Μπορεις να το φτιαξεις με το notepad. Πχ, test.bat @echo off start /wait test.exe pause και αντι για stAppName = "C:\ProgramFiles\TestFolder\test.exe" κανεις stAppName = "C:\ProgramFiles\TestFolder\test.bat"
Ticket Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Φίλε ευχαριστώ πάρα πολύ. Φίλη όχι φίλος Υπάρχει ένα προβληματάκι όμως Το exe είναι dos και δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος διότι βλέπω ότι το ανοίγει αλλά δεν μένει ανοιχτό Μήπως έχεις κάτι για αυτό? Με πρόλαβε ο Bspus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.