limez Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 παιδια σοσ :cry: βοηθεια εχω το εξης προβλημα: σε εγκατασταση win xp μου βγαζει setup did not find any hard disk....βρηκα την εξης λυση στο ιντερνετ http://www.howtogeek.com/howto/windows/resolving-setup-did-not-find-any-hard-disk-drives-during-windows-xp-installation/ κατεβασα το nlite και το winimage αλλα δεν ξερω που να βρω τα drivers και πωσ να τα ενσοματοσω η μαρκα του σκληρου μου ειναι seagate βοηθεια ειναι για ενα φιλαρακι μου....ευχαριστω προκαταρτικa ps ειναι desktop αν παιζει ρολο...
limez Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 δεν ξερει κανεις τι να κανω? αν εχει καποιος καποια αλλη ιδεα ή ξερει που βρισκετε το προβλημα και δεν αναγνωριζεται ο σκληρος ας με βοηθησει....
kanenas_0 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Αφου ειδες που ειναι το προβλημα. Πρεπει να βρεις τα drivers για τον δισκο σου. Για να'μαστε πιο ακριβεις, τα drivers για τον controller στο computer σου που εχει να κανει με τον δισκο. Για να μην αναγνωριζεται αυτοματα, ειναι μαλλον SATA δισκος. Τι controller/model χρησιμοποιει το computer σου για SATA? Τα drivers θα ειναι σε καποιο CD που ειρθε με το computer. Αν δεν εχεις το CD, τα κατεβαζεις απο την εταιρεια που πουλαει το motherboard η την εταιρεια που πουλαει το controller (αν ειναι καρτα και οχι ενσωματομενος στην μητρικη). Γραψε τα drivers σε ενα δισκακι floppy. Κατα την εγκατασταση των Windows θα σου πεταξει μια γραμμη στο κατω μερος, να πατησεις F6 αν εχεις extra drivers. Πατα το και λιγο μετα θα σου πει να βαλεις το floppy στο A:. Καν'το και ακολουθησε τις οδηγιες. Μπορεις να τους ενσωματωσεις στο Windows CD που φτιαχνεις αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια και θελει πιο πολυ δουλεια.
limez Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 φιλε μου ο δισκοσ ειναι καινουριος και δεν ηρθε με καποιο δισκακι..ή cd ...μου ειπαν oτι μπορει να ειναι πρβλημα στο bios με τισ ρυθμησεις εχεισ καμια ιδεα τι μπορει να ειναι?
xkoukos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Σου ειπε και ποιο πανω. Ο δισκος δεν χρειάζεται drivers. Ο sata controler χρειάζεται. Αυτούς θα τους βρείς στο cdακι. To CD με τα XP ειναι SP1?? Για δοκίμασε με ενα cd με ανσωματομένο το SP2.
johnpap Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Ποιό είναι το μοντέλο του motherboard? Αν έχεις δεύτερο υπολογιστή βάλε το cd με τους drivers και λογικά θα σου δώσει την επιλογή δημιουργίας της δισκέτας που χρειάζεσαι (ή ψάξε μέσα στα περιεχόμενα του cd για τους SATA/RAID drivers). Υπάρχουν και κατασκευαστές οι οποίοι αν κάνεις boot από το cd τους σου επιτρέπουν τη δημιουργία της δισκέτας σε περιβάλλον DOS οπότε και format να έχεις κάνει μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Αλλιώς πήγαινε στον δικτυακό τόπο του κατασκευαστή και ψάξε για τους SATA/RAID drivers του motherboard (συνήθως τους ονομάζουν F6 drivers) Αφού φτιάξεις την δισκέτα κάνε boot κανονικά από το cd των windows και στην αρχή παρατήρησε στο κάτω μέρος της οθόνης που σου λέει να πατήσεις F6 για να εγκαταστήσεις επιπλέον drivers. Με το που τελειώσει (φρόντισε να έχεις και τη δισκέτα μέσα) θα διαβάσει από εκεί και μετά θα συνεχίσει κανονικά. Ο controller θα αναγνωριστεί άρα και ο δίσκος οπότε η εγκατάσταση θα γίνει κανονικά Η τελευταία λύση είναι αυτή που ανέφερες με το nlite αλλά τη βρίσκω μη απαραίτητη και επιπλέον πολύπλοκη. Τέλος πάντων στο διαδίκτυο θα βρεις πολλούς οδηγούς χρήσης (βάλε nlite tutorial στο google και θα βρεις αμέσως). Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να κάνεις extract τα αρχεία που θες για τον controller αυτόνομα (.inf files κλπ) και συνήθως οι drivers που κατεβάζεις από το site του κατασκευαστή είναι .exe (για λόγους ευκολίας προς τους μη γνωρίζοντες) το οποίο δημιουργεί τα αρχεία που χρειάζεσαι απευθείας στη δισκέτα άρα δε γλυτώνεις τη δισκέτα με τίποτα εκτός αν δεις στα specs του motherboard ποιόν controller χρησιμοποιεί (συνήθως της Intel είναι) και πας και κατεβάσεις από εκεί
limez Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 φιλε μου ευχαριστω εισουν πολυ κατατοπιστικος νασε καλα και ευχαριστω ολους σας για το χρονο που διαθεσατε για αυτο το ποστ ναστε καλα ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.