Προς το περιεχόμενο

The Official Coen Bros. Topic

dim_b

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ωστε οι coen έχουν βγάλει νέα ταινία που μαλιστα συγκρίνεται με το fargo

Συγκρινεται αν κ για μενα χανει(οχι πανυγυρικα,αλλα χανει παντως στην κοντρα..)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

miller's crossing μαζι με big lebowski,τα αγαπημενα μου απο κοεν...οσο περναει παντως ο καιρος,μου φαινεται ακομα πιο κουραστικο το no country for old men(τοδα προχτες παλι,κ πηγα ν κοιμηθω σε μια φαση)...

Δημοσ.
...οσο περναει παντως ο καιρος,μου φαινεται ακομα πιο κουραστικο το no country for old men(τοδα προχτες παλι,κ πηγα ν κοιμηθω σε μια φαση)...

Αυτο το ειχα παθει εγω με το Φαργκο

Τι να πεις, γουστα

ΥΓ. Εχω πει ποτε ποσο ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟ θεωρω το Big Lebowski?Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οι μισοι που το γουσταρουν το γουσταρουν επειδη το γουσταρει πολυς κοσμος και θα το γουσταραν ακομα και αν δεν το ειχαν δει ποτε-ασε που οντως παιζει να μην το εχουν δει ποτε. Γουσταρω...

Δημοσ.

Υπερεκτιμημένο γιατί?

Δεν έχω ακούσει κανέναν να σκίζει τα ρούχα του για το Λεμπόφσκι!

Κλασικό Coen, ναι. Ίσως από τις πιο εύκολες ταινίες τους λόγω του funky concept, ναι.

Αλλά ακρότητες και uber hype, δεν έχω αντιληφθεί.

Εκτός κι αν εννοείς ότι η ταινία είναι "λίγη".

Εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά....

ΥΓ. Τι να πουν και τα "βατόμουρα" Intolerable Cruelty και Ladykillers....

Δημοσ.
Αλλά ακρότητες και uber hype, δεν έχω αντιληφθεί.

Πλακα μου κανεις?Που λες Big Lebowski και σου λενε ολοι "Πω απιστευτο ε?Φοβερο ε?The dude ε?"

Δημοσ.

Εξαρτάται ο λόγος που αρέσει σε κάποιον το Big Lebowski. Αν είσαι απο αυτούς που κινούνται με το πλήθος, χωρίς δική σου άποψη, μόνο για να κάνεις εντύπωση, φυσικά πέρα απο το "Πω απιστευτο ε?Φοβερο ε?The dude ε?" δεν μπορείς να πεις τίποτα άλλο.

Το είχα δει σε μια άσχετη φάση την πρώτη φορά, χωρίς καν να ξέρω οτι είναι απο τους Coen και έμεινα μλκς! Ίσως επειδή δεν περίμενα να δω τίποτα σπουδαίο. Δεν έχει κανα φοβερό σενάριο (όπως οι περισσότερες Coen) αλλά ο τρόπος που γυρίζουν τις ταινίες σου αφήνει πάντα ένα γαργάλημα στο μυαλό.

Σε μερικές ταινίες, περιμένεις πως και πως να δείς τί θα γίνει στο τέλος. Σε άλλες απολαμβάνεις περισσότερο τη διαδρομή χωρίς να σε ενδιαφέρει και τόσο τι θα γίνει στο τέλος.

Δημοσ.

Τον Dude τον ειχα δει σινεμα πιο μικρος κ γιαυτο ισως ν το εχω σε τοση μεγαλη εκτιμηση,ειχα φαει κολλημα τοτε με τους καμμενους χαρακτηρες κ γενικοτερα ολο αυτο το οτι ναναι κλιμα της ταινιας..αυτο με το hype ισχυει παντως,οντως με το που θα αναφερθει ο lebowski καποιος θα αρχισει ''the dude,his dudeness κτλ''...παντως εμενα με τρελαινει αυτη η ταινια,οσες φορες κ να το δω,λιωνω στο γελιο...

Αυτο το ειχα παθει εγω με το Φαργκο

To εντελως αντιθετο με μενα δλδ,Lol...κ εμενα το φαργκο αρχικα μου ειχε φανει μεγιστη π@π@ρια,με τον καιρο ομως μου αρεσε περισσοτερο,ισως γινει το ιδιο κ με το καινουριο...

Σε μερικές ταινίες, περιμένεις πως και πως να δείς τί θα γίνει στο τέλος. Σε άλλες απολαμβάνεις περισσότερο τη διαδρομή χωρίς να σε ενδιαφέρει και τόσο τι θα γίνει στο τέλος.

Aυτο ακριβως πιστευω κ εγω για τον Lebowski...εχει κ κατι σκηνες,ειδικα το ονειρο κ της κηδειας,που δεν αντεχω οταν τις βλεπω,μιλαμε λιωνω στο γελιο..καλα,ο Jesus μπορει ν γινει κ ο μονος λογος ν δεις αυτη τη ταινια,lol...

παντως,οντοπικ τωρα,αν κ πιστευω πως οντως το NCFOM ειναι καλη ταινια,που μεγαλωνει κ μεσα σου,ασχετα με τα προβληματα ρυθμου που ενοχλουν εμενα τουλαχιστον,ειναι πιστευω απιστευτα υπερκτιμημενο,δλδ κερδιζει οτι βραβειο βρει κ γενικα το προωθουν τρελα,χωρις ν μου φαινεται πως αξιζει τοση φασαρια...εχω δει ταινιες φετος,που μπροστα τους δν πιανει μια(ταινιες που υποτιθεται το συναγωνιζονται σε βραβεια),κ ομως αυτο το εχουν αναγαγει σε ταινια της 10ετιας...σορυ κιολας,αλλα πραγματικα πιστευω πως δεν αξιζει τετοιο hype...

Δημοσ.

Για να τελειωνουμε με τους Coen,θεωρω το big lebowski απλα συμπαθητικη ταινια και τπτ παραπανω.Το Fargo το θεωρω σχετικα καλη.Το the man who wasn't there το θεωρω καλη,και βεβαια τα miller's crossing και barton fink ειναι εξαιρετικες...

To there will be blood το εχει δει κανεις?

Δημοσ.

Έλα ρε, το Barton Fink; Σοβαρά; Πάντα το θεωρούσα απίστευτα υπερτιμημένη ταινία. Και το έχω δει και δύο φορές, απλά για να σιγουρευτώ ότι δεν το αδικώ :-).

Δημοσ.
Για να τελειωνουμε με τους Coen,θεωρω το big lebowski απλα συμπαθητικη ταινια και τπτ παραπανω.Το Fargo το θεωρω σχετικα καλη.Το the man who wasn't there το θεωρω καλη,και βεβαια τα miller's crossing και barton fink ειναι εξαιρετικες...

Έχεις δίκιο.

Πάντως είναι θεμιτό να έχει κάποιος τη δική του προτίμηση ανάμεσα στις ταινίες των Coen, αρκεί να θεωρεί εαυτόν θαυμαστή της δουλειάς τους. Η δική μου άποψη είναι ότι ανάμεσα στους φαν, το Big Lebowski δεν ξεχωρίζει υπερβολικά.

Τώρα οι υπόλοιποι αδαείς,όσον αφορά το έργο των Coen(και ξέρω πολλούς τέτοιους:fear:) δεν έχουν σοβαρή άποψη για το θέμα και δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά...

ΥΓ. Πιστεύω πως το σύμπαν των COEN αξίζει να έχει δικό του Thread. Θα ήταν μεγάλος κόπος για τον SM Paredwse να συγκεντρώσει τα σχετικά πόστς και μαζί με το τόπικ για το nCfOM(και απ'ότι βλέπω με ένα σιέρτς, αυτό και αυτό) να τα κολλήσει και να έχουμε κάτι σαν κι αυτό?

"The official COEN Bros topic !!!"

Δημοσ.

ΥΓ. Εχω πει ποτε ποσο ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟ θεωρω το Big Lebowski?Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οι μισοι που το γουσταρουν το γουσταρουν επειδη το γουσταρει πολυς κοσμος και θα το γουσταραν ακομα και αν δεν το ειχαν δει ποτε-ασε που οντως παιζει να μην το εχουν δει ποτε. Γουσταρω...

Εγώ διαβάζω φορουμ μια φορά τον μήνα και δεν πολύ επικοινωνώ με άλλους για ταινίες για να ξέρω τι αρέσει και τι οχι. Το big Lebowski είναι στο top 20 των αγαπημένων μου ταινιών, το θεωρώ αριστούργημα στο είδος του και ίσως την καλύτερη ταινία των coen. Περίμενα κάτι κάλο μετά το (επίσης αριστουργηματικό) fargo και οι προσδοκίες μου ικανοποιήθηκαν με το παραπάνω. Δυστιχώς μετά απο το big Lebowski δεν ξαναείδα ταινία ανάλογου μεγέθους απο τους coen (oυτε κατα προσέγγιση). Μαλιστα τα O Brother, Where Art Thou? και The lady killers είναι με το ζόρι μέτρια. Το Man who wasn't there είναι αρκετα καλύτερο αλλά όχι σαν τις παλιές ταινίες..

Τα άτομα για τα οποία μιλάς είναι μέρος της κινηματογραφικής κοινωνίας (η καλύτερα community) πάντως και αναμφισβήτητα υπάρχουν σε κάθε είδος τέχνης.

Δημοσ.

Big Lebowski δεν το θεωρώ καθόλου υπερτιμημένο. Το Fargo ίσως λίγο επειδή το είχα δει με μεγάλες προσδοκίες έχοντας ήδη δει όλες τις υπόλοιπες τους.

Οι κορυφαίες τους για μενα είναι:

Barton Fink (1991)

O Brother, Where Art Thou? (2000)

The Big Lebowski (1998)

The Man Who Wasn't There (2001)

Blood Simple (1984)

Miller's Crossing (1990)

Fargo (1996)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...