Φρού-Φρού Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟN ΒΑΛΕΤΩ... συγνώμη κιόλας που θεωρώ ασήμαντο το λάθος μου μπροστά στα εγκλήματα αυτών... συγνώμη που θεωρώ καλύτερο τον ευατό μου γι'αυτό. χε ας έρθει με το καλο η Παρασκευή και θα βγούνε τα καλά που έκανε ο σεβαστός παππούλης για τους πιστούς του... Liopyr κάτσε να τα τινάξεις και μετα συγχωρείσαι και εσυ, για την ώρα βάστα γερά
Critter Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Τελικα θα μας απαντησει κανεις που υποστηριζει την εκκλησια για τον πλουτο της και για το πως διαχειριστηκε τον πλουτο αυτο ο Χριστοδουλος σε σχεση με τη διδασκαλια του Χριστου και τις γραφες? Δικαιολογειται καποιος που πρεσβευει το Θεο να εχει μεγαλυτερη περιουσια απο οποιοδηποτε ΚΡΑΤΟΣ στον κοσμο? Και για να μην το γενικευσω θα αναφερθω απλα στον πλουτο της Ελληνικης ορθοδοξης εκκλησιας η οποία για παραδειγμα έχει δεχθει άπειρες δωρεες απο διαθηκες που αφορουν σπιτια και οικοπεδα και αντι να τα δωσει στους αστεγους (τσαμπα τα πηρε αλλωστε) και τους φτωχους, τα καρπωνονται καποια εκκλησιαστικα λαμογια ή απλα μενουν και καθονται ως περιουσια της εκκλησιας χωρις να τα χρησιμοποιει κανεις. Καποιος που ειναι Χριστιανος και νοημων ανθρωπος θα επρεπε να καταλαβει οτι η εκκλησια στην μορφη που ειναι, κανει ακριβως το αντιθετο απο αυτο που προσταζει η θρησκεια. Ο Θεος δεν υποχρεωνει κανεναν να πηγαινει στη εκκλησια....απλα εχει απαιτησεις απο τους ανθρωπους να ακολουθουν αυτα που διδαξε ο Χριστος και οι γραφες. Ειτε λοιπον προσευχηθεις στο σπιτι σου ειτε σε ενα χωρο που λεγεται εκκλησια, ειναι το ιδιο πραγμα για το θεο. Το αποτελεσμα μετραει...να εισαι καλος ανθρωπος, να υπακους τις 10 εντολες κτλ. Πειτε μου λοιπον σε τι συνεβαλε ο Χριστοδουλος, γιατι αποκαλειται ηγετης και σε πια σημεια εφαρμοσε το λογο του θεου. Αντι να δωσει τροφη και νερο στο λαο οπως προσταζει η θρησκεια (Ο έχων δύο χιτώνας ας μεταδώσει εις τον μη έχοντα..και ο έχων τροφάς ομοίως) ασχολουτανε με το αν θα γραφει η ταυτοτητα μου το θρησκευμα.... Κατα τα αλλα οπως ειπα και πριν τον σεβομαι σαν ανθρωπο ομοιο με ολους τους υπολοιπους και φυσικα δεν χαιρομαι για το οτι πεθανε...δυστηχως αργα η γρηγορα ολοι εκει θα καταληξουμε....Απλα δεν μπορω με την καμμια να δεχτω αυτος ο ανθρωπος ηταν ηγετης...
Mithrantir Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟN ΒΑΛΕΤΩ... συγνώμη κιόλας που θεωρώ ασήμαντο το λάθος μου μπροστά στα εγκλήματα αυτών... συγνώμη που θεωρώ καλύτερο τον ευατό μου γι'αυτό. Μαν δε σου ρίχνω κανένα λίθο ούτε σε καταδίκασα. Ερώτηση σου έκανα που βασικά η απάντηση πρέπει να δωθεί από εσένα σε εσένα. Το τι είμαστε το δείχνουν οι πράξεις μας και όχι τα λόγια μας. Το επειδή οι άλλοι δεν έχουν συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων, άρα και εγώ είμαι αθώος που ακολουθώ την ίδια πρακτική είναι κάτι που έχει βυθίσει αυτή τη χώρα στο τέλμα που είναι τώρα. Αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον (για εμάς και αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς) πρέπει ο καθένας να φροντίζει ο εαυτός του να είναι καλύτερος από αυτά που κατακρίνει. Αυτό βέβαια είναι προσωπική άποψη και στάση ζωής. Μπορεί να είμαι και αιθεροβάμων (κάτι που μάλλον αποδεικνύεται καθημερινά πλέον).
Sorath Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Ρε παιδιά μήπως κουράστηκε το θέμα; Δηλαδή, δεν βλέπω να βγαίνει άκρη. Οι μισοί αγαπούν/τιμούν τον Χριστόδουλο και οι άλλοι μισοί εξηγούν γιατί δεν τον είχαν σε εκτίμηση. Ε...ότι είχε να πεί η κάθε πλευρά το είπε. Στο τέλος, κανείς δεν θα πάει απο την μια πλευρά στην άλλη. Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση έστω ΕΝΑΣ απο εδώ μέσα με αυτά που διαβάζει να πει: "Ποπο.. ναι έκανα λάθος, φοβερή προσωπικότητα ο μακάριος!" ή "Κοίτα να δείς, τον είχα σαν άγιο και τελικά είναι...." DEAD END GUYS & GIRLS!
liopyr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Μαν δε σου ρίχνω κανένα λίθο ούτε σε καταδίκασα. Ερώτηση σου έκανα που βασικά η απάντηση πρέπει να δωθεί από εσένα σε εσένα. Το τι είμαστε το δείχνουν οι πράξεις μας και όχι τα λόγια μας. Το επειδή οι άλλοι δεν έχουν συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων, άρα και εγώ είμαι αθώος που ακολουθώ την ίδια πρακτική είναι κάτι που έχει βυθίσει αυτή τη χώρα στο τέλμα που είναι τώρα. Αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον (για εμάς και αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς) πρέπει ο καθένας να φροντίζει ο εαυτός του να είναι καλύτερος από αυτά που κατακρίνει. Αυτό βέβαια είναι προσωπική άποψη και στάση ζωής. Μπορεί να είμαι και αιθεροβάμων (κάτι που μάλλον αποδεικνύεται καθημερινά πλέον). φυσικά, δεν διαφωνώ. και φροντίζω οι πράξεις μου με αυτά που λέω να έχουν κοινή γραμμή. και όταν δεν έχουν, να παραδέχομαι το λάθος μου.
1980 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 ειπα κατι και το ξαναλεω μπας και χαμπαριασετε. αν οντως σεβεστε και πιστευετε στην αξια ενον ανθρωπου γνωστο στην ιστορια με το ονομα χριστος η εμμανουηλ , και τα ηθικα διδαγματα που παρεδωσε απλα δεν θα ησασταν χριστιανοι και θα σπαγατε εκκλησιες η και παπαδες στο ξυλο γιατι ξεφτιλιζουν την υποσταση του σαν ατομο και την αξια του.
djapal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 χε ας έρθει με το καλο η Παρασκευή και θα βγούνε τα καλά που έκανε ο σεβαστός παππούλης για τους πιστούς του... Liopyr κάτσε να τα τινάξεις και μετα συγχωρείσαι και εσυ, για την ώρα βάστα γερά Φρου-φρου 00:00 και 1 πρώτο δευτερόλεπτο. Ρίχ'τα όλα Χαλάρωσε ρε συ. Όχι τόσο μίσος πια.
Φρού-Φρού Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Φρου-φρου 00:00 και 1 πρώτο δευτερόλεπτο. Ρίχ'τα όλα Χαλάρωσε ρε συ. Όχι τόσο μίσος πια. Μα δεν θα τα "ρίξω" εγω... ποτέ δεν επικαλέστηκα τις γαμάτες γνώσεις μου ή τις εγκυρες πληροφορίες μου.. Και οχι δεν χαλαρώνω, αν χαλαρώσω δεν θα είμαι εγω αλλά εσυ, ο αλλος... Και να σε διαβεβαιώσω οτι δυστυχώς δεν είναι στις αρετές μου να μισώ αγνώστους
Mithrantir Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 ειπα κατι και το ξαναλεω μπας και χαμπαριασετε. αν οντως σεβεστε και πιστευετε στην αξια ενον ανθρωπου γνωστο στην ιστορια με το ονομα χριστος η εμμανουηλ , και τα ηθικα διδαγματα που παρεδωσε απλα δεν θα ησασταν χριστιανοι και θα σπαγατε εκκλησιες η και παπαδες στο ξυλο γιατι ξεφτιλιζουν την υποσταση του σαν ατομο και την αξια του. Πρώτον μη μπερδεύεις τη Θρησκεία με το κλήρο (τους σύγχρονους Γραμματείς και Φαρισαίους). Και δεύτερον ο σεβασμός στο νεκρό και στο πένθος δεν έχει να κάνει με τα θρησκευτικά πιστεύω του οποιουδήποτε. Και το πιο σημαντικό να μη τσουβαλιάζεις όλη την Ιστορία της Εκκλησίας (του κλήρου δηλαδή) και να της αποδίδεις χαρακτηρισμούς, βασιζόμενος στα τελευταία 1000 χρόνια μόνο. Αγνοείς άλλα 1000 χρόνια ιστορίας, με αυτό το τρόπο. Το να πέσει κάποιος στο επίπεδο των παπάδων του Μεσαίωνα και μετά (που καίγανε και καταστρέφανε ναούς αλλόθρησκων) είναι κατάντια.
super3bingo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 ειπα κατι και το ξαναλεω μπας και χαμπαριασετε. αν οντως σεβεστε και πιστευετε στην αξια ενον ανθρωπου γνωστο στην ιστορια με το ονομα χριστος η εμμανουηλ , και τα ηθικα διδαγματα που παρεδωσε απλα δεν θα ησασταν χριστιανοι και θα σπαγατε εκκλησιες η και παπαδες στο ξυλο γιατι ξεφτιλιζουν την υποσταση του σαν ατομο και την αξια του. Υπάρχουν καλύτερες λύσεις να μή πατήσουμε ποτέ σε εκκλησία, να μή δώσουμε δραχμή σε παπά άν δέν γνωρίζουμε το ποιόν του, να μή νηστέψουμε ποτέ εφόσον δέν λέει κάτι τέτοιο ο χριστός στα ευαγγέλια. Το μόνο που ζητάμε ίσους όρους απο την πολιτεία να μήν έχει η εκκλησία τεράστια άχρηστα στρέμματα αφορολόγητα ενώ εμάς που δέν έχουμε τίποτα να μας πέφτει η μιά φορολογική κεραμίδα πάνω απο την άλλη.
1980 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Πρώτον μη μπερδεύεις τη Θρησκεία με το κλήρο (τους σύγχρονους Γραμματείς και Φαρισαίους). Και δεύτερον ο σεβασμός στο νεκρό και στο πένθος δεν έχει να κάνει με τα θρησκευτικά πιστεύω του οποιουδήποτε. Και το πιο σημαντικό να μη τσουβαλιάζεις όλη την Ιστορία της Εκκλησίας (του κλήρου δηλαδή) και να της αποδίδεις χαρακτηρισμούς, βασιζόμενος στα τελευταία 1000 χρόνια μόνο. Αγνοείς άλλα 1000 χρόνια ιστορίας, με αυτό το τρόπο. Το να πέσει κάποιος στο επίπεδο των παπάδων του Μεσαίωνα και μετά (που καίγανε και καταστρέφανε ναούς αλλόθρησκων) είναι κατάντια. Εγω στο τωρα ζω και θα αποδωσω οτι χαρακτηρισμους τους ταιριαζει με βαση το τωρα. Το θα σπαγατε κτλ μεταφορικο ειναι. Γιατι η θρησκεια αυτη δεν ειναι βασισμενη στην εκμεταλευση αυτου του ατομου?
Mithrantir Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι και το εννοώ 1980 η θρησκεία είναι η διδασκαλία (και οι θέσεις) του Ιησού και όχι το πως την ερμήνευσαν οι διάφοροι πατέρες της Εκκλησίας (οι οποίοι δημιούργησαν το Δόγμα και όχι τη Θρησκεία). Το Δόγμα που δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του Ιησού (325 μΧ στη πρώτη σύνοδο της Νίκαιας, όπου και αποτυπώθηκε γραπτώς και αποκρυσταλλώθηκε το πρώτο δόγμα για το Χριστιανισμό), ας μην ξεχνάμε οτι αγνόησε/εξαφάνισε κάποιες θέσεις και πιστεύω του Ιησού (πχ για τις γυναίκες και την ισότητα αυτών με τους άνδρες). Πάνω στη προσπάθεια να γίνει ελκυστικό στο κόσμο σύμφωνα με τα τότε δεδομένα της εποχής. Είναι μια μεγάλη συζήτηση που δεν είναι γι' αυτό το τόπικ νομίζω. Να δώσω και ένα link για όποιον ενδιαφέρεται Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας EDIT: Πάλι έκανα το θαύμα μου και έγραψα οικονομική αντί για οικουμενική. Ευχαριστώ Praetorian για την διόρθωση.
Heatspreader Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Πραγματικά κάποια πράγματα με τρομάζουν και με ανατριχιάζουν. Διάβασα το Topic και κάποιοι (σεβαστή η άποψή τους) με λίγα λόγια υποστηρίζουν ότι είναι ο κάτι παραπάνω από άνθρωπος. Λυπάμαι πραγματικά που ένας άνθρωπος έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο γιατί τόσος ντόρος για το θάνατό του? Γιατί τόσο κλάμα από τους "πιστούς"? Τι διαφορά από έναν άνθρωπο που πεθαίνει στο δρόμο, από κάποιον που πεθαίνει από τη πείνα, από κάποιον που πεθαίνει στην οικοδομή, από κάποιον που πεθαίνει για κάποια αξία? Δεν θα ήθελα να μιλήσω για κάποιους με ακροδεξιές απόψεις, γιατί σίγουρα θα φύγουμε εκτός θέματος. Παρόλα αυτά μπορεί κάποιος να μου πει γιατί ο άνθρωπος αυτός είχε τόσα λεφτά? Που δούλευε? Όλα αυτά τα χρυσοκέντητα τι ήταν? Ο Χρηστός φορούσε ποτέ χρυσοκέντητα? Γιατί κάποιος παππάς που πεθαίνει σε κάποιο χωριό δεν τον μαθαίνει κανείς και καμία τηλεόραση δεν το προβάλει? Επειδή εκεί δεν παίζει χρήμα? Δεν πουλάει? Ταφή με τιμές αρχηγού κράτους? Τι??? Γιατί??? Δεν πρέπει να είμαστε ταπεινοί? Μήπως έχουμε παραποιήσει λίγο τα πράγματα για να πουλάμε? Χριστιανισμός? Ποιος είναι Χριστιανός? Οι περισσότεροι που πάνε να προσκυνήσουν αν τους κάνεις μία απλή ερώτηση "Σας ενοχλούν οι Αλβανοί?". Θα σου σούρουν και εγώ δεν ξέρω τι για εκείνους. Μα γιατί? Αυτό δίδαξε ο Χριστός?! Μήπως είμαστε για το φαίνεσθαι? Μήπως πιο πολύ δίνουμε βάση στο πως θα φανούμε να πάμε στην εκκλησία για να προσκυνήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο και για να τα έχουμε καλά με το Θεό μιας και οι Θεοφοβούμενοι είναι πολλοί?
Moderators Praetorian Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι και το εννοώ 1980 η θρησκεία είναι η διδασκαλία (και οι θέσεις) του Ιησού και όχι το πως την ερμήνευσαν οι διάφοροι πατέρες της Εκκλησίας (οι οποίοι δημιούργησαν το Δόγμα και όχι τη Θρησκεία). Το Δόγμα που δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του Ιησού (325 μΧ στη πρώτη σύνοδο της Νίκαιας, όπου και αποτυπώθηκε γραπτώς και αποκρυσταλλώθηκε το πρώτο δόγμα για το Χριστιανισμό), ας μην ξεχνάμε οτι αγνόησε/εξαφάνισε κάποιες θέσεις και πιστεύω του Ιησού (πχ για τις γυναίκες και την ισότητα αυτών με τους άνδρες). Πάνω στη προσπάθεια να γίνει ελκυστικό στο κόσμο σύμφωνα με τα τότε δεδομένα της εποχής. Είναι μια μεγάλη συζήτηση που δεν είναι γι' αυτό το τόπικ νομίζω. Συμφωνώ με Mithrantir.
fantomas3004 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Λυπάμαι πραγματικά που ένας άνθρωπος έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο γιατί τόσος ντόρος για το θάνατό του? Γιατί τόσο κλάμα από τους "πιστούς"? Τι διαφορά από έναν άνθρωπο που πεθαίνει στο δρόμο, από κάποιον που πεθαίνει από τη πείνα, από κάποιον που πεθαίνει στην οικοδομή, από κάποιον που πεθαίνει για κάποια αξία? Σαυτό οι ίδιοι οι πιστοί μόνο είναι σε θέση να απαντήσουν. Ο ίδιος δέν έδειξε να ζητάει κάτι τέτοιο, ο ίδιος αντίθετα αντιμετώπισε το κολοσσιαίο του πρόβλημα αξιοπρεπέστατα όπως κάθε σωστός άνθρωπος. [quote name="Mithrantir ]Το Δόγμα που δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του Ιησού (325 μΧ στη πρώτη σύνοδο της Νίκαιας' date=' όπου και αποτυπώθηκε γραπτώς και αποκρυσταλλώθηκε το πρώτο δόγμα για το Χριστιανισμό), ας μην ξεχνάμε οτι αγνόησε/εξαφάνισε κάποιες θέσεις και πιστεύω του Ιησού (πχ για τις γυναίκες και την ισότητα αυτών με τους άνδρες). Πάνω στη προσπάθεια να γίνει ελκυστικό στο κόσμο σύμφωνα με τα τότε δεδομένα της εποχής.[/quote'] Βασικά απέρριψε οτι επαναστατικά καλό έφερε ο Ιησούς , συμβιβάζοντας την χριστιανική θρησκεία με αρνητικές θέσεις παλιότερων θρησκειών που ήταν της μόδας εκείνη την εποχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.