MiltoZ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Τι λέτε ρε παιδιά, 53 σελίδες???? Κι εγώ ποτέ μου δεν τον πήγαινα και ακόμα και τα μισά από αυτά που λέγονται να είναι αλήθεια δεν αξίζει μία. Όμως διάβασα μόνο μέχρι την δεύτερη σελίδα γιατί με κάλυψε ο Absinthe Αν και δεν ειμαι θρησκος, θεωρω πως καλο θα ηταν να σταματησετε να ασελγειτε λεκτικα πανω απο το πτωμα ενος ανθρωπου που δεν εχει καν κρυωσει. Σε αυτες τις περιπτωσεις, ενα "Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει" φτανει. Δεν ειναι αναγκη να λυσουμε το θεμα της ταφης του τεως Αρχιεπισκοπου τωρα, ουτε και να καταδειξουμε τις εμφανεις εμπαθειες μας. Λίγο σεβασμός ρε σεις δεν βλάπτει καμιά φορά.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Και αυτό είναι που φοβούνται τα καθεστώτα και τα κοράκια, να μην έχουν άποψη για το μελλοντικό πλάνο ούτε οι ίδιοι οι χρηματοδότες, ούτε τα θύματα της ληστείας, η εκκλησία ή οι μεμονωμένοι πολίτες. Πλάθουνε και ένα ωραίο σενάριο παραμυθένιο δίνοντας μισθό στους παπάδες, να φαίνεται ότι τους δίνουμε και εξτρά λεφτά από αυτά που τους ληστεύουνε, λες και ξέρει καθείς από εμάς πολλούς πλούσιους παπάδες στη γειτονιά, και μετά λέμε στον κόσμο προοδευτικές σκέψεις για το διαυγές μέλλον. Πως θα πάρουνε δηλαδή και τα υπόλοιπα χωράφια της Μονής Αγίας Αθανασίας που έχει σκοπό να χτίσει μπαγκαλόουζ ο ηγούμενος για να φέρει ρωσίδες ο νέος αρχιεπίσκοπος. Αλλά είπαμε: καλύτερα θαμμένα τα φράγκα. Αν υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο που να χωρούσε όλον τον πλούτο της χώρας κι εμείς έπρεπε να φύγουμε ταξίδι, τότε μάλλον σε κανέναν καλόγερο θα το δίναμε να το φυλάξει. Ούτε στον Τσαντιλίων, ούτε στην τράπεζα Κύπρου, ούτε στον πιο άγιο άνθρωπο του Ολύμπου.
Φρού-Φρού Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Ουφ.. αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε ορισμένοι είναι οτι ο Χριστιανισμός πρεσβευει κάποιες συγκεκριμένες αξίες. Αυτές τις αξίες που ενστερνίζεστε σαν καλοί Χριστιανοί, που αμφιβάλω αν ξέρετε τελικά ποιές είναι, αυτές καταπατά ο κάθε Παρασκευαίδης. Λέξεις όπως ταπεινότητα, αρετη, σεμνότητα, αγάπη, δεν ταιριάζουν με περιουσία, επιδειξη, προβολή, μερσεντές, μόσχευμα, τιμές αρχηγού κράτους. Κουράστηκα να ακούω για την βρωμιά αυτής της χώρας και για τους πολιτικούς.. Δεν άκουσα έναν Χριστιανό να λέει καλά κάνουν και μας έχουν χεσμένους... Φανταστείτε λοιπόν, αφου όλους σας εξοργίζει η διαφθορά στις "επιχειρήσεις" τι θα έπρεπε να κάνετε για την διαφθορά στους "οργανισμούς" ? Και το άλλο πάλι? Ε σιγα, εδω δεν κοιτάτε τα χάλια στο Δημόσιο ξερωγω, τα χρυσάφια του Χριστόδουλου σας πείραξαν... Ναι μας πείραξαν. όπως τα φασόλια όταν τα τρώμε το βράδυ, γιατί ο Χριστόδουλος και κάθε τέτοιος δεν δηλώνει μεγαλομέτοχος πολυεθνικής. Θυμάμαι στο δημοτικό που μας έλεγε και η κυρια ποτεεε δεν προσθέτουμε πορτοκάλια με μήλα. Τώρα τι σκατα φρουτοσαλάτα τα έχουμε κάνει δεν ξέρω.. Και δυστυχώς δεν μπορώ να πω με ευχαρίστηση, με τετοια μυαλα έχετε οτι σας αξίζει, γιατι ζω και εγω ανάμεσα σας.γαμωτο. Στην Χούντα ήταν όλοι χουντικοί ε? χα!Καλο. Το ανεκδοτακι ήταν τιμής ένεκεν ????
p3tran Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 συμφωνα με τα καναλια, χτες το βραδυ η ουρα των πιστων ξεκινουσε απο το συνταγμα (!!!) και ο χρονος αναμονης στην παγωνια και το χιονονερο ητανε περι τις 4,5 ωρες (!!!) η αστυνομια λεει οτι υπολογιζει πως πανω απο 25.000 ανθρωποι ηδη εχουν προσκυνησει. (!!!!) αυτα αντι για απαντησεις στα πικροχολα παιδακια που γραφουν εδω μεσα χωρις ιχνος σεβασμου ουτε για τον αρχιεπισκοπο αλλα ουτε και για τους υπολοιπους Ελληνες.
ck1979 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Αιωνια σου η μνημη Αρχιεπισκοπε Μας,Αρχιεπισκοπε Χριστοδουλε...Αθανατος...Θα ζεις παντα στις καρδιες μας...
Sorath Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Γαμώτο... φαίνεται οτι το κράτος αναγνωρίζει μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους ως χριστινανούς. Οι υπόλοιποι στα γραφειάκια μας....
Moderators Praetorian Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Ουφ.. αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε ορισμένοι είναι οτι ο Χριστιανισμός πρεσβευει κάποιες συγκεκριμένες αξίες.Αυτές τις αξίες που ενστερνίζεστε σαν καλοί Χριστιανοί, που αμφιβάλω αν ξέρετε τελικά ποιές είναι, αυτές καταπατά ο κάθε Παρασκευαίδης. Λέξεις όπως ταπεινότητα, αρετη, σεμνότητα, αγάπη, δεν ταιριάζουν με περιουσία, επιδειξη, προβολή, μερσεντές, μόσχευμα, τιμές αρχηγού κράτους. Μια και θυμήθηκες χριστιανικές αξίες (που προφανώς κατέχεις αλλά οι υπόλοιποι μάλλον δεν γνωρίζουν), και τις αντιπαρέθεσες με αχλάδια... Σου διέφυγε η συγχώρεση και η άνευ όρων αγάπη προς το πλησίον ακόμα και αν αυτός είναι ο χειρότερος εχθρός σου. No matter what. Και βέβαια που να μάθει κανείς σεβασμό όταν σήμερα επικρατεί κατα κόρον το "σας σέβομαι σας εκτιμώ, ΑΛΛΑ *. *ακολουθεί οχετός.
djapal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Ουφ.. αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε ορισμένοι είναι οτι ο Χριστιανισμός πρεσβευει κάποιες συγκεκριμένες αξίες.Αυτές τις αξίες που ενστερνίζεστε σαν καλοί Χριστιανοί, που αμφιβάλω αν ξέρετε τελικά ποιές είναι, αυτές καταπατά ο κάθε Παρασκευαίδης. Λέξεις όπως ταπεινότητα, αρετη, σεμνότητα, αγάπη, δεν ταιριάζουν με περιουσία, επιδειξη, προβολή, μερσεντές, μόσχευμα, τιμές αρχηγού κράτους. Αυτές τις αξίες που πρεσβεύει πρέπει να τις τηρούμε εμείς που ακολουθούμε αυτή τη θρησκεία. Το θέμα είναι τι κάνω ΕΓΩ. Τι με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος ρε παιδιά; Είμαι σωστός, τα 'χω καλά με τον εαυτό μου; Έχω βρει τους εκπροσώπους της θρησκείας αυτής που θεωρώ κατά τη γνώμη μου ότι είναι σωστοί και μπορώ να βασίζομαι στα λεγόμενα και τις συμβουλές τους; ΤΕΛΟΣ Γιατί θα πρέπει να με νοιάζει τι κάνει ο άλλος δηλαδή και να κάθομαι να κρίνω-κουτσομπολεύω-όπως θέλετε πείτε το, τις πράξεις των άλλων; Δε νομίζω να μου το έμαθε αυτό η θρησκεία μου
Critter Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Με τη σειρα μου απλα να πω οτι ο θανατος του Χριστοδουλου μου φανηκε οπως και ο θανατος του οποιουδηποτε ανθρωπου πανω στη γη. Δεν προκειται να κανω αγιο εναν ανθρωπο που πρεσβευε το Θεο γυρνωντας με χρυσαφια κρεμασμενα στο λαιμο του ενω υπαρχει τετοια φτωχεια στο κοσμο. Ταυτοχρονα αντιπροσωπευε την ορθοδοξη εκκλησια η οποια μαζι με την καθολικη κατεχουν τις 2 μεγαλυτερες περιουσιες στον κοσμο. Αυτο διδαξε ο Χριστος?Οποιος εχει πλουτη να τα κανει περισσοτερα? Ο Χριστος και οι γραφες μιλαγε για λιτοτητα και οι 10 εντολες προσταζανε ακριβως το αντιθετο απο αυτο που κανει η παγκοσμια ορθοδοξη αλλα και καθολικη εκκλησια. R.I.P λοιπον και αυτο ηταν όλο.
djapal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Ρε σεις χαλαρώστε. Κανείς δεν αγιοποίησε κανέναν. Τουλάχιστον οι νοήμονες άνθρωποι. Αν ψάξεις σε κάτι γριές και γέρους οκ θα ακούσεις πολλά κουφά. Το ότι κάποιοι όμως δείχνουν έναν άλφα σεβασμό σε έναν άνθρωπο δεν καταλαβαίνω γιατί πειράζει τόσους πολλούς πια. Αυτό πάλι είναι το τελείως άκυρο!!! Άσχετο: στο μπλα μπλα μάλλον δεν αυξάνεται ο αριθμός μηνυμάτων μας ε; Τώρα το παρατήρησα
χάπι Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Γαμώτο... φαίνεται οτι το κράτος αναγνωρίζει μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους ως χριστινανούς. Οι υπόλοιποι στα γραφειάκια μας.... Ναι ρε γαμώτο !!!! Κι εμένα αυτό με πείραξε πιο πολύ από όλα... @ banditto : θεωρητικά έχεις δίκιο ! Πρέπει να είμαστε συνεπείς με αυτά που πρεσβεύουμε. Στο θέμα της πολιτικής πεποίθησης, που ανέφερες όμως, θα σου πω 2 λέξεις : "ταξική ασυνειδησία". Πάρε για παράδειγμα τον Αλαβάνο. Επίσης, μη μου πεις ότι το 40% που ψηφισε δεξιά είναι "κεφαλαιοκράτες"... @ Houston : έχω ΠΟΛΥ κοντινούς συγγενείς, οι οποίοι -έχοντας ζήσει τα γεγονότα- μπορούν να σε βεβαιώσουν ότι στη Χούντα δεν ήταν όλοι χουντικοί (το αντίθετο μάλιστα)... τέλος, το να σέβεται κανείς το νεκρό δεν είναι απαραίτητο να απορρέει απο την πίστη σε κάποια θρησκεία (με την έννοια του "έχει συγχωρεθεί") αλλά, από τις αξίες του κάθε ανθρώπου... Επίσης, ο "σεβασμός του νεκρού" επιδέχεται εξαιρέσεις όπως π.χ. η αυτοψία, ή άλλες, ανάλογα τα "πιστεύω" του καθενός. Όσο για την εκκλησία, δεν είναι απλώς ένα "μεγάλο ψάρι". Υποτίθεται ότι είναι ένας φορέας αγάπης και αλληλεγγύης, ο οποίος κάθε άλλο παρά αυτόν το ρόλο εκπροσωπεί όταν, ξερωγώ διεκδικεί εκτάσεις από δημόσιο σχολείο...
Moderators Praetorian Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Όσο για την εκκλησία, δεν είναι απλώς ένα "μεγάλο ψάρι". Υποτίθεται ότι είναι ένας φορέας αγάπης και αλληλεγγύης, ο οποίος κάθε άλλο παρά αυτόν το ρόλο εκπροσωπεί όταν, ξερωγώ διεκδικεί εκτάσεις από δημόσιο σχολείο... Υπενθυμίζω οτι η "εκκλησία" αναφέρεται στο σύνολο των χριστιανών. Άλλο η ηγεσία της εκκλησίας ή οι ιερείς ή ο ναός.
Φρού-Φρού Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Αυτές τις αξίες που πρεσβεύει πρέπει να τις τηρούμε εμείς που ακολουθούμε αυτή τη θρησκεία. Το θέμα είναι τι κάνω ΕΓΩ. Τι με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος ρε παιδιά;Είμαι σωστός, τα 'χω καλά με τον εαυτό μου; Έχω βρει τους εκπροσώπους της θρησκείας αυτής που θεωρώ κατά τη γνώμη μου ότι είναι σωστοί και μπορώ να βασίζομαι στα λεγόμενα και τις συμβουλές τους; ΤΕΛΟΣ Γιατί θα πρέπει να με νοιάζει τι κάνει ο άλλος δηλαδή και να κάθομαι να κρίνω-κουτσομπολεύω-όπως θέλετε πείτε το, τις πράξεις των άλλων; Δε νομίζω να μου το έμαθε αυτό η θρησκεία μου Ας προσποιηθούμε οτι δεν μας βλέπει κανείς, οκ Πλάκα μου κάνεις ρε djapal???? Πέρα απο τα πιστεύω σου, τις αρχές σου, τα παιδικά σου χρόνια και τον ανάδρομο Ερμή που ομολογουμένως μας έχει τσακίσει, το βρίσκεις λογικό ρε συ αυτό που λες? Ειναι σαν να μου λές οτι είσαι οικολόγος και φοράς γούνα για να βγείς έξω...
χάπι Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Υπενθυμίζω οτι η "εκκλησία" αναφέρεται στο σύνολο των χριστιανών. Άλλο η ηγεσία της εκκλησίας ή οι ιερείς ή ο ναός. Έστω ! Η ηγεσία όμως είναι αυτή που εκφράζει και "μεταφέρει στο ευρύ κοινό" το κύριο μήνυμα της πίστης, το Δόγμα. Η ΠΡΑΞΗ της συγκεκριμένης εκκλησίας λοιπόν μακράν απέχει του ΛΟΓΟΥ της. Σεβομαι τους χριστιανούς (όπως και τους μωαμεθανούς, ινδουιστές κλπ.) αλλά, δε με "ψήνουν" αφενός γιατί είναι ασυνεπείς (χαίρε Banditto), αφετέρου γιατί έχω μια προσωπική βιοθεωρία που μακράν απέχει του "πίστευε και μη ερεύνα", το οποίο κυριαρχεί λίγο- πολύ σε όλες τις θρησκείες.
djapal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Ας προσποιηθούμε οτι δεν μας βλέπει κανείς, οκ Πλάκα μου κάνεις ρε djapal???? Πέρα απο τα πιστεύω σου, τις αρχές σου, τα παιδικά σου χρόνια και τον ανάδρομο Ερμή που ομολογουμένως μας έχει τσακίσει, το βρίσκεις λογικό ρε συ αυτό που λες? Ειναι σαν να μου λές οτι είσαι οικολόγος και φοράς γούνα για να βγείς έξω... Πολύ λογικό. Το θέμα είναι να είμαι σωστός απέναντι στα πιστεύω μου και όχι να προσποιούμαι. Το τι κάνει ο άλλος, είναι στην κρίση του. Εγώ θα προσπαθώ στη ζωή μου να ακολουθώ - όσο μπορώ - τα πιστεύω της θρησκείας που πιστεύω και να τα πράττω και το τι κάνει ο άλλος/οι άλλοι δε θα με αποτρέψει από το να σταματήσω να ασπάζομαι αυτή τη θρησκεία και την εκάστοτε θρησκεία δηλαδή. Γενικά μιλάμε. Έτσι είναι και έτσι θα'πρεπε να είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.