Προς το περιεχόμενο

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύνταγμα, 'Αρθρο 4, Παράγραφος 2

Εφόσον ισχύει το παραπάνω, όχι.-

ελα τωρα μωρε insomniaκ που μου θες να εξαντλησεις το γραμμα του συνταγματος στην περιπτωση της επεμβασης στην ανιατη ασθενεια του αρχιεπισκοπου.

πχ και τα υπουργατα και οι επιχειρηματιες κυκλοφορουν καθημερινα με συνοδεια αστυνομικες μηχανες απλα για να τους ανοιγουν το δρομο απο ατομα σαν εσενα,

οπως και καθημερινα και αδιακοπα οι ιδιοι απασχολουν και καταναλωνουν πολυ πιο σοβαρους πορους αφου εχουν αποσπασει 5-6 αστυνομικους εκαστος που κανονικα επρεπε να φρουρουν εσενα για την παρτη τους και εχουν αφησει αδεια τα αστυνομικα τμηματα.

δεν ξερω αν με πιανεις... ;{]

• Απαντ. 625
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε προκαλεί τόσο πολύ ο ''χρυσός'' που φορά ενας παπάς την Κυριακή?

Αλλά σε ενοχλούν αλλά οι περισσότεροι βρίσκετε πάτημα εκεί. Δε θα κρίνω έναν άνθρωπο από την εμφάνισή του που είπαμε τι συμβολίζει. Μπορεί να φορά κουρέλια και να είναι αφοριστικος απέναντί σου αλλά μπορεί να ναι χρυσωμενος και να χει ψυχη μικρού παιδιού. Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένοι γιατί ζηλεύετε τη ζωή τους? Νομίζετε ότι ο χρυσός τους κάνει πιο ευτυχισμένους?

Και τεσπα1 δεν τα πήρε από την τσέπη σου, τεσπα2 ποτέ δε θα ζήλευα τα αρχιερατικά άμφια, τεσπα3 τι ήθελες να βγει με κοντομάνικο και λαιμαριά καζανάκι?, τεσπα4 σιγά το χρυσάφι, και ο μαύρος με τα cd μπορεί.

Δεν διάβασες το quote μου μάλλον.

Δεν μου καίγεται καρφί αν φοράει χρυσά η ασημένια, όπως δεν μου καίγεται καρφί αν ο Τζιγγερ φοράει χρυσο ρόλεξ. Οι ίδιο δεν ξέρω πως αισθάνονται για αυτό.

C o n s i s t e n c y

Ξέρεις τι σημαίνει;

Δεν μπορείς να είσαι οικολόγος και να πετάς πετρέλαια στην θάλασσα.

Δεν μπορείς να είσαι χορτοφάγος και να τρώς σπλινάντερα.

Δεν μπορείς να είσαι αριστερός και να έχεις ιδιώτικο jet.

Αν δεν τους πειράζουν αυτούς τα χρυσά και οι χλίδες, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Συγγνώμη αλλα τα περι ταπεινότητας δεν είναι δική μου εφεύρεση.

Δημοσ.

C o n s i s t e n c y

Ξέρεις τι σημαίνει;

ξερω σιγουρα οτι ΔΕΝ σημαινει οτι οφειλω να θλιβομαι το ιδιο αν πεθανει ο μπους με το αν πεθανει ο αρχιεπισκοπος παντως...

toufa-hacker, ειπαμε: το μη χειρον βελτιστο, φιλε.

Δημοσ.
ξερω σιγουρα οτι ΔΕΝ σημαινει οτι οφειλω να θλιβομαι το ιδιο αν πεθανει ο μπους με το αν πεθανει ο αρχιεπισκοπος παντως...

toufa-hacker, ειπαμε: το μη χειρων βελτιστο, φιλε.

Τρίπλα. Δεν περίμενα να απαντήσεις.

Να κλείσω και την guest εμφάνιση, θέλω να γίνω πλούσιος τα επόμενα 10 χρόνια.

Δημοσ.
Τρίπλα. Δεν περίμενα να απαντήσεις.

Να κλείσω και την guest εμφάνιση, θέλω να γίνω πλούσιος τα επόμενα 10 χρόνια.

:-D :-D :-D :-D

have no fear, πλησιαζει η ωρα και για τα δικα μου drinks.

Δημοσ.

όταν λες κάτι πρέπει να το αποδεικνύεις

από κει και πέρα και γω συμφωνώ ότι η εκλογή αρχιεπισκόπου πρέπει να περνά μέσα από την λαϊκή βούληση.

με λίγες λέξεις:

Αμφιβάλλεις για τις φιλοχουντικές ''πολιτικές πεποιθήσεις'' του Χριστόδουλου?

προειδοποίηση:

Πρόσεξε τι θα απαντήσεις.

Δημοσ.
με λίγες λέξεις:

Αμφιβάλλεις για τις φιλοχουντικές ''πολιτικές πεποιθήσεις'' του Χριστόδουλου?

προειδοποίηση:

Πρόσεξε τι θα απαντήσεις.

Δεν ήξερε,διάβαζε μωρέ και συ.

Δημοσ.
Δεν ήξερε,διάβαζε μωρέ και συ.

διάβασα, δεν αναφέρει κάπου πως έμαθε...

ίσα ίσα που μου ζητάει και αποδείξεις...:whistle:

Δημοσ.
liopyr

φοβερό όμως έτσι?

ο άνθρωπος που πρεσβεύει την την αγάπη την αλληλεγγύη και την ταπεινώτητα, έχει τα δις να κάθονται, ενώ άμα λάχει κάνει και χρηματιστηριακές προβλέψεις...

έχει πλάκα που τα λέτε και από μόνοι σας..

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί άτομα που δείχνουν κάποια σχετική ευφυΐα σκέφτονται τόσο απλοϊκά. Μπαίνω στο κόπο λοιπόν για τα αυτονόητα:

Δικά του νομίζεις ότι είναι? Της εκκλησίας είναι. Ο αρχιεπίσκοπος απλά προεδρεύει την σύνοδο επισκόπων. Ίσος μεταξύ ίσων.

Λοιπόν, έκανα μια σούμα με μερικά θεμελιώδη λάθη αντίληψης, που κατά την ταπεινή μου γνώμη, διαιωνίζουν την καραμέλα του αναίτιου (κατά την ίδια ταπεινή γνώμη) σεβασμού προς όποιο νεκρό -όπου ο σεβασμός νοείται ως απαγόρευση κριτικής στο έργο ζωής κάποιου και την αυτόματη συγχώρεσή του όταν καταλήξει εκεί που όλοι μας θα καταλήξουμε.

Καλώς ή κακώς, η θρησκεία σας δεν είναι η θρησκεία όλων. Και πολύ καλώς, η ηθική της θρησκείας σας, δεν είναι η ηθική όλων. Και καθώς βάσει του παρακάτω:

μπορούμε με πάσα ασφάλεια να αναπαράγουμε το ομολογούμενο αυτονόητο, πως ο Κλήρος αποτελεί το "σύμβολο", την αιχμή του δόρατος και την ενσάρκωση της ορθοδοξίας, πολύ καλώς επαναλαμβάνω η ηθική ενός κλήρου που επιδίδεται σε πράξεις αντίθετες με τα όσα πρεσβεύει και ενός αρχηγού του κλήρου αυτού που η ελευθερία, η αγάπη και η δικαιοσύνη που πρέσβευε δεν ήταν μέσα στο αντικείμενο της σκληρής του μελέτης όταν το 67-74 ήταν φοιτητής, δεν είναι η ηθική όλου το κόσμου. Και ας είμαστε μειοψηφία, σας συγχωρούμε.

Το πολύ σύνηθες πιστεύω πως η μειοψηφία σε μια πίτα απόψεων είναι αυτή που θα έπρεπε να προβληματίζεται για τη θέση της, δεν είναι κάτι καινούριο στις σκουρόχρωμες ιστορικές σελίδες. Η ασφάλεια που προσφέρει η μάζα δεν είναι κάτι που θα εγκατέλειπε κανείς εύκολα -όσο ουσιώδης και αν ήταν η συνειδητοποίηση που περίμενε απ' έξω. Επίσης, στατιστικά, οι μειοψηφίες ήταν πάντα αυτές που "αποσχίστηκαν" από μία κοινή ιδέα αφού την έκριναν και την απέρριψαν -σπανιότητα ένα μέλος της αγελαίας πλειοψηφίας θα κρίνει την αντίστοιχη θέση των "λίγων", των "αντιδραστικών" και όπως θα έλεγε και ο συν-Χριστιανός σας Goacore, του 2%. Ευτυχώς για τον πολιτισμό μας, ο Γαλιλαίος, ο Καρτέσιος, ο Μοντεσκιέ, ο Βολταίρος, ο Nietzsche και άλλοι τόσοι περιθωριακοί δεν άκουσαν τους αντίστοιχους p3tran της εποχής τους και ευτυχώς δεν "προβληματίστηκαν".

Το μέγα αυτό μυστήριο -ακόμα και αν δεχτούμε πως είναι ένα τέτοιο και πως δεν είναι απλώς ό,τι μας υπαγορεύει η Ιατρική επιστήμη που ο κος Χριστόδουλος καταφανώς εκτιμούσε όσο και τις Προσευχές του, αν όχι περισσότερο- δεν αξίζει το σεβασμό μας. Δεν σημαίνει πως επειδή δεν γνωρίζουμε τι είναι κάτι, το σεβόμαστε γι' αυτό -αλλιώς όπως εύστοχα το έχει θέσει ο Αρκάς, θα έπρεπε να φοβόμαστε και τον Δημήτρη Σπανοβαγγέλη. Και να με συγχωρεί ο χρήστης ck1979, αλλά φοβάμαι πως το να φοβάσαι και να σέβεσαι ό,τι δεν γνωρίζεις, είναι ο εχθρός και το αντιδιαμετρικά αντίθετο της καλλιέργειας -είναι η επιστροφή στο ένστικτο. Ένα ένστικτο που προσωπικά δεν χρειάζομαι ούτε προσταγές από αρχαίους Έλληνες, ούτε θρησκείες για να το καταστείλω -αλλά δεν πειράζει, ό,τι μπορεί ο καθένας.

Ευχαριστούμε για την υπενθύμιση ck1979, είναι κάτι άλλωστε που ξεχνιέται εύκολα και είναι πάντα ευπρόσδεκτος κάποιος πιο ιφιμνήμων να μας το υπενθυμίζει.

Κοινή είναι η κατάληξη αγαπητέ -και ακριβώς γι'αυτό έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε την πορεία που ακολούθησε κάποιος ως αυτή. Κανένας ποτέ δε θα συγχωρεθεί από εμένα για τις πράξεις του απλώς και μόνο επειδή πέθανε -επειδή δεν στερήθηκε κάτι που δε θα στερηθεί και όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Αναρωτηθείτε τέλος αν αυτά ενισχύουν το κύρος σας, όπως σας υπέδειξε την ερμηνεία τους ο bandito.

Τέλειο , δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου, ειλικρινά (διάλογο κάνουμε πάνω απ όλα και ήθελα και γω να το επισημάνω)

Ωστόσο μη φανεί παράξενο άλλα δεν μπορώ να διαφωνήσω κάπου διότι απλά οι αντίθετες προς εμένα αυτές αντιλήψεις, είναι κατασταλαγμένες, ψαγμένες, τεκμηριωμένες και δείχνουν ότι προήλθαν μετά από ώριμη και πνευματική διεργασία.

Μόνο μη θεωρείς ότι όλοι εμείς είμαστε η αγελαία πλειοψηφία και σεις οι λίγοι αφυπνιστές. Μπορεί αλλού να συμβεί και να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. ;)

Και ας την, την καραμέλα με την χούντα.

slygeo87

Κανείς λάθος!Εσύ είσαι ο ταπεινός...και εσύ θα πας στον υποτιθέμενο παράδεισο!

Ο Χρυσόστομος τώρα είναι κιτρινος δημοσιαγράφος ε;Μήπως είναι και οι υπόλοιποι;Μήπως ήταν και ο Χριστόδουλος;Μήπως ΟΛΟΙ αυτοί τέλος πάντων δεν έχουν καμία σχέση με τα πιστεύω της Ορθόδοξης πίστης μας;Μην είστε δογματικοί ρε παιδιά...να είστε ανοιχτόμυαλοι και να βλέπετε 5 πράγματα που δε βλέπουν οι άλλοι.

Και δε στο παίζω ο ''γ@μ@ω'' της παρέας...έχε υπόψιν σου ο,τι μεγάλωσα (είμαι 20) με ιδιαιτερα ανεπτυγμένο το θρησκευτικό συναίσθημα απ' τους γονείς μου.Το ξέρεις ο,τι κάθε μεγάλη εβδομάδα κάνω νηστεία ως ένδειξη σεβασμού στο θάνατο του θεού;Όχι..μάθε επίσης ο,τι τα τελευταία χρόνια το κάνω από φόβο, μήπως με τιμωρήσει ο θεός!Αυτό το πράγμα δε πρόκειται να μου φύγει ποτέ επειδή μεγάλωσα μέσα σε έναν θρησκόληπτο αλλά τόοοοοοσο επιφανειακό κόσμο.

Ο ΘΕΟΣ (που πιστεύεις/ουμε) ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΗ ΤΡΩΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΕΙΠΕ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ! (οκ λολ)

Γεια σου ρε slygeo87

Τι να σου πω και γω για τις ''μπριζόλες''. Σκεφτομαι: ρε συ αυτός ανέβηκε στο σταυρό και συ δε μπορείς να μη φας σαρκα μια εβδομάδα? Ναι αισθάνομαι και γω τις ίδιες τύψεις αν φάω κρέας Μ Εβδομάδα.

Κανείς λάθος!Εσύ είσαι ο ταπεινός...και εσύ θα πας στον υποτιθέμενο παράδεισο

συμφωνώ …μπορεί και να ναι έτσι αλλά το θέμα είναι και για ποιους λόγους κάποιος μπορεί να είναι άθεος...άλλο γιατι δε γνώρισε και άλλο γιατί αρνήθηκε αυτό που γνώρισε .

@liopyr έχω ήδη απαντήσει:

5. Επι χούντας ολοι ηταν χουντικοί, επι δημοκρατίας όλοι δημοκρατικοί. Κανείς δεν έκανε αντίσταση για την ψυχή της μάνας του, ολοι από συμφέρον και από εξαναγκασμό που δημιουργούσε η κοινωνική / επαγγελματική θέση. Το περιβάλλον του τέως δεν δημιουργούσε συνθήκες επαναστατικότητας που απαιτούν κάποιοι.

Δημοσ.
...Επι χούντας ολοι ηταν χουντικοί, επι δημοκρατίας όλοι δημοκρατικοί. Κανείς δεν έκανε αντίσταση για την ψυχή της μάνας του, ολοι από συμφέρον και από εξαναγκασμό που δημιουργούσε η κοινωνική / επαγγελματική θέση...

έχεις πει πολλές μπούρδες, αλλά αυτή είναι η χειρότερη, και η πιό εξοργιστική...

Δημοσ.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί άτομα που δείχνουν κάποια σχετική ευφυΐα σκέφτονται τόσο απλοϊκά. Μπαίνω στο κόπο λοιπόν για τα αυτονόητα:

Δικά του νομίζεις ότι είναι? Της εκκλησίας είναι. Ο αρχιεπίσκοπος απλά προεδρεύει την σύνοδο επισκόπων. Ίσος μεταξύ ίσων.

Και ο Μπους απλά προεδρεύει την ''υπερδύναμη'' ...

Να τον κάνουμε άγιο?

Κάποιος δεν πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες?

@liopyr έχω ήδη απαντήσει:

5. Επι χούντας ολοι ηταν χουντικοί, επι δημοκρατίας όλοι δημοκρατικοί. Κανείς δεν έκανε αντίσταση για την ψυχή της μάνας του, ολοι από συμφέρον και από εξαναγκασμό που δημιουργούσε η κοινωνική / επαγγελματική θέση. Το περιβάλλον του τέως δεν δημιουργούσε συνθήκες επαναστατικότητας που απαιτούν κάποιοι.

Και εγώ πώς είχα την εντύπωση πως κάποιοι αντιστάθηκαν, έκαναν φυλακή/βασανιστήρια/σκοτώθηκαν λόγω κοινωνικής καταπίεσης και στέρησης στοιχώδους ελευθερίας?

Ξέρεις υπάρχουν και άλλα πράγματα εκτός από την κοινωνική / επαγγελματική θέση.

Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό σε αυτό το θέμα ο Χριστόδουλος, αλίμονο αν αρχίσουμε να χαρακτηρίζουμε τα γεγονότα καραμέλα...

Δημοσ.
Καλά αν μαζέψεις τα λεφτά απ' όλα τα παγκάρια θα φάνει κα οι κότες.

To ίδιο και από ΟΛΑ τα τελευταία ψιλικατζίδικα. Έχεις κάνει κάποια στατιστική μήπως ή είσαι λογιστής τους. Είναι πολύ γενικό αυτό που λες και δεν το στηρίζεις πουθενά.

Και πως συνδυάζεται το ένα με το άλλο (χριστιανός και να μη πηγαίνεις στην Εκκλησία)?

Είναι σαν να λες ότι αγαπάς τους δικούς σου αλλά δε θες να τους δεις ποτέ.

Δεν πας στην Εκκλησία για να τιμήσεις τον ιερέα. Ακόμα και αν είναι αρχιεπίσκοπος ακόμα και αν είναι άγιος. Δεν πας γι' αυτόν.

Δηλαδή αν πήγαινες κάθε Κυριακή πόσο Χριστιανός Ορθόδοξος θα είσουν? 5000% (no offense!;-))

Bέβαια όσοι πάνε στην Εκκλησία την Κυριακή δεν είναι απαραίτητα (σωστοί) χριστιανοί.

Αλλά οι σωστοί χριστιανοί πηγαίνουν στην Εκκλησία.

--------------------------------

Την απάντηση την έδωσες εσύ στο τέλος.

Δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα. Αν πιστεύω στο σύμβολο της πίστεως και είμαι βαπτισμένος, έχω το δικαίωμα να θεωρώ το εαυτό μου χριστιανό. Από κει και πέρα μπορεί για οιονδήποτε λόγο είτε επειδή βαριέμαι, είτε επειδή μου αρέσει ο ύπνος, το σκι, το σεξ, το κλαμπ οτιδήποτε, είτε ακόμα επειδή αντιπαθώ την ορθοστασία, τους ψαλτάδες, τους ύμνους παρωδίες κτλ. να αποφεύγω την εκκλησία. Τότε ναι θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό μεν, αλλά κακό χριστιανό.

Δεν το κατάλαβες σωστά... Η διάκριση είναι ανάμεσα αυτούς που ζουν όπως πιστεύουν και σε αυτούς που βαπτίστηκαν μικροί αλλά η ζωή τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Αλλά ναι και γω είμαι γραμμένος σε ένα ορειβατικό σύλλογο αλλά επειδή μου αρέσουν όλα αυτά που ανέφερες και θέλω να είμαι χαλαρός, θεωρώ τον εαυτό μου (κακό) ορειβάτη. Πως μπορείς να λες ότι όλα αυτά συμβαδίζουν με το να είσαι (και όχι να δηλώνεις) χριστιανός θα ήθελα να μου το εξηγήσεις. Το ότι πιστεύεις στο σύμβολο της πίστεως, που φαίνεται από τα παραδείγματα που έφερες? Δες και πως τελειώνει...

Και τα προηγούμενα που έγραψα, τα προσπέρασες μάλλον βιαστικά.

ελα που έχεις και παράπονο.. θα ξεπουληθεί η οικογένεια σου, εσυ θα είσαι το νούμερο 5486751545585 στην λίστα και τελικά θα δείς τα θυμαράκια ενω κάποιος ηγέτης με τα λεφτάκια τα δικά σου, τα δικά μου και αρκετών χριστιανών θα ταξιδεύει για τις ΗΠΑ με το ψυγείο που θα έχει το μόσχευμα στις προσωπικές του αποσκευες ...

Δεν απάντησες στο τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση του. Μην ξεχνάς ότι έχεις πολύ καλύτερη μεταχείρηση από τα αφρικανόπουλα ή τα ασιατόπουλα που πεθαίνουν για αστείους λόγους από ασθένειες που στον "πολιτισμένο" κόσμο τις ξέρουν μόνο από τα βιβλία. Αυτοί και αν "ψοφάνε" σαν το σκυλί στ΄ αμπέλι... Θα έπρεπε λοιπόν αυτοί οι ανθρωποι να σε μισούν για το φαγητό που τρως ή για τα φάρμακα που μπορείς να βρεις εύκολα; Εγώ δεν είπα ότι εχω παράπονο, εσύ είπες ότι έχεις. Επειτα το αν κάποιοι γιατροί άλλαξαν τη σειρά προτεραιότητας και για ποιους λογους δε νομίζω ότι αυτό το χρεώνεται ο ασθενής. Και πάλι ξαναγυρίζω στο πρώτη μου πρόταση: Εσύ τι θα έκανες;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...