p3tran Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 ελα ρε p3tran και σε συμπαθω κιολας, δηλαδη αν εβγαινε αυτος που εχει ενα μεγαλο ποσοστο του ελληνικου πλουτου και το δήμευε δεν θα ειχαμε καμια διαφορα? δεν θυμαμαι και το ποσοστο που ειχανε πει καποτε, και δεν θελω να πω ανακριβεια. φυσικα και θα ειχε διαφορα. αλλα κυριως στις τσεπες αυτων που ειναι <<μεσα στα πραγματα>> οι οποιοι και θα αναλαμβαναν το δυσκολο εργο του να ξεκοκαλισουν αλλο ενα κοματι που παει για τους πολλους..
FilipposMD Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Μα με την εκκλησία, η κριτική δεν είναι ότι έχει λεφτά, άρα ο κόσμος είναι φτωχός. Το αντιφατικό είναι ότι είναι η ίδια πλούσια!! Υποτίθεται ότι ο έχων 2 χιτώνας, πρέπει να δίνει τον ένα. 50 χιτώνες μπορεί να μην ντύνουν τους πάντες, αλλά ο έχων 51 χιτώνες δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι ακολουθεί τον λόγο του θεού!
p3tran Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 α ρε φιλιππα, και εισαι και md. ο αρχιεπισκοπος αν θυμασε, ξεκινησε πολυ δυναμικα. και το μεγαλυτερο κομματι απο αυτα που εκανε, δεν προβληθηκε ποτε απο κανεναν κερατα. αντι αυτου, σκιστηκαν ολα τα λαμογια να βρουν και να προβαλλουν αληθινα ειτε ψευτικα στοιχεια (κατα τη συνηθισμενη πρακτικη) ωστε να δειξουν οτι "ειναι απλως ενας ακομα σαν ολους τους αλλους, σαν κι εμας" τεσπα, ειναι ακομα νωρις για τετοιες κουβεντες. αργοτερα, αν καποιος ενδιαφερεται ακομα οταν το φως της τηλεορασης θα παει αλλου, νομιζω μπορω να του υποδειξω που θα βρει και δειγματα για το εργο Χριστοδουλου, και δειγματα απο το πως λειτουργησαμε εμεις οι ιδιοι και το συστημα που συντηρουμε με την απαθεια μας εναντιον του.
insomniaK Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 το να το βουλωνεις την ημερα που ειναι νεκρος στη μητροπολη ο θρησκευτικος ηγετης των πολλων, ασχετως αν δεν ειναι για σενα, ειναι μια αξια που απλα δεν την πιανεις. Μα βουλωμένο το έχω, αλλιώς θα έπρεπε να κυλισθώ στο βούρκο που εμμένεις να αγιοποιείς και αξίες μου θα χανόντουσαν σε αυτόν τον ίδιο βούρκο... Απλά σκέψου τα παρακάτω ερωτήματα και μην απαντήσεις: 1. Ποιοι είναι οι πολλοί πού είχαν ως θρησκευτικό ηγέτη τον συγκεκριμένο κύριο; Υπενθυμίζω: Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας είναι ο τίτλος που φέρει ο προκαθήμενος της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού, που δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο του 1928. Οι νέες χώρες όπως και τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη δεν υπάγονται στη συγκεκριμένη Αρχιεπισκοπή. Με τα λίγα και με τα πολλά, ο προκαθήμενος των ορθόδοξων της Ελλάδας, ποιμένας σε 5 νοματαίους είναι (σε σύγκριση με το συνολικό αριθμό χριστιανών ή πιστών ή και ανθρώπων παγκοσμίως). Αν σε αυτό προστεθεί επίσης πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας στην εκκλησιαστική ιεραρχία είναι ιδιαίτερα χαμηλά και ίσως μεταξύ πάρα πολλών, όλοι καταλαβαίνουμε πως ο θρησκευτικός ηγέτης των πολλών είναι "πρώτος μόνο στο χωριό". 2. Αφού είναι αξία η σιωπή, φαντάζομαι εκτιμάς και τη σιωπή "λόγω διαβάσματος" ή μάλλον καλύτερα και τη σιωπή αντί για συλλογή υπογραφών κατά εκλεγμένης κυβέρνησης ή και τη σιωπή αντί δηλώσεις για "τη δεξιά του κυρίου" ή μάλλον ο εκφραστής αυτών των απόψεων, σύμφωνα πάντα με τις δικές σου σκέψεις, είναι ανάξιος. Δε το συνεχίζω, την άποψη μου για τα πεπραγμένα του δημόσια και ακάλυπτα κοιμώμενου (τι ωραίο θέαμα για ένα παιδί) Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας θα την εκφράσω μόλις η επικαιρότητα γυρίσει στον Ζαχόπουλο, όπως άλλωστε έχω εκφράσει και την άποψη μου για τον χουντικό, Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, του οποίου ήταν και γραμματέας ο Μακαριότατος Χριστόδουλος. Το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, η οποιαδήποτε θρησκεία χαίρει τον σεβασμό μου, για αυτό άλλωστε ακόμα δεν έχω καταθέσει την άποψη μου, παρά μόνο αντανακλαστικά σε κορώνες, όταν όμως ο οποιοσδήποτε, ακόμα και οι επίσημοι εκφραστές των θρησκείών, δε σέβονται θεμελιώδη δικαιώματα μου, τότε λαμβάνουν τις απαντήσεις που τους αρμόζει. Η σιωπή μου είναι μέρος του σεβασμού προς τον οποιοδήποτε χριστιανό που θρηνεί για ένα σύμβολο του, όχι προς τον κ. Παρασκευαΐδη. Όσο για το σχόλιο σας για την αντιληπτική μου ικανότητα, σας το επιστρέφω, ελπίζω να "με πιάνετε".
p3tran Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Απλά σκέψου τα παρακάτω ερωτήματα και μην απαντήσεις οκ, δεν θα σου απαντησω εγω στα ερωτηματα σου αφου μου ζητας να μην σου απαντησω. Η σιωπή μου είναι μέρος του σεβασμού προς τον οποιοδήποτε χριστιανό που θρηνεί για ένα σύμβολο του αυτο ομως, που δεν ειναι ερωτημα, ειναι ακριβως το ιδιο που εγραψα εγω και διαφωνησες αρχικα, απλα με πιο κομψα λογια. n'est-ce pas? ;]
The_Edge Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Για χαλαρώστε λιγάκι με τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
firewalker Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης ότι σύμφωνα με τους άγιους πατέρες ο καρκίνος είναι ευλογημένη ασθένεια; Τον άκουσε κανείς; Άστοχο εντελώς.
NoD Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Ναι, το είπε. Άκουσα τη δήλωση του στην "Ελληνοφρένεια".
Houston Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Έξυπνος άνθρωπος ήταν, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Επομένως ήξερε πολύ καλά τι θα ακολουθήσει τον θάνατό του, που γνώριζε ότι πλησιάζει. Ο πραγματικά σεμνός άνθρωπος (βλ. Χατζιδάκις, που τον ανέφερα και σε άλλο ποστ), μπορεί άνετα να ζητήσει να ταφεί σε οικογενειακό κύκλο, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, αντί για στεφάνια, να παραιτηθεί από το αξίωμα του για να διευκολυνθεί η διαδοχή και για να μην είναι μαζεμένα όλα τα κανάλια έξω από το σπίτι του. Βεβαίως, δεν είναι δίκαιο να κρίνει κανείς τις επιλογές που γίνονται υπό το βάρος του επικείμενου θανάτου. Αλλά τουλάχιστον, να μη λέμε ότι δεν τα επιδίωξε. Η υπερβολή δεν είναι καλό πράγμα. Όπως, αν και αναμφισβήτητα ήταν αξιοπρεπής ως ασθενής, είναι ανόητο να βγαίνουν και να λένε ότι εντυπωσίασε με το θάρρος του, δε λύγισε και άλλες γραφικότητες. Αν έβγαινε δημοσίως και μιλούσε για την πρόληψη της ηπατίτιδας, μάλιστα. Αλλά η αξιοπρέπεια είναι κάτι διαφορετικό από το θάρρος και τη δύναμη. Τι επιδίωξε? για να καταλάβω… Δεν ξέρω αν έχει νόημα να συζητάμε για πρακτικά θέματα και δεν θα κρίνω έναν άνθρωπο από το αν τα κανάλια μαζεύτηκαν ή όχι έξω από το σπίτι του και τα στεφάνια που δεν πήγαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα . Αν θέλεις να κατηγορήσεις έναν άνθρωπο θα βρεις τρόπο. Αν έκανε αυτά που προτρέπεις θα έλεγαν: έδιωξε τα κανάλια, φοβήθηκε τον διάλογο, παραιτήθηκε πριν την ώρα του για να προετοιμάσει την διαδοχή του … Νομίζεις οτι ένας ανθρωπος που βρίσκεται στα πρόθυρα κάνει σκέψεις για την τελετή ταφής του? Τπτ δεν έχει αξία εκείνη την ώρα. Φίλε …τα σάβανα δεν έχουν τσέπες. @ The_Judas Πολλοί απλοί άνθρωποι έκαναν μεταμόσχευση στο εξωτερικό χωρίς να δώσουν 100 000 Ε Που το βρήκες αυτό το ποσό? Όπως επίσης ξέρω άνθρωπο που παλεύει τον καρκίνο 20 χρόνια, χωρίς να έχει ύπατο αξίωμα. Και στο κάτω κάτω το ελληνικό κράτος μπορεί και αξίζει να δώσει 100 000 ευρώ για τον προκαθήμενο, δεν είμαστε μαο μαο. DaddyCool Διαβάζω το νήμα τόση ώρα και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία Όλοι εσείς που κόπτεστε και προσβάλλεστε από την κριτική και τα σχόλια για τον Χριστόδουλο και μιλάτε για ασέβειες κτλ, άραγε πήγατε στην Μητρόπολη για να αποδώσετε φόρο τιμής; Θα πάτε στην κηδεία; Για να ξέρουμε δηλαδή ποιοι είναι οι υποκριτές και ποιοι όχι Υ.Γ. Μάλλον ρητορικό είναι το ερώτημα. Απαντήσεις δεν περιμένω διότι είναι ακατόρθωτο να εξακριβωθεί αλήθεια ή μη των απαντήσεων! Καταρχήν κανείς νοήμων δε προσβάλλεται από την κριτική...ο διάλογος αξίζει. Άκου φίλε, όταν διαφωνούμε με κάποια άποψη δεν σημαίνει ότι ενστερνιζόμαστε αυτά που νομίζουν κάποιοι. Όχι εγώ προσωπικά δεν θα πάω στην κηδεία, δεν ήταν δικός μου άνθρωπος, δεν πενθώ…ωστόσο έχω το δικαίωμα να αντικρούω τον λαϊκισμό και τις απόψεις οι οποίες δε με βρίσκουν συμφωνο. vasal Και πως συνδυάζεται το ένα με το άλλο (χριστιανός και να μη πηγαίνεις στην Εκκλησία)? Είναι σαν να λες ότι αγαπάς τους δικούς σου αλλά δε θες να τους δεις ποτέ. Δεν πας στην Εκκλησία για να τιμήσεις τον ιερέα. Ακόμα και αν είναι αρχιεπίσκοπος ακόμα και αν είναι άγιος. Δεν πας γι' αυτόν. Δηλαδή αν πήγαινες κάθε Κυριακή πόσο Χριστιανός Ορθόδοξος θα είσουν? 5000% (no offense!;-)) Bέβαια όσοι πάνε στην Εκκλησία την Κυριακή δεν είναι απαραίτητα (σωστοί) χριστιανοί. Αλλά οι σωστοί χριστιανοί πηγαίνουν στην Εκκλησία. Την απάντηση την έδωσες εσύ στο τέλος. Δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα. Αν πιστεύω στο σύμβολο της πίστεως και είμαι βαπτισμένος, έχω το δικαίωμα να θεωρώ το εαυτό μου χριστιανό. Από κει και πέρα μπορεί για οιονδήποτε λόγο είτε επειδή βαριέμαι, είτε επειδή μου αρέσει ο ύπνος, το σκι, το σεξ, το κλαμπ οτιδήποτε, είτε ακόμα επειδή αντιπαθώ την ορθοστασία, τους ψαλτάδες, τους ύμνους παρωδίες κτλ. να αποφεύγω την εκκλησία. Τότε ναι θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό μεν, αλλά κακό χριστιανό. liopyr και όλοι ξέρομε πόσο εχθρικές σχέσεις είχε ο ο Χριστόδουλος με αυτά τα καθεστώτα... όταν λες κάτι πρέπει να το αποδεικνύεις από κει και πέρα και γω συμφωνώ ότι η εκλογή αρχιεπισκόπου πρέπει να περνά μέσα από την λαϊκή βούληση. bandito Και όλο αυτό με τους σταυρούς , το χρυσάφι κτλ, λιγο με ενδιαφέρει αν ειναι μύθος ή πραγματικότητα. Οι ιεράρχες πρέπει πρώτα απο όλα να είναι συνεπείς με τους εαυτούς τους και το δόγμα τους. Αν μια κυρία φοράει ενα διαμάντι οσο ενα καρπούζι, μας νοιάζει αν ειναι μπιζού ή αληθινο; Τα χρυσά άμφια, οι σταυροί και τα σκήπτρα, δεν έχουν καμία σχέση με την ταπεινότητα και την θρησκεία της αγάπης είτε είναι χρυσά είτε σιδερένια. Όπως και να θες να κάνεις μεταμόσχευση εκαττομυρίων. Σε προκαλεί τόσο πολύ ο ''χρυσός'' που φορά ενας παπάς την Κυριακή? Αλλά σε ενοχλούν αλλά οι περισσότεροι βρίσκετε πάτημα εκεί. Δε θα κρίνω έναν άνθρωπο από την εμφάνισή του που είπαμε τι συμβολίζει. Μπορεί να φορά κουρέλια και να είναι αφοριστικος απέναντί σου αλλά μπορεί να ναι χρυσωμενος και να χει ψυχη μικρού παιδιού. Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένοι γιατί ζηλεύετε τη ζωή τους? Νομίζετε ότι ο χρυσός τους κάνει πιο ευτυχισμένους? Και τεσπα1 δεν τα πήρε από την τσέπη σου, τεσπα2 ποτέ δε θα ζήλευα τα αρχιερατικά άμφια, τεσπα3 τι ήθελες να βγει με κοντομάνικο και λαιμαριά καζανάκι?, τεσπα4 σιγά το χρυσάφι, και ο μαύρος με τα cd μπορεί. 1980λοιπον τελικα οντως ο χριστιανισμος και το φασισταριο πανε χερακι χερακι. Να μου πεις πανω κατω και τα δυο στον φοβο στηριζονται και στην χειραγωγηση οποτε λογικο ειναι. Να πεις και συ κάτι ε … Δε μου λες εκανες ώρα να το σκεφτείς αυτό? 1980Πραγματικα με τρομαζει το γεγονος οτι εχουμε 2008 και καποιοι σεβονται εκκλησιες που λειτουργουν σαν εταιριες και δινουν και λεφτα στο παπαδαριο για να παρακολουθει μαθηματα μανατζμεντ στο ντηρι για να διαχειριζονται το χρημα που ρεει αφθονο απο τα κοροιδα που πιστευουν και απο αυτους που τους χρηματοδοτουν για να ελενχουν την μαζα που πιστευει. Επισης δεν μπορω να πιστεψω οτι σεβεστε καποιον που φοραει ενα μαυρο υφασμα και ενα καπελο και κρεμαει και εναν χρυσο σταυρο σαν το μποι του, σαν τον 50 cent o οποιος υποτιθετε οτι ειναι η κορυφη του παγοβουνου μιας κλικας που υποτιθετε οτι αντιπροσωπευει την σεμνοτητα και την ταπεινοτητα και σας χρησιμοποιουν κοροιδα για να καλοπερνανε.Ο οποιος καποιος καποτε οταν ολος ο κοσμος ηταν στον δρομο διαβαζε με τα κοληταρια του. Καλα να παθετε στην τελικη. 1Όλος ο κοσμος ηταν στο δρόμο? Αυτά σου έλεγε ο μπαμπάς σου? 2Ποιος σου είπε ότι σεβόμαστε εκκλησίες? Τον Χριστό σεβόμαστε. 3 Ποιος σου είπε οτι δίνουμε λεφτά στο παπαδαριό? 4 Ποιος σου είπε ότι σεβόμαστε τον αρχιεπισκοπο πέραν όσο σεβομαστε έναν συνάνθρωπό μας?
firewalker Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Ναι, το είπε.Άκουσα τη δήλωση του στην "Ελληνοφρένεια". Πως το είπε; Σε τι ύφος; Εντελώς ηλίθιος.
1980 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 χιουστον επειδη βαριεμαι να σου απαντησω στα υπολοιπα αμα σεβοσουν τον χριστο σαν ανθρωπο απλα δεν θα ησουν χριστιανος και θα εκανες λαμπογυαλο τις εκκλησιες.
insomniaK Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Και στο κάτω κάτω το ελληνικό κράτος μπορεί και αξίζει να δώσει 100 000 ευρώ για τον προκαθήμενο, δεν είμαστε μαο μαο. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Εφόσον ισχύει το παραπάνω, όχι.-
gpapava Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Οκ, πέθανε ένας άνθρωπος κρίμα ρε παιδί μου δεν λέω.Αλλά, ήτανε γύρω στα 70 οπότε την έζησε την ζωούλα του, είχε αμφιλεγόμενο παρελθόν αν μη τι άλλο, και έτυχε να είχε τα κατάλληλα κονέ στην "ιερά σύνοδο" και να βγει αρχιεπίσκοπος πριν κάμποσα χρόνια. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι για ποιό λόγο να στενοχωρηθώ εγώ και όλη η Ελλάδα. Τι προσέφερε ο αρχιεπίσκοπος δηλαδή παραπάνω στην κοινωνία, τα ανέκδοτα; Ή τα δήθεν φιλανθρωπικά ιδρύματα; Πραγματικά το βρίσκω τελείως υποκρισία από κάποιους που λένε οτι στενοχωρήθηκαν-για να μην μιλήσω για την τηλεόραση, πολιτικούς κτλ. Εμένα πραγματικά δεν ένιωσα τίποτα, κρίμα δεν λέω αλλα μέχρι εκεί. Το ίδιο συναίσθημα είχα και πριν λίγο καιρό που έμαθα οτι πέθανε ο ηθοποιός Χιθ Λέτσερ, που ήτανε και 28 χρονών στο κάτω κάτω! Επίσης δεν καταλαβαίνω μερικούς που λένε οτι για τους πιστούς πέθανε ο θρησκευτικός ηγέτης. Ποιος θρησκευτικός ηγέτης, είμαστε με τα καλά μας; Επειδή τον ψηφίσανε άλλοι 20-30 παπάδες έγινε θρησκευτικός ηγέτης των χριστιανών; Δηλαδή τώρα μέχρι να βγει ο καινούριος αρχιεπίσκοπος και θα είναι χωρίς ηγέτη οι πιστοί θα αλλάξει κάτι; Φιλικά πάντα
djapal Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Αυτό με το παπαδαριό και την Εκκλησία έχω βαρεθεί να το ακούω... Το τι κάνει ένας εκπρόσωπος μιας θρησκείας, δεν αποτελεί αρνητικό στοιχείο αυτής ώστε είτε να φύγεις είτε να μη θέλεις να την ασπαστείς. Το τι κάνει αυτός, δε θα πρέπει να σε ενδιαφέρει. Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ και αν ακολουθείς τα πιστεύω της θρησκείας σου. Και είπαμε... σταματήστε αυτή τη γενίκευση με το παπαδαριό. Λίγη ωριμότητα πια... Δεν είναι όλοι ίδιοι. Edit: απάντηση στον gpapava: αν ο όρος πνευματικός πατέρας δε σου λέει κάτι, δε θα καταλάβεις την απάντησή μου σχετικά με την ερώτησή σου για το τι προσέφερε.
NoD Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Πως το είπε; Σε τι ύφος; Εντελώς ηλίθιος. Εκείνη την ώρα δεν τον έβλεπα,μόνο τον άκουγα και μου φάνηκε απόλυτα σοβαρή η δήλωση του, δεν ξέρω πως αυτή η παπαριά ειπώθηκε από δαύτον. Είμαι επιφυλακτικός, επειδή δεν είχα την προσοχή μου στην τηλεόραση, αν αγνοώ κάποια λεπτομέρεια ας μας φωτίσει κάποιος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.