Προς το περιεχόμενο

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ειπα "αν το σκεφτεις" αλλα βλεπω οτι δεν..

Τωρα θες να μπω στην σημειολογια του οτι ο χριστοδουλος ειπε να μην παιζουν στο χρηματιστηριο τα λεφτα τους επειδη ηξερε τι παιζει . Μιλαμε για παπα ετσι. Εγω σκεφτομαι εσυ σκεφτεσε καθολου τι σημαινει αυτο? Τεσπα το θεωρω μεγιστη μαλακια να ερχομαι σε αντιπαραθεση με εναν ανθρωπο για τον χριστοδουλο και για τον καθε παπα σοβαρα. Δεν αξιζει τον κοπο πραγματικα για τετοιους λογους. Ελευθερη βουληση.

• Απαντ. 625
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτό που πάντα με απασχολούσε είναι γιατί στους παπάδες και στους ιερωμένους όταν πεθαίνουν χρησιμοποιούμε το εκοιμήθηκε αντί να πούμε ότι πέθανε.

τα παμε αυτά, δες την προηγούμενη σελίδα.

Άλλο να διατυπώνεις τη διαφωνία σου και άλλο να βγάζεις χολή.

Βέβαια και τα δύο είναι δικαίωμα του καθενός (αυτό δεν πάει στον προλαλήσαντα, αναφέρεται σε όλο το θρέντ.) και ο κάθε ένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Δημοσ.

οχι 1980, καλυτερα να μπεις στη σημειολογια οτι σε αυτα τα πραγματα ο πρωτος και απαραβατος νομος ειναι οτι το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο.

ρωτα οποιον θες.

αν λοιπον η εκκλησια εριχνε τα λεφτα στο χρηματηστηριο, φυσικα δεν θα εχανε αλλα αντιθετα θα κερδιζε, και μαλιστα πολλα. παρα πολλα.

απο που θα κερδιζε? απο τα δικα σου λεφτα, οπως κανανε οι αλλοι.

αυτα εσυ μπορει να μην τα καταλαβαινεις, και να σου καθεται πιο ευπεπτο το "οι τραγοπαπες ειναι σκατα" που ειναι το σλογκαν της εποχης,

αλλα σου ξαναλεω οτι απλα αγνοεις την πραγματικοτητα.

Δημοσ.

Και γιατί να μη βγάλεις χολή, δεν το κατάλαβα γιατί δλδ ένας από τους τοιούτους να έχει μια παραπάνω ευκαιρία από κάποιον άλλο με την ίδια ασθένεια, άνθρωπος ο ένας άνθρωπος και ο άλλος

Δημοσ.
εμένα δε μου απάντησε πάντως γιατί γενικεύει ο 1980...

δεν διαβασα καν τι εγραψες μαν. και τωρα δεν εχω ορεξη να διαβασω πισω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπενθυμίζω στα μέλη ότι η κατάχρηση δικαιωμάτων επιφέρει και τις σχετικές συνέπειες. Η αναφορά προσβλητικών μηνυμάτων δεν υπάρχει για να 'αναφέρουμε' κάθε μήνυμα με το οποίο διαφωνούμε αλλά μηνύματα που θεωρούμε ότι παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης του forum. Αν, λοιπόν, δεν υφίσταται τέτοια παραβίαση, καλό είναι να μην αναφέρεται ένα μήνυμα. Εφόσον επιθυμείτε να απαντήσετε, μπορείτε να το πράξετε εδώ, στο forum, δημοσίως.

Όχι με ψευδείς αναφορές.

Δημοσ.

Τουλάχιστον petran φαντάζομαι συμφωνούμε ότι η εκκλησία είναι ένα "μεγάλο ψάρι" (οικονομικά) ενώ υπάρχει πολύς κόσμος που πεινάει.

Δημοσ.

φοβερό όμως έτσι?

ο άνθρωπος που πρεσβεύει την την αγάπη την αλληλεγγύη και την ταπεινώτητα, έχει τα δις να κάθονται, ενώ άμα λάχει κάνει και χρηματιστηριακές προβλέψεις...

έχει πλάκα που τα λέτε και από μόνοι σας...:-D

πωλείται PS3 ολοκαίνουριο, (ζελατίνα).

το κέρδισα πρόσφατα σε έναν διαγωνισμό...:devil:

Δημοσ.

/off topic mode on

Μήπως η συζήτηση για το τι είναι και δεν είναι η Εκκλησία καθώς και οι απαρτίζοντες το κλήρο, είναι λίγο off topic?

/off topic mode off

Δημοσ.

Λοιπόν, έκανα μια σούμα με μερικά θεμελιώδη λάθη αντίληψης, που κατά την ταπεινή μου γνώμη, διαιωνίζουν την καραμέλα του αναίτιου (κατά την ίδια ταπεινή γνώμη) σεβασμού προς όποιο νεκρό -όπου ο σεβασμός νοείται ως απαγόρευση κριτικής στο έργο ζωής κάποιου και την αυτόματη συγχώρεσή του όταν καταλήξει εκεί που όλοι μας θα καταλήξουμε.

φιλε thes1os

καλως ή κακως η θρησκεια μας οχι μονο πρεσβευει αλλα θεμελιωνεται με αξιες οπως ο σεβασμος.

Καλώς ή κακώς, η θρησκεία σας δεν είναι η θρησκεία όλων. Και πολύ καλώς, η ηθική της θρησκείας σας, δεν είναι η ηθική όλων. Και καθώς βάσει του παρακάτω:

καλως ή κακως ειναι το συμβολο της ορθοδοξιας ο καθε αρχιεπισκοπος!

μπορούμε με πάσα ασφάλεια να αναπαράγουμε το ομολογούμενο αυτονόητο, πως ο Κλήρος αποτελεί το "σύμβολο", την αιχμή του δόρατος και την ενσάρκωση της ορθοδοξίας, πολύ καλώς επαναλαμβάνω η ηθική ενός κλήρου που επιδίδεται σε πράξεις αντίθετες με τα όσα πρεσβεύει και ενός αρχηγού του κλήρου αυτού που η ελευθερία, η αγάπη και η δικαιοσύνη που πρέσβευε δεν ήταν μέσα στο αντικείμενο της σκληρής του μελέτης όταν το 67-74 ήταν φοιτητής, δεν είναι η ηθική όλου το κόσμου. Και ας είμαστε μειοψηφία, σας συγχωρούμε.

το να δειχνεις ή να μην δειχνεις λοιπον την ασεβεια σου για ενα θεμα που απο οτι καταλαβαινω δεν σε ενδιαφερει ετσι κι αλλιως,

ακριβως την στιγμη που ειναι καθορισμενη για να δειχνουν σεβασμο οσοι θελουν,

ειναι ενα θεμα που ενω φυσικα δεν ειναι ποινικα κολασιμο, ειναι κατι που θα επρεπε να σε προβληματισει..

Το πολύ σύνηθες πιστεύω πως η μειοψηφία σε μια πίτα απόψεων είναι αυτή που θα έπρεπε να προβληματίζεται για τη θέση της, δεν είναι κάτι καινούριο στις σκουρόχρωμες ιστορικές σελίδες. Η ασφάλεια που προσφέρει η μάζα δεν είναι κάτι που θα εγκατέλειπε κανείς εύκολα -όσο ουσιώδης και αν ήταν η συνειδητοποίηση που περίμενε απ' έξω. Επίσης, στατιστικά, οι μειοψηφίες ήταν πάντα αυτές που "αποσχίστηκαν" από μία κοινή ιδέα αφού την έκριναν και την απέρριψαν -σπανιότητα ένα μέλος της αγελαίας πλειοψηφίας θα κρίνει την αντίστοιχη θέση των "λίγων", των "αντιδραστικών" και όπως θα έλεγε και ο συν-Χριστιανός σας Goacore, του 2%. Ευτυχώς για τον πολιτισμό μας, ο Γαλιλαίος, ο Καρτέσιος, ο Μοντεσκιέ, ο Βολταίρος, ο Nietzsche και άλλοι τόσοι περιθωριακοί δεν άκουσαν τους αντίστοιχους p3tran της εποχής τους και ευτυχώς δεν "προβληματίστηκαν".

βαρεθηκα αυτη την συζητηση...βριστε οσο θελετε..αφου ουτε ελληνες ειστε για να τηρειτε τον σεβασμο προς τον νεκρο οπως προσταζαν οι αρχαιοι μας προγονοι,αφου δεν πιστευετε σε καμια θρησκεια και αφου δεν εχετε ουτε καλλιεργεια ουτε παιδεια να σεβαστειτε το μεγα αυτο μυστηριο που λεγεται θανατος...

Το μέγα αυτό μυστήριο -ακόμα και αν δεχτούμε πως είναι ένα τέτοιο και πως δεν είναι απλώς ό,τι μας υπαγορεύει η Ιατρική επιστήμη που ο κος Χριστόδουλος καταφανώς εκτιμούσε όσο και τις Προσευχές του, αν όχι περισσότερο- δεν αξίζει το σεβασμό μας. Δεν σημαίνει πως επειδή δεν γνωρίζουμε τι είναι κάτι, το σεβόμαστε γι' αυτό -αλλιώς όπως εύστοχα το έχει θέσει ο Αρκάς, θα έπρεπε να φοβόμαστε και τον Δημήτρη Σπανοβαγγέλη. Και να με συγχωρεί ο χρήστης ck1979, αλλά φοβάμαι πως το να φοβάσαι και να σέβεσαι ό,τι δεν γνωρίζεις, είναι ο εχθρός και το αντιδιαμετρικά αντίθετο της καλλιέργειας -είναι η επιστροφή στο ένστικτο. Ένα ένστικτο που προσωπικά δεν χρειάζομαι ούτε προσταγές από αρχαίους Έλληνες, ούτε θρησκείες για να το καταστείλω -αλλά δεν πειράζει, ό,τι μπορεί ο καθένας.

απλως να θυμαστε..ειμαστε ολοι μας θνητοι...ολοι μας και δεν εχουμε υπογραψει κανενα συμβολαιο περι του αντιθετου μπορουμε να πεθανουμε απο το επομενο λεπτο,ωρα,μερα,βδομαδα,μηνα,χρονο μεχρι πολλα χρονια...

Ευχαριστούμε για την υπενθύμιση ck1979, είναι κάτι άλλωστε που ξεχνιέται εύκολα και είναι πάντα ευπρόσδεκτος κάποιος πιο ιφιμνήμων να μας το υπενθυμίζει.

και επειδη οταν πεθανουμε δεν θελουμε να μας βριζουν ουτε να μας απευθυνονται με βαρεις χαρακτηρισμους για αυτο δειξτε τον δεοντα σεβασμο...πεστε απλα ενα αιωνια σου η μνημη..αλλιως μην μιλατε...κοινο ειναι το μελλον μας ως ανθρωποι...

Κοινή είναι η κατάληξη αγαπητέ -και ακριβώς γι'αυτό έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε την πορεία που ακολούθησε κάποιος ως αυτή. Κανένας ποτέ δε θα συγχωρεθεί από εμένα για τις πράξεις του απλώς και μόνο επειδή πέθανε -επειδή δεν στερήθηκε κάτι που δε θα στερηθεί και όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

μα κι εσυ bandito, πας καλα? μου συγκρινεις τον bush με τον Χριστοδουλο?

ελα ρε! σοβαρα? για πες μου, ποσους πολεμους κυρηξε ο Χριστοδουλος, ποσα ανθρωπινα δικαιωματα κατηργησε, και για ποσους θανατους ειναι υπευθυνος?

εχετε μπλεξει την λουλουκα με τη βουρτσα μου φαινεται...

προσωπικα,ευχομαι να "εκοιμηθη" ο μπους,και να παω και στην κηδεια του....

Αναρωτηθείτε τέλος αν αυτά ενισχύουν το κύρος σας, όπως σας υπέδειξε την ερμηνεία τους ο bandito.

Δημοσ.
Τουλάχιστον petran φαντάζομαι συμφωνούμε ότι η εκκλησία είναι ένα "μεγάλο ψάρι" (οικονομικά) ενώ υπάρχει πολύς κόσμος που πεινάει.

οχι απλα μεγαλο, τεραστιο ψαρι!

οσο μεγαλο θα μπορουσε να ειναι ενα ψαρι που υπαρχει και εχει αντεξει στους αιωνες και σε ολες τις πολιτικοοικονομικο αλλαγες που εχουνε γινει ολα αυτα τα χρονια, αρτιμελες.

δηλαδη, γιγαντας.

για αυτο λεω οτι ειναι βλακεια και αγνοια να κατηγορουμε την εκκλησια για απατες, ειδικα οταν ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ και βλεπουμε πανευκολα πως η θρησκεια ειναι σχετικα αμετοχη και συγκριτικα "αγία".

τιποτα δεν ειναι τελειο, ουτε φυσικα μπορει να ειναι τελειοι ΟΛΟΙ οι ανθρωποι που για οποιονδηποτε λογο βρισκονται μεσα στην εκκλησια.

αλλωστε ο ανωμαλος και ο απατεωνας κρυψωνα ψαχνει ως γνωστον απο παλια.

καλα ειναι ομως να εχουμε το μυαλο να βλεπουμε και να αντιλαμβανομαστε και να ειμαστε σε θεση να κατανοησουμε την σοφια που κρυβει πχ το μη χειρον βελτιστο.

βγαλε την εκκλησια απο τη μεση, και ο ηδη χαμενος στον 'κοσμο του' (που δεν ειναι καθολου ετσι, μιας και τα σημερινα χαλια μας ητανε προσχεδιασμενα απο αλλους) νεοελληνας βρισκεται σε ακομα δεινοτερη θεση για τις τραγωδιες που του επιφυλλασει το μελλον.

Δημοσ.
Και γιατί να μη βγάλεις χολή, δεν το κατάλαβα γιατί δλδ ένας από τους τοιούτους να έχει μια παραπάνω ευκαιρία από κάποιον άλλο με την ίδια ασθένεια, άνθρωπος ο ένας άνθρωπος και ο άλλος

Εαν δλδ εσύ είχες αυτή την παραπάνω δυνατότητα θα έλεγες, όχι δε θα πάω σε γιατρό έξω, γιατί δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες; Κάτι που το κάνουν πολλές οικογένειες για τους δικούς τους ανθρώπους; Πόσοι άνθρωποι πάνε στο εξωτερικό για πρόβλημα υγείας τους, εγχειρίσεις, μεταμοσχεύσεις κλπ.

Αυτός δεν είναι λόγος να βγάλεις χολή. Κατά τη γνώμη μου το να βγάζει κανείς κακία για άλλον, μόνο και μόνο γιατί διαφωνεί με τις απόψεις του είναι αντιδημοκρατικό τουλάχιστο για να μη πω κάτι άλλο.

Δλδ αν εγώ διαφωνώ με τον Καραμανλή επειδή είμαι κομμουνιστής και διαφωνώ με ότι έκανε και με όποιους είχε από κοντά, στη κηδεία του θα τον πω τράγο και όσα άλλα απίστευτα διάβασα σε αυτό το θρεντ? Ή μήπως αν ειμαι δεξιός θα κοροϊδεύω στη κηδεία της Παπαρήγα?

(Μη με χαρακτηρίσει κανείς ότι είμαι κάτι από τα δύο ούτε ότι εύχομαι το θάνατο του ενός ή του άλλου, έλεος...)

Είπαμε άλλο η κριτική άλλο η κακία. Ελεύθερος να διαφωνείς αλλα είναι τουλάχιστο αγένεια να χαρακτηρίζεις υποτιμητικά τον άλλο ζώο!

Δημοσ.
Καλώς ή κακώς, η θρησκεία σας δεν είναι η θρησκεία όλων. Και πολύ καλώς, η ηθική της θρησκείας σας, δεν είναι η ηθική όλων.

lucifer ή αλλιως διαολε, εγω εδω μιλαω προς συν-Ελληνες Χριστιανους.

το τι κανει και τι προσταζει η δικια σου θρησκεια, ουτε με κοφτει ουτε με νοιαζει στο ελαχιστο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...