Προς το περιεχόμενο

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
φυσικα και τα εχεις μπερδεψει οταν μας λες οτι οποιος δεν παει να προσκυνησει τον Χριστοδουλο ή οποιος δεν παει στην κηδεια του ειναι υποκριτης.

το θεμα δεν σηκωνει παραπανω σχολιασμο εκτος αν μιλαμε για επιπεδο κατω του νηπιαγωγειου.

Οκ επειδή εμένα όμως το επίπεδό μου είναι κάτω του νηπιαγωγείου, θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλάμε για πένθος κτλ και να μην πάμε στην κηδεία. Εφόσον ο χ,ψ πενθεί να πάει να δείξει το πένθος του έμπρακτα και όχι μόνο λόγια. Και από την στιγμή μάλιστα που κάποιος θεωρεί ότι ο Χριστόδουλος ήταν σημαντική προσωπικότητα και ότι για αυτόν σήμαινε πολλά.

Αυτά. Πάω τώρα γιατί με φωνάζει η κυρία να παίξουμε με τα Lego.

• Απαντ. 625
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

για να μην πολυλογω, ειμαι σιγουρος οτι και εσυ (οπως οι περισσοτεροι) στην διαρκεια της ζωης σου

και σε κηδειες θα πας σε απο σκετη υποχρεωση, και θα νιωσεις μεγαλη θλιψη για αλλους ανθρωπους που εφυγαν χωρις να τους εχεις θαψει προσωπικα...

Δημοσ.
Οκ επειδή εμένα όμως το επίπεδό μου είναι κάτω του νηπιαγωγείου, θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλάμε για πένθος κτλ και να μην πάμε στην κηδεία. Εφόσον ο χ,ψ πενθεί να πάει να δείξει το πένθος του έμπρακτα και όχι μόνο λόγια. Και από την στιγμή μάλιστα που κάποιος θεωρεί ότι ο Χριστόδουλος ήταν σημαντική προσωπικότητα και ότι για αυτόν σήμαινε πολλά.

Αυτά. Πάω τώρα γιατί με φωνάζει η κυρία να παίξουμε με τα Lego.

Υπάρχει και η τηλεόραση για όσους εργάζονται ή είναι εκτός Αθηνών ή για τον Α,Β λόγο δε μπορούν να πάνε.

Δημοσ.
Υπάρχει και η τηλεόραση για όσους εργάζονται

οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν βλέπουν τηλέραση εν ώρα εργασίας... :devil:

Δημοσ.

Αυτά τα περι σεβασμού του νεκρού, καλό θα ήταν να τα θυμάστε για όλους τους νεκρούς.

Την κόβω, οτι αν αυριο ψοφαγε ο Μπους δεν θα βρισκόταν ουτε ενας εδώ μέσα να μας θυμήσει τον σεβασμό στους νεκρούς. Αν δε υπήρχε αφίσα "Ψόφα Μπους, ψόφα", οι μισοί θα την είχαν υπογραφή. Και είναι και εκείνος αρχηγός κράτους και μάλιστα εκλεγμένος.

Μην πάτε μακριά, ψάχτε όλα τα θέματα στο Μπλά-Μπλά για την 9/11.

"Καλά να πάθουν αφού τον ψήφισαν"

"Τα ήθελε ο κώλος τους"

"Μόνο οι εβραίοι ήταν μεσα".

Η επιλεκτική μνήμη και τήρηση των κανόνων είναι χαρακτηριστικό μας γνώρισμα. Σιγα μην το χάναμε τώρα.

@aigeas

Το να κυκλοφορεί με Mercedes περισσότερο θέμα ασφάλειας μου φαίνεται παρα κύρους. Οι Σουηδοί δηλαδη (πολτικοί και ηγέτες) που και ποδήλατα έχουν και με τα πόδια κυκλοφορούν, είναι χαμηλά στην εκτιμησή σου; Πρέπει να τους δείς με Μερτσέντα για να τους εκτιμήσεις;

Και όλο αυτό με τους σταυρούς , το χρυσάφι κτλ, λιγο με ενδιαφέρει αν ειναι μύθος ή πραγματικότητα. Οι ιεράρχες πρέπει πρώτα απο όλα να είναι συνεπείς με τους εαυτούς τους και το δόγμα τους.

Αν μια κυρία φοράει ενα διαμάντι οσο ενα καρπούζι, μας νοιάζει αν ειναι μπιζού ή αληθινο;

Τα χρυσά άμφια, οι σταυροί και τα σκήπτρα, δεν έχουν καμία σχέση με την ταπεινότητα και την θρησκεία της αγάπης είτε είναι χρυσά είτε σιδερένια.

Όπως και να θες να κάνεις μεταμόσχευση εκαττομυρίων.

Εγώ λοιπον δεν ζηλέυω όποιον που μπορεί να παει στο Μεμοριαλ (ασε που πιστευω οτι θα μπορώ να το κάνω και εγώ σε μερικά χρόνια), και δεν εχω προβλημα να παραδεχτώ οτι αν μπορώ να γίνω Βαρδινογιάννης θα γίνω. Όταν ομως συζητάμε, όπως εδώ καλή ώρα, δεν κάνω κύρηγμα για αγάπη, φτωχούς, ταπεινότητα κτλ.

Consistency is one bad motherfucker!

Δημοσ.

λοιπον τελικα οντως ο χριστιανισμος και το φασισταριο πανε χερακι χερακι. Να μου πεις πανω κατω και τα δυο στον φοβο στηριζονται και στην χειραγωγηση οποτε λογικο ειναι.

Δημοσ.
Διαβάζω το νήμα τόση ώρα και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία.:shifty:

Όλοι εσείς που κόπτεστε και προσβάλλεστε από την κριτική και τα σχόλια για τον Χριστόδουλο και μιλάτε για ασέβειες κτλ, άραγε πήγατε στην Μητρόπολη για να αποδώσετε φόρο τιμής; Θα πάτε στην κηδεία;

Για να ξέρουμε δηλαδή ποιοι είναι οι υποκριτές και ποιοι όχι

Υ.Γ. Μάλλον ρητορικό είναι το ερώτημα. Απαντήσεις δεν περιμένω διότι είναι ακατόρθωτο να εξακριβωθεί αλήθεια ή μη των απαντήσεων!

Μεγάλε είπα πουθενά ότι πενθώ? Είπα πουθενά οτι ο Χριστόδουλος ήταν πρότυπο για μένα και ότι έκανε καλώς το έκανε?

Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά μεταξύ του σεβασμού προς τον εκλιπόντα (την κατάσταση στην οποία βρίσκεται δηλαδή) και το πένθος που διέπει το περιβάλλον του, και του πενθώ για τον εκλιπόντα.

Δεν υποκρίθηκα τίποτα. Ούτε προέβαλα την θρησκεία του οποιουδήποτε ως λόγο σεβασμού προς τους νεκρούς. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με τη θρησκεία αλλά με το τι είμαστε (νοήμονα όντα).

@bandito Το τι είναι ο Μπους δε πρόκειται να με κάνει να χορέψω πάνω στο τάφο του. Και ιδίως πριν και κατά τη διάρκεια της κηδείας. Αυτό ισχύει για τον οποιοδήποτε είτε λέγεται Χίτλερ είτε λέγεται Στάλιν. Δε μιλάω για το Χριστόδουλο μόνο. Εν τέλει και ο Χριστόδουλος περίπου στην ίδια κατηγορία με τον Μπους πέφτει όσον αφορά την προσωπική μου άποψη.

Δημοσ.

μα κι εσυ bandito, πας καλα? μου συγκρινεις τον bush με τον Χριστοδουλο?

Εν τέλει και ο Χριστόδουλος περίπου στην ίδια κατηγορία με τον Μπους πέφτει όσον αφορά την προσωπική μου άποψη.

ελα ρε! σοβαρα? για πες μου, ποσους πολεμους κυρηξε ο Χριστοδουλος, ποσα ανθρωπινα δικαιωματα κατηργησε, και για ποσους θανατους ειναι υπευθυνος?

εχετε μπλεξει την λουλουκα με τη βουρτσα μου φαινεται...

καλα θα κανετε να μαθετε να ξεχωριζετε τα πραγματα. γενικα ειναι μια πολυ χρησιμη πρακτικη που μονο σε καλο θα σας βγει.

και το χειροτερο ειναι οτι για τον bush αν τα κακαρωνε οσο ειναι προεδρος δεν θα εγραφε κανεις τιποτα αρνητικο, γιατι κλανετε ολοι μεντες.

Δημοσ.
μα κι εσυ bandito, πας καλα? μου συγκρινεις τον bush με τον Χριστοδουλο?

γιατί όχι?

αν διαβάσεις λίγες σελίδες πίσω, κάπου είχα post-άρει και την συλλυπητήρια επιστολή του Μπους... :P

Δημοσ.

Την κόβω, οτι αν αυριο ψοφαγε ο Μπους δεν θα βρισκόταν ουτε ενας εδώ μέσα να μας θυμήσει τον σεβασμό στους νεκρούς.

ο μπους φιλε μου ειναι υπευθηνος για τον θανατο 100αδων χιλιαδων αθωων ανθρωπων.σκηνοθετησε "δηθεν" αεροπορικη τραγωδια με 4000 νεκρους,για να ξεκινησει εναν πολεμο,σε 1 χωρα που οι ανθρωποι δεν εχουνε να φανε,με μοναδικο σκοπο να οικονομισουνε 10αδες πολυεθνικες,και η τσεπουλα του.οποτε ναι,σκατα στον ταφο του θα πω προσωπικα οταν πεθανει.

μπορουμε να συγκρηνουμε τον συγχρονο χιτλερ,με εναν ανθρωπο που δεν ξερω αμα εκανε καλη δουλεια,αμα πηρε τις σωστες αποφασεις για το καλο εκκλησια-λαου,αμα αρπαξε λεφτα του λαου η οχι,αλλα που δεν εκανε κακο σε κανεναν?

προσωπικα,ευχομαι να "εκοιμηθη" ο μπους,και να παω και στην κηδεια του....

Δημοσ.
ο μπους φιλε μου ειναι υπευθηνος για τον θανατο 100αδων χιλιαδων αθωων ανθρωπων,οποτε ναι,σκατα στον ταφο του θα πω προσωπικα οταν πεθανει.

μπορουμε να συγκρηνουμε τον συγχρονο χιτλερ,με εναν ανθρωπο που δεν ξερω αμα εκανε καλη δουλεια,αμα πηρε τις σωστες αποφασεις για το καλο εκκλησια-λαου,αλλα που δεν εκανε κακο σε κανεναν?

προσωπικα,ευχομαι να "εκοιμηθη" ο μπους,και να παω και στην κηδεια του....

οχι ρε το ιδιο ειναι αφου ηταν χουντικος ετσι λενε αρα εχει ιδεολογικη συγγενεια με τον μπους:lol:
Δημοσ.

Ρε παιδιά, αυτό καταλάβατε εσείς; Ο άνθρωπος έφερε ένα παράδειγμα για να πει ότι δεν αποδίδεται ο ίδιος σεβασμός σε όλους τους νεκρούς, ακόμα και από αυτους που το φέρνουν ως επιχείρημα τώρα. Αν κάποιος πιστεύει ότι ο νεκρός αξίζει σεβασμό, επιδή ακριβώς είναι νεκρός, δεν έχει σημασία η ταυτότητά του. Είτε ο Μέγας Βασίλειος, είτε ο Τζακ ο αντεροβγάλτης δικαιούνται τον ίδιο σεβασμό, εξίσου λίγο ή εξίσου πολύ.

Όταν θέτεις κάτι ως ζήτημα αρχής, η αρχή πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους ανεξαιρέτως! Αλλιώς δεν είναι αρχή. Απλά πράγματα...

Δημοσ.
οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν βλέπουν τηλέραση εν ώρα εργασίας... :devil:

Εχμμμ και στον αγώνα Εθνικής με ΗΠΑ στο μπάσκετ δουλεύαμε, αλλά ουσιαστικά, στη διάρκεια του αγώνα κανείς δε δούλευε.

Βέβαια άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Εδώ ο άλλος ακούει ψαλμούς και τον πιάνει κάτι, ακόμα και σιγά να το έχεις για να μην ενοχλείς, ενώ με την Εθνική δε μπορεί να πει τίποτα.

Δημοσ.
για να μην πολυλογω, ειμαι σιγουρος οτι και εσυ (οπως οι περισσοτεροι) στην διαρκεια της ζωης σου

και σε κηδειες θα πας σε απο σκετη υποχρεωση, και θα νιωσεις μεγαλη θλιψη για αλλους ανθρωπους που εφυγαν χωρις να τους εχεις θαψει προσωπικα...

Ναι σίγουρα και εγώ έχω παρευρεθεί σε κηδείες από υποχρέωση. Αλλά για άτομα που ένιωθα σημαντικά για εμένα τα τίμησα με την παρουσία μου την ύστατη στιγμή.

Υπάρχει και η τηλεόραση για όσους εργάζονται ή είναι εκτός Αθηνών ή για τον Α,Β λόγο δε μπορούν να πάνε.

Ε καλά για αυτό είπα πιο πάνω ότι είναι ρητορικό το ερώτημα. Αν και να ήθελε κάποιος να παρευρεθεί, αν δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί

Μεγάλε είπα πουθενά ότι πενθώ? Είπα πουθενά οτι ο Χριστόδουλος ήταν πρότυπο για μένα και ότι έκανε καλώς το έκανε?

Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά μεταξύ του σεβασμού προς τον εκλιπόντα (την κατάσταση στην οποία βρίσκεται δηλαδή) και το πένθος που διέπει το περιβάλλον του, και του πενθώ για τον εκλιπόντα.

Δεν υποκρίθηκα τίποτα. Ούτε προέβαλα την θρησκεία του οποιουδήποτε ως λόγο σεβασμού προς τους νεκρούς. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με τη θρησκεία αλλά με το τι είμαστε (νοήμονα όντα).

Φίλε Mithrantir δεν αναφερόμουν προσωπικά σε εσένα. Αναφερόμουν γενικά σε αυτούς που τον είχαν σαν πρότυπο κτλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...