firewalker Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Να και οι αφίσα. Όποιος νομίζει ότι θα προσβληθεί να μην την δει.
p3tran Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 φιλε thes1os καλως ή κακως η θρησκεια μας οχι μονο πρεσβευει αλλα θεμελιωνεται με αξιες οπως ο σεβασμος. οταν λοιπον ο προκαθημενος της θρησκειας αυτης πεθαινει, ειναι λογικο καποιοι (η πλειοψηφια των πιστων φανταζομαι) να εχουν καποιο σεβασμο, παρ'ολο που δεν ειναι ΝΟΜΟΣ. εκτος αυτου βεβαια, να ξερεις οτι το ποιος πραγματικα εισαι, δεν στο οριζει το νομοθετικο πλαισιο της εκαστοτε εδαφικης περιοχης οπου διαμενεις, αλλα το δικο σου προσωπικο συστημα αξιων. το να δειχνεις ή να μην δειχνεις λοιπον την ασεβεια σου για ενα θεμα που απο οτι καταλαβαινω δεν σε ενδιαφερει ετσι κι αλλιως, ακριβως την στιγμη που ειναι καθορισμενη για να δειχνουν σεβασμο οσοι θελουν, ειναι ενα θεμα που ενω φυσικα δεν ειναι ποινικα κολασιμο, ειναι κατι που θα επρεπε να σε προβληματισει.. p.s. daddycool υποκριτης δεν ειναι οποιος δεν θα παει στην κηδεια. μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο... και angmar, θρησκευτικος ηγετης της χωρας ηταν, ειτε σου αρεσει ειτε οχι.
χάπι Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Ανεξάρτητα απο την δική μου γνώμη... Τέτοια προβλήματα σαν αυτό που φτάσαμε να συζητάμε προκύπτουν πάντα, όταν κάποιοι εκ των συνομιλητών μιλούν, θεωρώντας κάποια πράγματα δεδομένα. Και αυτό είναι πάρα πάρα πολύ κακό και ιδιαιτέρως εκνευριστικό. Παραθέτω τα παραπάνω λόγια ώς χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που εννοώ. Οι περισσότεροι απαιτούν σεβασμό προς τον νεκρό "γιατί έτσι το επιβάλει κάθε θρησκεία" και το θεωρούν αυτονόητο! Είναι τόσο δύσκολο για κάποιους να καταλάβουν ότι υπάρχουν άνθρωποι των οποίων τους κώδικες ηθικής (π.χ τον σεβασμό ή όχι στο νεκρό), ΔΕΝ τους τους υποβάλουν θρησκείες???? Δεν είναι λοιπόν απαραίτητο για κάθε άνθρωπο να αποδέχεται το υποχρεωτικό του σεβασμού των νεκρών (ως κώδικα ηθικής μιλάω πάντα και όχι ώς νόμο κράτους). Εφόσον λοιπόν όσοι απαιτούν απο τους άλλους να σέβονται το νεκρό, δεν το κάνουν ώς απαίτηση τήρησης του νόμου, αλλά απλά τους κάνει εντύπωση που "δεν", και τα επιχειρήματα τους για να υποστηρίξουν την άποψή τους είναι τέτοια σαν αυτά που παραθέτω παραπάνω (!!!), τότε νομίζω δεν αξίζει να συνεχίζεται συζήτηση. Συμφωνώ ότι δεν πιστεύουν όλοι οι άνθρωποι στα ίδια πράγματα ! Κάποιοι πιστεύουν στην ύπαρξη της ανθρώπινης ψυχής και στη συνέχισή της μετά το βιολογικό θάνατο. Ακόμα κι αν δεν είναι απαραίτητο να σέβεσαι τον ηθικό κώδικα μιας θρησκείας, δεν είναι νομίζεις απαραίτητο να σεβαστείς το συνάνθρωπο, που ενδεχομένως πιστεύει σε κάποια θρήσκεία (ή ίσως μόνο στη συνέχιση της ανθρώπινης ψυχής, ή σε κάποια άλλη @@ριά) και τον απωθεί η σπίλωση των νεκρών ?
DaddyCool Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 daddycool υποκριτης δεν ειναι οποιος δεν θα παει στην κηδεια. μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο... Γιατί τα έχω μπερδέψει φίλε p3tran; Όταν πενθείς για κάποιον δεν πας στην κηδεία για το "ύστατο χαίρε";
vasal Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Συμφωνώ με τον paredwse 200% . Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, αλλα δεν [ νιώθω ότι έχω καμία απολύτως σχέση με τον Χριστόδουλο, ]ούτε και πάω σχεδόν ποτέ στην Εκκλησία... Και πως συνδυάζεται το ένα με το άλλο (χριστιανός και να μη πηγαίνεις στην Εκκλησία)? Είναι σαν να λες ότι αγαπάς τους δικούς σου αλλά δε θες να τους δεις ποτέ. Δεν πας στην Εκκλησία για να τιμήσεις τον ιερέα. Ακόμα και αν είναι αρχιεπίσκοπος ακόμα και αν είναι άγιος. Δεν πας γι' αυτόν. Δηλαδή αν πήγαινες κάθε Κυριακή πόσο Χριστιανός Ορθόδοξος θα είσουν? 5000% (no offense!;-)) Bέβαια όσοι πάνε στην Εκκλησία την Κυριακή δεν είναι απαραίτητα (σωστοί) χριστιανοί. Αλλά οι σωστοί χριστιανοί πηγαίνουν στην Εκκλησία.
p3tran Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Γιατί τα έχω μπερδέψει φίλε p3tran; Όταν πενθείς για κάποιον δεν πας στην κηδεία για το "ύστατο χαίρε"; φυσικα και τα εχεις μπερδεψει οταν μας λες οτι οποιος δεν παει να προσκυνησει τον Χριστοδουλο ή οποιος δεν παει στην κηδεια του ειναι υποκριτης. το θεμα δεν σηκωνει παραπανω σχολιασμο εκτος αν μιλαμε για επιπεδο κατω του νηπιαγωγειου.
angmar Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 [...]και angmar, θρησκευτικος ηγετης της χωρας ηταν, ειτε σου αρεσει ειτε οχι. Είδες, η προσθήκη μιας λέξης αλλάζει τελείως το νόημα, δεν είναι θέμα αν μου αρέσει ή όχι. Αν διάβασες το πόστ μου, είπα ηγέτης της ελλαδικής εκκλησίας, άρα και θρησκευτικός ηγέτης για το ποίμνιό του. Η ηγεσία της χώρας παραμένει σε τελείως διαφορετικά χέρια.
Bougas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μήνυμα έγινε στα πλαίσια ειρωνίας-κριτικής που δεν υπερβαίνει τα όρια. Αυτή είναι η άποψη της διαχείρισης του forum, είτε συμφωνείς είτε όχι πηρα την απαντηση που ηθελα.ευχαριστω.αυτο μου αρκει.
Houston Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Ρε σεις έλεος Δεν μπορεί άνθρωπος να παρακολουθήσει αυτό το θρεντ Τα ίδια και τα ίδια άτομα, γεμίζουν σελιδες και σελίδες Μια άποψη ο καθένας και φτάνει (αφήστε και κάτι να πέσει, μη τα σηκώνετε όλα) δεν είναι για χόρταση...σα γραφικοί φαίνεστε απ έξω, καφενείο το περάσατε? Φρου-Φρου πρώτα απ' όλα δε γνωριζόμαστε. Ακόμη? Αφού στα έριξε το κορίτσι, τι κάνεις? Πάρτην επιτέλους να βγείτε, να μας αφήσετε και μας ήσυχους γιατί θα την πάρω εγω ε, και θα ρθεις πάλι 2ος Μάλλον δεν με κατάλαβες. Περιμένω εναγωνίως να μου υποδείξεις, όπως ισχυρίζεσαι, μέλος το οποίο τιμωρήθηκε με αποκλεισμό (ban) λόγω των απόψεών του. Περιμένω λοιπόν. Μωρε γω κατάλαβα εσύ δεν κατάλαβες Κάποιος τεσπα εκει στις εγκυμοσύνες κάτι έπαθε, δε βαριέσαι Και είπαμε ε , δεν πενθούμε
Amikos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Ακόμα και για τους ανθρωποφάγους που λες, να ξέρεις οτι οι περισσότερες εξ' αυτών των φυλών (αν όχι όλες δε το έχω ψάξει τόσο), δεν το κάνανε από ασέβεια. Ίσα ίσα το αντίθετο. Γεύμα γινόντουσαν μόνο οι πλέον ικανοί αντίπαλοι στο πεδίο της μάχης ή εν γένει αντιπαράθεσης. Ο λόγος που γινόντουσαν γεύμα ήταν για να πάρουν τα μέλη της φυλής μέρος της δύναμης του νεκρού (σύμφωνα με τα πιστεύω τους). Συγκεκριμένα μέλη που σχετιζόντουσαν με το προτέρημα που είχε επιδείξει ο νεκρός τρωγόντουσαν μόνο απ' τον αρχηγό και τον πιο δυνατό πολεμιστή της φυλής. (Ισχύει για φυλές της Ωκεανίας τουλάχιστον). Ίσως λίγο παράδοξος τρόπος εκδήλωσης σεβασμού για εμάς, αλλά και πάλι γι' αυτούς ήταν ο πλέον ιερός τρόπος εκδήλωσης σεβασμού προς τον νεκρό. Έστω οτι το έκαναν γι'αυτους τους λόγους, και δεν έχω κάποια διαφωνία επ'αυτού, αλλά δεν νομίζω ότι αυτο σημαίνει πως ο κανόνας που ανέφερα δεν υφίσταται.. Τουλάχιστον για όσους έχουν την ωριμότητα να τον τηρήσουν. Μια χαρά την περνούσαν στην Ωκεανία... Μετά τη μάχη, είχε και γεύμα-προσφορά του ηττημένου...
liopyr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Λίγο ήρεμα με αυτούς τους χαρακτηρισμούς, ο τεως αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ ήταν ηγέτης καμίας χώρας. Ηγέτης τη ελλαδικής εκκλησίας, ναι, αλλά δε θυμάμαι να τον ψήφισα για πρωθυπουργό, ή να εκλέχθηκε κάποια στιγμή πρόεδρος της δημοκρατίας. Τέλος πάντων δε θυμάμαι να συμμετείχε ποτέ ο λαός στην επιλογή του. Ο χαρακτηρισμός κάποιου ως ηγέτη χώρας, όταν ο πληθυσμός της δεν πήρε μέρος στην εκλογή του, παραπέμπει σε άλλα, άσχημα, καθεστώτα. και όλοι ξέρομε πόσο εχθρικές σχέσεις είχε ο ο Χριστόδουλος με αυτά τα καθεστώτα... μην ξύνεις πληγές τώρα, δεν είναι σωστό.. .απλως να θυμαστε..ειμαστε ολοι μας θνητοι...ολοι μας και δεν εχουμε υπογραψει κανενα συμβολαιο περι του αντιθετου μπορουμε να πεθανουμε απο το επομενο λεπτο,ωρα,μερα,βδομαδα,μηνα,χρονο μπά που κακό χρόνο νά'χεις, σκιάχτηκα τώρα, φτου φτου φτου... και επειδη οταν πεθανουμε δεν θελουμε να μας βριζουν ουτε να μας απευθυνονται με βαρεις χαρακτηρισμους για αυτο δειξτε τον δεοντα σεβασμο.. πιστεύω πως όταν έρθει εκείνη η μάταιη ώρα, μάλλον δεν θα με νοιάζει τι λένε για μένα, ούτε θα έχω την ευχέρεια να απαιτήσω σεβασμο...
p3tran Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Είδες, η προσθήκη μιας λέξης αλλάζει τελείως το νόημα, δεν είναι θέμα αν μου αρέσει ή όχι. Αν διάβασες το πόστ μου, είπα ηγέτης της ελλαδικής εκκλησίας, άρα και θρησκευτικός ηγέτης για το ποίμνιό του. Η ηγεσία της χώρας παραμένει σε τελείως διαφορετικά χέρια. αγαπητε angmar η εκκλησια σημερα, με ΟΛΑ της τα προβληματα συνυπολογισμενα, πρεσβευει μια κατα 1000.0000 φορες καλυτερη περιπτωση "ηγεσιας" απο οτι τα σκλαβακια πολυτελιας που τρεχουμε και ψηφιζουμε καθε λιγο και λιγακι για να μας βγαζουν το λαδι και να μας ξεφτυλιζουν σε ολα τα επιπεδα. εγω αργησα λιγο αλλα το καταλαβα.. ειμαι σιγουρος οτι με τον καιρο θα το καταλαβεις κι εσυ...
Sellers Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Αυτό που πάντα με απασχολούσε είναι γιατί στους παπάδες και στους ιερωμένους όταν πεθαίνουν χρησιμοποιούμε το εκοιμήθηκε αντί να πούμε ότι πέθανε.
Φρού-Φρού Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Houston θα σου λεγα τι θα πάρεις τώρα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.