Mithrantir Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Φρου-Φρου πρώτα απ' όλα δε γνωριζόμαστε. Και αν νομίζεις οτι είσαι η μόνη με συγγενείς που έχουν προβλήματα υγείας (πχ ο πατέρας μου είναι με την ίδια νόσο που είχε ο αποθανών και μάλιστα σε πολύ σοβαρή κατάσταση) και δεν έχουν τον κολλητό στο Μεμόριαλ (ή όπου αλλού), είσαι γελασμένη. Παρ' όλα αυτά και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την διαφορά στις ευκαιρίες που δίνονται για ίαση σε έχοντες και μη έχοντες, δε πρόκειται να εκφραστώ άσχημα για κάποιον ο οποίος ακόμα δεν έχει θαφτεί και πέρασε μεγάλο μαρτύριο. Αν εσύ (και όλοι οι άλλοι) ενδιαφέρεσαι να βγάλεις τη νικητήρια κραυγή πάνω απ' το πτώμα του, δε πρόκειται να σε εμποδίσει κανείς και πολυ περισσότερο απ' όλους εγώ. Εν τέλει το τι θα κάνεις (εσύ και οι υπόλοιποι εδώ μέσα) το γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου. Απλά θεωρούσα οτι υπάρχει ένα άλλο επίπεδο σε πολλά άτομα εδω μέσα (και το οποίο αποδεικνύεται ψέμα). Θεωρώ απείρως πιο τίμια (και βασικά την ίδια κρατώ) την στάση του Paredwse που εν τέλει ακόμα και αν ο ίδιος δεν πενθεί σέβεται το πένθος των άλλων. Πράγμα που για να το πετύχει η ανθρώπινη κοινωνία έκανε αιώνες και χρειάστηκε πολύς κόσμος και να χύσει αίμα και να υπερβεί εαυτόν. Όπως είπα ο σεβασμός στο νεκρό είναι σεβασμός και για τον εαυτό σου. Είναι σεβασμός και για τους ανθρώπους που τους ακούμπησε το εν λόγω γεγονός. Αν ο οποιοσδήποτε θέλει να φέρεται σαν ζώο, με το να χλευάζει τη μνήμη του νεκρού (ιδίως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα απ' το συμβάν) και να προκαλεί τους πενθόντες, είναι ελεύθερος να το πράξει. Αλλά να μην περιμένει οτι θα γίνει δεκτή αυτή η κίνηση με χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού. Με λίγα λόγια κάνε οτι θέλεις αλλά μη περιμένεις να κρίνεις και να μη κρίνεσαι. EDIT Επίσης κανείς δε σου ζήτησε να προσποιηθείς τίποτα. Υπάρχει και η δυνατότητα της αποχής από την συζήτηση αφού σου είναι τουλάχιστον αδιάφορος. Και έλα μετά από 10 15 μέρες και άνοιξε ένα thread με τα λάθη/παρατυπίες/αλητείες του Χριστόδουλου. Σε εκείνη την περίπτωση και εγώ μαζί σου θα ήμουν.
Mithrantir Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Για τη δική μου αντίληψη της ορθοδοξίας, ναι, ιδιωτικά θα έπρεπε να ταφεί, στο Άγιο Όρος, ξέρω γω. Ή να άφηνε διαθήκη που να έλεγε, αντί να έρθετε στην κηδεία μου, αφιερώστε μια μέρα σε ένα ορφανατροφείο και 20 ευρώ στην "Αλληλεγγύη". Να περάσει ένα μήνυμα. Αλλά και πάλι, αν το αυτονόητο είναι αυτό που γίνεται τώρα, το ήξερε πολύ καλά ότι θα συμβεί. Επομένως, αν δεν τα επιδίωκε, όπως λες, θα μπορούσε άνετα να τα αποφύγει. Πιο λαοπρόβλητο ηγέτη από το Καραμανλή δύσκολα βρίσκεις στον 20ο αιώνα, άλλοι 2-3 είναι. Θυμάσαι πώς έγινε η κηδεία του; Ιδιωτικά, στη Φιλοθέη. Δε διαφωνώ και να είμαι ειλικρινής θεωρώ όποιος ενδιαφέρεται για το τι μύνημα θα περάσει η τελευταία εντύπωση που θα αφήσει ως άνθρωπος (γιατί το έργο του απλά μεταφέρει το ονομά του, αλλά στη πραγματικότητα είναι ανεξάρτητο), πρέπει να φροντίζει αυτή τη λεπτομέρεια. Βέβαια και ο Σεραφείμ που ήταν πολύ πιο κλειστός όσον αφορούσε το δημόσιο βίο και την ζωή του, εν τέλει δημοσία δαπάνη κηδεύτηκε με τιμές αρχηγού κράτους.
Φρού-Φρού Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 EDIT MithrantirΕπίσης κανείς δε σου ζήτησε να προσποιηθείς τίποτα. Υπάρχει και η δυνατότητα της αποχής από την συζήτηση αφού σου είναι τουλάχιστον αδιάφορος. Και έλα μετά από 10 15 μέρες και άνοιξε ένα thread με τα λάθη/παρατυπίες/αλητείες του Χριστόδουλου. Σε εκείνη την περίπτωση και εγώ μαζί σου θα ήμουν. Τοτε θα ήμουν καταπληκτική ηθοποιός! Θα περίμενα να κρυώσει όπως μου ζητάς για να πω την άποψη μου δήθενμου ταχαμου δειχνοντας σεβασμό στο πένθος του συνανθρώπου μου. Αληθεια πόσο κρατάει το πένθος? Οσο λεει η υπουργική απόφαση ή παραπάνω? Για να ξέρω πότε δεν θα είμαι μικροπρεπής. Επίσης με συγχωρείς που δεν έχω τις ίδιες απόψεις με σένα και ευχομαι ολόψυχα περαστικά στον πατέρα σου (και ναι αυτό το νιώθω και γι' αυτο το λέω κατάλαβες την διαφορά? )
panagos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Τοτε θα ήμουν καταπληκτική ηθοποιός! .... /ironic mode on.Καλά σου λέει Mithrantir. Δεν μπορείς να ζητήσεις απο έναν κάφρο να μην είναι κάφρος. Αλοίμονο τώρα να μην μπορεί ο κάθε ελεύθερος πολίτης να εκφράζει την ειλικρινή του άποψη δημόσια./ironic mod off Μια πολύ λεπτή γραμμή χωρίζει την ειλικρίνεια απο το θράσσος. Μικροπρέπεια δεν είναι να το βουλώνει κανείς όταν πρέπει αλλά το ακριβώς αντίθετο. Το να περιμένεις να περάσει λίγος καιρός ώστε να ησυχάσουν λίγο οι ψυχές αυτών που θρηνούν, δείχνει σεβασμό, αξιοπρέπεια, παιδεία και σε καμία περίπτωση μικροπρέπεια.
Mithrantir Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Τοτε θα ήμουν καταπληκτική ηθοποιός! Θα περίμενα να κρυώσει όπως μου ζητάς για να πω την άποψη μου δήθενμου ταχαμου δειχνοντας σεβασμό στο πένθος του συνανθρώπου μου. Αληθεια πόσο κρατάει το πένθος? Οσο λεει η υπουργική απόφαση ή παραπάνω? Για να ξέρω πότε δεν θα είμαι μικροπρεπής. Επίσης με συγχωρείς που δεν έχω τις ίδιες απόψεις με σένα και ευχομαι ολόψυχα περαστικά στον πατέρα σου (και ναι αυτό το νιώθω και γι' αυτο το λέω κατάλαβες την διαφορά? ) Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ για τις ευχές (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και σίγουρα θα δώθει μάχη). Από εκεί και μετά δε σου είπα να γίνεις ηθοποιός. Σου πρότεινα να απέχεις (δηλαδή να μην εκφραστείς, άρα όχι ηθοποιία που σημαίνει έκφραση). Δε χρειάζεται (και δεν είναι κάτι που σου ζήτησα) να έχεις τις ίδιες απόψεις με μένα. Πάλι καλά δηλαδή γιατί αν είχαμε όλοι τις ίδιες απόψεις ο κόσμος θα ήταν πολύ βαρετός και μονότονος. ;-) Επίσης αν περιμένεις λίγο καιρό για να κρίνεις το έργο του (και όχι τον άνθρωπο όπως κατάλαβα οτι νομίζεις) δε πρόκειται να ηχήσει τόσο άσχημα όσο νομίζεις. Ούτως ή άλλως όλοι θα το κάνουν. Και όπως υποννόησα συμφωνώ μαζί σου σε πολλά σημεία όσον αφορά το έργο του Χριστόδουλου (και των πράξεων του κλήρου). Απλά πρέπει να υπάρχει και το σωστό timing για την κριτική. Αυτή τη στιγμή νομίζω οτι δεν είναι το σωστό χρονικό σημείο για να το κάνουμε αυτό.
djapal Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 [Offtopic] Εν τω μεταξύ όλοι κατηγορούν όλους τους άλλους ότι κλέβουν, είναι απατεώνες κτλ κτλ. Κύριοι στόχοι το κράτος γενικότερα, πολιτικοί και παπάδες (οι εύκολοι στόχοι). Λες και όοοοοοοοοοολοι είναι νομοταγείς δηλαδή! Κανείς δεν κλέβει στο πετρέλαιο, στη ζυγαριά στη λαϊκή, στα σούπερ μάρκετ, οι εργοδότες είναι όλοι τυπικότατοι, κανείς δε λαδώνεται, κανείς δεν καταστρέφει δημόσια περιουσία κλπ κλπ. Παραδείγματα άπειρα. Έχουν πέσει όλοι οι νομοταγείς να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την κλεψιά και την απατεωνιά των άλλων στα forums. Ενδιαφέροντα πράγματα.... [/Offtopic]
lefi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Την πεμπτη ακουσα θα ειναι κλειστα τα σχολεια και οι δημοσιες υπηρεσιες.Με τα πανεπιστημια τι γινεται?θα γινει η οχι η εξεταστικη? 99 % σίγουρο ότι δεν θα λειτουργούν, όσο για το μάθημα της Πέμπτης θα ενημερωθείς από ανακοίνωση που πιθανότατα θα αναρτηθεί στον χώρο της σχολής σου ή από την γραματεία. Εγώ ρώτησα υπάλληλο του ΤΕΙ Λαμίας και μου είπε ότι θα είναι κλείστο την Πέμπτη. Πιστεύω ότι η απόφαση έχει παρθει από το υπουργείο οπότε όλα (για εκπαιδευση μιλάω) κλειστά σε περίπτωση λάθους όποιος θέλει ας με διορθώσει. Όσο για τα περί Χριστόδουλου προσωπικά δεν τον συμπαθούσα και ενοχλήθικά που αυτός είχε λεφτά για το Μαϊάμι ενώ άλλοι πεθαίνουν γιατί η τράπεζα παρακράτησε για γραφειοκρατικούς λόγους της δωρεές και δεν της έδωσε έγκαιρα. Όμως ο ελάχιστος σεβασμός στον νεκρό επιβάλει διακριτική αναφορα, λοιπόν: Συγχωρεμένος να είναι και ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Συμφωνώ με τον paredwse 200% . Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, αλλα δεν νιώθω ότι έχω καμία απολύτως σχέση με τον Χριστόδουλο, ούτε και πάω σχεδόν ποτέ στην Εκκλησία... Συγκεκριμένα, με νευρίαζουν τόσο πολύ τα εκκλησιαστικά, που εν μέρη συμφωνούσα με τις "γνωστές" αφίσες... Δεν θέλω βέβαια να επεκταθώ πολιτικά, αλλά σε κάθε περίπτωση έχεις άδικο. Για αφίσες όχι μην το παρακάνουμε αλλά εμένα με αφήνει αδιάφορο η Εκκλησία Ε.Π.Ε. Comporation company. Κάνω την προσευχή μου κάθε βράδυ πάω στην ανάσταση (για το έθιμο κ.τ.λ.), είμαι δίκαιος, υπερασπίζομαι την αγάπη και την συμπόνια (όλα αυτά το κάτα δύναμη) και δεν βάζω τίποτα (λεφτά, εξουσία κ.τ.λ.) πάνω από την προσωπική αναζήτηση για την ψηχική και πνευματική ολοκλήρωση αυτό είναι για εμένα θρησκεία.
liopyr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 συγνώμη ρε παιδιά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την καραμέλα με τον σεβασμό στον νεκρό, και είναι νεκρός, και πως μιλάτε έτσι για έναν νεκρό... ναι είναι νεκρός, υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος ηθικής που προστάζει πως ο νεκρός είναι άνευ κριτικής έστω για δεκαπέντε μέρες? εντάξει, να σεβαστώ την αφέλεια κάποιου που πενθεί, αλλά τον ίδιο, όχι δεν θα τον σεβαστώ σε οποιαδήποτε ''βιολογική φάση'' και αν βρίσκεται...
p3tran Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 εντάξει, να σεβαστώ την αφέλεια κάποιου που πενθεί, αλλά τον ίδιο, όχι δεν θα τον σεβαστώ σε οποιαδήποτε ''βιολογική φάση'' και αν βρίσκεται... τιγκα στο σεβασμο η δημοσιευση σου μεγαλε
djapal Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 εντάξει, να σεβαστώ την αφέλεια κάποιου που πενθεί Εντάξει μη δείχνεις τόσο σεβασμό πια, θα πάθεις τίποτα!!! Με πρόλαβε ο p3tran
Amikos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Nai, υπαρχει ενας αγραφος κανονας που τηρειται σε ολες τις χωρες, σε ολους τους συγχρονους πολιτισμους, και πηγαζει επο την αρχαιοτητα ακομα(αν εξαιρεσουμε τους ανθρωποφαγους) και επιτασσει σεβασμο στον νεκρο, οποιος και αν ειναι, ο,τι κι αν εχει κανει, τουλαχιστον μεχρι να ταφει. Μπορει να μη σου αρεσει, μπορει να θεωρεις τον νεκρο λαμογιο, ατιμο, κακο αννθρωπο. απατεωνα, ακμεταλλευτη, οτιδηποτε, αλλα τουλαχιστον μην το εκφραζεις για καποιες μερες. Ουτε εγω θεωρω τον Χριστοδουλο κατι το ιδιαιτερο, αλλα δεν θα αρχισω να τον βριζω, μια μερα μετα τον θανατό του...
liopyr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 τιγκα στο σεβασμο η δημοσιευση σου μεγαλε Εντάξει μη δείχνεις τόσο σεβασμό πια, θα πάθεις τίποτα!!! Με πρόλαβε ο p3tran και να φανταστείτε πως έβαλα τα δυνατά μου να το γράψω όσο πιο ευγενικά μπορούσα... @ Amikos: δεν τον βρίζω, δεν μπαίνω καν στην διαδικασία γιατί δεν αξίζει, κριτική στο ''έργο'' του κάνω... και η ερώτησή μου ήταν συγκεκριμένη. Ο νεκρός είναι άνευ κριτικής?
1980 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 συγνώμη ρε παιδιά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την καραμέλα με τον σεβασμό στον νεκρό, και είναι νεκρός, και πως μιλάτε έτσι για έναν νεκρό... ναι είναι νεκρός, υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος ηθικής που προστάζει πως ο νεκρός είναι άνευ κριτικής έστω για δεκαπέντε μέρες? εντάξει, να σεβαστώ την αφέλεια κάποιου που πενθεί, αλλά τον ίδιο, όχι δεν θα τον σεβαστώ σε οποιαδήποτε ''βιολογική φάση'' και αν βρίσκεται... Και καλα ναι εκ αρχαιοτατων χρονων απλα εγω αδυνατω να σεβαστω τον συγκεκριμενο. Δηλαδη ο σεβασμος μου αντε να φτασει στο να μην πανηγυριζω που πεθανε.
χάπι Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Ναι, υπαρχει ενας αγραφος κανονας που τηρειται σε ολες τις χωρες, σε ολους τους συγχρονους πολιτισμους, και πηγαζει επο την αρχαιοτητα ακομα(αν εξαιρεσουμε τους ανθρωποφαγους) και επιτασσει σεβασμο στον νεκρο, οποιος και αν ειναι, ο,τι κι αν εχει κανει, τουλαχιστον μεχρι να ταφει. Μπορει να μη σου αρεσει, μπορει να θεωρεις τον νεκρο λαμογιο, ατιμο, κακο ανθρωπο. απατεωνα, εκμεταλευτή, οτιδηποτε, αλλα τουλαχιστον μην το εκφραζεις για καποιες μερες. Ουτε εγω θεωρω τον Χριστοδουλο κατι το ιδιαιτερο, αλλα δεν θα αρχισω να τον βριζω, μια μερα μετα τον θανατό του... +1 (10 χαρακτήρες)
p3tran Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 και να φανταστείτε πως έβαλα τα δυνατά μου να το γράψω όσο πιο ευγενικά μπορούσα... ε να σου αλλαξουμε το nick τοτε, απο liopyr σκετο σε "ο ευγενικος liopyr" γενικα, ασχετο με το παραπανω post, τα αποτελεσματα του ισοπεδωτισμου που δυστυχως βλεπω οτι μας διακατεχει οσον αφορα τις αξιες, ειναι κατι που αναποφευκτα θα το λουστουμε και εμεις αλλα και τα παιδια μας. ματαιο το αιμα που χυθηκε απο τους παλιοτερους..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.