Προς το περιεχόμενο

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οχι ρε φίλε δεν είμαι μικροπρεπής όταν ένας δικός μου άνθρωπος πέθανε μέσα σε 2 μήνες γιατί δεν είχε κολλητό τον τύπο που εχει το Μεμόριαλ και πολύ πιθανό να πεθάνουν κι' άλλοι δικοι μου η εγω η ιδια για παρόμοιο λογο.

Tελικά εγώ δεν έχω καταλήξει.

Σε πειράζει η δική σου η μιζέρια ή η δυνατότητα του Χριστόδουλου να έχει κολλητό στο Μεμόριαλ;

Μου θυμίζει το -πλέον κλισέ- οι αμερικάνοι με ενοχλούν γιατί (περιληπτικά) έχουν πολλά λεφτά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κι εγώ δεν θέλω να έχω πολλά λεφτά. Με ενοχλεί η μερσεντές του Βαρδινογιάννη, αλλά βεβαίως μόλις πλουτίσω τέτοια θα πάρω.

Αλλά γιατί ας πούμε να μην σε ενοχλεί ο οποιοσδήποτε που να έχει κολλητό στο Μεμόριαλ;

Υ.Γ

Κανένας θεός δεν προστάζει την αυτοκτονία. Η ίδια η πίστη για την ζωή σε στέλνει για μεταμόσχευση στις ΗΠΑ.

Αλλά αυτό που πραγματικά σε πειράζει, είναι πως δεν μπορείς να πας εσύ!

• Απαντ. 625
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατι Aigeas δεν ζηλεύω ποτέ αυτά που έχει κατακτήσει κάποιος με την αξία του.

Οκ οταν κάποιος γνωστός σου θα χάνεται γιατί είναι ένας απλός μισθωτός αυτης της χώρας και παράλληλα ένας απατεώνας με διασυνδέσεις είναι στην σουίτα και πρώτος στην λίστα για τις μεταμοσχεύσεις έλα και πες μου αν θα λες τα ίδια.

Ολοι είμαστε στα λόγια μανούλες. Στην πράξη να δουμε.

Η καταλαβαινουμε ή οχι το point. Αλλιώς το αφήνουμε.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ισχύει ότι την Πέμπτη είναι αργία μόνο για το δημόσιο? Νόμιζα ότι ο Χριστόδουλος ήταν αρχιεπίσκοπος και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Η αργία της Πέμπτης ισχύει όντως μόνο για τον Δημόσιο τομέα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2008

Αριθμ. Πρωτ : 5315

Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 27

Ταχ. Κώδικας: 101 83

ΘΕΜΑ : Απόδοση τιμών στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής ?μυνας, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ.1 του Ν. 409/1976 « Περί καθορισμού κατηγοριών και προσώπων δυνάμενων να κηδευθώσι δημοσία δαπάνη» (ΦΕΚ 209 τ. Α/11.8.1976) όπως τροποποιήθηκαν με τις όμοιες του άρθρου 1 παρ.23 του Ν. 3065/2002 « Μεταφορά αρμοδιοτήτων του Υπουργικού Συμβουλίου σε άλλα Κυβερνητικά Όργανα» (ΦΕΚ 251/ τ.Α/18.10.2002)

2. Τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ.6 του Ν. 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας , των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας» (ΦΕΚ 233/τ.Α/2.12.1978)

3. Τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στην Ορθοδοξία, στην Πατρίδα και στο Έθνος , ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος

Αποφασίζουμε

1. Να τελεσθεί η κηδεία του δημοσία δαπάνη.

2. Να απονεμηθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους.

3. Να αργήσουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες κατά την ημέρα της κηδείας του.

4. Να τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του.

5. Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των Δημοσίων Καταστημάτων ως και την ημέρα της κηδείας του.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Π. ΠΑΥΛΟΠOΥΛΟΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δημοσ.

Δεν είμαι μικροπρεπής που δεν βλέπω τον θάνατο σαν στεναχωρια ενω ξέρω οτι πολύς κόσμος εν ζωη ουτε καν γευτηκε τις πολυτέλειες που γεύτηκε ο εν λόγω κοιμησμένος με τα δικα μας λεφτα, όσα χρόνια κι αν κοπιασε.

Δεν είμαι μικροπρεπής οταν έχω την δική μου γνώμη και την δική μου φωνή.

Έλεος ρε συ... είπαμε...

Πες τη γνώμη σου ελεύθερα, αλλά σε κάποια πράγματα πρέπει να τηρούμε μια συγκεκριμένη στάση όλοι μας ανεξαρτήτου πεποιθήσεων.

Άσχετο: Στα πόσα ποστς θα κλείσει το θέμα; :)

Δημοσ.
Γιατι Aigaias δεν ζηλεύω ποτέ αυτά που έχει κατακτήσει κάποιος με την αξία του.

Κανένας φτωχός δεν θα παραδεχθεί ποτέ πως κέρδισε με την αξία του τα χρήματα ο πλούσιος, γιατί έτσι λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό, σε συνδιασμό βέβαια πως η τιμιότητα θεωρείται βλακεία σ' αυτή τη χώρα και η φράση αυτή είναι τυποποιημένη μόνο για το λόγο ότι όλοι θεωρούν αυτονόητη την λαμογιά για να πλουτίσουν. Ίσως δηλαδή να φταίει το βρώμικο μυαλό σου το ότι σκέφτεσαι μ' αυτόν τον τρόπο. Και θα πρέπει να αναρωτηθείς ποιος ευθύνεται γι' αυτό, γιατί ο Χριστόδουλος αποκλείεται να σε διαμόρφωσε έτσι.

Πάντως είναι άστοχη η συζήτηση, τα περιουσιακά του στοιχεία είναι συνηθισμένα, δεν ήταν καν πλούσιος. Τα περί χρυσών και πλατινένιων σταυρών εκατομμυρίων, ένας αστικός μύθος. Παραμυθένια είναι ακόμη και αυτά που φοράει ένας αρχιεπίσκοπος. Μπρούτζινα. Αλλά και ένας χρυσός σταυρός, σαν αυτόν που φοράμε όλοι, δεν είναι λόγος για λιθοβολισμό. Κυκλοφορεί με μερσεντές γιατί μάλλον θα ήταν ντροπή για όλο το δυτικό κόσμο να κυκλοφορεί με ποδήλατο π.χ ο Πάπας. Αν αυτά δεν καλύπτουν τις -παιδαριώδεις- απορίες, τότε τι άλλο να πούμε;

Δημοσ.
Κανένας φτωχός δεν θα παραδεχθεί ποτέ πως κέρδισε με την αξία του τα χρήματα ο πλούσιος, γιατί έτσι λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό, σε συνδιασμό βέβαια πως η τιμιότητα θεωρείται βλακεία σ' αυτή τη χώρα και η φράση αυτή είναι τυποποιημένη μόνο για το λόγο ότι όλοι θεωρούν αυτονόητη την λαμογιά για να πλουτίσουν. Ίσως δηλαδή να φταίει το βρώμικο μυαλό σου το ότι σκέφτεσαι μ' αυτόν τον τρόπο. Και θα πρέπει να αναρωτηθείς ποιος ευθύνεται γι' αυτό, γιατί ο Χριστόδουλος αποκλείεται να σε διαμόρφωσε έτσι.

Πάντως είναι άστοχη η συζήτηση, τα περιουσιακά του στοιχεία είναι συνηθισμένα, δεν ήταν καν πλούσιος. Τα περί χρυσών και πλατινένιων σταυρών εκατομμυρίων, ένας αστικός μύθος. Παραμυθένια είναι ακόμη και αυτά που φοράει ένας αρχιεπίσκοπος. Μπρούτζινα. Αλλά και ένας χρυσός σταυρός, σαν αυτόν που φοράμε όλοι, δεν είναι λόγος για λιθοβολισμό. Κυκλοφορεί με μερσεντές γιατί μάλλον θα ήταν ντροπή για όλο το δυτικό κόσμο να κυκλοφορεί με ποδήλατο π.χ ο Πάπας. Αν αυτά δεν καλύπτουν τις -παιδαριώδεις- απορίες, τότε τι άλλο να πούμε;

χα! δεν ξέρεις την οικονομική μου κατάσταση. Ουτε εγω την δική σου αλλα η συνέχεια του πόστ σου με κάλυψε απόλυτα. Ευχαριστω!

Δημοσ.
Κοιμάμαι

κοιμάσαι

κοιμάται

μετοχη. κοιμισμένος (εκτός αν αναφέρεσαι στο ορθοργαφικό μου ;) )

Ναι αλλά (imho) το χρησιμοποίησες ειρωνευτικά.

Εκλιπών, αποθανών ας πούμε.

Θα μου πεις... μα όλοι εκοιμήθη λένε, αυτό χρησιμοποιώ κι εγώ. Ε, δεν είναι ακριβώς το ίδιο!

Τεσπα

Δημοσ.

Στην πραγματικότητα Φρου-Φρου ξέρω τόσα καθάρματα πλούσιους, όσα και καθάρματα φτωχούς (ψέματα από τους δεύτερους ξέρω περισσότερους λόγω αναλογίας).

Δεν είναι τραπεζικό το ζήτημα της ηθικής.

Όπως λένε και στο στρατό "τον στρατό τον κάνουν ζούγκλα οι ίδιοι οι φαντάροι, όχι οι αξιωματικοί". Και βεβαίως έχει μια φοβερή δόση αλήθειας. Ότι βασανιστήρια μου κάνανε, αυτοί ήταν οι φαντάροι. Εσύ βλέπεις αξιωματικούς εχθρούς. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή όλοι στο ίδιο καζάνι είμαστε.

Δημοσ.

1. Έχετε μερικοι, μπερδέψει την πολιτικη εξουσία με τον θρησκευτικό ηγέτη. Για ότι σας φταίει και μας φταίει σε τούτο εδώ τον τόπο δεν ευθύνεται ο Χριστόδουλος. Ξεσπάστε αλλού την οργή σας και μη χρεώνετε πληγές του ελληνικού κράτους και της εκκλησίας στον τέως αρχιεπίσκοπο.

2. Κακιστες συμπεριφορές προσωπολατρίας ποτέ δεν επιδιωξε ο μακαριστός. Δεν ζήτησε να ταφεί δημοσία δαπάνη, 4ήμερο πενθος κτλ. Ας μη χρεωνουμε συμπεριφορές της μάζας στο πρόσωπό του. Όντως τελικά, η καθολική αποδοχή ενος ατόμου απο τη κοινωνία δημιουργεί αισθημα ζηλοφθονίας σε κάποιους, το οποίο είναι κατανοητό.

3. Οι προσλαμβάνουσες εικονες μας κάνουν να σχηματίσουμε άποψη. Δεν μπορούμε να έχουμε τεκμηριωμένη αποψη για την προσωπικότητα ενός ατόμου οταν δεν έχουμε σφαιρική εκτίμηση των πραγμάτων αλλά μπορούμε να κρίνουμε απο την φυσιογνωμία. Η ''γλυκύτητα'' που εξέπεμπε η προσωπικότητα του Χριστόδουλου μας κάνει να σχηματίσουμε αποψη τόσο για τον ιδιο οσο και για τους εμπαθείς επικριτές του…τα γλυκά με τα γλυκά τα ξινα με τα ξινά.

4. Ο λαϊκισμός ορισμένων δημιουργεί την ανάγκη να επισημανθούν τα αυτονόητα: Δεν ευθύνεται ένας θρησκευτικός ηγέτης για τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, την πείνα, την δυστυχία. Σκήπτρα, αμφια, χρυσά : συμβολίζουν βυζαντινή περιβολη και προέρχονται από δωρεές. Δενθα λυθούν τα προβλήματα του τόπου αν δημευτούν μερικά γραμμάρια χρυσού, ούτε θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός του κράτους με μια ταφή δημοσία δαπάνη.

5. Επι χούντας ολοι ηταν χουντικοί, επι δημοκρατίας όλοι δημοκρατικοί. Κανείς δεν έκανε αντίσταση για την ψυχή της μάνας του, ολοι από συμφέρον και από εξαναγκασμό που δημιουργούσε η κοινωνική / επαγγελματική θέση. Το περιβάλλον του τέως δεν δημιουργούσε συνθήκες επαναστατικότητας που απαιτούν κάποιοι.

6. Μερικοί νομίζουν οτι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους διοτι δεν παν με την μάζα. Σε έναν βαθμό συμφωνώ, αλλά ισως καλό θα ήταν να σκεφτούν ότι στη μάζα μπορεί να υπάρχει ενα μικρό ποσοστό το οποίο είναι ένα βηματάκι πιο πανω από αυτούς και μπορεί να διαχωρίσει την ηγεσία Χριστόδουλου, απο άλλα παρόμοια φαινόμενα δημόσιων προσώπων.

Επειδή έχει ξαναγραφεί αυτό (όχι από εσένα αλλά... γενικώς) μήπως μπορείς να μας υποδείξεις ένα μέλος που τιμωρήθηκε με ban επειδή οι moderators διαφωνούν με τις απόψεις του;

μπορώ να σου υποδειξω εγώ

Δημοσ.

Aigeas αυτο που απορώ με σένα ενω πιστεύω οτι είσαι αρκετά ευστροφος και έξυπνος είναι πως συγχέεις λανθασμένα τις εννοιες πλούσιος με το απατεώνας/με διασυνδέσεις/λαμόγιο που είπα εγω.

εγω: μισθωτος vs απατεώνας (οργή αγανάκτηση για το δίκαιο)

εσυ : φτωχός vs πλούσιος (μιζέρια, ζήλια και κακεντρέχια )

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι οτι το κάνεις επίτηδες για να έχουμε τηλεθέαση... :-)

Δημοσ.
χα! δεν ξέρεις την οικονομική μου κατάσταση. Ουτε εγω την δική σου αλλα η συνέχεια του πόστ σου με κάλυψε απόλυτα. Ευχαριστω!

Κακώς σε κάλυψε. Προσωπικώς μεγάλωσα σε μια πάμφτωχη γειτονιά, κι επειδή είχα και καταγωγή από εκεί δεν είχα χωράφια με ελιές στη Λάρισσα. Ούτε λεφτά για σπουδές υπήρχαν ούτε και τίποτα. Πήγαινα στο καταραμένο "σωφρονιστήριο Καμινίων" για μάθημα αμέσως μετά την δουλειά. Με το που απολύθηκα από φαντάρος η πρώτη μου δουλειά ήταν τα ναυπηγεία, όπου την πρώτη μέρα κιόλας είδα κάποιον να τα τινάζει. Αφού εμπαινα και έβγαινα έτσι κι αλλιώς στα καράβια, αποφάσισα να πάρω ένα. Και μετά -αφού δεν υπάρχουν μέρη να φας τα λεφτά σε ένα καράβι- μάζεψα κάτι λίγα και είπα να ανοίξω ένα μαγαζί-τρύπα. Και το ένα μαγαζί έγινε δύο. Και τρία. Και τέσσερα. Και τρία αυτοκίνητα και πέντε μηχανές. Και έχω στόχο να αγοράσω ιστιοφόρο 120 μέτρων, αλλά πονάω και τον επαίτη στην Ομόνοια, μα δυστυχώς έτσι λειτουργεί ο κόσμος. Δεν είναι στο χέρι μου. Δεν έκλεψα κανέναν, αντιθέτως, πολλοί αποπειράθηκαν να με κλέψουν. Αν αυτά τα βρίσκεις λαμόγικα ή παράλογα, τότε καλύτερα ρίξε τις ευθύνες στον εαυτόν σου. Καλό θα σου κάνει να πάρεις και ένα μπαλάκι επάνω σου αντί να ψάχνεις να βρεις σε ποιόν θα το πετάξεις. Στο λέω για να μη μου πετάξεις καμία πέτρα στο αυτοκίνητο αύριο, στα καλά καθούμενα. Η εύκολη λύση πάντως θα ήταν να κάνω άπειρες αιτήσεις στο δημόσιο.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Επειδή έχει ξαναγραφεί αυτό (όχι από εσένα αλλά... γενικώς) μήπως μπορείς να μας υποδείξεις ένα μέλος που τιμωρήθηκε με ban επειδή οι moderators διαφωνούν με τις απόψεις του;

μπορώ να σου υποδειξω εγώ

Περιμένω εναγωνίως. :-)

ΥΓ: Στα υπόλοιπα δεν απαντώ όχι γιατί δεν χρήζουν απάντησης αλλά γιατί, όπως προανέφερα, σέβομαι το γεγονός ότι μερικοί πενθούν.

Θα έρθει όμως και η ώρα της απάντησης. Κι αυτό δεν είναι απειλή - είναι υπόσχεση. ;)

Δημοσ.

Τοτε πως με κατηγορείς οτι με ενοχλεί η μιζέρια μου την οποία δεν θα σχολιασω ...

Με ειδες να είπα οτι μισω τον Αγαία που δούλεψε σαν το σκυλί για να πετύχει 4 πράγματα στην ζωή του?

Και ειλικρινά με βγάζει απο τα ρούχα μου το γεγονός οτι συγκρίνεις τον δικο σου κόπο με αυτόν του όποιου Παρασκευαίδη.

Δημοσ.
Περιμένω εναγωνίως. :-)

ΥΓ: Στα υπόλοιπα δεν απαντώ όχι γιατί δεν χρήζουν απάντησης αλλά γιατί, όπως προανέφερα, σέβομαι το γεγονός ότι μερικοί πενθούν.

Θα έρθει όμως και η ώρα της απάντησης. Κι αυτό δεν είναι απειλή - είναι υπόσχεση. ;)

εγώ δεν πενθώ

κανείς δεν πενθεί

Περιμένω εναγωνίως ... και γω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...