Προς το περιεχόμενο

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν περίμενα και τίποτα παραπάνω σε ένα τεχνολογικό φόρουμ από το να πέσουν όλοι να τον ..."θάψουν" πριν την ώρα του.

Είπαμε... το να τάσσεσαι κατά της Ορθοδοξίας με το πρόσχημα παπαδαριό κτλ κτλ είναι της μόδας!

Θα μας λείψει...

ο Χριστόδουλος με τις συχνές εμφανίσεις του στην tv προσπαθουσε και πέτυχε να έχει μεγάλη δημοτικότητα και απήχηση στον κόσμο (δημοφιλέστερος πολίτης το 1998 αν δεν κάνω λάθος και από τους δημοφιλέστερους έκτοτε).

Αυτό το χρησιμοποίησε για να πετύχει μια συνδιακυβερνηση κράτους-εκκλησιας. Τα λάβαρα' date=' τα συλλαλητήρια για τις ταυτότητες είναι ο εκβιαστικός τρόπος που προσπάθησε να το πετύχει. [i']Οποια κυβέρνηση δεν συνεργάστηκε με την εκκλησια αυτή η κυβέρνηση έπεσε[/i] φώναζε προειδοποιώντας το πασοκ, θα πέσει η κυβέρνηση δήλωναν οι άλλοι αρχιερείς.

Τελικά το σκάνδαλο γιοσακη και η αρνητική δημοσιότητα που πήρε το όνομα του τον ανάγκασε να υποχωρήσει από τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις και την απαίτηση για λόγο στην κυβέρνηση του κράτους.

ουσιαστικά όμως τι έργο άφησε σαν διαχειριστής της τεραστιας επισκοπικής περιουσιας;

όπως βλέπεις αγαπητή υπάρχουν επιχειρήματα και λόγοι για να σε θέτουν εναντια σε τέτοιες συμπεριφορές, αν δεν μπορείς εσύ να τα αναγνωρίσεις δεν φταίει η μόδα.

anyway rip-

• Απαντ. 625
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για τους γεννημένους μετά το 1980 εμένα δεν μου κάνει σίγουρα καμία εντύπωση. Είδα ολοκληρωμένο το πλάνο. Θεωρώ αυτονόητη την εξέλιξη των πραγμάτων (και των μυαλών) ως έχουν. Μάλιστα κάπου είχα γράψει και ένα μικρό σχόλιο

Δημοσ.

όπως βλέπεις αγαπητή υπάρχουν επιχειρήματα και λόγοι για να σε θέτουν εναντια σε τέτοιες συμπεριφορές, αν δεν μπορείς εσύ να τα αναγνωρίσεις δεν φταίει η μόδα.

anyway rip-

Αγαπητή.... :lol:

Εγώ μπορώ να τα αναγνωρίσω, αλλά πάντα σας πιάνει μια τάση γενίκευσης. Κάνει ένας παπάς κάτι... ααααααα παπαδαριό, όλοι κλέφτες, απατεώνες κτλ κτλ.

Αυτή τη γενίκευση σχολιάζω.

Και να σου πω και κάτι. Έστω ότι έκανε 100πλάσια από αυτά που έκανε, που να ήταν άξια θετικών σχολίων. Πάλι θα έπεφτε "θάψιμο", πίστεψέ με.

Δημοσ.

djapal ωραιο και το σχολιο (και οντως, οι πρωτες καταληψεις που εμεις οι ιδιοι καναμε, ητανε καθαρα οργανωμενες και υποκινουμενες απο εξωσχολικους ενηλικους οργανωμενους με ατζεντα. αν ειστε της εποχης και δεν το πηρατε πρεφα, μαλλον δεν ησασταν σε αυτους που "οργανωναν" τα πραγματα απο το σχολειο)

και αμα εισαι και γυναικακι δε, (p.s. μαλλον χλωμο κρινοντας απο την "αστροσκονη", αλλα ο pablo μπορει να ξερει καλυτερα), πρωτο πραμα!!

Δημοσ.

Μα νομίζω οτι αυτή η καραμέλα περι γενίκευσης υποτιμά αν μη τι άλλο την νοημοσύνη μας.

Το παπαδαριό ναι είναι ένα συνάφι, μια επιχείρηση ρε παιδί μου όπως όλες. Στο τόπικ αυτό όμως μιλάμε μόνο για το αφεντικό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μερικά σχόλια:

Αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο ο σεβασμός της πίστης ή της αθεΐας του καθένα είναι κάτι τόσο δύσκολο.

Αδυνατώ να καταλάβω πώς, ακόμη και αν δε γίνονταν σχόλια τύπου "παπαδαριό", "συνάφι", κτλ., θα μπορούσε να εξελιχτεί ομαλά μια κουβέντα που το πρώτο της σχόλιο είναι για τη μάχη της διαδοχής. Πώς, ακριβώς, μπορεί να συζητήσει κάποιος τη "μάχη της διαδοχής", χωρίς να εμπλακεί σε πολιτικές κουβέντες;

Αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο, ακόμη και αυτή η διάτρητη και ανεπαρκής περιγραφή του τι "επιτρέπεται" στο μπλα-μπλα, δεν τηρείται όταν κάποιος τα χώνει σε ένα νεκρό παπά, αλλά ενεργοποιείται αυτόματα έτσι και θιχτεί, ας πούμε τυχαίο παράδειγμα, το e-shop με χαρακτηρισμούς του στυλ "λαμόγια", "απατεώνες", κ.ο.κ.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.
Μα νομίζω οτι αυτή η καραμέλα περι γενίκευσης υποτιμά αν μη τι άλλο την νοημοσύνη μας.

Το παπαδαριό ναι είναι ένα συνάφι, μια επιχείρηση ρε παιδί μου όπως όλες. Στο τόπικ αυτό όμως μιλάμε μόνο για το αφεντικό.

ΟΚ τότε πιστεύω να σε κάλυψα με την προηγούμενη απάντησή μου! :)

Εσείς μπορεί να μην επηρρεάζεστε από κανέναν (αμφιβάλλω δηλαδή, αλλά τεσπα), αλλά για πολλούς άλλους ισχύει και σε πολλούς βαθμούς.

Δημοσ.

Φρου Φρου μιλάς για ένα άνθρωπο που πέθανε και μάλιστα μιλάς χλευαστικά.

Ο τίτλος του Αρχιεπισκόπου δεν πέθανε μαζί με το Χριστόδουλο. Το να κάθεσαι εδώ και να σκυλεύεις το πτώμα ενός ανθρώπου (ακόμα και αν αυτό το πτώμα έχει το όνομα μισητού ανθρώπου για σένα) είναι αν μη τι άλλο μικροπρεπές.

Αν νομίζεις οτι επειδή πέθανε ο Χριστόδουλος τελείωσε η Εκκλησία μαζί με τα όποια προβλήματα και προτερήματα είχε, πλανάσαι πλάνην οικτρά.

Περίμενα τουλάχιστον από ανθρώπους που είχαν δείξει κάποια παιδεία να την δείξουν και τώρα, και να μην αρχίσουν να συμπεριφέρονται σαν ζώα πάνω απ' το πτώμα του οποιουδήποτε.

Ναι ούτε κρύο ούτε ζέστη που πέθανε κάποιος με αμφιλεγόμενη παρουσία στα κοινά. Αν μη τι άλλο όμως ήταν ένας άθρωπος και σαν άνθρωπος πέθανε, όχι σαν Αρχιεπίσκοπος (μη κοιτάτε το περιτύλιγμα επιτέλους).

Σεβαστείτε το Γολγοθά που πέρασε μέχρι να αναπαυθεί.

Το αν έκανε ή όχι καλό (ή έστω κάποιο) έργο, ας το κρίνουμε αφότου περάσει λίγος καιρός.

Το να τον βάζεις ως αποδιοπομπαίο τράγο για όλα τα κρίματα του κλήρου, είναι τουλάχιστον άδικο. Τα προβλήματα που υπάρχουν με το κλήρο και την Εκκλησία σαν οργανισμό εν γένει δεν γεννήθηκαν και γιγάντωσαν στα 10 χρόνια που ήταν αυτός στη κεφαλή της Ελληνικής Εκκλησίας. Προϋπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Εκφράσεις όπως αυτές που έχουν γραφτεί εδώ όσον αφορά το θάνατο κάποιου συνανθρώπου είναι προσβλητικές για τη μνήμη του και για το επίπεδο αυτού που τις γράφει (ιδίως αυτή την ώρα που ο νεκρός δεν έχει θαφτεί καν).

Δημοσ.

Οχι ρε φίλε δεν είμαι μικροπρεπής όταν ένας δικός μου άνθρωπος πέθανε μέσα σε 2 μήνες γιατί δεν είχε κολλητό τον τύπο που εχει το Μεμόριαλ και πολύ πιθανό να πεθάνουν κι' άλλοι δικοι μου η εγω η ιδια για παρόμοιο λογο.

Δεν είμαι μικροπρεπής οταν ένας χουντικός με σκοτεινό παρελθόν θέλει να γίνει βεζίρης και πρώτο θέμα.

Δεν ειμαι μικροπρεής με το να μην προσποιούμαι σεβασμό για κάποιον που μου είναι τουλάχιστον αδιάφορος στην καλύτερη.

Δεν είμαι μικροπρεπής που δεν βλέπω τον θάνατο σαν στεναχωρια ενω ξέρω οτι πολύς κόσμος εν ζωη ουτε καν γευτηκε τις πολυτέλειες που γεύτηκε ο εν λόγω κοιμησμένος με τα δικα μας λεφτα, όσα χρόνια κι αν κοπιασε.

Δεν είμαι μικροπρεπής οταν έχω την δική μου γνώμη και την δική μου φωνή.

Μικροπρεπής είσαι εσυ που με κρίνεις.

Δημοσ.

Ισχύει ότι την Πέμπτη είναι αργία μόνο για το δημόσιο? Νόμιζα ότι ο Χριστόδουλος ήταν αρχιεπίσκοπος και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Δημοσ.
Ισχύει ότι την Πέμπτη είναι αργία μόνο για το δημόσιο? Νόμιζα ότι ο Χριστόδουλος ήταν αρχιεπίσκοπος και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

μπα αυτά πάνε πακέτο. Οι μικροπρεπείς άθεοι δουλεύουν στον Ιδιωτικό.

Δημοσ.

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ

Μετά τη μονομαχία του Πολυνείκη και του Ετεοκλή, των γιων του Οιδίποδα, στην έβδομη πύλη των Θηβών και τον αμοιβαίο θάνατό τους, ο Κρέοντας αναλαμβάνει την εξουσία της πόλης. Ως απόλυτος μονάρχης ανακοινώνει την αυθαίρετη απόφασή του να ταφεί ο Ετεοκλής με όλες τις τιμές που ταιριάζουν σε έναν υπερασπιστή της πατρίδας και να μείνει άταφος ο Πολυνείκης, που θέλησε με στρατό να την κυριεύσει. Ποινή για τον παραβάτη της διαταγής ορίζεται κατηγορηματικά ο θάνατος. Η Αντιγόνη, τραγική αδελφή των σκοτωμένων, δηλώνει την σθεναρή απόφασή της να θάψει τον Πολυνείκη, παρακούοντας το νόμο του βασιλιά κι αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης της. Ανακοινώνει την απόφασή της στην αδελφή της Ισμήνη και ζητά την βοήθειά της. Η Ισμήνη αρνείται και προσπαθεί να αποτρέψει και την αδελφή της από μια πράξη που θα έχει ολέθριες συνέπειες για το ξεκληρισμένο πια γένος των Λαβδακιδών. Η Αντιγόνη όμως θα παραμείνει σταθερή και αμετάπειστη. Ο φύλακας του νεκρού έρχεται από τους αγρούς και ανακοινώνει στον Κρέοντα τη συμβατική ταφή του Πολυνείκη (είχε ελαφρά καλυφθεί με χώμα). Ο βασιλιάς οργισμένος τον στέλνει πίσω να καθαρίσει το νεκρό από το χώμα και να συλλάβει τον δράστη. Ο φύλακας επιστρέφει φέρνοντας στον Κρέοντα την Αντιγόνη, που συνέλαβε επ' αυτοφώρω να προσπαθεί για δεύτερη φορά να θάψει τον νεκρό. Ο Κρέοντας ασυλλόγιστα αποφασίζει να εκτελέσει την ποινή που είχε ορίσει για τον παραβάτη της διαταγής του: η Αντιγόνη θα πεθάνει. Μάταια ο γιος του Αίμονας προσπαθεί να τον μεταπείσει, ασυγκίνητος και ανένδοτος διατάζει να θάψουν την κόρη ζωντανή σε μια σπηλιά. Ο Αίμονας αγανακτισμένος και συντριμμένος, ακολουθεί τη μνηστή του στον τάφο και αυτοκτονεί. Τη διπλά συμφορά ακολουθεί και τρίτη: η Ευρυδίκη, μητέρα του Αίμονα, πληροφορείται τον άδικο χαμό του παιδιού της και απαγχονίζεται. Ο Κρέοντας στο τέλος, μόνος πια, θύμα και θύτης, μετανιώνει για τα σφάλματά του και θρηνεί τον αφανισμό της οικογένειάς του.

Δημοσ.
Οχι ρε φίλε δεν είμαι μικροπρεπής όταν ένας δικός μου άνθρωπος πέθανε μέσα σε 2 μήνες γιατί δεν είχε κολλητό τον τύπο που εχει το Μεμόριαλ και πολύ πιθανό να πεθάνουν κι' άλλοι δικοι μου η εγω η ιδια για παρόμοιο λογο.

Ετσι ακριβώς είναι...

Ο 70άρης Χριστόδουλος ο οποίος έζησε μια ζωή κυρύσσοντας οτι δεν φοβάται τον θάνατο, γιατί θα παει κοντά στον αγαπημένο του Θεό... τις τελευταίες στιγμές της ζωής του έτρεχε στις ΗΠΑ για να κάνει μεταμόσχευση παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, θέλοντας να πάρει προτεραιότητα απο νεώτερους που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Η απόλυτη υποκρισία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...