Προς το περιεχόμενο

Προφητείες Παΐσιου

mandate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά , με ηρεμια , χωρις υστερίες και χωρίς ειρώνιές , βλακείες και λοιπά το επόμενο θέμα παρακαλω.

Βρήκα στο ιντερνετ ένα κομμάτι απο τις προφητίες του γεροντα Παίσιου.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ

Ακουσατε εθνη και λαοι της οικουμενης πασης και συ αναγνωστα προσεχε σ'αυτο που θα διαβασης.

Ειναι σκληρα και λυπηρα,αλλα ειναι πεπρωμενα να γινουν οσα στας γραφας ευρισκονται γραμμενα.Ταγραψαν οι πατερες μας ο κοσμος για να μαθη απο αυτον τον πολεμο τη μελλεται να παθη.Για να προσφυγη στον θεον και να μετανοηση αν θελη για να σωθη και ευτυχης να ζηση.Με μιας θα αναψη η φωτια απο μικρη αιτια κραυγη πολεμου ερχεται απο τη Βουλγαρια.

Η δε ρωσια ξαφνικα εισβαλλει στην τουρκια και ως χειμαρρος ορμητικος σαρωνει την περσια.Και προχωρει ακαθεκτη φθανει στην παλαιστινη θεος θελει ο αντιχριστος του κοσμου για να γινει.Τοτε κατερχονται ομου της δυσεως τα κρατη ουαι στα εθνη του βορρα γινονται ολα σταχτη.Με λυσσα αμυνεται η αρκτος [ρωσια] στην τουρκια που αδικησε την ελλαδα και ολη καταφλεγεται και καιει σα λαμπαδα.Ματαιως αγωνιζεται η ρωσια να κρατηση τα περιβοητα στενα στο τελος θ'απηυδηση.Γιατι απο ανατολη,κορεα,μαντζουρια εισβαλλει η αμερικη με την ιαπωνια και προχωρη ολοταχως γραμμη στη σιβηρια ενω στη δυτικη πλευρα νικα η γερμανια και τοτε ειναι αδυνατο να κρατηθη η ρωσια και εγκαταλειπει τα στενα,αιγυπτο και τουρκια.Κτυπιεται η ρωσια πανταχου και φευγει προτροχαδην οπως διασκορπιζεται ενα ατακτο κοπαδι.Τοτε θα ητηθη και η δολιος η τουρκια γιατι θα πραξη πονηρα μεγαλη προδοσια.Γιατι αφου καταβληθη ολη απο τη ρωσια θα συμμαχησει μετ'αυτης και με τη βουλγαρια.Για τουτο οσοι χριστιανοι ευρισκονται στην πολη και στα περιχωρα αυτης πρεπει να φυγουν ολοι.Γιατι η πολις[κωνσταντινουπολη]θα καη και ουδεις θα απομεινη κατοικος ζων εντος αυτης.Μον'η Σιων θα μεινη[ο οικος ουτος και ναος της του Θεου Σοφιας οστις θα μεινη αειφωτος φαρος της εκκλησιας εξ ου το φως θα ξαπλωθη σ'ολη την οικουμενητης βασιλειας του χριστου κι ο κοσμος αναμενει].

Η πρωτη φασης εληξε του τρομερου πολεμου τοσα δεινα πεντε μηνων δεν επαρκουν Θεε μου?και παλι νεος πολεμος θ'αρχιση να ξεσπαση αλλοιμονο στον ανθρωπο τη εχει να περαση.Το ζητημα της πολεως παλι θα βγει στη μεση κι ο κοσμος θα περιπλεχθει και δε θα ξεμπερδευση.Αμεσως η διχονοια ενσκηπτει εις την κρητη και αναπτουν εις τα αυθωρει[αμεσως]τα μιση και τα παθη.Αφου οι ισχυροι της γης απογοητευθωσιν τοτε θα γινει πολεμος που ουδεποτε εχει γινει,αλλοιμονον στους ασεβεις κανεις δεν θα απομεινη.Τοτε η ελλας ουδετερη και παντα αδικημενη το δικαιο της θα ζητη και ετοιμη θα αναμενη χωρις να αναμιχθη.Και τοτε θα μιληση οταν η σαλπιγξ του Θεου σαλπιση για να δικαιωθει.Τοτε τα εθνη μεληδον θα σφαζωνται αγριως στα ορια της πολεως και στα στενα κυριως.Τοτε θα πλευση και πνιγη στο αιμα το μοσχαρι τοτε θα εκκαθαρισθη η ηρα απ'το σιταρι.Στη θαλασσα οπου βρεθη πλοιο δεν θ'απομεινει και απο το αιμα κοκκινωπη θα γινη.Η πολις θα κατακαυσθη και ιχνος δεν θα υπαρξη πλεον ανθρωπου υλιστη γιατι πολλα εχει πραξη.Μονος θα μεινη ο Ναος της του θεου Σοφιας το στολισμα της νυμφης Του Αγιας Του εκκλησιας.

Τρια μερονυχτα θα διαρκεση η μαχη οποιος εξελθει ζωντανος μεγαλη τυχη θαχη.Κρατη ομου δεκα οκτω με πεισμα αγριεμενα θα σφαζονται αλλοφρονα στο αιμα βουτηγμενα.Την τριτη μερα ακριβως οσοι εξαντλημενοι απο τη μαχη επιζησουν θα δουνε ξαφνιασμενοι εκει ψηλα στον ουρανο στα δεξια τα μερη να λαμπη υπερ τον ηλιον ενα μεγαλο αστερι.Και απο τ'αστερι κατωθεν ενας Σταυρος ν'αστραπτη πυρινος κατακοκκινος κι' εκπλητα τα κρατη ακουσουνε εκ του ουρανου μια φωνη βροντωδη αγγελου απροσδοκητον που θα σταθουν στο ποδι.Τα οπλα θα πεταξουνε στη γη και τρομαγμενοι τ'αστερι θα κοιταξουνε σαν απολιθωμενοι.Σταθητε θ'ακουσθη φωνη.Σταθητε επι τοπου γιατι αρκετα εχυθηκε το αιμα του ανθρωπου.Σπευσατε παραυτα εκει στα δεξια τα μερη το τοξο ακολουθηστε που βγαινει απο τ'αστερι.Κι θα βρητε ανθρωπον αγιον δικο μου.Ποιμενα που εξελεξα για το ποιμνοιον μου.Κι ευθυς το τοξο θα στραφη προς νοτον την ελλαδα που απ'το φως το ουρανιο θα φεγγη σαν λαμπαδα.

Τοτε η ελλας θα συκωθη με το στρατο της να εκπληρωση ολοχαρη τον Ιερον σκοπο της.Να καταλαβη αμαχητι τα ιερα της μερη που της τα πηραν οι εχθροι που ολος ο κοσμος ξερει.Τοτε ο ελλην βασιλευς ο εκλεκτος Κυριου εις παντα θαναι αριστος και επι της υφηλιου θα αρχη και θα διοικη μετα δικαιοσυνηςκαι ηγη θα χαιρεται εκ διαρκους ειρηνης.Τα οπλα τα πολεμικα θα γινουν εργαλεια και αροτρα γεωργικα κι ειρηνη και ευτυχια.Ελληνες ανανηψατε αυτη ειναι η αληθειαμη σας πλανουν οι απιστοι πως ειναι παραμυθια.Ολα αυτα θα γινουνε η ωρα πλησιαζει το συμπαν αναταρασεται και σας δεν σας τρομαζει.η συμφορα που ερχεται τους ασεβεις να πληξη και εκ της γης αλυπητα να τους εξαφανιση.Παρετε την αποφαση και λογικα σκεφθητε αν θελετε να ζησετε και αιωνια να σωθητε ολοι μετανοησατε στραφητε προς τα θεια γιατι ουδεμια απ'αυτην υπαρχει σωτηρια.Ο πολεμος που ερχεται ουδεποτε εχει γινει τοσο μεγαλος και φρικτος και δεν θα γενη ειρηνη.Εαν δεν εκκαθαρισθη η ηρα απ'το σιταρι και τα ζιζανια θα καουν σαν το ξηρο χορταρι.ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΔΟΞΑ.

Προτου λοιπόν αρχίσετε τα σχόλια , δεν θέλω να σταθουμε στα Λιακοπουλικά , αλλά σε έναν άνθρωπο που έγραψε όλα αυτά πριν 100 χρόνια περίπου , και κατα πόσο βγένουνε.:fear:.

Γιατί έχω ένα μικρό προαίσθημα ότι ο τύπος "έβλεπε" μπροστα?

Εγώ λοιπόν παρέθεσα το κείμενο , σχολιάστε το όσο γουστάρετε

ΥΓ: επειδή έχω και τις προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού , πάνω κάτω τα ίδια λέει.

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Που τα ειδες οτι βγαινουν αυτα?

Γεωστρατηγικα πιο πολυ στεκει το lord of the rings και η μαχη για τη μεση γη παρα αυτο.

Ειναι μια μιξη 1821 και β' παγκοσμιου πολεμου...

Και η καταληξη ολα τα λεφτα:

Αφου ισοπεδωθει ο πλανητης θα σκασει μυτη ο ελληνας βασιλιας να παρει τη πολη και να διοικησει το πλανητη...

Α και η μετανοειτε και κανετε οτι λεει η εκκλησια η τη κατσατε...

Και βγαινεις και απο πανω και ζητας να μην ακουστουν βλακειες...

Δε παμε καλα...

Αν δεν υπηρχαν τοσα θυματα που τα πιστευανε θα ειχε πολυ πλακα αλλα λογω της διαδοσης που εχουν κρινεται κωμικοτραγικο...

Δημοσ.

Αυτό που διαβάζω είναι ένα συνοθύλευμα κομπλεξισμού, μισαλοδοξίας και φανατισμού.

Τοτε η ελλας θα συκωθη με το στρατο της να εκπληρωση ολοχαρη τον Ιερον σκοπο της.Να καταλαβη αμαχητι τα ιερα της μερη που της τα πηραν οι εχθροι που ολος ο κοσμος ξερει.

Νιώθω μια περηφάνεια! Θα καταλάβουμε ένδοξα και επάξια... αλλά αμαχητί τα εδάφη των εχθρών μας. Οι κακοί Τούρκοι θα έχουν σφαχτεί βέβαια στο όνομα του «καλού» θεού.

Χαρακτηριστικό όλων των προφητειών είναι οτι πάντα «εμείς» είμαστε οι καλοί και ο εκλεκτός λαός και οτι ο θεός τιμωρεί τους εχθρούς μας.

Δημοσ.

παιδες , μην το πάτε προσωπικά σε μένα ..γιαυτό παρέθεσα ΟΛΟ το κειμενο για να το σχολιάσετε ....το αν τα πιστεύω ή όχι δεν το ξέρετε .....απλά με κληδονίζουνε λιγάκι.

Παραθέτω και μερικά από Κοσμά των Αιτωλό , γιατί έχω μπροστά το βιβλίο ( όσα μπορω και σε ελεύθερη μετάφραση).

• Αιτία του γενικου πολέμου θα είναι η ΔΑΛΜΑΤΙΑ.[ΔΑΛΜΑΤΙΑ την εποχή που ζούσε ο Κοσμάς ο Αιτωλός ήταν η περιοχή απο το Κόσσοβο μέχρι την Γεωργία/Οσετία].
  • ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΑΛΑΣΜΟΥ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ,ΨΥΧΕΣ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕΤΕ.ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΗΜΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΒΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ.ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑ ΣΤΑΧΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΡΕΙ
  • Ο μεγάλος χαλασμός θα γίνει από έναν κασσιδιάρη.[ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΜΑΛΛΙΑ].
  • Οι ιεροίς θα είναι ασεβέστεροι και πιο αμαρτωλοί απο τους λαικους
  • ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ [Ο]?????ΤΟΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑ
  • Ο διαβολος θα έχει μπει στα σπίτια μας και τα κερατά του θα δεσπόζουνε στα κεραμίδια ( Τηλεόραση)

Δεκτές όλες οι γνώμες και η συζήτηση δικιά σας.

Δημοσ.

έχει και είναι υποχρεωτικό να πας.αν όχι, ενναλακτική εργασία

Αιτία του γενικου πολέμου θα είναι η ΔΑΛΜΑΤΙΑ.[ΔΑΛΜΑΤΙΑ την εποχή που ζούσε ο Κοσμάς ο Αιτωλός ήταν η περιοχή απο το Κόσσοβο μέχρι την Γεωργία/Οσετία].

Και προσωπικά το πιστεύω,λόγω του δικτύου με το αέριο που θα περνάει από κει

Δημοσ.
παιδες , μην το πάτε προσωπικά σε μένα ..γιαυτό παρέθεσα ΟΛΟ το κειμενο για να το σχολιάσετε ....το αν τα πιστεύω ή όχι δεν το ξέρετε .....απλά με κληδονίζουνε λιγάκι.

Παραθέτω και μερικά από Κοσμά των Αιτωλό , γιατί έχω μπροστά το βιβλίο ( όσα μπορω και σε ελεύθερη μετάφραση).

• Αιτία του γενικου πολέμου θα είναι η ΔΑΛΜΑΤΙΑ.[ΔΑΛΜΑΤΙΑ την εποχή που ζούσε ο Κοσμάς ο Αιτωλός ήταν η περιοχή απο το Κόσσοβο μέχρι την Γεωργία/Οσετία].
  • ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΑΛΑΣΜΟΥ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ,ΨΥΧΕΣ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕΤΕ.ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΗΜΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΒΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ.ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑ ΣΤΑΧΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΡΕΙ
  • Ο μεγάλος χαλασμός θα γίνει από έναν κασσιδιάρη.[ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΜΑΛΛΙΑ].
  • Οι ιεροίς θα είναι ασεβέστεροι και πιο αμαρτωλοί απο τους λαικους
  • ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ [Ο]?????ΤΟΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑ
  • Ο διαβολος θα έχει μπει στα σπίτια μας και τα κερατά του θα δεσπόζουνε στα κεραμίδια ( Τηλεόραση)

Δεκτές όλες οι γνώμες και η συζήτηση δικιά σας.

Ρε φιλε τι να σχολιασουμε τωρα παραληρηματα και ασυναρτησιες φανατικων?

Ποσο βλημα πρεπει να εισαι για να πιστεψεις "προφητειες"...

Εδω η ιδια η χριστιανικη πιστη δε λεει οτι μετα το χριστο δεν υπαρχουν προφητες?

Και αυτοαναιρουνται και κοροιδευουν το κοσμο με παραμυθακια?

Οποιος εχει ψυγμα ικανοτητας κριτικης σκεψης καταλαβαινει οτι προκειται για *μπιπ*...

Και ολα αυτα τη στιγμη που οι αγιογδυτες / αγιορειτες απο το κρατος του αγιου ορους κλεβουν τα λεφτα του ελληνικου λαου...

Και το παπαδαριο ειναι χεσμενο στο χρημα...

Κατι μου λεει οτι για να πεσει κραξιμο τα βαζεις αυτα...

Ειναι να τρελλαινεσαι σε αυτη τη χωρα...

Δημοσ.
Αυτό που διαβάζω είναι ένα συνοθύλευμα κομπλεξισμού, μισαλοδοξίας και φανατισμού.

Κοίτα βασικά στα @@ μου αλλά μιλάς για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι παραδεκτός απο πολλές διαφορετικές κοινωνικές ομάδες/κατηγορίες. Μήπως θα πρέπει να το σκεφτείς λοιπόν λίγο παραπών πριν πεις ότι είπες;

Δημοσ.

Ο διαβολος θα έχει μπει στα σπίτια μας και τα κερατά του θα δεσπόζουνε στα κεραμίδια ( Τηλεόραση)

Οπότε αν έχεις καλωδιακή, χωρίς κεραία, δεν έχεις μπλεξίματα με σατανάδες και τέτοια;

Έλεος!

Δημοσ.

Και ολα αυτα τη στιγμη που οι αγιογδυτες / αγιορειτες απο το κρατος του αγιου ορους κλεβουν τα λεφτα του ελληνικου λαου...

Και το παπαδαριο ειναι χεσμενο στο χρημα...

Διάβασε διο ποστς παραπάνω

Κατι μου λεει οτι για να πεσει κραξιμο τα βαζεις αυτα...

Ειναι να τρελλαινεσαι σε αυτη τη χωρα....

Άλλη δουλεια δεν είχα......:rolleyes:

ξεκώλλα με μενα και σχολιάσε αν έχεις κάτι να σχολιάσεις πάνω στο thread.Δεν με ξέρεις και απο χτες....

Δημοσ.
ξεκώλλα με μενα και σχολιάσε αν έχεις κάτι να σχολιάσεις πάνω στο thread.Δεν με ξέρεις και απο χτες....

το " ξεκολλα" με ομικρον γιατι με ωμεγα παει αλλου...

Οσον αφορα γενικα τις προφητειες απο οπου και αν προερχονται τις βρισκω επιεικως γελοιες...

Στο ιδιο τσουβαλι με χαρτομαντεια,ωροσκοπια και τις γυφτισσες που σου διαβαζουν τη παλαμη...

Αμα προσυλητιζουν με απειλες τυπου θα καεις στη κολαση αμα δε κανεις αυτο που σου λεω ειναι και επικινδυνες...

Δημοσ.
Προτου λοιπόν αρχίσετε τα σχόλια , δεν θέλω να σταθουμε στα Λιακοπουλικά , αλλά σε έναν άνθρωπο που έγραψε όλα αυτά πριν 100 χρόνια περίπου , και κατα πόσο βγένουνε.:fear:.

Γιατί έχω ένα μικρό προαίσθημα ότι ο τύπος "έβλεπε" μπροστα?

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι παρά μόνο ότι ο Παϊσιος "έφυγε" πριν 15 χρόνια περίπου.

Επίσης κάποιοι γνωστοί μου που είχαν την τύχη να μιλήσουν μαζί του είχαν μείνει έκπληκτοι με τις λεπτομέρειες που γνώριζε για τη ζωή καθενός παρόλο που τους έβλεπε για πρώτη φορά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...