Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε σχετικά παλιο pc..

Poison6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Έχω εδω και 3 χρόνια περίπου αυτο το πισι..

motherboard: p5gd1 pro

επεξεργαστής: pentium 4 prescott 3.2Ghz socket 775

μνήμη: 1536 Μbytes ddr

gpu: 8400gs (πρόσφατα αναβαθμισμένη..)

water cooling kit: coolermaster aquagate mini R120

και τροφοδοτικό: xilence 350W (λιγο.. το ξερω..)

Θερμοκρασία CPU σε IDLE 33-35 βαθμούς.

Θερμοκρασία CPU σε LOAD 45-47 βαθμούς.

Επειδή θέλω να παίζω άνετα καμια HD ταινία (μην παει τσαμπα και η 24΄)αλλα και γενικότερα να ανασάνει το pc σε καμια βαριά εφαρμογή σκεφτόμουν το o/c.

Η mobo εχει επιλογή αυτόματου o/c της cpu σε heavy load αλλα προς το παρόν μεχρι 3% επιπλέον την έχω παει..

Τι πρέπει να προσέξώ? Να κανω o/c καλύτερα χειροκίνητα ή αργότερα να ανεβάζω το % ωστε να υπερχρονίζεται όποτε ζορίζεται? Θα έχει πρόβλημα που θα δουλεύει 24/7 ?

:-)

Ευχαριστώ πολύ,καλό βράδυ.

Δημοσ.

δεν νομιζω να καταφερεις και πολλα με το oc σε τετοιο επεξεργαστη το πολλη να φτασης τα 4 giga και θα εισαι σε επιδοσεις παρακατω απο εναν 6300.που τρεχει στα 1.8.

Δημοσ.

Φίλε επειδή έχω ακριβώς ίδιο CPU και Mobo θα σου πω ότι ο επεξεργαστής cloκάρει πολύ χαλαρά με 900fsb στα 3.6 μέσα απο τα settings του mobo, πάντα όμως με την προυπόθεση ότι θα έχεις καλό αέρα (έχω Thermalright 120 Ultra και 3χ120 fans που κρατάνς θερμοκρασίες κάτω απο 50 σε ful load, λιγότερο δηλαδή απο την stock της Intel σε Idle!).

Απο εκεί και πέρα έχω δει στο Internet ότι πάει με fsb 1000 στα 4G αλλά δεν θέλω και δεν χρειάζομαι να τον ζορίσω τόσο.

Μου φαίνεται περίεργο που λες ότι ξεκίνησες να σκέφτεσαι το O/C απο τις HD ταινίες γιατί ο δικός μου αναπαράγει άνετα 1080 με default clocks. Μήπως αρχίζει και ζεστένετε απο κάποια στιγμή και μετά; Ψάξτο αυτό γιατί υπο τέτοιες προυποθέσεις καλό είναι να αποφύγεις το O/C γιατί θα μειώσεις κατά πολύ την ζωή του επεξεργαστή σου.

Για manual ρυθμίσεις Ο/C να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει, αν βρεθεί κάποιος καλός συμφορουμίτης με ίδιο Mobo θα μπορούσε να μας διαφωτήσει. Όπως και να έχει το FSB 1000 είναι δελεαστικό ακόμα και αν δεν έφτανα τα 4G...

Δημοσ.

Τώρα είδα και για το PSU σου, μήπως φταίει αυτό για τα προβληματάκια στην αναπαραγωγή ταινιών στα 1080;

Εγώ έχω ένα Chieftec 500άρι...

Ας σου πεί την γνώμη του κάποιος επιστήμονας του αντικειμένου...

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Λεσ να φταίει το PSU? Έχω ενα ακόμα 350w αμα ειναι για δοκιμή 8α το συνδέσω σήμερα..Απλα όταν βάζω να δώ 1080p ο επεξεργαστής είναι μόνιμα στο 100% και στην αρχή έχει σπασίματα. Είναι και θέμα software αλλα να βοηθήσει και το hardware λιγο την κατάσταση!

υπόψην.. έχω windows vista ultimate..

Δημοσ.

Φίλε όσο και αν τα ελάφρυνα τα Vista ποτέ δεν έμεινα ευχαριστημένος.

Δεν κράτησαν ούτε μήνα

Και υπόψιν ότι έχω 2G (4x5120) 3200 σε Dual DDR πάντα...

Δημοσ.

μηπως τελικά φταίει η κάρτα γραφικών? Εσύ φίλε τι έχεις?Τώρα θα δοκιμάζω να βάλω τhn mobo με το αλλο τροφοδοτικό να δώ αν υπάρξει διαφορά..

edit: καποιο λόγο ειχα που είχα το αλλο τροφοδοτικό στην άκρη.. το σύνδεσα και δν δούλευε..

Δημοσ.

σήμερα καθώς έπαιζα ενα game μύρισα κάτι περιεργο.. στην συνέχεια είδα καπνούς.. το πισι ακόμα δούλευε.. το έκλεισα και ξύλωσα το τροφοδοτικό..έλενξα όλα τα καλώδια μήπως κανένα είχε καεί και λιώσει.. Τελικα η μυρωδιά έβγαινε μέσα απο το τροφοδοτικό.. και υποθέτω πως έχει καεί..

Τι μπορεί να οδήγησε ωστε να συμβεί αυτό? Ειναι δυνατόν να ήθελε παραπάνω watt αλλα να συνέχιζε να δουλεύει?..

Τώρα σκέφτομαι να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700412

Παίζει να φταίει κάτι αλλο οπου και με την αλλαγή του τροφοδοτικού να ξανασυμβεί?..

στο πρώτο ποστ φαίνετε το pc .. το τροφοδοτικό ειναι 350 της xilence

Δημοσ.
σήμερα καθώς έπαιζα ενα game μύρισα κάτι περιεργο.. στην συνέχεια είδα καπνούς.. το πισι ακόμα δούλευε.. το έκλεισα και ξύλωσα το τροφοδοτικό..έλενξα όλα τα καλώδια μήπως κανένα είχε καεί και λιώσει.. Τελικα η μυρωδιά έβγαινε μέσα απο το τροφοδοτικό.. και υποθέτω πως έχει καεί..

Τι μπορεί να οδήγησε ωστε να συμβεί αυτό? Ειναι δυνατόν να ήθελε παραπάνω watt αλλα να συνέχιζε να δουλεύει?..

Τώρα σκέφτομαι να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700412

Παίζει να φταίει κάτι αλλο οπου και με την αλλαγή του τροφοδοτικού να ξανασυμβεί?..

στο πρώτο ποστ φαίνετε το pc .. το τροφοδοτικό ειναι 350 της xilence

καλο φενεται και σχετικα αθορυβο θα σε καλυψει ανετα τωρα γιατι καηκε το παλιο τροφοδοτικο θα σε γελασω. αν ηθελε παραπανω watt δεν θα καιγοταν θα κολαγε απλως το μηχανημα αν εχεις εγγυηση πηγαινε το απο εκει που το πηρες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...