dr.zivagko Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 ΠΑΙΔΙΑ βοηθεια!καηκε ο σκληρος μου!πως μπορω να ανακτισω τα δεδομενα μου?
washcloud Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Όταν λες κάηκε....τί ακριβώς εννοείς; Αυτοπυρπολήθηκε; ...Χωρίς αστεία τώρα,όσα περισσότερα μας πεις (και δε μας είπες και πολλά μέχρι τώρα),τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να βρεις 1 βοήθεια μέσω του forum... (πχ,ποιά ακριβώς είναι τα "γεγονότα",τι βίωσες δηλαδή),τί ακριβώς "κάνει" τώρα ο δίσκος,πόσο παλιός είναι, και ό,τι άλλο σου περάσει από το μυαλό να μας πεις.... Γιατί όταν λες "κάηκε ο δίσκος μου"..ΤΙ άλλο να σου πούμε εκτός από "αν ΚΑΗΚΕ πέταξέ τον" ;
oneofthem Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 ψάξε για data recovery στο forum, έχει πολλά topic που γράφουν ποια προγράμματα κάνουν recovery
washcloud Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 "σωστό" κι αυτό oneofthem,αλλά είναι σα να του λες απλά "σε πονάει το κεφάλι;πάνε σε γιατρό"... (πχ αν όντως ΚΑΗΚΕ ο δίσκος του-πχ κάτι στη πλακέτα-δεν θα βοηθηθεί και...πολύ από recovery software..)..Eπίσης,ανάλογα με το τί ζόρι τραβάει τελικά ο δίσκος,τι δίσκος είναι(μήπως είναι εξωτερικός-οπότε απλά το να τον βγάλει από το κουτί και να τον συνδέσει σε desktop pc ΙΣΩΣ αρκεί)και γενικώς καλό είναι να μας πει κάτι παραπάνω για το τί του συνέβει..
dr.zivagko Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 λοιπον γινομαι πιο σαφης.ο δισκος ειναι IDE τριετιας και τον ειχα βαλει σε ενα κουτακι καιτον ειχα εξωτερικο.ξαφνικα όταν πατησα τον διακοπτη στο κουτι δεν εκανε τον χαρακτηριστικό θορυβο και δεν μου το αναγνωριζε το λαπτοπ.νομιζα οτι χαλασε το κουτι,αλλα όταν τον εβαλα σαν δευτερο στο παλιο μου pc,παλι δεν μου το αναγνωριζε...εχω πολυτιμα δεδομένα μεσα ΣΟΣΣ!!!!
johnieXoX Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 getdataback ακόμα και αν ο δίσκος δεν φαίνεται πουθενά (ούτε bios, ούτε windows) αν δεν έχει χαλάσει εντελώς μπορείς να κάνεις ανάκτηση
washcloud Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 πσσσστττττ! ..Μήπως δεν χρειάζεται ΚΑΝ να τον συνδέσει κάπου τον δίσκο για να πάρει τα δεδομένα του;;;;Για να ηρεμήσουμε λίγο...Αν δεν φαίνεται στο bios ο δίσκος...υπάρχει πρόμπλεμ... ...Υπάρχει περίπτωση να έχεις κάνει κάποιο λάθος στη σύνδεση του δίσκου στο "παλιό pc" μήπως;Κάτι λάθος με το jumper;Μήπως το καλώδιο σήματος/ή του ρεύματος έχουν πρόβλημα;Αν υπάρχει δίσκος στο παλιό pc,και αν αναγνωρίζεται όταν ανοίγει το μηχάνημα,βγάλε αυτόν τον δίσκο,και βάλε στη θέση του τον "προβληματικό"(αν έτσι αναγνωριστεί,3 τουλάχιστον θέματα είναι προς εξέταση,τα 2 καλώδια που είπαμε,και ίσως η ρύθμιση του bios για τους δίσκους-μήπως στο κανάλι που τον σύνδεσες,το bios έχει ρύθμιση για "none",όσον αφορά την αναγνώριση υλικού...Τέλος,σιγουρέψου πάντα ότι το jumper του δίσκου είναι στη σωστή θέση. Το ξαναλέω:ΑΝ αναγνωριστεί ο δίσκος όταν ανοίγει το pc,πάμε καλά...Αν ΟΧΙ...όπως είπε και ο Stuff σε άπταιστα greeklish,υπάρχει 1 πιθανότητα να έχει καεί η πλακέτα του(..μπορεί να έχει μέχρι και οπτικά σημάδια),και είτε την ψάχνεις μέσω online δημοπρασιών(υπάρχουν ΣΚΕΤΕΣ πλακέτες προς πώληση,είτε ολόκληροι δίσκοι),είτε σε φίλους κλπ....και τέλος παίρνεις σβάρνα τα PCάδικα(κρατάνε δίσκους και πλακέτες γι' αυτήν ακριβώς τη δουλειά)κι ελπίζεις να σταθείς τυχερός(ίσως όσο πιο "μικρό" το μαγαζί,τόσο πιο πιθανό..).Αν υπάρχει ακόμη το μοντέλο ως καινούριο,στη "χειρότερη" το παίρνεις έτσι,παίρνεις και το σχετικό κατσαβίδι(Τ8 συνήθως)και κάνεις την αλλαγή..(με την προυπόθεση ότι είναι η ΠΛΑΚΕΤΑ που έχει πρόβλημα...) Αν επίσης ακούς "θορύβους" από τον δίσκο,μάλλον απλά έχουν χτυπήσει οι κεφαλές,το οποίο σημαίνει ΜΟΝΟ εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων(άνοιγμα του δίσκου σε αποστειρωμένο περιβάλλον/κενού αέρος και απόπειρα αλλαγής κεφαλών και αφαίμαξης πορτοφολιού γιατί μιλάμε για από εκατοντάδες ΕΩΣ χιλιάδες ευρώ "λυπητερή"...) (το να δοκιμάσεις ΜΟΝΟΣ σου αυτό το τελευταίο,είναι περίπτωση που επιλέγεις αν δεν μπορείς να διαθέσεις τρελλά λεφτά,και είσαι ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΣ,με πιθανότητες επιτυχίας λιγότερες από το να βγει κυβέρνηση αριστεράς....)
alex89 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 λοιπον γινομαι πιο σαφης.ο δισκος ειναι IDE τριετιας και τον ειχα βαλει σε ενα κουτακι καιτον ειχα εξωτερικο.ξαφνικα όταν πατησα τον διακοπτη στο κουτι δεν εκανε τον χαρακτηριστικό θορυβο και δεν μου το αναγνωριζε το λαπτοπ.νομιζα οτι χαλασε το κουτι,αλλα όταν τον εβαλα σαν δευτερο στο παλιο μου pc,παλι δεν μου το αναγνωριζε...εχω πολυτιμα δεδομένα μεσα ΣΟΣΣ!!!! Μπορεί να χάλασε το κουτάκι. Βγάλε όπως είπε ένας φίλος το σκληρό από το κουτάκι, βάλε τον σε ένα μηχάνημα, σαν slave (αν στην καλωδιοταινία έχεις άλλο σκληρό σαν master) και δες αν από το λειτουργικό του μηχανήματος που τον έβαλες, τον βλέπει. Αν δεν τον βλέπει το λειτουργικό δες αν δεν τον βλέπει και το bios. Αν δεν τον βλέπει και το bios δε μπορείς πολλά να κάνεις από όσο ξέρω. Αν τον βλέπει το bios και δεν τον βλέπει το λειτουργικό, δες αν μπορείς με το πρόγραμμα που είπε ο φίλος ή με κάποιο άλλο (δε γνωρίζω ποια προγράμματα είναι κατάλληλα για τέτοιες περιπτώσεις) να πάρεις τα δεδομένα σου. Με usb δεν τον συνέδεες στο laptop; Αν ναι, δοκίμασε πριν κάνεις οτιδήποτε να τον συνδέσεις και σε κάποιον άλλον υπολογιστή, μήπως έχει πρόβλημα η θύρα usb του φορητού.
oneofthem Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 "σωστό" κι αυτό oneofthem,αλλά είναι σα να του λες απλά "σε πονάει το κεφάλι;πάνε σε γιατρό"... ε αυτό ρώτησε βρε, πως κάνει recovery, τι να του πω, μα ότι και να χει ούτως ή άλλως θα το δει με το πρόγραμμα αμέσως anyway καλά τα πες πρέπει να ξαναελέγξει τι παίζει dr.zivagko όταν λες στο παλιό pc δεν τον αναγνώρισε σα δεύτερο, που ακριβώς εννοείς? στο bios ή απλά ότι δεν το βλέπει στα windows?
dr.zivagko Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δεν αναγνωρίζεται ουτε στο bios ούτε στα windows
washcloud Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 πριν κάτι μέρες,είχα προτείνει κάτι ενέργειες....έκανες κάτι από αυτά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.