Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση RAM,κάρτας γραφικών & PSU

@ZiSiS@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχώ το Link.png Site: GA-8N-SLIpro της Gigabyte με 2χ512 στα 667. Σκοπεύω να προσθέσω μνήμη και να αλλάξω τροφοδοτικό. Έχω τις εξείς απορείες:

1.Μέχρι πόση RAM αξίζει πραγματικά να βαλει κανείς?

2.Αν προσθέσω άλλα 2χ1024 θα δουλέψει σε dual channel?

3.Με μία 8600GT + 2 HDD στα πόσα wat πρεπει να ειναι το τροφοδοτικό?

Δημοσ.

1. Εξαρτάται η χρήση που προορίζεται. Αν είναι για gaming, νομίζω πως με δύο Giga αυτήν την στιγμή είσαι καλυμμένος.

2. Όχι. Πρέπει να είναι ίδιου μεγέθους οι μνήμες.

Καλύτερα να βάλεις άλλες 2 χ 512

3. Αν δεν σε ενδιαφέρει να δουλέψεις SLi, ούτε τώρα ούτε και στο μέλλον, με >=500W είσαι ο.κ

Δημοσ.

Σ'ευχαριστω φίλε liopyr.

Οι μνήμες πρέπει να είναι ίδιες και σε κάτι άλλο εκτώς απο το να είναι και οι 4 στα 667 και ίδιας χωρητικότητας?

Δημοσ.

ο χρονισμός δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιος.

αν πάρεις π.χ 2 χ 512 στα 800Mhz, θα πέσουν και αυτές στα 667 για να δουλέψουν dual channel.

Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι να είναι ζυγός ο αριθμός των dims.

Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, όλα τα motherboards χρειάζονται 2 ή 4 dimms για να δουλέψουν dual channel.

Δημοσ.

οι μνημες ΔΕΝ ειναι απαραιτητο να ειναι κι αυτες 2χ512 .Μπορουν να δουλεψουν μαζι dual channel και διαφορετικου μεγεθους ζευγη πχ 2χ512 και 2χ1024

Το τροφοδοτικο δεν παιζει ρολο μονο στα watt αλλα κυριως στα amper που βγαζει στις 12βολτες.Ενα ποιοτικο τροφοδοτικο στα 400watt ειναι αρκετο για την 8600 .

Ειχα 420 noname τροφοδοτικο σε 8800gt με 2 σκληρους και δουλευε αψογα

Τωρα αν βεβαια παρεις καινουριο παρε 500-550 μια και η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη και θα σου χρειαστει και στο μελλον

Δημοσ.

Όσον αφορά για κάρτα γραφικών ως μία οικονομική λύση που να μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το Gaming, δηλ. να παίζει τα πάντα χωρίς να κυνηγάει τα απόλυτα FPS τί θα προτείνατε?

Μετά απο λίγο ψάξιμο έχω καταλήξει σε αυτή.

Δημοσ.
οι μνημες ΔΕΝ ειναι απαραιτητο να ειναι κι αυτες 2χ512 .Μπορουν να δουλεψουν μαζι dual channel και διαφορετικου μεγεθους ζευγη πχ 2χ512 και 2χ1024

είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, και αν δουλεύει σε όλα τα motherboards?

(ήμουν σχεδόν σίγουρος πως δεν θα δούλευε, και γι'αυτό δεν μπήκα στον κόπο να το δοκιμάσω ποτέ)...

Δημοσ.
Όσον αφορά για κάρτα γραφικών ως μία οικονομική λύση που να μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το Gaming, δηλ. να παίζει τα πάντα χωρίς να κυνηγάει τα απόλυτα FPS τί θα προτείνατε?

Μετά απο λίγο ψάξιμο έχω καταλήξει σε αυτή.

αν μπορείς να διαθέσεις κάποια παραπάνω λεφτά να πας σε 3850.

αν δεν, πάρε 8600 ...

Δημοσ.

ειχα 2χ256 και 2χ512 μαζι και δουλευαν dual channel.ολες ομως ηταν kingston.

Αν παρει ιδια μαρκα και τις αλλες δεν πρεπει να εχει κανενα προβλημα.Γιατι να μην δουλευουν σ ολα τα board?

Εχει 2.8 cpu τι λεμε στον ανθρωπο .8600gt καλα ειναι.Αν παρει καλυτερη καρτα(και ακριβοτερη δηλαδη )θα του κοβει πολυ η cpu

Δημοσ.

Το πρόβλημα μού δέν είναι τόσο η χρηματική διαφορά (50?) αλλά φοβάμαι μήπος δε συνεργάζεται και τόσο καλά με το motherboard GA-8N-SLIpro της Gigabyte που έχω

Δημοσ.
ειχα 2χ256 και 2χ512 μαζι και δουλευαν dual channel.ολες ομως ηταν kingston.

η μάρκα δεν παίζει σίγουρα ρόλο πάντως...

Αν παρει ιδια μαρκα και τις αλλες δεν πρεπει να εχει κανενα προβλημα.Γιατι να μην δουλευουν σ ολα τα board?

εδώ υπάρχουν και μητρικές που υποστηρίζουν dual channel με 3 dimms...

Εχει 2.8 cpu τι λεμε στον ανθρωπο .8600gt καλα ειναι.Αν παρει καλυτερη καρτα(και ακριβοτερη δηλαδη )θα του κοβει πολυ η cpu

δεν είναι απόλυτο αυτό.

εξαρτάται και από άλλους παράγοντες το κατά πόσο θα τον κόβει η cpu, όπως το κατά πόσο βασίζεται σε αυτήν το εκάστοτε παιχνίδι.

όπως και να έχει, η 3850 θα έχει τεράστια διαφορά, (ακόμα και με αυτήν την cpu), σε σχέση με την 8600.

Το πρόβλημα μού δέν είναι τόσο η χρηματική διαφορά (50?) αλλά φοβάμαι μήπος δε συνεργάζεται και τόσο καλά με το motherboard GA-8N-SLIpro της Gigabyte που έχω

για ποιο λόγο να μην συνεργάζεται?

επειδή έχει nforce chipset?

Δημοσ.

για ποιο λόγο να μην συνεργάζεται?

επειδή έχει nforce chipset?

Σαν 1η σκέψη ναι. Απο την αλλή το μοντέλο φωνάζει SLI και με φοβίζει.

Δημοσ.
Σαν 1η σκέψη ναι. Απο την αλλή το μοντέλο φωνάζει SLI και με φοβίζει.

Δεν υπαρχει πρόβλημα. Μη σε απασχολεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...