evansdimo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Καλησπερα στο forum. Εφτιαξα εναν υπολογιστη για ενα φιλο απο καποια ηδη υπαρχοντα εξαρτηματα και καποια αλλα που αγορασαμε για να συμπληρωσουμε το μηχανημα. Συγκεκριμενα: CPU: Celeron 2.4 s478 Mobo: Asrock P4VM900 (via chipset) RAM : 2x512mb DDR 400 GPU : Saphire ATI Radeon X1650 pro 256mb (PCX) Sound Card : Sound Blaster Live 5.1 Τροφοδοτικο 450W και ενα 40gb σκληρο δισκο. Το μηχανημα το θελει μονο για ενα σκοπο και αυτος ειναι .... Battlefield 2 Με λυπη μου διαπιστωσα οταν πηγαμε να το τρεξουμε οτι ακομα και σε αναλυσεις 800χ600 με ολες τις ρυθμισεις κομμενες και στο low οτι δεν μπορει να βγαλει ουτε 20 frames. Και ερχομαι στο ερωτημα μου. Τι απο ολα μπορει να φταιει? Ο επεξεργαστης? (Ειναι τοσο απαιτητικο το παιχνιδι σε CPU?) Το mobo? (Λογω via chipset?) H καρτα γραφικων? (Δυσκολο το βλεπω αυτο...) Η μνημη (Το παιχνιδι δε ζηταει πανω απο 600mb Οποτε τι γινετε ρε παιδια? Ευχαριστω προκαταβολικα για τις οποιες απαντησεις
antonl Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Εφόσον όλο το λογισμικό (drivers, patches κλπ) είναι οκ, το μόνο που δείχνει να κόβει κάπως το σύστημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ο επεξεργαστής μιας και είναι χαμηλότερα από τα recommended requirements. Δεν ξέρω όμως αν θα πρεπε να είναι τόσο unplayable εξαιτίας αυτής της διαφοράς :/
evansdimo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Με προβληματιζει γιατι δοκιμαζοντας ενα αλλο παιχνιδι (Far Cry) μπορουσαμε και σηκωναμε αναλυσεις 1280 χ 1024 και στο παιχνιδι μεσα μας εβγαζε 40 με 50 καρε! Η μνημη βεβαι δεν ξεπερνουσε τα 450mb. Το FarCry δεν ειναι πιο απαιτητικο απο το Battlefield 2 η κανω λαθος? Κατι αλλο παιζει ρε γαμωτ...
sdream Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Το Far cry είναι πιο παλιό απο το Battlefield 2. Το Battlefield 2 είναι αρκετά απαιτητικό game και πιο απιτητικό απο το far cry. Πιστεύω ότι σε κόβει ο επεξεργαστής. Το είχα σε pentium 4 2,6 αλλά με μια χειρότερη κάρτα (9550se overclocked), και έπαιζα στο medium, στη χαμηλότερη ανάλυση. Tώρα όμως που έχω σύστημα με Core2duo (e6300) και 8600gt το παιχνίδι απλά φυσάει. Kαι το κακό είναι οτι πλέον δύσκολα θα βρείς cpu για s478 :/
Spartacos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 100% ο επεξεργαστης. δοκιμασες να τρεξεις το bf2 σε 1024? οι μικροτερες αναλυσεις τεινουν να μεταφερουν το load στη cpu ,οσο αυξανουν τα pixels αυτο τεινει να μειωνεται
mihalakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 αν δεν σφαλλω to battlefield 2 απαιτεί το λιγότερο σελερον 1.7 και το λιγοτερο ατι 8500 για να τρεξει.Είσαι αρκετά πανω απο τις ελάχιστες απαιτήσεις αρα λογικά θα έπρεπε να τρέχει. Έχεις περάσει τους οδηγούς της via και της καρτας γραφικών σωστά;Μήπως είναι εμεργοποιημένα φίλτρα και antialiasing απο το μενου της καρτας γραφικών;
madsc Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 CPU είναι το πρόβλημα σου εδώ για αρχή. Θες αρκετά δυνατότερο επεξεργαστή και σίγουρα όχι celeron. Δοκίμασε να ξεκινήσεις το game με 2 bots και με 20 bots και θα καταλάβεις τι εννοώ. Ram θέλεις 1,5g με tweaks στα XP ή 2g χωρίς memory optimizations για να παίξεις σε medium γραφικά τις "μεγάλες" πίστες με αρκετά bots στο BF2. Κάρτα γραφικών θα έπαιζε αρκετά καλύτερα μια κάρτα επιπέδου 1950 pro. Λάθος parts είναι αυτά για BF2. Οι ελάχιστες απαιτήσεις -σε ότι software- κατά κανόνα είναι μύθος και μαρκετικοί αριθμοί, όχι τεχνικοί. Δεν έχω καταλάβει ακόμη αν τις δίνουν για να παίξεις σε 640χ480 με 256 χρώμματα ή σε window mode. BTW γράφε πιο συγκεκριμένους τίτλους στα thread σου. Οι "γενικοί" τίτλοι σβήνονται χωρίς προειδοποίηση. /sc
Sadman Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 επεξεργαστης φταει σιγουρα. Απλα βαλε πιο μεγαλες αναλυσεις(εμενα στα καινουργια παιχνιδια με κοβει ο επεξεργαστης και γιαυτο με custom αναλυση(μιας και η οθονη δινει μεχρι 1280χ1024)την βαζω στα 1600χ1200 και δεν φαινεται ουτε bottleneck ουτε τπτ)
evansdimo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Καταρχας ευχαριστω για ολες τις απαντησεις. Το προβλημα οσο και αν σας φαινεται περιεργο λυθηκε με μια "διαφορετικη" εκδοση του BF2. Τωρα το παιχνιδι παιζει με μια σχετικη...ανεση...30 καρε (γκουχ γκουχ...) σε 1024 χ768 με κομμενα φυσικα τα παντα. Παντως μου κανει εντυπωση. Λογικα με την καρτα που του ειχα αναβαθμισει το συστημα θα επρεπε τουλαχιστον να το πηγαινε πιο ανετα, και αν ο επεξεργαστης τον εκοβε με bottleneck οπως λετε μεγαλυτερες αναλυσεις δεν θα βοηθουσαν ωστε το βαρος να περασει στη καρτα?
Sadman Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 ακριβως οι μεγαλες αναλυσεις φορωνουνε το βαρος στην καρτα(απο 1280χ1024 και πανω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.