Προς το περιεχόμενο

XBOX 360

egalps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Πριν από ούτε μία εβδομάδα αγόρασα ένα xbox 360.Όλα καλά μέχρι τώρα.Άκουσα όμως κάτι και έχω ψιλοανυσηχήσει...Πιο συγκεκριμένα είδα κάποια βιντεάκια στο youtube και άκουσα κάτι από κάποιον φίλο (ο οποίος έχει xbox 360),αλλά επειδή δεν έδωσα πολύ σημασία τότε δεν κατάλαβα και πολλά.Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι θα ήθελα να ξέρω.Λοιπόν απ' ότι είδα στα videos, γύρω απ' τον διακόπτη ο οποίος ανοίγει την κονσόλα υπύρχε ένα κόκκινο φως(αντί για πράσινο) και αυτό σημαίνει ότι η κονσόλα ήταν "νεκρή".Θέλω λοιπόν να ρωτήσω πότε μπορεί να συμβεί αυτό;Το προκαλεί για παράδειγμα ο χρήστης από υπερβολική χρήση η μπορεί να το κάνει η κονσόλα από μόνη της;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Καλησπέρα. Με γεια, και να το χαρείς. Λοιπόν, αυτό το πρόβλημα έχει ονομαστεί RROD (Red Ring of Death), και προκύπτει απο υπερθέρμανση της κονσόλας, προφανώς μετά απο πολύωρη χρήση. Δεν σημαίνει οτι όποιος παίζει πάνω απο πεντέμιση ώρες για παράδειγμα θα χαλάσει. Βασικά αυτό συνέβαινε στις κονσόλες προηγουμένων φουρνιών. Απο τότε έχουν αλλάξει πολλά. Η τροφοδοσία με μικρότερης έντασης ρεύμα, καινούριες ψύκτρες, άλλοι επεξεργαστές κ.α. που δεν ξέρω ακριβώς, και όποιος μπορεί ας με διορθώσει-συμπληρώσει. Προφανώς το δικό σου αφού το αγόρασες πριν μια βδομάδα θα είναι απο τα καινούρια. Όχι οτι αυτά δεν παθαίνουν τίποτα, αλλά αποτελεί πλέον πιο σπάνιο φαινόμενο. Εγώ για παράδειγμα που έχω κονσόλα με τροφοδοτικό 175 W, που είναι απο το καινούρια, την έχω αφήσει τη κονσόλα ανοιχτή για πάνω απο 7 ώρες. Απλά κοίτα να μην την βάζεις οριζόντια πάνω σε κουβέρτα, να μην είναι σε πολύ κλειστό χώρο κτλ. Βασικά χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως είναι καλύτερα να έχεις την κονσόλα κάθετα, και όχι οριζόντια για να έχει καλύτερη κυκλοφορία ο αέρας.

Δημοσ.

Φίλε Flik.Ευχαριστώ πολύ .Μου άρεσε πολύ η αρχή του μηνύματος "με γεια και να το χαρείς".Ήταν πολύ ευγενικό.Να σαι καλά φίλε μου και ό,τι επιθυμείς...

Δημοσ.

καλησπερα.... για να αποφυγεις καθε περιπτωση του rrod υπαρχει ενα καινουριο εξαρτημα το οποιο κουμπωνει στο πισω μερος του xbox και λειτουργει σαν cooler... κοστιζει γυρω στα 30ε και δεν ειναι ιδιεταιρα δυσκολο να το βρεις... παντως μη φοβασαι δεν ειναι τακτικο φαινομενο το rrod...:-)

Δημοσ.
καλησπερα.... για να αποφυγεις καθε περιπτωση του rrod υπαρχει ενα καινουριο εξαρτημα το οποιο κουμπωνει στο πισω μερος του xbox και λειτουργει σαν cooler... κοστιζει γυρω στα 30ε και δεν ειναι ιδιεταιρα δυσκολο να το βρεις... παντως μη φοβασαι δεν ειναι τακτικο φαινομενο το rrod...:-)

Εγω έχω ακούσει άσχημα πράγματα για το INTERCOOLER που προτείνει ο φίλος παραπάνω, και ότι δημιουργεί προβλήματα.... ψαχτο καλά πριν το πάρεις.

Δημοσ.

Και γω δεν έχω ακούσει και τα πιο κολακευτικά λόγια. Περισσότερο προβλήματα δημιουργεί παρά ψύχει καλύτερα...

Φίλε μου κάτσε και απόλαυσε την κονσόλα σου ακόμα και με 12ώρα συνεχόμενα gaming sessions και μην ανησυχείς για τπτ... O Bill είναι εδώ με 3 χρόνια εγγύηση!! :P

Δημοσ.

το RROD δεν ειναι παντα απο υπερθερμανση.εμενα μου εχει βγαλει 3-4 φορες,επειδη εβγαλα το καλωδιο τροφοδοσιας απο πισω,για να μετακινησω την κονσολα,χωρις να το βγαλω τελειος απο την πριζα,και το ξανασυνδεσα και αναψα το 360.πρεπει πρωτα να βγαλεις το καλωδιο απο την πριζα,και μετα τα υπολοιπα.συνηθως αμα δεν το κανεις ετσι,αναβει και κοκκινο χρωμα στο τροφοδοτικο.

Δημοσ.

και εγω που το εχω δυο μηνες και δεν ειναι απο τα καινουρια τα βελτιωμενα δεν μου εχει παρουσιασει τιποτα απολυτως ειναι να σου κατσει...

Δημοσ.
το RROD δεν ειναι παντα απο υπερθερμανση.εμενα μου εχει βγαλει 3-4 φορες,επειδη εβγαλα το καλωδιο τροφοδοσιας απο πισω,για να μετακινησω την κονσολα,χωρις να το βγαλω τελειος απο την πριζα,και το ξανασυνδεσα και αναψα το 360.πρεπει πρωτα να βγαλεις το καλωδιο απο την πριζα,και μετα τα υπολοιπα.συνηθως αμα δεν το κανεις ετσι,αναβει και κοκκινο χρωμα στο τροφοδοτικο.

σε εσένα θα έβγαλε 4 κόκκινα λαμπάκια που σημαίνει ότι το καλώδιο δεν ήταν συνδεδεμένο...αυτή η περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται RROD

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούργιο thread μπορεί κάποιος να μου πει αν το 360 συνδέεται σε κανονική (μη HD δλδ) tv; αν ναι, είναι ίδια φάση με το ps3 όπου τα παιχνίδια απλά δεν βλέπονται;

Δημοσ.

Κοίτα, βλέπονται, αρκεί να μην το έχεις δει πρόσφατα(ή ποτέ) σε hd τηλεόραση :P

Πάντως, εντάξει, εγώ όταν το πήρα το χμποχ, λόγω έλλειψης μπάτζετ, για κανα 3μηνο σε μια CRT Sony 21" έπαιζα και μια χαρά το ευχαριστήθηκα. Ignorance is bliss ένα πράγμα. Πάντως μην περιμένεις να μπορείς να διαβάσεις άνετα τα γράμματα στα παιχνίδια (σκέφτομαι το Dead Rising πρωτίστως όταν το λέω αυτό, αν κ στο συγκεκριμένο μικρό το κακό).

Δημοσ.

Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις την μετάβαση σε HD tv μη το σκέφτεσαι καν... Μείνε με το PS2 (ή αν δεν έχεις πήγαινε πάρε το PS2 slim με 150euro + game δώρο). Κάλλιο PS2 παρά το 360 σε crt...

Εγώ πήρα HD μόνο και μόνο για την κονσόλα..

Δημοσ.
σε εσένα θα έβγαλε 4 κόκκινα λαμπάκια που σημαίνει ότι το καλώδιο δεν ήταν συνδεδεμένο...αυτή η περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται RROD

3 λαμπακια μου εβγαλε για αυτο,και μαλιστα την τελευταια μου εκαψε και την 3πινι υποδοχη της μητρικης απο υπερταση.

εκτος κι αν ητανε κατι αλλο,που δεν νομιζω,γιατι απο την μερα που προσεχω με τα ρευματα δεν μου το εχει ξανακανει.

Δημοσ.

Μια χαρά παίζεις και στην crt,ειδικά εάν έχεις κάποια από τις παλιές καλές 32άρες.

Βέβαια δεν συγκρίνεται με τις hdtv αλλά δεν είναι και λόγος αυτός για να μην πάρεις next gen κονσόλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...