Προς το περιεχόμενο

Microsoft Access 07 - Σχέσεις πρόβλημα

JohnnysR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω ένα πρόβλημα και δεν μπορώ να βρω άκρη..Θα το απλοποιήσω για να γίνω πιο κατανοητός..

Έστω ότι έχω 2 πίνακες, ο ένας είναι ο names (πεδία: ID(primary key), firstname, lastname, telephone)

και ένας ακόμη ο orders (πεδία: ID(primary key), nameID, firstname, lastname, telephone)

Έστω ότι έχω καμια 10 καταχωρήσεις στον names.

Έφτιαξα μια φόρμα για τον orders με όλα τα στοιχεία του. Φτιάχνω στο πεδίο nameID μια drop down λίστα την οποία αν κάνεις κλικ διαλέγεις ένα από τα ID του names..

Πως θα γίνει όταν επιλέγω το συγκεκριμμένο ID από τη λίστα αυτομάτως να ενημερώνονται από κάτω όλα τα στοιχεία αυτού του ID (από τον πίνακα names) στα αντίστοιχα πεδία του orders?

Με λίγα λόγια πως θα γίνει κάνοντας κλικ στο ID του ατόμου που έχω περάσει στον names να αντιγράφονται όλα τα στοιχεία του στα αντίστοιχα πεδία του orders???

Ελπίζω κάποιος να μπορεί να με βοηθήσει..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Μια παρατηρηση...

Ποιος ειναι ο λογος που θες να αντιγραφεις στο orders ο,τι επιλεγεις απο το names?

Τα στοιχεια του ατομου εχουν ηδη καταχωρηθει στο names και απο το nameid τα βρίσκεις για καθε εγγραφη στο orders.

Αυτο μπορει να σου δημιουργησει πρβληματα, οπως το οταν στο μελλον αλλαξεις πχ το τηλεφωνο σε μια εγγραφη στο name είτε να αφησεις το παλιο τηλεφωνο σε ολες τις εγγραφες του orders με το συγκεκριμενο nameid ή να χρειαζεται να σκαναρεις ολο το orders για να τις βρεις και να τις αλλαξεις...

Παντως, αν θες παρ'ολα αυτα να το κανεις, πηγαινε στο after update event της λιστας βαλε κάθε πεδιο που ανηκει στο orders ισο με το αντιστοιχο του names, πχ firstname_orders=firstname_names.

Δημοσ.

Ο λόγος είναι ότι θέλω να έχω ένα πίνακα ξεχωριστό από τον names για διαφορετική χρήση. Έκει στοιχεία από τον names θα συνδιάζονται με άλλα και τα θέλω για προσωρινή χρήση. Θα έρχονται και κάποια στιγμή θα διαγράφονται..

Αυτό που έκανα ως λύση που με βόλεψε ήταν να αλλάξω όλα τα πεδία της φόρμας του orders σε λίστες στις οποίες μόλις επιλέξεις το id ενημερώνονται και έχουν αυτόματα τα σωστά στοιχεία από τον names.

Πάντως αν κάνω αυτό που λες, στο after update event θα αναγνωρίζει αυτόματα τα σωστά στοιχεία βάσει του επιλεγμένου id, ή θα χρειάζεται κάτι σαν κι αυτό:

SELECT names.firstname

FROM names

WHERE names.ID = orders.nameID

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...