palawiaris Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Για σας.Είναι κανένας που έκανε το bios αυτής της κάρτας αναβάθμιση με Mod Bios να μου το στείλει; Θα ΄θελα κάτι από προσωπική εμπειρία χωρίς προβλήματα,μιας και δοκίμασα κάτι που κυκλοφορούν στο νετ αλλά χωρίς επιτυχία. Ειχα πιξελιάσματα και ευτυχώς είχα κρατήσει back-up. Sapphire 3850 με 512 ΜΒ μνήμη.
Vatos_locos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Δοκίμασε και από μια Connect3D που έχω ( είναι πειραγμένο και σε clocks και σε Volts ) δες αν σου κάνει και πες μου δώσε μου και ένα ss πριν το flash με το μαμά bios και αν μπορείς πες μου και τι μνήμες φοράει η κάρτα σου ISO-8859-1''Connect3D_3850-512_760-1.33v.zip
EddieObscurant Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Φίλε μου έχω δοκιμασεί ολα τα modded bios που κυκλοφορούν στο ιντερνετ και όλα κατέληγαν σε μια μαύρη οθόνη και χρειαζόμουν μετά να κάνω blind flahsing. Ακόμα και bios που δούλευαν σε άλλους σε μένα δεν δουλευαν.Δοκίμασα ακόμα και να φτιάξω το δικό μου modded bios (ξέρεις, να δίνει περισσότερο 3d voltage και ανεβασμένα τα ρολόγια gpu και memory) απο το original της κάρτας διαβάζοντας πάρα πολλές σελίδες και πάλι όμως μετά απο επανεκκίνηση είχα μια μαύρίλα και τπτ άλλο. To μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι να έχει γίνει κάτι με το checksum error που πρέπει να είναι ίδιο με το αρχικό προσθέτοντας κάμια μηδενικα στην αρχή ή το τέλος αλλά το συγκεκριμενο δεν το έχω πολυκαταλάβει. Πολύ παραπάνω πάντως δεν θα πάς αφού το μέγιστο voltage που μπορεις να δώσεις μέσο bios ειναι 1.33 αν θυμάμαι καλά δηλ όσο το voltage της 3870. Εγώ είμαι απόλυτα σταθερός στα 750/2016 ενώ για beches πάω μέχρι 770/2250. Τα μόνο άλλα bios που δουλεύουν για μένα είναι τα original της powercolor (bios version 070) και της gecube ( bios version 074) {της sapphire ειναι 071 δηλ ξεκλείδωτο}. Οπως καταλαβαίνεις της powercolor κλειδώνει στα 860 αλλά κάτσε να φτάσουμε μέχρι εκεί πρώτα και βλέπουμε. Εγώ πάντως με κανένα απο τα δύο δεν είδα διαφορά στο overclocking και τα modded αυτωνών δεν μου δουλεύουν. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για hardmod αλλά το σκέφτομαι ακόμα αφού θα την έχω στον αέρα και όχι στο νερό. edit: Φίλε vatos_locos (άσχετο απο το συγκρότημα το έβγαλες το nick?) της connect3d εγω που το δοκίμασα δεν δουλεύει ούτε τα original ούτε τα Modded και έχω την εντύπωση ότι οι μνήμες είναι quimonda ή κάπως έτσι. Εχω δοκιμάσει όλα τα bios του xtremesystems, αλλά τπτ. Διάβασα και αυτά που λές και σύ στο φορουμ αλλά έχω την εντύπωση ότι απο κει και πέρα πάμε σε hardmod. Θες να βάλεις κανα χεράκι στην κάρτα μου καθώς δεν έχω εμπειρία?
Vatos_locos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 το nic δεν βγήκε από συγκρότημα αλλά από την ομώνυμη ταινία για την κάρτα τώρα τσέκαρε αν έχει samsung μνήμες και παθαίνει αυτά που περιγράφεις γιατί αυτές είναι που δεν παίζουν με τα bios που κυκλοφορούν νομίζω το δικό μου το βρήκα απο iaex αλλά εκεί έχει μόνο για τις 256Mb όσο για hardmod πέρνα το 860 limit και μετά κανονίζουμε bios να δοκιμάσει ο φίλος μας πολλά ας βρει μια pci vga για backup και ας τα κατεβάσει όλα από εδώ http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=&manufacturer=&model=&interface=&memSize=0
palawiaris Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Το ss,οι μνήμες είναι gddr3. Πάμε για φλασάρισμα τώρα
EddieObscurant Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δοκίμασα και γω το bios που έδωσες αλλά όπως σου είχα πει δεν δουλευει. Δοκίμασα και επιπλέον 5-6 απο τη σελίδα που έδωσες αλλά αυτά έχουν default ρεύμα και έτσι δεν πήγε κανένα πάνω απο 770. Εβγαλα και την ψύκτρα και είδα τις μνήμες και ήταν τελικά quimonda (παρόλο που δοκίμασα και ενα bios me samsung και δούλευε αν και οι μνήμες δεν πήγαιναν πάνω απο 1800). Αλλαξα και την πάστα στην gpu και έβαλα arctic silver 5 αλλα δεν είδα και καμια διαφορά στις θερμοκρασίες. Σκέφτηκα να βγάλω τα αυτοκολητάκια απο τις μνήμες και να βάλω και κει αλλα τελικά τα άφησα, γιατί είχα ακούσει να λένέ ότι είναι επικινδυνο επειδή η as5 είναι και ηλεκρικά αγώγιμη. Ισχύει κατι τέτοιο? Οπότε δεν έφταιγαν οι samsung για το γεγονός οτι δεν παίρνει modded bios αλλά κάτι άλλο. Και γω είχα ψάξει στο iax tech αλλά δεν βγάλανε για 512 και αυτά για την 256 και την 3870 τα έχουν κάνει με τον επισημο editor της amd ο οποίος δεν κυκλοφορεί στο ίντερνετ . Τεσπα, αυτό για το checksum error που λέω πιο πάνω το ξέρεις αν ισχύει. Εννοώ κάτι τέτοιο http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2646029&postcount=65 . Πιστευω ότι αυτό φταίει αλλά δεν έχω καταφέρει να φτιάξω. Οι αλλαγές που κάνω ειναι αυτές http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2641818&postcount=35 Βέβαια όχι μόνο τις σειρές που λέει αλλά όλες εκτός απο 2δ, το χα διαβάσει κάπου αλλού αλλά δεν μπορώ να το βρώ.
Vatos_locos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 palawiaris κάτσε πρώτα το bios που έχεις είναι 071 οπότε είναι ξεκλείδωτο για μνήμες ρώτησα τι chip όχι τον τύπο και ss ήθελα από το gpu-z sorry αν δεν το διευκρίνισα EddieObscurant checksum δεν θα σε ενοχλεί αν κάνεις force update το μόνο πρόβλημα που θα είχες δεν θα μπορούσες να κάνεις CF ρεύμα από Bios δεν πιάνει σε καμία κάρτα από τις 3850 απλά μόνταρέ την, πάστα ναι η ΑΣ5 είναι ηλεκτρικά αγώγιμη το οτι δεν κάνει το update σωστά σε σένα μου φαίνεται περίεργο γιατί 3 3850 512Μβ που φλάσαρα εγώ η κάθε μία με ξεχωριστώ Bios δουλέψατε κανωνικά στην χειρότερη τι να σου πω φέρτην εδώ να την δώσουμε ρεύμα αλλά χωρίς bios δεν θα κάνει τίποτα
EddieObscurant Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Απ'όσο έχω διαβάσει με αλλαγή του ρεύματος στο bios μπορείς να δώσεις μέχρι 1.33 (όσο το default της 3870), οπότε κάτι είναι και αυτό. Αυτό που σου λέω για το checksum πρέπει να ισχύει διάβασε το τελευταίο πόστ http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=169778&page=11 . Εκανα αίτηση για να γραφτώ στο xtremesystems αλλά ακομα δεν μου απάντησαν (απ' ότι διάβασα παίρνει κάποιες μέρες) και έτσι δεν μπορώ ακόμα να τους ρωτήσω πώς ακριβώς το φτιάχνουν το checksum. Εσύ τις 3850 που φλάσαρες ήταν καμια sapphire 512 και αν ναι πιο bios έβαλες? Το έχεις ακόμα? Γιατί λές ότι αν της δώσουμε ρεύμα μέσω hardmod χωρίς άλλο bios δεν θα κάνει τπτ? Τι εννοείς θα επηρεαστεί το max o/c? Ποια η διαφορά? Αν εννοείς ότι κάθε φορά θα πρέπει να την κάνω ο/c μέσα απο το rivatuner ok λαλακία αλλά τι να κάνουμε.
palawiaris Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Vatos το έβαλα αλλά από το catalyst κλείδωσε το μενού ati overdrive και το ανεμιστηράκι δούλευε πολύ και με ζάλησε ο θόρυβος. Ξαναεπέστρεψα στο παλιό.
EddieObscurant Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δηλ σε σενα palawiaris δούλεψε ???? WTF??? Τι γίνεται ρε παιδιά, θα τρελαθώ !!! Με ποιο πρόγραμμα τη flashαρες? Εγω με το atiflash 3.49. Συγκεκριμένα έδωσα atiflah -f -p 0 ονομα αρχείου Κάνω κάτι λάθος? Νόμιζα ότι έφταιγε γενικά τα μοντέλα της sapphire όχι μόνο η δικιά μου κάρτα. Τι γκαντεμιά είναι αυτή ρε παιδιά? Τι μπορει να φταιει? edit: palawiaris θες να δοκιμάσεις αυτό που έφτιαξα και να μου πεις αν δουλεύει σε σενα? κατέβασέ το απο εδώ http://www.megafileupload.com/en/file/41961/checksum.html
Vatos_locos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Απ'όσο έχω διαβάσει με αλλαγή του ρεύματος στο bios μπορείς να δώσεις μέχρι 1.33 (όσο το default της 3870), οπότε κάτι είναι και αυτό. Αυτό που σου λέω για το checksum πρέπει να ισχύει διάβασε το τελευταίο πόστ http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=169778&page=11 . Εκανα αίτηση για να γραφτώ στο xtremesystems αλλά ακομα δεν μου απάντησαν (απ' ότι διάβασα παίρνει κάποιες μέρες) και έτσι δεν μπορώ ακόμα να τους ρωτήσω πώς ακριβώς το φτιάχνουν το checksum. Εσύ τις 3850 που φλάσαρες ήταν καμια sapphire 512 και αν ναι πιο bios έβαλες? Το έχεις ακόμα? αν το βιος δεν έχει το pll fix ότι ρεύμα και να δώσεις δεν θα περάσεις ποτέ τα 860Mhz η checksum αν δεν είναι σωστή θα πάθεις αυτό που έπαθε ο palawiaris θα κλειδώσει το overdrive και δεν θα μπορείς να κάνεις και cf, δεν έχω κανένα bios όλα από το link που έδωσα τα πήρα και εγώ Γιατί λές ότι αν της δώσουμε ρεύμα μέσω hardmod χωρίς άλλο bios δεν θα κάνει τπτ? Τι εννοείς θα επηρεαστεί το max o/c? Ποια η διαφορά? Αν εννοείς ότι κάθε φορά θα πρέπει να την κάνω ο/c μέσα απο το rivatuner ok λαλακία αλλά τι να κάνουμε. γιατί αν δεν έχεις το pll fixed bios δεν θα περάσεις ποτέ τα 860Mhz
Vatos_locos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Vatos το έβαλα αλλά από το catalyst κλείδωσε το μενού ati overdrive και το ανεμιστηράκι δούλευε πολύ και με ζάλησε ο θόρυβος.Ξαναεπέστρεψα στο παλιό. ξαναβάλω αν μπορείς και δες αν στα 860 σου γίνετε μαύρη η οθόνη αν όχι τότε είσαι οκ χαμηλώνεις τον ανεμιστήρα από το riva tuner και καθάρισες
NEKROMA Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Η λυση ειναι ενας hexeditor ωστε να πειραξεις το δικο σου βιος αλλα ειναι ζορικος και δυσκολος,παντως και εγω οταν ειχα φλασαρει την 2900ΧΤ ειχα προβληματα οταν εκανε βοοτ το συστημα ειχε μαυρη οθονη και μετα στα παραθυρα ειχε κανονικα χρωμα και ετσι ουτε στο βιος δεν μπορουσα ευκολα να μπω ουτε να δω τιποτα,μετα χωρεις να βλεπω την φλασαριζα παλι,μετα ουτε παραθυρα και ετσι παλι μαμα
palawiaris Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δηλ σε σενα palawiaris δούλεψε ???? WTF??? Τι γίνεται ρε παιδιά, θα τρελαθώ !!! Με ποιο πρόγραμμα τη flashαρες? Εγω με το atiflash 3.49. Συγκεκριμένα έδωσαatiflah -f -p 0 ονομα αρχείου Κάνω κάτι λάθος? Νόμιζα ότι έφταιγε γενικά τα μοντέλα της sapphire όχι μόνο η δικιά μου κάρτα. Τι γκαντεμιά είναι αυτή ρε παιδιά? Τι μπορει να φταιει? edit: palawiaris θες να δοκιμάσεις αυτό που έφτιαξα και να μου πεις αν δουλεύει σε σενα? κατέβασέ το απο εδώ http://www.megafileupload.com/en/file/41961/checksum.html Αργησα λίγο να επανέρθω,Λοιπόν δεν δούλεψε καθόλου,δεν έβλεπες τίποτα από τα πιξελιάσματα. Τελικά κρατάω το δικό του μιας και με τα πειραγμένα από όσα έπιασαν ή κλείδωνε κάπιο μενού ή με υπερχρόνισμα κέρδιζα καμιά 300 πόντους στο 3dmark 2001 και 10 βαθμούς επάνω η θερμοκρασία Δεν πειράζει.Thx πάντως
EddieObscurant Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Φίλε nekroma εννοείται ότι με hexeditor κάνω τις αλλαγές. Φίλε palawiaris κατάλαβα τι γίνεται και το έφτιαξα το πρόβλημα με το checksum. Ανέβασε το bios σου, και πες μου τι συχνότητες θές να έχεις (σ'αυτές που είσαι 100% σταθερός) και θα σου το φτιάξω. Τις στροφές απ'το ανεμηστηράκι δεν ξέρω να τις αλλάζω οπότε θα έχεις τις αρχικές που είχες. Αν θές κατέβασε απο δω http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.computerbase.de/forum/showthread.php%3Ft%3D372893&hl=en&langpair=de|en&tbb=1&ie=utf-8 το προγραμματάκι και δες αν δουλευει σήμερα το βρήκα αλλά δεν έχω χρόνο να το δοκιμάσω γιατί ήρθε η καινούρια μητρική μου επιτέλους abit ix38-quadgt.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.