Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Format!!!!

crazzyyhuhuh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά.

Ξεκινώ το πρώτο μου post σε αυτό το forum με την εξής ερώτηση....

Θα ήθελα να μου πείτε πώς μπορώ να κάνω Format το pc μου. Έχω το cd των windows αλλά ποτέ δεν χρειάστικε να το κάνω format ο ίδιος. Το πρόβλημα είναι οτί τώρα δεν μπορώ να το αποφίγω γιατί μου λέει οτι λίπει ένα αρχείο απο το System32, παιδιά σας παρακαλώ όποιος ξέρει πως μπορώ να το κάνω ας κάνει ένα reply εδώ.

Ευχαριστώ,

Crazzyyhuhuh

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους!!

Επειδή και εγώ θέλω να κάνω φορματ το λαπτοπ μου, έχω τα γουιντοους σε σιντι , μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Ας πούμε τα 2-3 πρώτα βήματα!! δεν έχουμε όλοι φίλους να ξέρουν, να μπορούν και να έχουν την διάθεση να μας βοηθήσουν. Ας προσπαθήσουμε μόνοι μας και αν δεν τα καταφέρουμε τότε το πάμε σε ειδικούς!

Όποια βοήθεια δεκτή!! Ευχαριστώ!

Δημοσ.

1. Πρώτα από όλα θα πρέπει να μπούμε στο BIOS (αυτό θα γίνει αφού κάνουμε επανεκκίνηση και πατήσουμε το πλήκτρο Delete ή F8 ). Στο BIOS θα ορίσουμε το σύστημα να κάνει boot από το DVD/CD-drive. Αποθηκεύουμε τις ρυθμίσεις μας με το F10 συνήθως και είμαστε πια έτοιμοι να προχωρήσουμε...

2. Αφού έχουμε ήδη βάλει το CD των Windows XP στο DVD/CD-drive, ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση μετά και την αποθήκευση των ρυθμίσεων στο BIOS.

3. Μας βγάζει αργότερα μια μαύρη οθόνη που θα πρέπει να πατήσουμε ένα (οποιοδήποτε) πλήκτρο, για να κάνει boot από το CD.

4. Στη συνέχεια, ο υπολογιστής θα φορτώσει τα αρχεία εγκατάστασης. Αυτό θα πάρει μερικά λεπτά.

5. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, μας βγάζει σε ένα menu και μας καλωσορίζει στην εγκατάσταση των Windows XP. Πατάμε Enter και συνεχίζουμε.

6. Στην επόμενη οθόνη θα συναντήσουμε το Windows XP Licensing Agreement. Το διαβάζουμε προσεχτικά και αφού συμφωνήσουμε με τους όρους, πατάμε F8.

7. Στη συνέχεια θα προετοιμάσουμε το σκληρό μας δίσκο για να κάνουμε την εγκατάσταση των Windows XP. Εδώ βλέπουμε μια λίστα με τους σκληρούς δίσκους και τα partitions που έχουμε κάνει.

8. Τώρα πατάμε το πλήκτρο D για να διαγράψουμε το partition (έτσι θα διαγραφούν και όλα τα δεδομένα που είχαμε προηγουμένως, για αυτό καλό είναι να έχουμε κάνει από πριν ένα back-up, να έχουμε δηλαδή αποθηκεύσει τα δεδομένα μας σε CD ή DVD ). Tο Windows Setup θα μας προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο διαγραφής του partition και αφού συμφωνήσουμε πατάμε Enter.

9. Για να ολοκληρώσουμε τη διαγραφή πατάμε L. Αφού μας βγάλει την παρακάτω οθόνη

10. Θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη οθόνη (στη λίστα με τα partitions και το σκληρό δίσκο). Θα δούμε στη λίστα ένα Unpartitioned space το οποίο εμείς θα το επιλέξουμε και θα πατήσουμε το πλήκτρο C για να δημιουργηθεί ένα νέο partition.

11. To Windows Setup θα μας ρωτήσει για το μέγεθος του partition. Πατάμε Enter και συνεχίζουμε...

12. Για μια ακόμη φορά θα επιστρέψουμε στη λίστα με τα partitions (εδώ C: ). Αφού επιλέξουμε το partition που θέλουμε να εγκαταστήσουμε τα Windows XP, πατάμε Enter.

13. Τώρα θα επιλέξουμε ποιο file system επιθυμούμε. Θα επιλέξουμε NTFS file system (διαφορετικά quick). Πατάμε Enter και συνεχίζουμε...

14. Το Windows Setup θα πραγματοποιήσει format στο partition. Μετά από αυτό το στάδιο ο σκληρός δίσκος θα είναι ολοκληρωτικά άδειος.

15. Τώρα το Windows Setup θα αντιγράψει κάποιους φακέλους και αρχεία από το CD, που είναι απαραίτητα για να αρχίσει η εγκατάσταση των Windows XP. Αυτό θα πάρει μερικά λεπτά.

16. Όταν τελειώσει και αυτή η διαδικασία το Windows Setup θα κάνει restart στον υπολογιστή. Μην πατήσετε τίποτα. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα για να κάνει το restart από μόνο του.

17. Μετά από όλα αυτά θα αρχίσει η εγκατάσταση των Windows XP. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να εγκατασταθούν, θα είναι 40-60 λεπτά. Θα χρειαστεί να κάνετε μόνο μερικές επιλογές, καθώς και να βάλετε ημερομηνίες και το serial number και τα υπόλοιπα...Καλή δουλειά.

:-):-)

Δημοσ.

Υπήρχε σε κάποια άλλη κατηγορία το θέμα αυτό? εννοώ για φορμάτ? Αν ναι συγγνώμη που σας κούρασα από εδώ, ίσως να έπρεπε να ψάξω λίγο παραπάνω αλλά είδα και το άλλο παιδί να έχει την ίδια απορία και παρασύρθηκα!

ευχαριστώ πολύ, και νομίζω ότι σε ευχαριστεί και εκείνος!!

φιλιά πολλά!!!

Δημοσ.

Φίλε hackermon1 έκανα ακριβώς ότι έγραψες στα πρώτα βήματα, αλλά κατι γίνετε και όταν έρχετε να πατήσω το πρώτο Enter δηλαδή οταν αρχίζει και μου λέει αυτό.

Καλωσορίσατε στο πρόγραμμα Εγκατάστασης.

Αυτό το τμήμα του προγράμματος εγκατάστασης προετοιμάζει την εκτέλεση των Microsoft<R> Windows<R> XP στον υπολογιστή σας.

* Για να εγκαταστήσετε τα Windows Xp τώρα, πατήστε ENTER.

* Για να επιδιορθώσετε μια εγκατάσταση των Windows XP, χρησιμοποιώντας την Κονσόλα αποκατάστασης, πατήστε R.

* Για να κλείσετε το πρόγραμμα Εγκατάστασης χωρίς να εγκαταστήσετε τα Windows XP, πατήστε F3.

Τέλος πάντων πατάω το ENTER για να γίνει η εγκατάσταση και μου βγάζει το παρακάτω μύνημα.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν εντόπισε εγκατεστημένες μονάδες σκληρού δίσκου στον υπολογιστή σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι μονάδες σκληρού δίσκου και ότι είναι κανονικά συνδεδεμένες με τον υπολογιστή σας και ότι τυχόν ρυθμίσεις παράμετρω υλικού σχετικές με το δίσκο είναι σωστές. Μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε διαγνωστικό ή πρόγραμμα εγκατάστασης το οποίο να παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Η Εγκατάσταση δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί.

Για να τερματίσετε την εγκατάσταση, πατήστε F3.

Ε και εγώ πατάω F3 και κάνει restart και μετά ξανά τα ίδια, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις σε αυτό;

Ευχαριστώ πάντος για το ενδιαφέρον σου :)!

Δημοσ.

Προφανως ο δίσκος σου είναι SATA κι όχι ATAPI (δες τις διαφορές στο google/google images),και χρειάζεται να βάλεις 1 δισκέτα με τον σχετικό driver(που καλώς εχόντων των πραγμάτων υπήρχε μαζί με ό,τι άλλο υιλκό σου δώσανε με την αγορά του υπολογιστή) στο floppy drive,και να πατήσεις το f6 όταν σου ζητηθεί(με την πρώτη μπλε οθόνη),και ν ακολουθήσεις τις οδηγίες για να φορτώσει τον driver για τον sata controller της motherboard...

Αν πάλι τέτοια δισκέτα δεν βλέπεις να έχεις,έλα και τα ξαναλέμε...

Δημοσ.

Παιδιά με πολύ ώρα και βάσανα έκανα το Format επιτέλους, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας, εάν ξαναεμφανιστεί κανένα άλλο πρόβλημα θα Postarw σε ανάλογο Topic.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κάτσε ρε παλικάρι.Εσύ καλά το έκανες δεν λές και σε εμάς τι έκανες και το πέρασες το πρόβλημα για να ξέρουμε....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...