Προς το περιεχόμενο

Βοηθηστε με να εγκαταστησω Vista και Ubuntu στο ιδιο PC.

.::NikoS::.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατεβασα το Ubuntu 7.10 και βλεπω πως ειναι ωραιο... Θελω να το εγκαταστησω σε αλλο partition και να εχω μαζι Vista και Ubuntu. Εβγαλα καποιες φωτογραφιες στα σημεια που κολλησα:

Screenshot-.png

Και μετα επελεξα Διαχειρηση με το χέρι και βγηκε αυτο:

Screenshot--1.png

Εχω 2 σκληρους και δυο partition στο καθε δισκο. Συνολο 4 partition. Στο ενα θελω Vista και σε καποιο αλλο Ubuntu. Γινεται? Και εαν ναι, πως μπορω να το κανω? Δεν θελω να χασω τιποτα απο τα αλλα partition. Μονο απο το ενα partition δεν με νοιαζει οτι και να χασω, εξαλλου καπου πρεπει να μπουν αυτα, Οποτε με αλλα λογια εχω ενα αδειο partition των 30GB

Ζητω συγγνωμη εαν υπαρχει παρομοιο θεμα, αλλα ειμαι πολυ βιαστικος αυτη τη στιγμη και δεν μπορω να ψαχνω.

Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη εαν σας κουρασα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sda1 και sda2 είναι τα 2 partition που έχεις στον πρώτο δίσκο.

sdb1 και sdb2 επίσης είναι τα 2 partition του 2ου δίσκου σου.

Δεν ξέρω που βρίσκονται τα vista (υποθέτω πως είναι εγκατεστημένα στο 1ο partition του 1ου δίσκου) αλλά πολλά έχουν δει τα μάτια μας επομένως πριν από οποιαδήποτε εγκατάσταση κάνε και ένα backup τα σημαντικά δεδομένα σου (σε κάποιο DVD disk και όχι στον 2ο δίσκο!!!).

BTW, καλώς ήρθες στο LINUX...

Το 30GB partition που θα εγκαταστήσεις το Linux θα το χωρίσεις ως εξής:

23GB με σύστημα reizerfs ή ext3 τα οποία θα τα κάνεις να δείχνουν στο "/home"

6 GB με σύστημα reizerfs ή ext3 που θα δείχνουν στο "/"

1 GB swap.

Το 1 GB swap είναι στην τύχη γιατί δεν ξέρω πόση ram έχεις. Αν έχεις μπόλικη και 256 MB που σου προτείνεται μια χαρά είναι.

Αν θέλες να είναι πιο απλή η διαδικασία, αλλά πιο δύσκολη σε περίπτωση που θελήσεις να κάνεις format κάποια στιγμή και να ξαναπεράσεις το Linux, απλά ενώνεις τα δύο πρώτα partitions που σου είπα. Φτιάχνεις δηλαδή ένα μόνο partition το οποίο θα έχει 29 GB και θα δείχνει στο "/"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...