privateer Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Οι οθόνες στο μέλλον θα έρχονται σε επαφή με το μάτι. Μηχανικοί στις ΗΠΑ ανέπτυξαν έναν πειραματικό φακό επαφής με ενσωματωμένα κυκλώματα, φωτάκια και ασύρματους δέκτες, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προσωπική οθόνη για κάθε χρήση. Η εμπορική αξιοποίηση της τεχνολογίας απέχει σίγουρα πολλά χρόνια, ωστόσο οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον οραματίζονται ήδη φακούς για οδηγούς και πιλότους που προβάλλουν στο μάτι τις ενδείξεις των οργάνων, φακούς για βιντεοπαιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, ή ακόμα και φακούς για σερφάρισμα σε ιστοσελίδες που κανείς άλλος δεν μπορεί να δει. Κοιτώντας μέσα από τον φακό, ο χρήστης θα βλέπει δεδομένα και εικόνες που προβάλλονται ως υπερέκθεση πάνω στον πραγματικό κόσμο, εξηγούν σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου ο καθηγητής Μπάμπακ Πάρβιζ και ο μεταπτυχιακός φοιτητής Χάρβεϊ Χο. Το πρωτότυπο της συσκευής περιλαμβάνει τυπωμένα κυκλώματα, κόκκινες φωτοδιόδους (LED) και μια κεραία ραδιοκυμάτων. Μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί σε κουνέλια, τα οποία ανέχονται το φακό στο μάτι για 20 λεπτά κάθε φορά χωρίς να ενοχλούνται ιδιαίτερα. Η κατασκευή του φακού αποδείχθηκε σημαντική τεχνική πρόκληση, καθώς τα υλικά και οι μέθοδοι παραγωγής των κυκλωμάτων είναι ασύμβατα με τα οργανικά πολυμερή που χρησιμοποιούνται στους φακούς επαφής. Τα κυκλώματα δημιουργήθηκαν ξεχωριστά από μεταλλικά στρώματα εξαιρετικά μικρού πάχους και στη συνέχεια συνδέθηκαν στις κατάλληλες υποδοχές πάνω στο φακό, μέσω μιας διαδικασίας «αυτοσυναρμολόγησης» που βασίζεται σε τριχοειδείς δυνάμεις, όπως αυτές που σπρώχνουν προς τα πάνω το νερό στις ρίζες των φυτών. Πολλές προκλήσεις και εμπόδια δυσκολεύουν ακόμα το εγχείρημα. Ένα πρόβλημα είναι η πηγή ενέργειας που θα τροδοφοτεί τον φακό. Η κεραία του πρωτότυπου μπορεί να λαμβάνει ασύρματα ενέργεια από κοντινούς πομπούς ραδιοκυμάτων. Η λύση αυτή είναι απίθανο να επαρκεί, και οι επιστήμονες θα ήθελαν να πειραματιστούν και με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά στοιχεία. Ένα άλλο βασικό πρόβλημα είναι η ποιότητα της εικόνας στις μελλοντικές συσκευές, καθώς το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να εστιάσει τόσο κοντά, σε εικόνες που προβάλλονται πάνω στον κερατοειδή. Ωστόσο οι ερευνητές ελπίζουν να χειριστούν και να κατευθύνουν το φως ώστε η καθαρή εικόνα να φαίνεται να αιωρείται σε απόσταση μερικών μέτρων. Πηγή: news.in.gr
ArisG88 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Ενδιαφερον και ωραιο αλλα πολυ μακρια το βλεπω ακομα
greeneye Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 σε λιγο θα σε βλεπουν στην παραλια απο χιλιομετρα και χωρις καν κιαλια και θα ζουμαρουν κιολας! μετα ξερετε... se DVD !!!!
FaTaL_ErrOr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Πάρα πολύ ενδιαφέρον... Τα δεδομένα από που σκτα θα τα ρουφάει για να τα προβάλει?
ErrOr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 πρώτα θα δούμε τους υπερκομάντος της μαμάς Αμερικής στον 25 πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και μετά θα τα δούμε(όποτε τα δούμε) στην αγορά. Έχουμε ακόμα.
V for Vagelis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Κοίτα να δεις... και συζητούσαμε με κάτι φίλους πρόσφατα για τις δυνατότητες των φακών επαφής στο μέλλον... δε πέσαμε και πολύ έξω, μόνο στο nightvision... αλλά ποτέ δε ξέρεις...
dio3 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Τα δεδομένα από που σκτα θα τα ρουφάει για να τα προβάλει?Θα έχεις κ ένα wifi φορεμένο κολιέ..
qsis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 να τα χαμε τωρα για κανα σκονακι στις σχολες..(ολο το βιβλιο:lol::lol:)
V for Vagelis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 να τα χαμε τωρα για κανα σκονακι στις σχολες..(ολο το βιβλιο:lol::lol:) lol... όντως, υπάρχει περίπτωση να βρούμε κανα τέτοιο φακό μέχρι την επόμενη βδομάδα;
21century Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Είναι η τεχνολογία της επόμενης δεκαετίας μαζί με άλαλ ωραία που θα δούμε...
DrLo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 - Πως βρίσκει το πάνω-κάτω η οθόνη ? - Όταν ανοιγοκλίνεις τα μάτια σου πρέπει να ξαναρυθμίσεις την οθόνη ?
michael92 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Αρκετά καλή ιδέα, το θέμα είναι πως θα χειριζόμαστε το τι θα προβάλει... Με κάποιο control όπως το πληκτρολόγιο του pc ή ακόμα και με τη σκέψη μέσω chip στον εγκέφαλο. Το δεύτερο μου ακούγεται αρκετά καλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα