Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H Rainbow (Αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα) γιατί δίνει μόνο 1 χρόνο εγγύηση για τα προιόντα;Είναι μάγκες αυτοί;

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
H Rainbow (Αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα) γιατί δίνει μόνο 1 χρόνο εγγύηση για τα προιόντα;Είναι μάγκες αυτοί;

και 10 μερες να σου δωσουν,και να το υπογραψεις σε χαρτι,δεν δεσμευεσαι.Αγοραζεις κανονικα και αν χρειαστεις εγγυηση τους την ζητας.ΣΟυ λενε οχι?ΠΑς σε ΙΝΚΑ και συνηγορο καταναλωτη και εισαι τζετε.

υγ:Μην πεταχτει κανεις και ρωτησει αν η 2ετης εγγυηση ισχυει και στα φαγωσιμα ε?

Δημοσ.
ΣΟυ λενε οχι?ΠΑς σε ΙΝΚΑ και συνηγορο καταναλωτη και εισαι τζετε.

Και μεχρι να βγαλεις ακρη , αν βγαλεις , μενεις χωρις να εχεις κατι που πιθανον χρειαζεσαι αμμεσα για χρηση.

Χωρις νομο να εφαρμοζοντε αμμεσα οι νομοι δεν γινεται τιποτα.Αν παρουν "κεφαλια" σε μερικους που δεν τους εφαρμοζουν θα διορθωθουν ολα.

Δημοσ.
Χωρις νομο να εφαρμοζοντε αμμεσα οι νομοι δεν γινεται τιποτα.Αν παρουν "κεφαλια" σε μερικους που δεν τους εφαρμοζουν θα διορθωθουν ολα.

ναι εχεις δικιο.αλλα τα προστιμα που πεφτουν μετα απο καταγγελιες δεν πιστευω να αφηνουν ασυγκινητους τους επιχειρηματιες.γιαυτο,στην πρωτη στραβη,εφοσον τσεκαρισμενα εχουμε δικιο,αμεσως καταγγελιες !

Δημοσ.
ναι εχεις δικιο.αλλα τα προστιμα που πεφτουν μετα απο καταγγελιες δεν πιστευω να αφηνουν ασυγκινητους τους επιχειρηματιες.γιαυτο,στην πρωτη στραβη,εφοσον τσεκαρισμενα εχουμε δικιο,αμεσως καταγγελιες !

Μαλλον το οικονομικο κοστος για αυτους απο τυχον προστιμα ειναι μικροτερο απο το να σεβονται τις υποχρεωσεις τους για παροχη 2ετους εγγυησης.

Δημοσ.
η νομοθεσια που αναφερεται στο θρεντ εδω ειναι ακριβως αυτη που θεσπιστηκε βασει αυτων των οδηγιων, :)

Ξέρω τι αναφέρεται στο thread.

Εγώ το ξεκίνησα για να ενημερωθείτε όλοι.

Και το ξαναλέω:

Μη μασάτε!!!

Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα επικαλεστείτε το νόμο, την οδηγία της ΕΟΚ, απειλείστε αν χρειαστεί και σίγουρα θα δικαιωθείτε.

Υπενθυμίζω πως όσες φορές μου έτυχε "έβγαλα" άκρη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Απλά αυτοί λένε ότι λένε περί εγγυήσεων κτλ και όποιος εγείρει αξιώσεις ...κάνουν πίσω.

Μήπως πόσοι θα είναι αυτοί που γνωρίζουν τα δικαιώματά τους? Προφανώς οι λιγότεροι όπως παντού και πάντα.

Δημοσ.

επειδη θελω να παρω εναν εξωτερικο σκληρο,θα ηταν καλο να τους πω απτην ημερα της αγορας οτι ξερετε ολα καλα εσεις δινετε 1 χρονο εγγυηση αλλα εγω θελω 2 συμφωνα με το νομο ταδε ή αμα χαλασει στον εναμιση να απαιτησω αντικατασταση/επισκευη?

Δημοσ.
επειδη θελω να παρω εναν εξωτερικο σκληρο,θα ηταν καλο να τους πω απτην ημερα της αγορας οτι ξερετε ολα καλα εσεις δινετε 1 χρονο εγγυηση αλλα εγω θελω 2 συμφωνα με το νομο ταδε ή αμα χαλασει στον εναμιση να απαιτησω αντικατασταση/επισκευη?

:lol::lol: ...σαν να τους λες "εγω το ξερω οτι ειστε ζαβολιαρηδες αλλα δεν μασαω"....

το πεις δεν το πεις τα ιδια δικαιωματα εχεις,μην σε απασχολει.

Δημοσ.
Και μεχρι να βγαλεις ακρη , αν βγαλεις , μενεις χωρις να εχεις κατι που πιθανον χρειαζεσαι αμμεσα για χρηση.

Aκριβώς αυτό.Κι εμένα αυτή η τακτική της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας μου βάζει φρένο στο να αγοράσω κάτι από τα προϊόντα της Apple.Τι να το κάνω αν το πάρω κ μου χαλάσει στον 1,5 χρόνο κ παλεύω μετά με αντιπροσωπείες.Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει αν εφαρμόζεται.Εγώ πάντως το θεωρώ ΘΡΑΣΟΣ να φιγουράρει στα site το "1 ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ" από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.:mad::mad:

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθειά σας και την γνώμη σας για το αν με έπιασαν κορόιδο.

Σήμερα το πρωί πήγα στα Multirama Θεσσαλονίκης για ένα laptop μιας και είχα επιδότηση από το υπουργείο μέσω του προγράμματος "Δες την Ψηφιακά", 400 ευρώ. Λέω στον πωλητή ότι δίνω μέχρι 200 ευρώ ακόμη και άρα παίρνω laptop μέχρι 600 ευρώ. Οπότε μου λέει ότι τους έχουν τελειώσει τα φτηνά laptop και δεν υπάρχει κάτι εκτός από ένα ACER που όμως έχει 1 χρόνο εγγύηση (!!!) και πρέπει να αγοράσω μία επέκταση εγγύησης για ακόμη ένα χρόνο για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τα 400 ευρώ από το υπουργείο και μαζί με αυτήν βγαίνει 618 ευρώ.

{Σημείωση: Για να έχεις το δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις τα 400 ευρώ που δίνει το υπουργείο πρέπει το Laptop που θα αγοράσεις να έχει τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση.}

Με το που μου λέει 1 χρόνο εγγύηση αμέσως του λέω ότι εγώ ξέρω ότι οποιοδήποτε προϊόν διακινείται στην χώρα μας πρέπει να έχει 2 χρόνια εγγύηση και πώς γίνεται αυτό να έχει 1;;; Μου απαντάει λέγοντας ότι υπάρχουν κάποια παραθυράκια στον νόμο και τα εκμεταλεύεται η Acer και δίνει το συγκεκριμένο laptop με 1 χρόνο εγγύηση. Δυστυχώς επειδή το χρειαζόμουν άμεσα αναγκάστηκα να το αγοράσω και έτσι τα έδωσα τα έξτρα λεφτά για την επέκταση εγγύησης.

Ερώτηση: Με έκλεψαν; Έπρεπε να απαιτήσω 2 χρόνια εγγύηση χωρίς να πληρώσω ευρώ παραπάνω;

Δημοσ.

Δεν ισχυει κανενα παραθυρακι φιλε μου. Στο λεω γιατι ειχε καει στο 1.5 χρονο το playstation 2 ενος ανιψιου μου, και τα ιδια μου ελεγε η κεντρικη αντιπροσωπεια της sony εδω στην Ελλαδα.

Αφου ακουσανε λεξουλες οπως ΙΝΚΑ,Γραματεια καταναλωτη, και Ινσομνια, σπευσανε αμεσως να μου το αλλαξουνε :)

Σε περιπτωση που θες το νομιμο δικαιωμα σου, πηγαινε απο δευτερα στο καταστημα και απαιτησε την πληρη επιστροφη των χρηματων σου. Στην περιπτωση που σου αρνηθουν να επιστρεψουν τα χρηματα σου, επικοινωνησε ειτε με την γενικη γραματεια καταναλωτη ( http://www.efpolis.gr/ ), ειτε με το ΙΝΚΑ ( http://www.inka.gr/ )

Εχω ερθει προσωπικα σε επικοινωνια και με τους δυο, οπως και εχω κανει και καταγγελιες για παρομοια περιστατικα και παντα βγηκα κερδισμενος.

Σε περιπτωση οπου υπαρξει περαιτερω προβλημα, κανε τον κοπο και ανοιξε ενα θεμα περιγραφοντας το προβλημα σου. Οι εταιριες λατρευουν να βλεπουν την ξεφτιλα και τα ρεζιλικια τους σε κοινη θεα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε μία συνομιλία μου με τα Multirama και αρνήθηκαν να μου επιστρέψουν τα έξτρα 19,99 ευρώ που έδωσα για επέκταση εγγύησης.

Μίλησα και με την Γενική γραμματεία καταναλωτών και μου είπαν ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμα αυτός ο νόμος στην Ελλάδα και για τις εγγυήσεις ισχύει αυτό που δίνει ο κατασκευαστής. Όμως σύμφωνα με την εφημερίδα της κυβέρνησης ο νόμος αυτός έχει ψηφιστεί και αναφέρει ότι:

Άρθρο 554

Παραγραφή

Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά.

Εφόσον έχει γραφτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης δεν είναι ψηφισμένος νόμος; Στην γενική γραμματεία γιατί μου είπαν ότι δεν έχει εφαρμοστεί;Τι σημαίνει αυτό;

Επεξ/σία από JRIXM8
Δημοσ.

Σημαινει οτι καποιος βαριεστημενος υπαλληλος, οπου χωθηκε εκει μεσα βυσματικα, βαριοταν να σου μιλησει.

Εχει τυχει να μιλησω και εγω με υπευθυνη στη γενικη γραματεια καταναλωτη οπου δεν ηξερε που της πανε τα τεσσερα, και καπακι τηλεφωνησα στο ΙΝΚΑ οπου και βρηκα ακρη.

Επικοινωνησε με το ΙΝΚΑ και περιεγραψε το προβλημα σου, και απαντησε εδω για την εξελιξη του προβληματος.

Δημοσ.
....Ερώτηση: Με έκλεψαν; Έπρεπε να απαιτήσω 2 χρόνια εγγύηση χωρίς να πληρώσω ευρώ παραπάνω;

Δεν είναι τα 20 ευρώ που έδωσες αλλά η εξαπάτηση από το κατάστημα που όπως φαίνεται γνωρίζουν τη νομοθεσία και κάνουν ότι μπορούν για να την παρακάμπτουν.

Πήγαινε τη Δευτέρα με τη νομοθεσία και την εγκύκλιο που σας έχω δώσει (αυτά που παραθέτει και ο paredwse προηγουμένως) και "ξεσήκωσε όλη τη γειτονιά" για να καταλάβουν τι εστί να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Πες τους επιπλέον πως μίλησες με καταναλωτικές οργανώσεις και πως σε καλύπτουν.

...Και επειδή δεν πρόκειται να σου δώσουν χρήματα πίσω να ζητήσεις επέκταση εγγύησης για τρίτο χρόνο.

Ταυτόχρονα επικοινώνησε με την ACER και εξήγησε και σε αυτούς το πρόβλημα. Όταν κάποια στιγμή επικοινώνησα μαζί τους εγώ μου είπαν πως είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τη νομοθεσία και πως έχω δύο χρόνια εγγύηση σε αντίθεση με ότι λένε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...