Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για να καταφυγεις εκει θελεις μια περιουσια !!!!

Οι μαζικές προσφυγές μειώνουν το κόστος σε ελληνικά επίπεδα. ;)

Γιατί δεν βγαίνει ο paredwse στο τηλέφωνο? :P

Δημοσ.

Οι μαζικές προσφυγές μειώνουν το κόστος σε ελληνικά επίπεδα. ;)

Γιατί δεν βγαίνει ο paredwse στο τηλέφωνο? :P

Αντε να βρεις αλλους με το ιδιο προβλημα για ομαδικη προσφυγη.

Ο paredwse καπου θα λιαζεται !!! :confused:

Δημοσ.

Πολύ εύκολα. Άνοιξε ένα thread εδώ μέσα για ομαδική προσφυγή και θα εκπλαγείς με τον κόσμο που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. ;)

Δημοσ.

Πολύ εύκολα. Άνοιξε ένα thread εδώ μέσα για ομαδική προσφυγή και θα εκπλαγείς με τον κόσμο που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. ;)

Ιδιο προβλημα για ιδιο "υλικο" απο ιδιο πωλητη ?

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιο πρόβλημα και ίδιο υλικό, αρκεί να είναι από ίδιο πωλητή. (e-shop, εύκολο :P)

Το θέμα μας είναι η μη τήρηση της διετούς εγγύησης, όχι το πρόβλημα αυτό καθεαυτό.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά τί γίνεται με αυτό το θέμα? Θέλω να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα από το eshop στο οποίο δίνεται 1 έτος εγγύησης.  Έστειλα μήνυμα στο eshop παραθέτοντάς τους την σελίδα της ΕΕ που αναφέρει τα υποχρεωτικά 2 χρόνια εγγύησης, και με παρέπεμψαν στο Ν. 3043/2002 όπου αναφέρεται Η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ειδικά, για τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής.

Οπότε μάλλον το μπούλο. Ξέρετε τί συμβαίνει τελικά?

• Like 1
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθαβω το θεμα για την εξης απορια.........Ενα προιον π.χ. οθονη υπολογιστη,πληκτρολογιο,τηλεοραση,ψυγειο κ.λ.π. οταν το αγοραζω για επαγγελματικη χρηση(με τιμολογιο) εχει λιγοτερη εγγυηση απ'οτι αν το αγορασω σαν ιδιωτης(απλη αποδειξη)?

Υπαρχει κανενας νομος που να το αναφερει το συγκεκριμενο?

Επισης αντιμετωπισα ακομη ενα θεμα τελευταια και μου ανεφεραν οτι αγοραζοντας ενα προιον με τιμολογιο(υποτιθεται επαγγελματικη χρηση) οι εταιριες δεν σου παρεχουν καθολου εγγυηση.

Ισχυει κατι τετοιο?Μηπως αλλαξε τιποτα σε κανεναν νομο γιατι δεν βρηκα κατι.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επειδη δεν προλαβαινω σημερα να διαβασω ολο αυτο το νημα..
συνεχιζω εδω τις ερωτησεις που ξεκινησα στο νημα με τις αγορες λαπτοπ:

η 2ετης εγγυηση υποχρεωνει το καταστημα ή τον κατασκευαστη;;
ποιανου εκ των 2 ειναι υποχρεωση και ποιος απο τους 2 το αρνειται;
γιατι συνηθως τα μαγαζια λενε οτι τοσο δινει ο κατασκευαστης..

Προτεινειτε να το ζηταμε κατα την αγορα ή αν τυχει προβλημα στο δευτερο χρονο;;;

Επειδη θα αγορασω λαπτοπ αυτες τι μερες, και ολα τα υποψηφια δινουν 1 χρονο, μηπως ειναι καλυτερο πριν αγορασω να στειλω ενα e-mail στο μαγαζι και να το απαιτησω;;
και αυτοι πως θα μου δωσουν γραπτη επιβεβαιωση; αφου συνηθως σου λενε οτι η αποδειξη ειναι εγγυηση και δεν γραφει πουθενα για ποσο ισχυει...

οταν πριν ενα μηνα αγορασα το Asus Transformer Book T100 απο το you.gr μου ειχαν πει οτι ειχε 2 χρονια εγγυηση, αλλα αν ειναι για εταιρικο αφμ η εγγυηση ειναι ενα χρονο.. Εδω τι ισχυει; Ο νομος λεει το ιδιο και εδω;

Δημοσ.

επειδη δεν προλαβαινω σημερα να διαβασω ολο αυτο το νημα..

συνεχιζω εδω τις ερωτησεις που ξεκινησα στο νημα με τις αγορες λαπτοπ:

η 2ετης εγγυηση υποχρεωνει το καταστημα ή τον κατασκευαστη;;

ποιανου εκ των 2 ειναι υποχρεωση και ποιος απο τους 2 το αρνειται;

γιατι συνηθως τα μαγαζια λενε οτι τοσο δινει ο κατασκευαστης..

Προτεινειτε να το ζηταμε κατα την αγορα ή αν τυχει προβλημα στο δευτερο χρονο;;;

Επειδη θα αγορασω λαπτοπ αυτες τι μερες, και ολα τα υποψηφια δινουν 1 χρονο, μηπως ειναι καλυτερο πριν αγορασω να στειλω ενα e-mail στο μαγαζι και να το απαιτησω;;

και αυτοι πως θα μου δωσουν γραπτη επιβεβαιωση; αφου συνηθως σου λενε οτι η αποδειξη ειναι εγγυηση και δεν γραφει πουθενα για ποσο ισχυει...

οταν πριν ενα μηνα αγορασα το Asus Transformer Book T100 απο το you.gr μου ειχαν πει οτι ειχε 2 χρονια εγγυηση, αλλα αν ειναι για εταιρικο αφμ η εγγυηση ειναι ενα χρονο.. Εδω τι ισχυει; Ο νομος λεει το ιδιο και εδω;

Μόνο για το τελευταίο κομμάτι, γιατί να αλλάζει ο χρόνος εγγύησης αν το πάρεις με εταιρικό αφμ?

Δημοσ.

Μόνο για το τελευταίο κομμάτι, γιατί να αλλάζει ο χρόνος εγγύησης αν το πάρεις με εταιρικό αφμ?

ελα ντε.. θα μας κουφανουν με αυτα που σκεφτονται..

Δημοσ.

παντως στο θεμα με τα πολυμηχανηματα,εκτυπωτες,σαρωτες παιζει σιγουρα καρτελ ,εφοσον ειναι γενικο το φαινομενο να δινουν σε ολα τα μαγαζια 1 χρονο εγγυηση.Δηλαδη τι αλλο πρεπει να γινει οταν το διατυμπανιζουν ετσι ολα σχεδον τα μαγαζια??

Δεν γινεται αυτεπαγγελτα να επεμβει καποιος εισαγγελεας??

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα παιδια. ξεθαβω παλι το θρεντ.

Προσπαθω να καταλαβω τι τελικα ισχυει με τις εγγυησεις.

μια γρηγορη αναδρομη σε παλαιοτερο προβλημα.

ειχα παρει ενα raspberry pib+. χαλασε στον ενα χρονο και κατι. εγω χαλαρος σκεφτομουν πως εχω ακομα καιρο στην εγγυηση και το αφηνω. επικοινωνισα κανα μηνα πριν ληξει η εγγυηση και εμαθα πως δινει το καταστημα 1 μονο χρονο. τους ειπα για τη διετια κτλ κτλ αλλα τιποτα.

Αναγκαστηκα να αντρεξω σε συνηγορο καταναλωτη. ο ιδιος ο συνηγορος μετα απο επικοινωνια με την εταιρια και με παρε δωσε κτλ κτλ μου ειπε πως οντως δεν ισχυει η διετια γιατι εισχυει αυτο που λενε για το Ν. 3043/2002 όπου αναφέρεται Η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Στην περιπτωση μου, παρολο που ημουν εκτος εγγυησης τελικα η εταιρια επικοινωνησε με τη ρασπμπερι και χαριστικα μου το αλλαξαν με νεοτερο μοντελο.

Παμε στα τωρινα. θελω να αγορασω μαι ακριβη κονσολα behringer. αγορασμενη απο ιδιωτη απο ελληνικο καταστημα. 3 μηνων. προφανως ειναι στην εγγυηση ακομα. επικοινωνισα με την μπεριγκερ ελλαδος, και μου ειπαν πως η εγγυηση ειναι 1 ετος. (για προιον 420 ευρω. γελαω).

οταν τους ρωτησα για τη διετια, μου ειπαν πως δεν την εχει αποδεχθει η Ελλαδα αυτη τη ρυθμιση του νομου (?????). Και πως αποσο γνωριζουν, λογικα σε κανα τριμηνο θα την αποδεχθει αλλα για την ωρα δεν ισχυει. και δεν ξερουν αν ισχυσει αναδρομικα.

τελικα θελω να ρωτησω. τι ισχυει βρε παιδια? ποσο μπορουν να μας κοροιδευουν με αυτη την πιθανη διαρκεια ζωης προιοντων? και ποσο και με ποιο τροπο μπορουμε να διεκδικησουμε τα δικαιωματα μας?

Δημοσ.
39 minutes ago, burnin said:

τελικα θελω να ρωτησω. τι ισχυει βρε παιδια? ποσο μπορουν να μας κοροιδευουν με αυτη την πιθανη διαρκεια ζωης προιοντων? και ποσο και με ποιο τροπο μπορουμε να διεκδικησουμε τα δικαιωματα μας?

Η ολη ιστορια και ταλαιπωρια για την νομιμη εγγυση ειναι τεραστια και κραταει πολλα χρονια.

Συμφωνα με την υπαρχουσα νομοθεσια ναι ειναι 2 χρονια η νομιμη εγγυηση, και ναι στην Ελλαδα μας κοροιδευουν κανονικα. Δες και εδω την επισημη σελιδα επι αυτου.
https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm

Τωρα για την περιπτωση σου, δοκιμασε να ερθεις σε επικοινωνια με το ευρωπαικο κεντρο του καταναλωτη.
https://www.eccgreece.gr/el/european-consumer-center-greece/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, burnin είπε

καλησπερα παιδια. ξεθαβω παλι το θρεντ.

Προσπαθω να καταλαβω τι τελικα ισχυει με τις εγγυησεις.

μια γρηγορη αναδρομη σε παλαιοτερο προβλημα.

ειχα παρει ενα raspberry pib+. χαλασε στον ενα χρονο και κατι. εγω χαλαρος σκεφτομουν πως εχω ακομα καιρο στην εγγυηση και το αφηνω. επικοινωνισα κανα μηνα πριν ληξει η εγγυηση και εμαθα πως δινει το καταστημα 1 μονο χρονο. τους ειπα για τη διετια κτλ κτλ αλλα τιποτα.

Αναγκαστηκα να αντρεξω σε συνηγορο καταναλωτη. ο ιδιος ο συνηγορος μετα απο επικοινωνια με την εταιρια και με παρε δωσε κτλ κτλ μου ειπε πως οντως δεν ισχυει η διετια γιατι εισχυει αυτο που λενε για το Ν. 3043/2002 όπου αναφέρεται Η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Στην περιπτωση μου, παρολο που ημουν εκτος εγγυησης τελικα η εταιρια επικοινωνησε με τη ρασπμπερι και χαριστικα μου το αλλαξαν με νεοτερο μοντελο.

Παμε στα τωρινα. θελω να αγορασω μαι ακριβη κονσολα behringer. αγορασμενη απο ιδιωτη απο ελληνικο καταστημα. 3 μηνων. προφανως ειναι στην εγγυηση ακομα. επικοινωνισα με την μπεριγκερ ελλαδος, και μου ειπαν πως η εγγυηση ειναι 1 ετος. (για προιον 420 ευρω. γελαω).

οταν τους ρωτησα για τη διετια, μου ειπαν πως δεν την εχει αποδεχθει η Ελλαδα αυτη τη ρυθμιση του νομου (?????). Και πως αποσο γνωριζουν, λογικα σε κανα τριμηνο θα την αποδεχθει αλλα για την ωρα δεν ισχυει. και δεν ξερουν αν ισχυσει αναδρομικα.

αγορασε απο αλλη εταιρεια ή αλλη χωρα

Αφου εχει ενσωματωθει η οδηγια στο ελληνικο δικαιο με νομο απλα σε κοροιδευουν,εχει ποσταριστει και ο σχετικος νομος που την ενσωματωνει στο ιδιο thread

Στην κονσολα της μπεριγκερ παει η απαντηση δεν ξερω γιατι δε με αφηνει

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...