manosfr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 καλησπερα παιδια..εδω και περιπου 6 μηνες ειμαι κατοχος ενος εξωτερικου σκληρου western digital 320gb .τα πραγματα δεν μου πηγαν καλα απτην αρχη.οταν τον πηρα δεν ανοιγε και μ εκανε κολπα.τελικα με τα πολλα τον αλλαξα με αντικατασταση. εδω και 6 μηνες βρισκομαι στην αγγλια για σπουδες.μαζι με το λαπτοπ εχω και τον σκληρο.για να δουλεψει απλα τον βαζω στην πριζα και ολα καλα.αν ομως τον βαλω στην πριζα και μετα που τον βγαλω θελησω ξανα να τον βαλω τοτε δεν δουλευει.ειχα συμβιβαστει με αυτην του την ιδιαιτεροτητα.ολα καλα.τον γεμιζα.σημερα εκανα φορματ και πηγα να τον ανοιξω για να μεταφερω καποια αρχεια.το αποτελεσμα?? εκανε τι τικ τικ τικ.σαν να μην μπορουσε να παρει στροφες να γυρισει.παιδια καποια βοηθεια..εκτος τις ανεκτιμιτης αξιας φωτογραφιες που εχω μεσα θα χασω παρα πολλες σημαντικες εργασιες και παρουσιασεις μου.ειναι νεκρος?μπορω να κανω κατι??αν βγαλω τον σκληρο και τον συνδεσω σε ενα σταθερο υπολογιστη? ευχαριστω και περιμενω τις απαντησεις σας
stefanos_79 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Πριν αρχισεις τα χειρουργια δοκιμασε να τον λειτουργησεις με διαφορετικο τροφοδοτικο μηπως και αυτο προκαλει την όλη κατασταση.Αν το ειχες παντα στην μπριζα πολυ πιθανο να τα επαιξε το καημενο.Εγω εχω καψει 2 τροφοδοτικα απο εξωτερικους γιατι απλα βαριομουνα να πατησω το on/off απο το πολυμπριζο.
manosfr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 το οτι κατι παιζει με το τροφοδοτικο το ξερω.δεν τον ειχα ποτε μονιμα συνδεμενω. απο την αρχη με παραξενεψε το οτι μια φιλη μου που ειχε τον ιδιο ακριβως με εμενα τον ειχε στην πριζα και πατουσε το πρασινο κουμπακι που φωτιζεται.ετσι ανοιγε ο σκληρος. εμενα αυτο το κουμπακι δεν κανει τιποτα γιατι πολυ απλα ειτε το παταω ειτε οχι ειναι το ιδιο. σχετικα τωρα με το καλωδιο.αναρωτιομουν και ετσι μπηκα στην διαδιακασια να συγκρινω το καλωδιο το δικο μου που δινει ισχυ στον σκληρο και της φιλης μου.αποτελεσμαα???? της φιλης μου ειχε περισσοτερη ισχυ!!τι να συμβαινει!!παιδια καποια βοηθεια?α
manosfr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Πω πω σε παρακαλω μην μου λες τετοια.εχω μεσα ολες μους τις εργασιες ολες μου τις σημειωσεις.τα παντα,δεν μ νοιαζουν τραγουδια και ταινιες.με νοιαζουν αυτα τα πραγματα.καταλαβαινεις προσωπικες στιγμες.αν βγαλω τον σκληρο και τον συνδεσω σε σταθερο?δεν θα ειναι σαν ενας κανονικος σκληρος?νομιζω οτι γινεται?
stefanos_79 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Με το καλωδιο της φιλης σου ο δισκος σου δουλευει?Αν οχι τοτε εχει προβλημα μεσα η πλακετα.Τωρα αν τον ξηλωσεις απο μεσα μπορεις να κανεις δουλεια σιγουρα,αλλά προσπαθουμε να μην φτασουμε σε αυτο το σημειο.
ArisG88 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βγαλεις τον δισκο απο το κουτι και να τον συνδεσεις στο pc ως εσωτερικο.
kanenas_0 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Γιατι τοσο μπερδεμα? Οπως φαινεται, και συμφωνηασαν κι'αλλοι, μαλλον φταιει το τροφοδοτικο. Βγαλε λοιπον τον δισκο, παρε ενα αλλο κουτι σαν το Icy Box στο Πλαισιο (η κατι αντιστοιχο στην Αγγλια), και δοκιμασε. Σταματα να προσπαθεις με το χαλασμενο τροφοδοτικο μη χειροτερεψεις τα πραγματα.
washcloud Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Μία από τις "σωστότερες συμβουλές",σου την έδωσε ο kanenas_0 : ΠΡΟΣΕΧΕ τί κάνεις από δω και πέρα,γιατί "δίσκος με προβλήματα" είναι ευαίσθητο πράγμα,και κινδυνεύεις να χάσεις το περιεχόμενο...μια και καλή. Αν όντως έχεις "αναντικατάστατα πράγματα",θα σε συμβούλευα να πας σε ΤΕΧΝΙΚΟ (θα κοστίσει,αλλά....) Αν πάλι θες να το "διακινδυνεύσεις",μπορείς όντως να τον βγάλεις από το case του και να τον συνδέσεις σε σχετικό desktop pc (make sure if its a SATA or ATA disk first).AN αναγνωριστεί κανονικά,κι αν φαίνονται όλα στα windows,κάνε τις αντιγραφές σου κι όλα καλά..(αν και φοβάμαι πως το "τικ τικ" που έλεγες ΜΠΟΡΕΙ να σημαίνει ότι χτύπησαν οι κεφαλές του δίσκου,οπότε μιλάμε ΜΟΝΟ για εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων από κει και πέρα,ή οποία ανάλογα με το τί θα κάνει για να τ' ανακτήσει,μπορεί και να σου ζητήσει ποσό που θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να τελειώσεις σπουδές,να βρεις ΚΑΛΗ δουλειά....και ΜΕΤΑ να είσαι σε θέση να το πληρώσεις(αρχίζουμε από εκατοντάδες και πάμε μέχρι κάποιες χιλιάδες-1,2,3,4 ευρώ...) Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αν αναγνωριστεί ο δίσκος από windows.Aπό κει και πέρα,αν ΔΕΝ πας σε τεχνικό,παίρνεις την ευθύνη πάνω σου(διότι όσο δουλεύει ο δίσκος,τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να "χειροτερέψει")και δοκιμάζεις να κάνεις ανάκτηση δεδομένων με software όπως το GetDataBack ή διάφορα άλλα free και μη-free που κυκλοφορούν... Good Luck anyway (..κι άλλη φορά,με το που γράφουμε κάπου "ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ" δεδομένα...κάνουμε κατ' ευθείαν κι 1 back up,είτε σε δίσκο,είτε σε cd...)
manosfr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 αχ παιδια..μολις γυρισα απο ενα παρτακι.και οπως καθομουν στο λαπτοπ λεω δεν συνδεω και τον σκληρο να ξενερωσω? τον βαζω και περναι μπροστα.αναγνωριζεται.και περασα τα σημαντικα που ειχα μεσα στο λαπτοπ.τωρα.προς το παρον φαινεται να δουλευει μια χαρα.το τροφοδοτικο ειναι σιγουρα.σε λιγο καιρο θα κατεβω ελλαδα.λετε να το παω απο εκει που το πηρα να ζητησω αντικατασταση τροφοδοτικου?το προβλημα με την φιλη μ ειναι οτι μενει σε αλλη πολη. θα παω βεβαια την αλλη εβδομαδα.αλλα μεχρι τοτε.τι να κανω.να συνεχιζω να τον χρησιμοποιω η οχι??παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες σας.
stefanos_79 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Να τον χρησιμοποιεις αλλά να μην βαζεις νεα αρχεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.