Προς το περιεχόμενο

Realtek ALC883 Audio - Noise problem

slaughter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μια Motherboard Asus P5K με ενσωματωμένη κάρτα ήχου με το τσιπάκι της realtek ALC883. Σε γενικές γραμμές ο ήχος είναι απαράδεκτος. Χρησιμοποιώ stereo ηχεία (όχι 5.1, 7.1 κ τέτοια). Το βασικό πρόβλημα είναι οτι ακούγετε ένας εκνευριστικός θόρυβος σαν ηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη (low pitch noise θα το έλεγα). επίσης όταν βλέπω κάποιο video κάποιοι ήχοι ακούγονται τρεμουλιαστά. ξέρω ότι δεν είναι δυνατό να σας το περιγράψω με λόγια....

έβαλα καινούργιους codecs, drivers αλλά κ πάλι τίποτα....

Κανείς καμιά ιδέα ???

Δημοσ.

>>Για δοκήμασε να αλλάξεις ηχεία μπας και. Αν δεν έχεος άλλα δοκήμασε με τίποτα ακουστηκά.

έχω ηχεία , τηλεόραση κ ακουστικά κ ο ήχος είναι πάλι έτσι

>> Κοίταξε να κάνεις mute και οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι (p.x line in, mic κτλ). Πολλές φορές παράγεται θόρυβος από εκεί.

έχω κάνει τα πάντα mute εκτός από τα ηχεία...

γενικά κάτι παίζει με την κάρτα (ή με τα vista???) δεν ξέρω ....

σκέφτομαι να πάρω μια άλλη κάρτα... κάποια φτηνή κ να παίζει σε vista (να έχει καλούς drivers βασικά....)????

Δημοσ.

δεν είναι οτι δεν δουλεύει απλά η απόδοσή της είναι χάλια...Δεν είμαι να τρέχω να αλλάζω motherboard τη στιγμή που όλα τα άλλα δουλεύουν ρολόι με την ελπίδα να φτιάξει η ποιότητα του ήχου στην επόμενη ....

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα ίδια συμπτώματα αντιμετωπίζω κι εγώ.

Μάλιστα άλλαξα mobo και δοκίμασα και την ASUS P5KC.

Καμμία διαφορά.

Αρα δεν πρέπει να οφείλεται σε ελλατωματικό hardware, εκτός αν πρόκειται για ελλατωματική παρτίδα.

Δημοσ.

Το συγκεκριμμένο ολοκληρωμένο (Realtek ALC883) είναι από τα χειρότερα (αν όχι το χειρότερο) που μπαίνουν ακόμα σε καινούριες mobo γιατί έχουν άθλιο signal/noise ratio. Δυστυχώς ΔΕΝ φταίει η mobo σου, δηλαδή δεν είναι ελαττωματική και άλλες 10 ίδιες να δοκιμάσεις το ίδιο πρόβλημα θα έχεις. Από Realtek τα ALC888 & 889A είναι o.k, ενώ ακόμα καλύτερα είναι τα ADI που θα βρεις όμως σε ακριβές υλοποιήσεις...

Δημοσ.

Μου φαίνεται παράξενο να οφείλεται στο signal/noise ratio, γιατί τα κομπιάσματα που κάνει, γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία του κάθε τραγουδιού και μάλιστα μόνο την 1η φορά που θα το ακούσω. Αν πατήσω stop και ξανά play από την αρχή, τότε ακούγεται κανονικά. Αν όμως κλείσω τον mediaplayer και ξαναπροσπαθήσω, τότε τα κομπιάσματα επαναλαμβάνονται στα ίδια ακριβώς σημεία.

Δημοσ.

Τελικά, με την βοήθεια τεχνικού από το ΠΛΑΙΣΙΟ λύθηκε το πρόβλημα.

Θέλει συγκεκριμένη διαδικασία εγκατάστασης (για WinXP):

1. Καθαρή εγκατάσταση λειτουργικού (το φορματ δεν είναι απαραίτητο) και service packs (αν υπάρχουν)

2. Επανεκκίνηση.

3. Απο το CD της Asus εγκατάσταση chipset.

4. Επανεκκίνηση.

5. Απο το CD της Asus εγκατάσταση της κάρτας ήχου. Σε όλες τις προτροπές των windows για εύρεση drivers, updates κλπ απαντάμε αρνητικά.

6. Επανεκκίνηση.

Και η κάρτα δουλεύει τέλεια.

Δημοσ.
Μου φαίνεται παράξενο να οφείλεται στο signal/noise ratio, γιατί τα κομπιάσματα που κάνει, γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία του κάθε τραγουδιού και μάλιστα μόνο την 1η φορά που θα το ακούσω. Αν πατήσω stop και ξανά play από την αρχή, τότε ακούγεται κανονικά. Αν όμως κλείσω τον mediaplayer και ξαναπροσπαθήσω, τότε τα κομπιάσματα επαναλαμβάνονται στα ίδια ακριβώς σημεία.

βασικά εμένα δεν μου κάνει κομπιάσματα αλλά έχει πολύ Noise...

τώρα έχω πάρει μια άλλη καρτουλα που είναι μια χαρά κ βαριέμαι να τα κάνω αυτά που προτείνεις.

τώρα δηλαδή αν δεν ακούς τίποτα κ ανεβάσεις την ένταση των ηχείων σου δεν ακούς θόρυβο???

Δημοσ.
βασικά εμένα δεν μου κάνει κομπιάσματα αλλά έχει πολύ Noise...

τώρα έχω πάρει μια άλλη καρτουλα που είναι μια χαρά κ βαριέμαι να τα κάνω αυτά που προτείνεις.

τώρα δηλαδή αν δεν ακούς τίποτα κ ανεβάσεις την ένταση των ηχείων σου δεν ακούς θόρυβο???

Να σου πω, θόρυβος δεν ακούγεται, τουλάχιστον σε τέτοια ένταση ώστε να το προσέξω.

Θα το δοκιμάσω όμως προσεκτικότερα και θα σου απαντήσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...