Προς το περιεχόμενο

Ασύρματο ποντίκι

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

[OFF TOPIC]

Χωρίς να θέλω να θίξω και να προσβάλλω κανέναν μου κάνει εντύπωση αυτή η κατάχρηση του φόρουμ. Αυτό που με προβλημάτισε δεν είναι (προφανώς) η δημιουργία ενός ακόμα thread (ούτε λόγος μου πέφτει και στην τελική το προσπερνάω αν δεν με ενδιαφέρει) αλλά η αβουλία σε θέματα αστεία όπως η αγορά ενός Low Budget ποντικού!

Εντάξει αν μιλούσες για ένα ποντίκι laser επείδη είσαι gamer ή για ένα γραφιστικό που κάνει 100 ευρώ ΟΚ πάσο. Αλλά ζητάς από άλλους να σου πουν τι ποντίκι να πάρεις (κόστους 15-20 εύρω). Πιστεύεις ότι θα δεις διαφορά στην απόδοση?? Πήγαινε σε ένα Πλαίσιο χούφτωστα όλα και δες ποιό ταιριάζει στο χέρι σου και σου είναι πιο ξεκούραστο...

Τα μόνα 2 πράγματα που μπορείς να λάβεις υπ'όψιν σε μία τέτοια low cost αγόρα (που δεν τίθεται θέμα απόδοσης) είναι 1) το να σου αρέσει στο μάτι και 2) να ταιριάζει στη παλάμη σου...

Για ποιό απ'αυτά τα 2 πράγματα θες την γνώμη άλλων ανθρώπων?? :confused:

Με την ίδια λογική να ζητήσω τη γνώμη σας τι χρώμα Led να βάλω στο case μου.. Βλαμμένος είμαι? δε μπορώ να αποφασίσω τι χρώμα μ'αρέσει να είναι το κουτί μου??

Και σου ξαναλέω, ειλικρινά, δεν με πειράζει καθόλου το topic σου... Απλά με αφύπνισε λίγο μέσα στη φρενίτιδα του φόρουμ και στην γενική αγωνία μας να έχουμε (ακόμα και στα πιο ασήμαντα πράγματα) ΠΑΝΤΑ το καλύτερο!!! :-(

Έκανα κατάθεση ψυχής πάλι :lol: :lol:

Δημοσ.

Εγω όμως μπορώ να αντιστρέψω το παράπονο σου... ελεος πια με αυτό τον ελιτισμό του φόρουμ.

Οποιος δεν αφοράζει 8800GTS ή ΑΤΙ 3870 δηλαδή δεν μπορεί να ζητήσει την γνώμη των άλλων?

Θυμάμαι ενα παλαιότερο topic όπου καποιος ήθελε να πάρει pc χωρίς να θέλει να παίζει παιχνίδια και του πρότειναν να βάλει κάρτες των 200 ευρώ.

Δεν νομίζω να ζήτησα άλλωστε την άποψη μου για κανένα generic ποντίκι των 5 ευρώ, για ασύρματο Logitech ή Microsoft ζήτησα.

Αλίμονο αν θεωρείται ως ασήμαντο οποιοδήποτε mouse κάτω απο 100 ευρώ :X

Και το οποίο mouse στην πράξη το μόνο που προσφέρει συγκριτικά με άλλα mouse είναι η λέξη "super duper gamer mouse", τα 100 led και οι ζωγραφιές που έχει πάνω του.

Εδώ εχουμε φτάσει στο σημείο να δίνουμε 100 ευρώ για cpu... 50 για ψύκτρα... 100 για ποντίκι... 100 για πληκτρολόγιο και 200 για case. Δηλαδή να δίνουμε έμφαση στα πιο ασήμαντα παραμελώντας τα σημαντικά.

Δημοσ.
Εγω όμως μπορώ να αντιστρέψω το παράπονο σου... ελεος πια με αυτό τον ελιτισμό του φόρουμ.

Οποιος δεν αφοράζει 8800GTS ή ΑΤΙ 3870 δηλαδή δεν μπορεί να ζητήσει την γνώμη των άλλων?

Το θέμα δεν είναι αν μπορεί ή όχι... Προφανώς και μπορεί. Οταν κάποιος ζητάει τη γνώμη των υπόλοιπων για το αν θα πάρει 8800GTS ή 3870 υπάρχει ο παράγοντας "επίδοση". Όποτε αν ρωτήσει εδώ περα θα πάρει 10-20 χρήσιμες απόψεις. Σε ποιά παιχνίδια πάει καλά η μία κάρτα. Σε ποιά η άλλη. Αν ανεβάζει θερμοκρασίες. Αν είναι θορυβώδης και άλλα τέτοια...

Σε mouse των 15ευρώ τι να σου πουν? Αν ρολάρει καλά και αν έχει καλό grip??? Ή πόσο καλάει κουνάει τον κέρσορα στην οθόνη?? :-(

Δεν νομίζω να ζήτησα άλλωστε την άποψη μου για κανένα generic ποντίκι των 5 ευρώ, για ασύρματο Logitech ή Microsoft ζήτησα.

Αλίμονο αν θεωρείται ως ασήμαντο οποιοδήποτε mouse κάτω απο 100 ευρώ :X

Και το οποίο mouse στην πράξη το μόνο που προσφέρει συγκριτικά με άλλα mouse είναι η λέξη "super duper gamer mouse", τα 100 led και οι ζωγραφιές που έχει πάνω του.

Κάποιος που θα πάει να σκάσει 100 ευρώ σε mouse δε θα τα σκάσει για να χει tribalιές ζωγραφισμένες.. Θα τα σκάσει επειδή είναι καμμένος gamer ξέρω γω και θέλει τα τρελά dpi θέλει να είναι Lazer για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία και σταθερότητα, θέλει να είναι ελαφρύ για να μη του πιάνεται το χέρι κλπ κλπ

Εκεί να το καταλάβω.. γιατί το κάθε μοντέλο μπορεί να έχει κάποια συν και κάποια πλην απ'το άλλο (βλ. βάρος π.χ.) Αλλά στα ποντία που παραθέτεις εσύ τι διαφορές νομίζεις ότι θα βρεις μεταξύ τους??

Πήγαινε άνθρωπε μου δες ποιό σ'αρέσει δες ποιό δένει με το χέρι σου καλύτερα και πάρτο...

Τη χούφτα και το γούστου του άλλου περιμένεις για να αγοράσεις ποντίκι??

Και σου ξαναλέω δεν με ενοχλεί το ότι άνοιξες topic για ένα τέτοιο θέμα.. Απλά μ'έβαλε σ'αυτές τις σκέψεις το ότι είσαι τόσο αναποφάσιστος για ένα τόσο υποκειμενικό και δευτερεύον θέμα που βασίζεσαι στις γνώμες των άλλων. Και το συμπέρασμα των σκέψεων αυτών είναι (όπως είπα και στο προηγούμενο post) ο θαυμασμός μου για την "γενική αγωνία μας να έχουμε (ακόμα και στα πιο ασήμαντα πράγματα) ΠΑΝΤΑ το καλύτερο!!! :-( "

Δημοσ.

Κάποιος που θα πάει να σκάσει 100 ευρώ σε mouse δε θα τα σκάσει για να χει tribalιές ζωγραφισμένες.. Θα τα σκάσει επειδή είναι καμμένος gamer ξέρω γω και θέλει τα τρελά dpi θέλει να είναι Lazer για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία και σταθερότητα, θέλει να είναι ελαφρύ για να μη του πιάνεται το χέρι κλπ κλπ

Εκεί να το καταλάβω.. γιατί το κάθε μοντέλο μπορεί να έχει κάποια συν και κάποια πλην απ'το άλλο (βλ. βάρος π.χ.) Αλλά στα ποντία που παραθέτεις εσύ τι διαφορές νομίζεις ότι θα βρεις μεταξύ τους??

Πήγαινε άνθρωπε μου δες ποιό σ'αρέσει δες ποιό δένει με το χέρι σου καλύτερα και πάρτο...

Τη χούφτα και το γούστου του άλλου περιμένεις για να αγοράσεις ποντίκι??

Με αυτή την λογική για ποιο λόγο κάποιος να ζητήσει την γνώμη των άλλων για το ποντίκι των 100 ευρώ? Αφού όπως λες η επιλογή του mouse είναι κάτι απλό και υποκειμενικό?

Γιατι να μην πάει και να το δοκιμάσει ή να το κοιτάξει αν του αρέσει οπτικά?

Το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες γραφικών που αναφέρεις. Ο παράγοντας θόρυβος είναι πολύ σχετικός... γιατί να ρωτήσει κάποιος στο φόρουμ?

Ας πάει σε έναν μαγαζί να ακούσει τον ανεμιστήρα στην πράξη για να δει αν είναι αθόρυβος.

Γιατί να ρωτήσει κάποιος για την 8800GT στο insomnia? Ας πάει στο tom's hardware να διαβάσει τα συγκριτικά. Ή ας πάει σε έναν φίλο του να την δοκιμάσει στην πράξη... ή ας διαλέξει με βάση τα χρώματα.

Δημοσ.

Μπορεί να ρωτήσει αν οι μπαταρίες τελειώνουν γρήγορα και πόσο γρήγορα, αν ο δέκτης πιάνει καλά ή κάνει παρεμβολές με άλλα ασύρματα γύρω γύρω, καθώς και πόσο μακρυά πιάνει, αν τα έξτρα πλήκτρα αναγνωρίζονται σε άλλα λειτουργικά (βλέπε Linux) ή θέλουν φασαρίες... Δεν ήξερα ότι χρειαζόμαστε και άδεια για να κάνουμε τόπικ.

Το microsoft 2000 μ' αρέσει περισσότερο από αυτά. Δεν έχω κανένα πάντως. Υπάρχει λόγος που το θες ασύρματο; Θα προτιμούσα ένα ενσύρματο με κουμπάκια στο πλάι σε αυτά τα λεφτά !

Δημοσ.

@alestr9s

Θα διαφωνήσω εντελώς μαζί σου. Δηλαδή δεν κατάλαβα. Τα 30 ευρώ εσύ τα έχεις για μηδαμηνό ποσό? Τα έχεις για πέταμα ας πούμε? Αν είναι έτσι, δώσεμου μερικά. Μη τρελαθούμε. Το παιδί θα δώσει 30 ευρώ για να πάρει ένα ποντίκι. Γιατί να μην πάρει το καλήτερο που μπορεί με αυτά τα λεφτά? Και στη τελική, από αυτά που προτείνει μπορεί κάποιος να έχει εμπειρίες και να του πει -όχι ρε φίλε, αυτό το είχα και μου έβγαλε την ψυχή, ή πάρτο αυτό και δε θα το μετανειώσεις. Και κλείνοντας, αυτό που λέει ο The Judas: Θα πρέπει να συζητάμε μόνο για πράγματα τα οποία να κοστίζουν από 100 ευρώ και πάνω? Αν ναι, να βάλουμε ένα όρο χρήσης του insomnia που να λέει πως θα απαγορεύονται τα posts αν είναι για ευτελούς αξίας αντικείμενα. Αυτά.

Μη τα πάρεις στραβά.

Δημοσ.
Με αυτή την λογική για ποιο λόγο κάποιος να ζητήσει την γνώμη των άλλων για το ποντίκι των 100 ευρώ? Αφού όπως λες η επιλογή του mouse είναι κάτι απλό και υποκειμενικό?

Γιατι να μην πάει και να το δοκιμάσει ή να το κοιτάξει αν του αρέσει οπτικά?

Αυτά που γράφω τα διαβάζεις καθόλου ή απαντάς έτσι??? :confused:

Η επιλογή του mouse σε αυτό το Price Range που θες εσύ είναι κάτι το υποκειμενικό ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ... Πως θες να το πω για να το καταλάβεις????

Ο άλλος που παίζει CS και πάει σε τουρνουά θέλει να κάνει πιο πολλά headshot και θέλει σταθερότητα και ακρίβεια (laser, dpi). Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να τα διαπιστώσει γιατί δεν μπορεί να πάει στο πλαισιο π.χ. και να το δει να λειτουργεί το ποντίκι... ΕΠΙΛΟΓΗ -----> Ρώταει κάποιον στο φόρουμ που μπορεί να το έχει και να του πει τις εντυπώσεις του.

Εσύ απ'την άλλη θες ένα οικονομικό ασύρματο mouse. Κάνεις μια απλή καθημερινή χρήση στο pc (ούτε gamer ούτε γραφίστας). ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ----> Ολα τα (επώνυμα) ασύρματα mouse στα 15-20 ευρω κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια δουλειά!! ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ -----> χρωματάκια, σχεδιάκια, να είναι βολικό, να είναι trendy και δε ξέρω γω τι άλλο. ΕΠΙΛΟΓΗ -----> ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΧΑΪΔΕΨΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΟΠΟΙΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.

Το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες γραφικών που αναφέρεις. Ο παράγοντας θόρυβος είναι πολύ σχετικός... γιατί να ρωτήσει κάποιος στο φόρουμ?

Ας πάει σε έναν μαγαζί να ακούσει τον ανεμιστήρα στην πράξη για να δει αν είναι αθόρυβος.

:confused::confused::confused: Να πάρει παραμάζωμα όλα τα μαγαζιά να ψάχνει ποιά έχουν την συγκεκριμένη κάρτα ήδη στημένη σε ένα exhibition μηχάνημα και να στήσει αυτί? Να πει μήπως στο κατάστημα να κλείσουν και τη μουσική να το βουλώσουν και οι πελάτες για να κάνει simulation πως θα ακούγεται στο δωμάτιο του? :-(

Γιατί να ρωτήσει κάποιος για την 8800GT στο insomnia? Ας πάει στο tom's hardware να διαβάσει τα συγκριτικά. Ή ας πάει σε έναν φίλο του να την δοκιμάσει στην πράξη... ή ας διαλέξει με βάση τα χρώματα.

Δεν έχουμε όλοι φίλους με την ίδια GPU... Δυστυχώς είναι άκαρδος ο κόσμος αυτός που ζούμε... Γι αυτό ρωτάμε εδώ μέσα για να πάρουμε feedback από παιδιά που μπορεί να έχουν μία άποψη παραπάνω από μας...

ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΑΠΛΟ, ΤΟΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ, ΤΟΝ OPTICAL ΤΩΝ 20Ε ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ? ΑΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ Ή ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ KEYBOARD ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ???

πωπω σκας γάιδαρο εσύ... :mad:

Δημοσ.
@alestr9s

Θα πρέπει να συζητάμε μόνο για πράγματα τα οποία να κοστίζουν από 100 ευρώ και πάνω? Αν ναι, να βάλουμε ένα όρο χρήσης του insomnia που να λέει πως θα απαγορεύονται τα posts αν είναι για ευτελούς αξίας αντικείμενα. Αυτά.

Μη τα πάρεις στραβά.

Ειναι τόσο δυσνόητο αυτό που λέω??? Προφανώς δεν έχει να κάνει με το οικονομικό.

ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ-ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ - ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ - ΑΠΟΔΟΣΗ. Γενικά όταν υπάρχουν προϊόντα που κάνουν τη δουλειά καλύτερα από κάποια άλλα.

Στα low budget, ασύρματα, επώνυμα, optical mouse δεν θα δεις διαφορά επιδόσεων. Είναι όλα ποιοτικά, αξιόπιστα και κάνουν την ίδια δουλειά με τον ίδιο τρόπο. Το μόνο κριτήριο επιλογής που έχεις είναι η αισθητική και το σχήμα γιατί μπορεί να σε βολεύει καλυτερα το ένα απ'το άλλο...

Αν ο Judas χρειάζεται τη βοήθεια των άλλων για να πάρει αυτό που του αρέσει και ταιριάζει στο χέρι του τοτε ΠΑΩ ΠΑΣΟ... :X

Μη το ψυρίζετε τόσο πολύ το θέμα. Είπα κάτι επειδή μου έκανε εντύπωση η αναποφασιστικότητα σε τόσο υποκειμενικά και απλά πράγματα... Αυτό.. Τέλος..

Δημοσ.

ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ-ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ - ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ - ΑΠΟΔΟΣΗ. Γενικά όταν υπάρχουν προϊόντα που κάνουν τη δουλειά καλύτερα από κάποια άλλα.

Στα low budget, ασύρματα, επώνυμα, optical mouse δεν θα δεις διαφορά επιδόσεων. Είναι όλα ποιοτικά, αξιόπιστα και κάνουν την ίδια δουλειά με τον ίδιο τρόπο. Το μόνο κριτήριο επιλογής που έχεις είναι η αισθητική και το σχήμα γιατί μπορεί να σε βολεύει καλυτερα το ένα απ'το άλλο...

Αυτή η άποψη σου είναι δεκτή και κατανοητή και εντος του θέματος ανεξάρτητα με το αν συμφωνώ ή όχι. Θα μπορούσες να την εκφέρεις εξ αρχής χωρίς να ειρωνευτείς.

Στα υπόλοιπα δεν συμφωνώ αλλά δεν θα το συνεχίσω το θέμα, γιατί δεν με ενδιαφέρουν οι εκτός θέματος προσωπικές αντιπαραθέσεις ή το να φάνώ πιο cyber-μάγκας από κάποιον άλλο.

Εγώ ξεκίνησα το topic γιατί υπάρχει περίπτωση να έχουν δοκιμάσει κάποιοι τα ποντίκια αυτά και να έχουν δει διαφορές στην απόδοση ή να έχουν βρει ατέλειες στην λειτουργεία τους.

Δημοσ.

το σβήνω και εγώ γιατί η συμπεριφορά σου είναι κάπως ερειστική. Πάντως μείνε μόνο σε αυτό

Γιατί να μην πάρει το καλήτερο που μπορεί με αυτά τα λεφτά? Και στη τελική, από αυτά που προτείνει μπορεί κάποιος να έχει εμπειρίες και να του πει -όχι ρε φίλε, αυτό το είχα και μου έβγαλε την ψυχή, ή πάρτο αυτό και δε θα το μετανειώσεις.
Δημοσ.

Τα laser mouse τι περισσότερο προσφέρουν? Μεγαλύτερη ακρίβεια?

Με τα ασύρματα θα έχω πρόβλημα αργής απόκρισης?

Πάντως το συγκεκριμένο (ΜΧ400) δεν πρέπει να είναι κατάλληλο για αριστερόχειρες σαν και εμένα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...